Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Turkije wint mede dankzij fraaie uithaal van Kökçü moeizaam van Armenië

Laatste update:

Turkije is op uitstekende wijze begonnen aan de EK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Stefan Kuntz won mede dankzij een fraai afstandsschot van Orkun Kökçü met 1-2 bij Armenië. Turkije kwam al vroeg op achterstand na een eigen doelpunt van Ozan Kabak, maar via Kökçü en Kerem Aktürkoglu zegevierden de Turken na een moeizame wedstrijd alsnog. Ay Yildizlilar pakken voorlopig de leiding in Groep D, waarin Kroatië en Wales het later op de zaterdagavond nog tegen elkaar opnemen.

Armenië moest het logischerwijs stellen zonder Henrikh Mkhitaryan, die vorig jaar een punt zette achter zijn interlandloopbaan. Bondscoach Oleksandr Petrakov opteerde voor het spitsenduo Norberto Briasco en Tigran Barseghyan. Aan de kant van Turkije had Kuntz een basisplaats in huis voor onder meer Feyenoorder Kökçü en voormalig Eredivisionisten Ferdi Kadioglu en Enes Ünal. Laatstgenoemde stond in de spits en werd geflankeerd door Cengiz Ünder en Cenk Tosun.

Turkije begon allesbehalve overtuigend aan de wedstrijd. Armenië leek de agressievere partij en kwam na tien minuten op voorsprong. Fraai wegdraaien van Nair Tiknizyan leidde een vlotte aanval in over de rechterkant, waarna Kamo Hovhannisyan de bal bij de tweede paal voorgaf. Daar wilde Kabak wegwerken, maar hij raakte de bal verkeerd: 1-0. Eduard Spertsyan kon de score na een kleine twintig minuten verdubbelen. Zijn te zachte inzet bleek echter een houdbare prooi voor Mert Günok. Turkije kroop langzaam uit zijn schulp en kwam tien minuten voor rust op gelijke hoogte. Onur Bulut bracht de bal bij Kökçü, die de bal goed voor zijn rechter legde en met een feilloze uithaal de verre hoek vond: 1-1. Het doelpunt deed Turkije zichtbaar goed.

Vlak na rust werden beide ploegen gevaarlijk. Eerst deed Lucas Zelarayan te weinig met de geboden ruimte, aan de overkant ging Ünder alleen op doelman Arsen Beglaryan af. De aanvaller deed te lang over zijn actie en moest toezien hoe zijn kans in rook opging. Aan de andere kant voorkwam Caglar Söyüncü met een uiterste ingreep dat Zalaryan de Armenen naar een voorsprong schoot. Turkije sloeg na ruim een uur spelen genadeloos toe. Ünal kreeg een vrije trap op het middenveld en nam die dusdanig snel, dat hij Aktürkoglu een-op-een met Beglaryan zette. De aanvaller van Galatasaray bleef kalm en vond de verre hoek: 1-2.

Armenië gaf echter niet op en kwam na mistasten van Günok bijna op gelijke hoogte via Varazdat Haroyan, die zijn kopbal over zag gaan. Enkele minuten later leidde balverlies van Kabak de volgende Armeense kans in. Dit keer had Günok een antwoord op een halve omhaal van Briasco. Ook Turkije creëerde kansen en via Ünder had het het duel kunnen beslissen. De aanvaller van Olympique Marseille kreeg een vrije schietkans, maar schoot recht op Beglaryan. De Armenen probeerden het in het slot nog wel, maar de bezoekers hielden stand.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blij wezen met deze overwinning....... NoT!!!

Ik weet nog steeds niet waar ik naar heb zitten kijken. Individuele kwaliteiten beslissen het voor turkije, maar man man bepaalde spelers kunnen echt niet. Met als dieptepunt merih en onur bulut

Leuke vooral sportief goede wedstrijd gezien van beide kanten.

Armenië verdiende meer. Turkije was echt slecht. Bij vlagen zag je wel individuele kwaliteiten.

Hopen dat de Armenen ook goed zullen ontvangen worden in Istanbul

25 maart 2023 om 20:07

Ook goed ontvangen zullen worden?

Ik heb ons volkslied niet kunnen horen door het gefluit van het publiek. Uiterst disrespect.

Of moesten we soms blij zijn dat we fysiek niet aangevallen ofzo? Bedoel je dat met goed ontvangen.

Er staat een hel op ze te wachten.

25 maart 2023 om 20:10

Volksliederen worden in elke stadion vaak uitgefloten. Dus dat het Turkse volkslied werd uitgefloten is misschien niet prettig maar voor de rest viel het toch mee?

Ik had serieuze taferelen verwacht. Aanval op een bus etc, hooligans op het veld etc. Het bleef dus echt wel ‘sportief’ ook de spelers op het veld hadden respect naar elkaar.

Dat het volkslied van Armenië in Turkije ook uitgefloten zal worden is een feit en niks mis mee.

Ik denk dat de veiligheid van de spelers en staff belangrijker is dan een volkslied uitfluiten.. dat is op zijn minst wat je kan verwachten als je tegen je rivaal voetbal.

25 maart 2023 om 20:14

in turkije wordt zovaak volksliederen uitgefloten

25 maart 2023 om 20:15

Turkse volkslied uitfluiten is al te veel

25 maart 2023 om 20:55

Rivaliteit is niet erg zolang je maar met je poten van die mensen afblijft en hun garantie geeft op een veilige reis.

26 maart 2023 om 00:47

Sorry maar wat zijn sommigen hier schijnheilig. Turken zijn kampioen in uitfluiten van tegenstanders. En als je kijkt naar hoe deze politiek beladen wedstrijd is georganiseerd valt het nog enorm mee. Wij weten allemaal hoe chaotisch de returnwedstrijd gaat worden.

26 maart 2023 om 04:14

Daar gaat het niet om. Na een fluitconcert in Turkije zegt niemand dat de tegenstander “goed ontvangen” is.

En waarom zou de returnwedstrijd een chaos gaan worden?

25 maart 2023 om 20:07

Tis maar wat je goed ontvangen noemt. Het Turkse volkslied werd “gewoon” uitgefloten, dus zo mooi was hun ontvangst niet.

Daarnaast is het maar de vraag of de return in Istanbul gespeeld zal worden

25 maart 2023 om 20:12

Wat had je verwacht? Dat ze gingen meezingen ?

Het viel wel mee joh. Voetballen in een uitstadion tegen je rivaal, ik had Servie Albanië taferelen verwacht.

26 maart 2023 om 04:13

Nee, ik had niets anders verwacht. Maar om nou te zeggen dat ze daardoor goed ontvangen zijn…

En Turkije en Armenië hebben eerder ook tegen elkaar gespeeld. Toen is er ook niets gebeurd. De haat is meer vanuit Armenië dan andersom

26 maart 2023 om 12:23

Dan moet je maar eens wat instagram commentsecties gaan lezen, als je denkt dat de haat meer vanuit Armenië komt. Ik denk dat de haat gewoon van beide kanten komt.

27 maart 2023 om 09:56

Hah, instagram. De enige peiling van de werkelijke wereld. Goed bezig Shiraz.

Daarnaast moet je beter lezen. Ik zeg niet dat er geen haat is vanuit Turkije/turken, maar in verhouding is het veel minder. Laat ik het zo zeggen, Turken zijn veel minder bezig met Armenen dan andersom

25 maart 2023 om 20:12

Ik vond het volkslied uitfluiten vanuit het publiek niet bepaald sportief...

25 maart 2023 om 20:14

Alsof ze in Turkije het volkslied van Armenië gaan meezingen

Er is geen aanval geweest jegens spelerbus, geen hooligans op het veld, buiten wat overtredingen op het veld was er geen agressie tussen de spelers en dat is het belangrijkste.

Kan mij een worst schelen als de Turken in September onze volkslied gaan uitfluiten, zolang ons team daar veilig kan binnen komen en weer veilig kan vertrekken is het super.

25 maart 2023 om 21:38

Vraagje, waarom mag Armenië wel mee doen met het EK, maar Rusland niet? Armenië heeft Azerbeidzjan een paar maanden geleden binnen gevallen. Waar ligt het verschil?

25 maart 2023 om 21:42

Je wolf profielfoto zegt genoeg. Armenië heeft Azerbeidzjan binnen gevallen.. haha wie verzint dat? Turkse media dat onder controle is van Erdogan of Aliyev? 😂

25 maart 2023 om 23:34

Excuse me? Wat heb jij gerookt? Azerbeidzjan is Armenië binnengevallen tot de dag van vandaag! Gestoorde opmerking.

26 maart 2023 om 00:33

Gebrainwashede mensen verzinnen de gekste dingen. Ja Armenië, een land met een defensie budget van nog geen 800 miljoen is Azerbeidzjan, een land met een defensie budget van bijna 3 miljard binnengevallen. Je profielnaam geeft je IQ aan, neem ik aan? Het ergste is dat deze onzin nog 19 likes heeft.

26 maart 2023 om 04:16

Karabach is gewoon officieel Azerbeidzjans grondgebied en was officieel bezet door Armenië. Dus hij heeft een punt…

26 maart 2023 om 11:14

@shiraz Armenie viel Azerbaijan in 1994 binnen met Russische steun en Russische wapens, dus niet op eigen kracht, dat weet jij ook donders goed. Dit was allemaal onderdeel van russische post soviet megalomanie om invloed in voormalige soviet gebieden terug te winnen. Jouw regering heeft zich hiervoor dan ook opgesteld als de facto slaaf van Rusland, tot aan 2018, de “Armeense revolutie” waarbij de pro Russische regering omver werd geworpen en een pro westerse werd geïnstalleerd, waardoor Rusland Armenia de rug heeft toe gekeerd. En nu sta je er inderdaad lekker alleen voor he, alleen dat neemt niet weg dat je DESTIJDS Azerbaijan bent binnengevallen, en 700.000 Azerbaijanen etnisch gezuiverd in het gebied Qarabag (wat pas na de oorlog in 2020 weer terug in Azerbaijaanse handen kwam, omdat je inderdaad zonder Russische steun opeens niet veel meer voorstelde). Wel even alles netjes en volledig uitleggen, een beetje over “militair budget” beginnen is een goedkope drogreden.

Wat een schandalige vertoning weer dit, geen beleving geen passie. Dat je de laatste minuten tegen Armenië met 11 man moet verdedigen zegt ook alles. Trainerswissel moet snel plaatsvinden, want dit is 100x niks!!

26 maart 2023 om 09:47

Hoe vaak wil je van trainer wisselen. Er zijn gewoon niet genoeg goede Turkse voetballers op dit moment.

Trainer moet weg. Turkije heeft met individuele kwaliteiten gewonnen. Deze trainer voegt niks toe.

Wat waren wij slecht zeg.. kuddos naar Armenie voor de strijd en wilskracht die ze erin hebben gegooid. Kunnen de Turkse spelers een voorbeeld aan nemen. Armenië verdiende een punt. Maar gelukkig toch gewonnen en een stap gezet richting het EK. Ik verwacht dat de Armenen Wales zomaar in de weg kunnen lopen en dat Turkije dan achter Kroatie naar het EK kan.

Stefan Kuntz moet zsm weg. We hebben zoveel meer kwaliteit dan wat Kuntz opstelt.

Waardeloze wedstrijd met een aantal onbegrijpelijke keuzes van Kuntz. Ten eerste de 3-4-3 opstelling tegen een op papier zwakke tegenstander. Doe dat maar tegen Kroatie maar tegen Armenie moet je het spel maken en aanvallen. Ook de keuze om bijvoorbeeld Cenk te laten starten op links vond ik verkeerd. Het is dat hij vaak scoort bij Besiktas maar ook in de competitie werkt het voor geen meter. De doelpunten die hij maakt, volgen meestal uit een carambole. Senol kan dan als excuus naar voren brengen dat hij een smalle selectie heeft (wat ook niet zo is), maar als bondscoach beschik je over Kerem. Wat mij betreft horen 7 spelers altijd in de basis te staan: Ferdi, Salih, Orkun, Hakan, Kerem, Cengiz, Enes. De resterende 4 mag de bondscoach zelf invullen.

25 maart 2023 om 20:05

+Mert. De resterende 3 mag de bondscoach zelf invullen.

25 maart 2023 om 20:15

Mert is al 34 en nog niet serieus getest. Waarschijnlijk zal die ook tegen Kroatie starten, daarna kunnen we een oordeel vellen over zijn rol bij het nationale elftal.

25 maart 2023 om 20:30

Mwah Enes vind ik weer niet maar goed ieder zijn eigen mening. En idd sommige keuzes door Kuntz zijn voor ons grote vraagtekens. Soyuncu bijv. is niet meer de oude Soyuncu.

25 maart 2023 om 21:00

Enes scoorde niet maar verder deed hij alles wat hij moest doen. Werd heel vaak onderuit gehaald, maar stond meteen weer op, o.a. bij de 1-2. Hield vaak de bal vast met zijn rug naar het doel, vond zijn medespelers, zette druk, pakte overtredingen mee op belangrijke momenten. Omdat we jarenlang Burak voorin hadden heerst het idee dat scoren het enige is wat een spits hoort te doen.

25 maart 2023 om 21:26

Enes is een geweldige speler. Jammer dat we geen goeie backup hebben

25 maart 2023 om 23:58

Ben geen fan van Enes hoor.

Wat een idiote opstelling van Kuntz. Hoe kan je nou Kerem wissel laten en met Cenk op links spelen? Ben je helemaal gek geworden man?? Dat Salih Özcan ook niet mocht starten naast Hakan en Orkun was ook een grove fout. Gelukkig heeft hij het in de tweede helft het weer een beetje recht getrokken door meteen met Kerem en Salih te starten.

Maar met dit voetbal gaat het niet goed komen. Kroatie maakt hier gehakt van ben ik bang. Verdedigend is het echt slecht. Als Armenië je het al zo moeilijk maakt.. poeh.

Armenië heeft voor een klein voetballand mooi voetbal laten zien. Petje af. De ploeg van Turkije daarentegen mag zich ondanks de overwinning schamen.

Het voetbal onder Kuntz is niet om aan te zien. Je staat 1-2 voor en hebt de wedstrijd na je toe weten te trekken, ipv door te drukken en op zoek te gaan naar de 1-3 en verder, besluit hij verdedigend te gaan spelen met billenknijpen tot gevolg.

Dit Turkije is geen team. We hebben spelers als Hakan Calhanoglu en Cengiz Ünder die het goed doen in Europese topcompetities, maar bij het nationaal elftal spelen ze als een natte krant. Hakan Calhanoglu heeft zich volgens mij elke wedstrijd in die onzichtbaarheidsmantel van Harry Potter gewurmd, want het is me anders een raadsel hoe je elke wedstrijd zo onzichtbaar kunt zijn. Ozan Kabak was ongelukkig vandaag.

Ik denk niet dat Turkije met dit spelersmateriaal eerste of tweede gaat eindigen in deze groep. Kroatië is zowel uit als thuis een maatje te groot en van Wales zie ik Turkije max gelijk kunnen spelen.

26 maart 2023 om 00:30

Wanneer was turkije de afgelopen 10 jaar leuk om te zien dan? Buiten de ek kwalificatie met frankrijk. Ons voetbalnzal de komende 10 jaar t zelfde blijven als er geen grote verandering komen in de opleiding.

Dit gebeurt ervan als je onze heilige volkslied uitfluit! Slecht gespeeld maar maakt niet uit, winnen van Armenië voelt altijd heerlijk. Kuntz moet even zijn huiswerk even goed doen voor de wedstrijden tegen Wales en Kroatië

De goals van Orkun en Kerem waren het enige positieve aan deze wedstrijd. Wat een slechte spel zeg! Hopelijk wordt het tegen de Kroaten wel een goed spel anders vrees ik een hoop tegengoals!

Walgelijk hoe ons volklied op zo’n onsportieve wijze is uitgefloten. Dit maakte het natuurlijk extra belangrijk dat we hier moesten winnen, maar zo speelden onze spelers helemaal niet, leek wel of we op 30% van ons kunnen voetbalden. Toch makkelijk gewonnen, enige doelpunt voor de tegenstander was een onnodige eigen doelpunt, maar tegen een Kroatie moet het anders, hoop dat Kuntz hier lessen uit trekt want tevreden ben ik natuurlijk niet.

25 maart 2023 om 23:59

Want wij Turken fluiten nooit andere landen hun volkslied uit? Gaan wij meezingen met Armenië denk je?

26 maart 2023 om 08:38

Turken hebben nooit maar dan nooit een volkslied uitgefloten zonder een reden... Zwitserland had het gedaan hebben we terug gedaan, Grieken hebben het gedaan hebben we het terug gedaan en nu gebeurt het in Armenië wat ik overigens had verwacht gaat het nu in Turkije ook gebeuren.. maar Turken hebben nooit als eerst een volkslied uitgefloten.

26 maart 2023 om 11:04

“Wij Turken” zegt hij terwijl hij hierboven de armeense invasie van Azerbaijan in 1994 ontkent, en nu even getriggered bijspringt “halloo gaan “wij” meezingen met armenie” en doet alsof uitfluiten de normaalste zaak van de wereld is. Ga alsjeblieft fietsen. Misschien heb je een Turkse achternaam ja, zoals Bichakciyan of Bayramyan, maar wees dan ook wat subtieler wanneer je doet alsof je voor ons spreekt.

26 maart 2023 om 12:08

Had het over de invasie van 2020 of was die ook door Armenië begonnen? En daarbij telt Turkije 80 miljoen mensen. Niet alleen de Turken die jou goed gezind zijn. In Nederland zeker janken dat je wordt gediscrimineerd en dan zelf in Turkije ultra-rechts zijn. Zo kan ik ‘t ook wel. Hypocriet gevalletje.

26 maart 2023 om 13:53

Wie hou jij voor de gek? Het verdraaien van de feiten heeft niets met gezindheid te maken, 2020 was geen invasie, dat kan ook niet wants zelfs de Armeense OVERHEID had Qarabag niet erkend als een onafhankelijke staat, dus accepteerde officieel dat het onderdeel van Azerbaijan was. Oekraine is nu zeker een “invasie” van de Donetsk aan het uitvoeren, lol, jij weet wel beter. Ik ben niet naief, ik ken types als jij wel, je fabriceert onzin (zoals over mijn karakter en politieke voorkeuren) en denkt dat je daarmee een argument hebt, maar natuurlijk is dat een goedkope drogreden, je doet dit omdat je geen argumenten met inhoud hebt.

28 maart 2023 om 20:32

Je komt zelf met 0 argumenten? Lelijke schreeuwTurk. Typisch rechts mannetje. Beetje schreeuwen en blêren en verstoppen achter de massa.

Ik vind deze bondscoach niet goed genoeg voor Turkije. Is geen vriendschappelijke wedstrijd dat je met rare namen komt. Bijvoorbeeld onur ofso of spits van Umraniye??

25 maart 2023 om 21:29

Onur ofzo?? ben je gisteren begonnen met voetbal kijken. Verder ben ik het je wel met je eens

26 maart 2023 om 16:05

Ja man gisterenXD

Hoe kan dat toch dat het altijd zo moeizaam gaat?! Krijg het gevoel dat die spelers zich allemaal top voelen maar gewoon niet goed kunnen samenspelen als het op het nationale elftal aan komt. Trainer die hier een keer hard tegen aan gaat lijkt me een welkome versterking.

Ik kan echt slecht tegen hypocrisie. Wij fluiten iedere volkslied af. in de Arena tegen Nederland bijvoorbeeld, of laten we gewoon even op de volgende thuiswedstrijd wachten van turkije.

Wat een stel kleutergedoe zeg, word er gewoon kotsmisselijk van

25 maart 2023 om 21:17

100% mee eens bro

25 maart 2023 om 22:06

Snap ook niet waarom onze mede Turken zich hier zo erg aan irriteren. Ik bedoel wat hadden ze dan verwacht? Je neemt 3 punten mee naar Turkije, zij staan met lege handen.

Het spel is niet om aan te zien, ik word helemaal gek van die keuzes van Kuntz. Hij moet echt weg.

Slecht voetbal, belangrijke overwinning..

Kuntz sinds je de bondscoach van ons land (turkije) bent, heb je er weinig van gebakken. Er zit nog steeds geen systeem, lijn in ons spel.

Waarom speelt Turkije niet 20;45 uur ivm Ramadan?

25 maart 2023 om 22:03

In Armenië was het 21.00 uur toen de wedstrijd begon.

Wat moet Kerem doen om een basisplaats te krijgen bij het Turkse elftal? Zelfs een spits krijgt de voorkeur op de flanken heb echt medelijden met Kerem, Kuntz mag echt oprotten want met hem gaan we het zelfde mee maken zoals met Senol. Sergen had allang al een sterke team gemaakt met deze spelers

26 maart 2023 om 13:10

Die keuze om Kerem op de bank te zetten snapte ik wel hoor. Kerem speelt al 2 jaar lang gewoon bijna alles, laat die jongen gewoon even rusten. Uiteindelijk speel je “maar” tegen Armenië. Tegen Kroatië hebben we hem veel harder nodig.

Wat is die Onur Bulut toch een slechte back. Vervolgens een Cengiz Under die altijd slecht speelt bij het Turkse elftal(wat hij zelf niet weet).

Cenk Tosun is goed voor de tempo die in de Turkse competitie word gespeeld je gaat toch niet met zo een zoutzak spelen terwijl je Kerem hebt.

Ozan Kabak je zag dus gisteren de reden waarom hij nergens slaagt hij had paniek en kon geen bal spelen naar dezelfde kleur.

Je hebt echt niks aan Merih Demiral als hij voor Turkije speelt. Het lijkt net als of hij elke game als een oorlog ziet. Strijden om te winnen is goed maar door strijd vergeten dat je aan het voetballen ben is ziek.

Verder ben ik geen trainer of iets anders. Ben liefhebber van een leuk pot voetbal en heb gisteren weer tegen mij zelf moeten zeggen stop met kijken naar Turks voetbal of Turkse elftal.. nooit dat we een simpel overwinning boeken.. nooit simpel voetbal.. je hebt zoveel voetballend vermogen in je elftal ga je nog steeds lange ballen spelen en wil je middenveld overslaan.

Mensen die zich storen aan dat uitfluiten snap ik niet. Wij Turken zijn een kampioen in volksliederen uitfluiten. Ook in de Arena tegen NL, zoals hier al werd vermeld…

Ik vraag me trouwens echt af waar ik naar heb zitten kijken. Hoe hard zijn Soyuncu en Demiral weggezakt, zeg… de huidige Soyuncu zou bij Gala niet eens spelen.

Niemand haalt gewoon niveau. Maar het is ook niet de schuld van de bondscoach. Je hebt ook bondscoaches die vandaag Ozan Tufan opgesteld zouden hebben bijvoorbeeld.. Het probleem zit dieper dan dat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren