Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Twee talentvolle Ajacieden veroveren plek op prestigieuze NXGN-lijst

Dinsdag, 21 maart 2023 om 10:30Jordi Tomasowa • Laatste update: 17:17

Er zijn twee Nederlandse spelers terug te vinden in de NXGN 2023. Jorrel Hato en Gabriel Misehouy hebben een plek gekregen op de prestigieuze lijst van het Engelse GOAL met de vijftig grootste talenten geboren op of na 1 januari 2004. Ook bij de verkiezing voor de grootste talenten in het vrouwenvoetbal is Nederlandse inbreng te vinden: Wieke Kaptein van FC Twente behoort tot de top 25.

Sinds Matthijs de Ligt zijn ze bij Ajax niet meer zo enthousiast geweest over een verdediger uit de eigen jeugdopleiding, maar Hato laat zien dat hij eveneens het talent heeft om op een dag voor een miljoenenbedrag een transfer naar een Europese topclub af te dwingen. Hoewel hij deze maand pas zeventien jaar is geworden, was Hato dit seizoen al aanvoerder van Ajax Onder 19 en behoort hij sinds dit kalenderjaar steevast tot de wedstrijdselectie van het eerste elftal.

De inmiddels ontslagen Alfred Schreuder liet hem begin dit kalenderjaar debuteren in het bekerduel met FC Den Bosch. Alleen Clarence Seedorf en Ryan Gravenberch maakten op jongere leeftijd hun debuut in het eerste elftal van Ajax dan Hato. De tiener is voor een centrale verdediger zeer comfortabel aan de bal en kan ook als linksback uit de voeten. Hato verscheen vorige maand in de kwartfinale van het bekertoernooi bij De Graafschap (0-3 winst) na enkele invalbeurten voor het eerst aan de aftrap van een wedstrijd van de hoofdmacht.

De in Amsterdam geboren Misehouy droomt ervan om ooit een ster te worden in het eerste elftal van Ajax, en de aanvallende middenvelder staat op het punt zijn droom waar te maken. Misehouy was een van de smaakmakers van Oranje Onder 17 dat in de zomer van 2022 de finale van het EK wist te bereiken. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een vaste waarde in Jong Ajax. De zeventienjarige creatieveling werd begin dit seizoen door Heitinga al een grote toekomst voorspeld. Als trainer van de Amsterdamse beloften noemde hij Misehouy ‘een jongen met veel potentie’.

Kaptein (17) is de enige Nederlandse in de lijst met 25 grootste talenten van het vrouwenvoetbal. Ze beleefde vorig seizoen haar grote doorbraak bij Twente en stond voor een groot dilemma. Meedoen met Oranje Onder 17 aan een EK of haar club helpen aan de landstitel. Als zestienjarige beschreef de middenvelder dit destijds als een 'luxeprobleem'. Uiteindelijk besloot Twente dat ze moest blijven en een kampioenschap volgde. Kaptein werd vervolgens uitgeroepen tot Talent van het Jaar van de Eredivisie.

Bekijk hier de volledige top 50 van de NXGN 2023 voor mannen.

Bekijk hier de volledige top 25 van de NXGN 2023 voor vrouwen.

NXGN Awards
Wie wordt de volgende wereldspeler? Waar komt de volgende Lionel Messi vandaan? Zullen we ooit nog een speler als Cristiano Ronaldo zien? Dit zijn vragen die voetbalfans over de hele wereld bezighouden. Wonderkids - de beste jonge talenten die er zijn - intrigeren en prikkelen supporters, en velen zijn zeer geïnteresseerd in hoe de carrière van een opkomende tiener uitpakt. Dat is waar NXGN over gaat.

In voorgaande jaren rangschikte GOAL de beste tienertalenten, met spelers als Jadon Sancho, Gianluigi Donnarumma en Jude Bellingham als uiteindelijke winnaars. De top vijftig van 2023 wordt dit jaar echter niet gerangschikt. In plaats daarvan zijn er negen toptalenten geselecteerd die worden beschouwd als spelers die de potentie hebben om door te groeien tot voetballers van wereldklasse. De ‘NXGN Nine’ wordt dinsdagmiddag om 13.00 uur bekendgemaakt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door primetime)

Pfoh we komen alweer aan bij spelers van 2004 tegenwoordig! Tijd gaat heel snel zeg haha. Ik wordt oud hier.

21 maart 2023 om 12:27

Ach het is nog steeds een onzin lijst. Ik mis echt spelers van AZ die in de youth league spelen. Neem bijvoorbeeld Jayden Addai, Ernest Poku, Kees smit. Daarnaast vraag ik me af waarom kobbie mainoo hier niet in zit…

21 maart 2023 om 12:47

@alltimerin, Mainoo mis ik idd ook. Die AZ spelers is toch logisch. Die lijst bestaat bijna alleen maar uit spelers die al op het hoogste niveau hebben gespeeld. De spelers die jij noemt hebben zelfs amper in de KKD gespeeld

21 maart 2023 om 14:10

Hier staan gewoon jongens tussen die CL, EL of in Europese topcompetities spelen. En die Zuid-Amerikaanse jongens spelen gewoon basis bij clubs als Boca of Veleze Sarsfield op hun 17e.

21 maart 2023 om 14:21

Ik zou toch echt je research doen, ze hebben allemaal al wedstrijden in de kkd. Poku heeft zelfs op zijn 16 jarige leeftijd al in AZ1 gedebuteerd.

21 maart 2023 om 14:52@alltimerin, daarom zeg ik ook amper ipv niet. Zo'n Kees Smit staat op 100 minuten in de KKD. Jayden net iets meer maar ook niet bepaald veel. Poku is de enige die nog redelijk wat KKD heeft gespeeld maar die is inmiddels 19, dan is een enkel debuut niet meer voldoende om in zo'n nextgen rijtje opgenomen te worden moet je dan wel 1e spelen maar hij doet nog regelmatig U18 mee

21 maart 2023 om 17:29

Waarom staan jongens als Hato en Misehouy dan wel in het lijstje? Die hebben toch ook niet veel kkd wedstrijden op hun naam staan en hebben in de youth league, het hoogste jeugdpodium, gefaald. Daar waar Kees Smit en Addai zich echt onderscheiden in wedstrijden.

21 maart 2023 om 19:05

Want Hato en Misehouy hebben op een hoger niveau geacteerd dan die jongens van AZ? Je gaat mij niet wijsmaken dat er experts zijn die het afgelopen seizoen alle wedstrijden van de o19 en de Jong-elftallen van alle clubs uit de 1e competitie van hun land om zo een gefundeerde mening te kunnen geven over welke beter zijn dan de rest en welke niet. Die kijken gewoon naar wat spelers van de topclubs en hun statistieken, kijken misschien een potje of 2 en gooien de lijst dan naar buiten.

21 maart 2023 om 22:48

@alltimerin, Hato deed geen eens meer mee met de YL omdat hij de dag erna bij Ajax 1 in de basis stond. Hato heeft evenveel minuten in Ajax 1 gemaakt als Smit in Jong AZ. Daarnaast nog 1000 minuten in de KKd. Is daarnaast ook 1 jaar jonger dan Addai (die ook nog minder dan hem in de KKd heeft gespeeld en 2 jaar jonger dan Poku.

Misehouy hoeft er van mij ook niet in maar heeft alsnog meer gespeeld dan Smit en Addai bij elkaar. Maar dan zou ik eerder voor de door jou genoemde Kobbie gaan of iemand als bv Wilson van Troyes. Zou zelfs bij Ajax eerder Vos kiezen dan Misehouy

"hato laat zien dat hij eveneens het talent heeft om op een dag voor een miljoenenbedrag een transfer naar een Europese topclub af te dwingen"..
Tegenwoordig gaat het om geld verdienen en niet meer om succesvol zijn en prijzen winnen...
Waarom praten we niet over ajax 1 halen en zowel internationaal als nationaal succesvol zijn?

21 maart 2023 om 10:45

Bakayoko kon voor 10 tot 15 miljoen naar PSG. Hij is zeker talentvol maar een miljoenbedrag van een topclub voor een talent is dus niet heel vreemd.
Indien Hato zich blijft ontwikkelen is dit ook voor hem mogelijk. Waarbij ik niet weet hoe goed hij is. Ik heb hem tegen de Graafschap gezien en daarin maakte hij ook niet echt heel veel indruk. Ik weet hij is pas 16, maar de aanval van de graafschap bestaat ook uit hoofdzakelijk tieners. Dus dat verschil is niet heel groot.

21 maart 2023 om 11:50

Wat ik er tevens mee wil zeggen is dat het in Nederland lijkt dat we willen opleiden en geld willen verdienen en niet meer opleiden om succesvol te zijn en prijzen te winnen met het team.
het individu in Nederland droomt ook meer om sneller naar het buitenland te gaan en groot geld te verdienen ipv prijzen te winnen met zijn eigen club.
Maatschappij is veranderd...

21 maart 2023 om 11:07

Vond het ook beetje raar geformuleerd inderdaad.

Knap hoe Savio deze lijst wel haalt en van Duiven niet. Volgens mij pikken ze maar gewoon wat talenten uit zoveel mogelijk verschillende landen en competities om het een beetje verdeeld te houden.

21 maart 2023 om 10:57

Valt volgens mij wel mee, heb net de lijst bekeken en vond de meeste spelers wel uit de top 5 competities komen. Inderdaad je kan niet zeggen op basis van dit seizoen dat van Duiven Savio veel ontloopt, maar het is nog te vroeg om dat soort conclusies te trekken. Op zich is Savio ook een paar keer leuk ingevallen en komt hij als hij net 18 is al naar Europa en het heeft ook niet altijd meegezeten met blessures.

Maar op dit moment denk ik dat Bakayoko, Babadi en van Duiven wel de grootste namen zijn voor de toekomst aanvallend dan. Denk overigens dat ze die Misehouy van Ajax ook niet veel ontlopen bijvoorbeeld.

21 maart 2023 om 12:27

Waar is Savio momenteel eigenlijk? Weet nog dat iedereen heel enthousiast was toen hij naar PSV ging, maar ik heb hem geloof ik alleen zien invallen in de verloren wedstrijd tegen Twente, en daarna nooit meer gezien. Valt hij zo tegen of is hij echt al een ruim half jaar geblesseerd?

21 maart 2023 om 13:03

@icethee, is nu geblesseerd. Jammer dat we hem zo weinig zien. Heeft toch 2 assist in nog geen 100 minuten in de Eredivisie

21 maart 2023 om 13:25

Dat is zonde, geloof best dat een talentvolle speler is. Is hij voor 1 of 2 jaar gehuurd door PSV? Lijkt me wel interessant om hem een langere periode te zien voetballen, Braziliaanse buitenspelers zijn meestal prachtige spelers.

22 maart 2023 om 00:35

1 jaar, meerjarige huur mag sws niet meer sinds dit seizoen. Nieuwe regels

Jawel hoor, dit zijn de volgende twee diamantjes die voort zijn gekomen uit de toekomst. Misehouy is een klasse apart, een soort Xavi Simons maar dan met nog meer klasse. Hato spreekt ook voor zich. Dit gaat ons weer een hoop stuivers opleveren in de toekomst, ik hoor de kassa al rinkelen.

21 maart 2023 om 10:46

Nog meer klasse dan Xavi Simons. Weet jij hoe goed Xavi of deze leeftijd was ?

21 maart 2023 om 10:52

Niet op ingaan joh. Arie_afca is aspirant-provocateur. Moet je niet te zwaar nemen

21 maart 2023 om 10:56

Leuke speler hoor die Simons, maar het is nog geen Taylor.

21 maart 2023 om 11:04

Is inderdaad gewoon nonstop aan het provoceren.

Ik vind Misehouy overigens echt wel een prachtige speler om naar te kijken. Echt weer eentje waar je voor naar het stadion komt en waar ik wedstrijden van Jong of O-19 naar kijk.

21 maart 2023 om 11:14

Ach…. Wanneer je niet bij Ajax speelt…. Lekker laten gaan dit…. 😄

21 maart 2023 om 11:29

Het zal de "humor" wel zijn van Arie. Lekker provoceren. En als je er wat van zegt "mag hij dat toch vinden?" Dat is standaard zijn reactie. Ja, kinderachtig inderdaad, maar ieder zijn ding.

On: Spelers na 2004, maar er staan echt al wat pareltjes op die al even meedraaien: Bajcetic, Garnacho, Gavi, Lewis, Moukoko, Romero en Bynoe-Gittens zijn de grootste talenten hier. Draaien al mooi mee bij Liverpool, Manchester United, Barca, Manchester City, Dortmund en Lazio Roma. En dan sla ik vast wat talenten nog over die ik niet ken. En dan te bedenken dat ik al naar de middelbare school ging toen deze broekies werden geboren. Ik voel mij ineens heel erg oud.

21 maart 2023 om 14:27

Ook een keer naar jezelf kijken Mangalista. Jij doet namelijk niet anders op deze site. Sneaky mannetje ben je eigenlijk. Je kan je dan wel oud voelen je bent echt nog steeds heel kinderachtig in je reacties.

Prachtige ontwikkeling? Maar focust Ajax niet teveel op verdedigers? Komt wel heel veel talent bovendrijven. Waar blijven die fluwele spitsen? De nieuwe Bergkamp of van Basten?

21 maart 2023 om 11:05

Ik snap niet zo goed waar het idee vandaan komt dat Ajax daar bewust voor kiest. Alsof ze zich bewust richten op het opleiden van verdedigers. Je werkt toch gewoon met de talenten die je hebt en kunt vinden? Als er een geweldig spitsentalent in de opleiding komt, dan laat Ajax die echt niet liggen hoor.

21 maart 2023 om 11:09

Het is niet alsof ze 5-4-1 spelen in de jeugd. De posities zijn gewoon bezet natuurlijk. Je moet alleen wel echt uitzonderlijk goed zijn om überhaupt het eerste te halen, laat staan daar echt meerwaarde te hebben.

Leuke lijst met spelers. Arda Guler van Fenerbahce vind ik echt een ruwe diamant. Hij moet weg uit Turkije. Talenten krijgen daar de kans niet, maar deze gozer is echt magistraal aan de bal. Techniek, dribbelen, een hele mooier linker trap, steekpasses. De top zit al achter hem aan. Is echt een voetballer die gewoon uit het niets 3/4 man kan passeren in 1 actie/schijnbeweging.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax152
9.Excelsior15-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper60
G. RulliKeeper10
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

Nederland
0 fans
18 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren