Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Turkije ontsnapt aan nederlaag, Kroatië haalt fors uit tegen Kosovo

Laatste update:

Turkije wacht nog op de eerste zege in de kwalificatiereeks voor het WK in Rusland. Het team van Fatih Terim kwam donderdagavond niet verder dan een gelijkspel tegen Oekraine, nadat het openingsduel met Kroatië ook al onbeslist was geëindigd. Kroatië maakte tegelijkertijd korte metten met Kosovo, dat in elke helft drie doelpunten om de oren kreeg.

/

Turkije - Oekraïne 2-2
De ploegen hielden elkaar in de eerste twintig minuten in evenwicht, maar daarna sloeg Oekraine toe. Na een overtreding van Ömer Toprak benutte Andriy Yarmonlenko een strafschop, ook al was deze slecht ingeschoten. Drie minuten later schoot Artem Kravets de 0-2 achter Volcan Babacan. Turkije speelde een slechte eerste helft, maar op slag van rust kopte Ozan Tufan uit een corner van Hakan Calhanoglu de 1-2 binnen.

Na de onderbreking zocht Turkije naar een gelijkmaker. Cenk Tosun had een goede kans op de 2-2, maar hij schoot het leer keihard op de paal. De aanvaller kreeg enkele minuten voor tijd echter een strafschop mee, waarna Hakan vanaf elf meter de gelijkmaker achter Andriy Pyatov schoot: 2-2. Enes Ünal stond in de basis, maar bleef in de rust in de kleedkamer achter.

/

Kosovo - Kroatië 0-6
Het team van Ante Cacic was na 35 minuten al klaar met Kosovo, dat met Arber Zeneli en Bersant Celina in de basis aantrad. In de zesde minuut zorgde Mario andzukic met een stiftje voor de 0-1, na een goede pass van Andrej Kramaric. De aanvaller kopte uit een voorzet van Ivan Perisic de 0-2 binnen en tien minuten voor rust profiteerde hij ook van voorbereidend werk van Sime Vrsaljko.

In de laatste twintig minuten vergrootte Kroatië de voordelige marge. Brozovic verzond een heerlijke pass richting de tweede paal, waar Matej Mitrovic voor de 0-4 kon zorgen. Een heerlijk doelpunt van Brozovic, enkele minuten voor tijd, en een voltreffer van Nikola Kalinic zorgden voor een nog ruimere nederlaag voor Kosovo, dat aan het openingsduel met Finland een punt had overgehouden.

Denk jij dat Turkije zich voor het WK van 2018 plaatst?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Na die 2-2 is Oekraïne aan een nederlaag ontsnapt haha. Jammer dat we het in de eerste helft verprutsten voor onszelf, maar uiteindelijk wel karakter getoond in het spel.

6 oktober 2016 om 23:07

Ja, maar makkelijke tegengoals krijgen is het zwakste punt van Turkije en Turkse clubs. Besiktas tegen Benfica en Kiev hele makkelijke tegengoals, nu Turkije tegen Oekraine..

6 oktober 2016 om 23:47

Haha, kom op, de 2-2 mocht nooit vallen aangezien Stepanenko helemaal geen overtreding op Tosun maakte! Áls iemand een overtreding maakte, was het Tosun wel.

6 oktober 2016 om 23:57

Ach, we moesten sowieso een penalty krijgen door die overtreding op Mor. Soort van compensatie, zullen we maar zeggen?

7 oktober 2016 om 12:07

Nee tuurlijk niet, dit blijft een fout van de scheids en als alle fouten gecompenseerd moeten worden dan eindigen wedstrijden in 5-5 of iets dergelijks.

7 oktober 2016 om 07:50

Ik denk dat dit de poule is waarin alleen de groepswinnaar naar t ek gaat en de nr 2 afvalt. Poule met de meeste gelijkwaardige teams en dus ws t meeste puntverlies. Dus vooral dik winnen van zwakke broeder Kosovo is belangrijk.

arda hadden we zeker nodig vandaag.
Voor de rest ben ik wel blij dat terim jonge spelers veel kans geeft.

Terim maakt het zich erg lastig in de voorhoede. Speel gewoon met Volkan, Emre en Cenk/Enes. En waarom in godsnaam Calhanoglu op links? Die jongen wordt daar misbruikt, of zelfs verkracht.

Ozan, Topal en ervoor Calhanoglu. Klaar. Laat Calhanoglu shinen, het spel verdelen, crospasses geven en vanuit de tweede lijn schieten.

De wedstrijd in delen gezien. Die 1 na laatste vrij trap, waarom nam Calhanoglu 'm niet (had geen beeld)?

6 oktober 2016 om 22:50

emre mor wou het graag

6 oktober 2016 om 22:52

A ha, als Calhanoglu er is, mag Emre met zijn jonge pik spelen haha. Jammer, ken gebeuren.

7 oktober 2016 om 08:47

Nou dat kan niet gebeuren.. het is geen kindergarden daar?! De laatste minuut in zo'n belangrijke wedstrijd moet de nummer 1 nemen, klaar.

6 oktober 2016 om 22:52

Omdat emre het wou nemen en terecht de enige op het veld die gevaar kon creëren.

6 oktober 2016 om 22:53

Die ene laatste vrije trap wilde Emre Mor per se nemen, omdat ze de overtreding op hem maakten. Vond het zelf wel onnodig, Hakan is nou eenmaal de specialist.

Weet iemand waarom Unal is gewisseld in de rust?

6 oktober 2016 om 22:56

Dramatisch slecht was hij 1e helft

6 oktober 2016 om 22:59

Vind je het gek, in Nederland voetbal je in een systeem bij turkije moet je gevaar zelf creëren. Wie speelt er nou 442 met 2 de zelfde spitsen?

6 oktober 2016 om 23:02

Fatih Terim.

7 oktober 2016 om 00:24

Ligt dat niet eerder aan het systeem dan aan Unal zelf? Zoals meerdere voetballers waaronder Calhanoglu zijn gewoon misbruikt door Terim.

6 oktober 2016 om 22:59

Niks ergs. Er moest een middenvelder bij ten koste van een spits en de trainer koos dus voor enes.

6 oktober 2016 om 23:00

Tijdens de eerste helft konden we niet veel aanvallen en we speelden al met twee spitsen, dus werd Enes geslachtofferd.

6 oktober 2016 om 23:01

Het ging niet met twee spitsen. Na de rust, speelden we met 1 spits. En ik denk dat de trainer dan liever Cenk wou, omdat hij meer ervaring heeft.

Turkije ontsnapt aan een nederlaag? Ja, misschien als je alleen de eerste helft hebt gekeken.
Tweede helft gestreden als leeuwen. Het is juist Oekraine die blij mag zijn met 1 punt; tweede helft waren we superieur en verdienden we het om die winnende treffer te maken.

Fatih Terim de held, maar ze einde begint te naderen. Slechte keuzes en totaal geen idee van wat hij aan het doen is. Oekraïne voetbalt dwars door het midden en elke pass komt aan. Niemand die pass lijn dicht probeert te houden of kort bij ze man staat. Schande dit was een wedstrijd die gewonnen moest worden.
En Emre Mor wat een speler is dat zeg met hem en Arda op de flanken en Enes is de spits kan je een gevaarlijke voorhoede creëren.

je mist duidelijk Arda op linkerflank dreiging kwam alleen van Emre. Coach moet zijn ego naast zich leggen en Arda en Burak snel oproepen

Het wordt langzamerhand tijd dat Terim een stap terug gaat doen. Deze gang van zaken kunnen gewoon niet. Ik heb vandaag een ketting aan fouten gezien. Laat me jullie meenemen in deze fouten schakel.

1. Fatih Terim kan de beste spelers niet meer opstellen, vanwege de rel op het ek. Een van deze spelers is Arda Turan, een wereldbekende speler. Als je als coach niet meer het maximale uit je selectie kan halen, dan houd het op.

2. Omer Toprak wordt niet opgeroepen voor het ek, terwijl hij onze beste verdediger is, vanwege de Tore rel(hey, nog een rel). Hij zou zelf niet meer met Tore willen spelen. Nu is Tore niet opgeroepen en komt Toprak ineens wel weer bij Milli Takim ? Is dit een lager elftal ?

3. Er zit geen enkel lijn in het spel. Na twee jaar Terim weet Topal nog steeds niet of hij een cvm is of cv, Hakan niet of hij een lh is of een cam, het team niet of ze 4-4-2 spelen of 3-4-3 of 4-2-3-1 of let op....tweede helft zelfs 3-6-1.

4. Voor de linksback positie was Kaldirim en Ismail opgeroepen. Kaldirim valt weg en Caner wordt opgeroepen. Je zou denken derde keus, maar Caner begint direct basis. Waarom nodig je hem op de eerste plaats niet uit dan ?

Sorry Terim. Je bent onze legende en we houden van je, maar je roept het nu echt op je af. Dit kan gewoon niet meer. Elke keer een compleet andere opstelling of elftal.

6 oktober 2016 om 23:26

Ik vraag me dan wel af wie we als vervanger kunnen aanstellen. Ben bang dat elke goede Turkse trainer bezet is. Al zou ik nog wel gaan voor Aykut Kocaman of Mustafa Resit Akcay.

6 oktober 2016 om 23:31

Ertugrul Saglam heeft volgens mij geen club, maar dat zal moeilijk worden zolang Demiroren aan het roer blijft bij de TFF.

6 oktober 2016 om 23:42

Flacko

Terim was ook bezet. Gunes is de enige coach die na Terim voor zo een groep kan staan. Desnoods een Duitser, de helft van de selectie is Duits.

7 oktober 2016 om 00:28

Helemaal mee eens. Doe maar een Duitser. Helemaal klaar met die "ik doe waar ik zin in heb" Terim.

Deze man maakt zich gewoon belachelijk en dat laten ze gewoon toe.

7 oktober 2016 om 00:42

Mooi betoog, helemaal waar. Ik zet mijn handtekening onder. Alleen Terim heeft een gouden pik. Die loodst Turkije gewoon naar het WK.

1 punt wil ik tackelen. Ik ben het niet mee eens dat Turkije afhankelijk is van haar 'topspelers'. Met dezelfde spelers zijn we dramatischer begonnen aan kwalificatie EK 16. Dit team van Terim heeft veel potentie en maakt het deels waar. Alleen maakt Terim zijn selectiekeuzes niet met zijn verstand, maar met zijn (gouden) pik.

7 oktober 2016 om 11:25

Bkorkmaz3

Wel punt tackle je dan precies kaptan, want ik zeg nergens dat Turkije afhankelijk is van z'n topspelers. Ik vind dat als een bondscoach zijn beste spelers niet kan opstellen, hij faalt in het management gedeelte. We kennen allemaal Arda. Wat kan hij nou hebben gezegd of gedaan, wat zoooooo erg is ? Er zitten weken tussen interlands. Reis af naar Barca(kan je ook meteen zien hoe er ook gevoetbald kan worden) en klaar de lucht met Arda. Desnoods laat je Arda hierheen komen. Maar dit kan toch niet ?

In zijn periode zijn Volkan, Toprak, Arda, Burak, Selcuk, Gonul, Tore geschorst/geschorst geweest..

Wij moeten hier niet blij mee zijn. Wat een wanvertoning in de eerste helft, nog in Konya ook. Cenk is geen basismateriaal, Hakan op links idem. Als 75 miljoen mensen van Turkije weten dat Hakan de beste 10 is, hoe ziet Fatih Terim het dan niet? Als elke speler van Turkije dezelfde spirit als Emre Mor had, die prachtig speelde, hadden wij vandaag geflatteerd gewonnen. Arda moet zsm terug komen.

6 oktober 2016 om 23:45

We hadden geen leider. 90ste minuut randje zestien en dan laten ze Mor die fk nemen. Ik heb een potje ziten schelden wil je niet weten. Een Arda of Selcuk had gezegd: schuif eens even aan de kant.

7 oktober 2016 om 00:24

Die vrijetrap was niet Emre's schuld, maar van Hakan. Hij moest daar initiatief nemen en die kleine snotneus op z'n plaats zetten. In plaats daarvan chickened Hakan out. Emre is een geweldige veldspeler, maar niet voor dode spelmomenten

En zoals je hierboven zegt, een gedisciplineerde Duitser zou geweldig zijn, taal is ook niet echt een probleem

7 oktober 2016 om 00:47

Ik vind het wel wat hebben. Emre durft. Emre B. durfde ook. Arda Turan durfde ook te pegelen op de Zwitserse doelman, terwijl passen een optie was. 3 Zwitsers maakten een blok.

Natuurlijk had Calhanoglu 'm moeten nemen, maar Emre laat wel zien dat hij heel graag wil.

7 oktober 2016 om 11:29

Ik vind het ook wat hebben.......in de 60ste minuut tegen San Marino. Het is de 90ste minuut en je hebt aan de ene kant de beste vrije trap nemer van de wereld en aan de andere kant een 19-jarige snotneus.

Mor heeft de potentie om een wereldtopper te worden. Fantastische dribbels. Maar je hebt ook de gezegde schoenmaker blijf bij je leest. Laat de specialties over aan de specialisten.

Het CBS laat zien dat de Turkse gemeenschap meer kampt met hypertensie dan Nederlanders en andere bevolkingsgroepen. Nu is het evident dat het komt door een slechte eet- en leefstijl, maar ik zou graag onderzoeken willen zien tussen deze hoge bloeddruk en de wedstrijden van het Turkse elftal, man man man.

Fatih Terim, je bent en blijft onze imparator. Maar ik heb het gehad met jou als bondscoach voor het Turks elftal. Wij willen een vaste basiselftal met de beste spelers die wij tot onze beschikking hebben. Ik word er moe van. Geen Arda, Burak en 20 verschillende opstellingen, wat is de gedachte hierachter? De tweede helft zijn de verhoudingen puur op basis van de Turkse mentaliteit recht getrokken.

Het is natuurlijk altijd hetzelfde verhaal wat ons bloeddruk onnodig doet verhogen. Achter de feiten aanlopen en nog eens achter de feiten aan lopen. Ik wilde nog graag wat kwijt over paar uitblinkers en paar nietsnutten, maar ik ga lekker netflixen. Houdoe.

Kroatië speelde degelijk zonder de 2 grote namen. Gaan de poule normaal gesproken winnen, daarachter spannend met bij de kleinere ploegen

Dat punt in Kroatië was goud waard, maar na vandaag is het niks meer waard. We hadden hier gewoon moeten winnen. Wij zijn geen topland, maar Oekraïne is ook niet meer wat het was. Als Terim vanaf het begin de juiste opstelling had aangehouden, hadden we nu 4 punten. Je was zo tevreden over de ploeg die tegen Kroatië een punt pakte, waarom gooi je het dan helemaal om?

4-4-2 met Ozan-Topal op het middenveld en Cenk-Enes in de spits? Wie verzint zoiets? Ömer was verantwoordelijk voor beide tegendoelpunten, maar in de rust haalt Terim doodleuk Balta naar de kant voor niemand minder dan Kaan Ayhan. Regel 1 bij centrale duo's is dat je ze niet te vaak moet veranderen. Aziz-Balta vond ik goed, Topal-Balta was ik ook tevreden mee, waarom nu opeens Ömer-Balta?

Ömer heeft tot nu toe niks laten zien bij het nationale elftal. Ook Calhanoglu kan veel beter, hij moet veel meer lef tonen, de leiderschap op zich nemen. Maar als jij in de laatste minuten Emre Mor die vrije trap laat nemen, ben je geen leider. Iedereen moet zijn plek en rol kennen.

We hebben nog steeds geen vaste systeem, spelers weten nog steeds niet wat hun rol is of waar ze staan in de 'pecking order'. Caner wordt pas opgeroepen nadat er iemand wegvalt en begint vervolgens in de basis. Voor zover ik weet is Ismail niet geblesseerd. Raar. Iedere andere bondscoach zou hierop aangesproken worden, maar bij ons durft niemand zijn mond open te doen, terwijl er zoveel gaande is. En als je wel je mond opendoet, word je raar aangekeken.

Van mij hoeft hij Arda niet meer op te roepen. Selcuk wilde ik sowieso niet. Maar Burak is nog altijd een speler die van waarde kan zijn. Ook al speelt die in Burkina Faso, hij blijft onze beste spits.

Toch nog knap van Turkije dat ze een 0-2 wegpoetsen, tegen toch een niet onderschat land als Oekraine. Maar toch is dit een verloren punt voor Turkije, zeker in kwalificaties opweg naar een WK of EK moet je al je thuiswedstrijden winnen. Zeker nu Turkije toch in een groep zit waar je zeker om de 1 ste plaats kan spelen, met landen als Kroatie en Ukraine als de belangrijkste tegenstanders. Dus neen, dit is toch nog een zwaarbevochten punt, en 1 punt is nou eenmaal beter dan 0. Turkije heeft zeker ook een selectie die op een EK of WK thuishoren. Met spelers als Töre, Emre Mor, Arda, Calhanoglu, Töprak, Énes Unal, Tufan, Özyakup heb je echt goede spelers. En Turkije zou ook eens een andere trainer moeten nemen, Terim is de weg kwijt. Zijn systeem klopt niet en hij zet spelers als Ünal en Calhanoglu op andere posities en een ander systeem dan ze gewend zijn. Je moet gewoon 4-3-3 spelen.

Ik snap echt niet wat die terim bezielt. Had het liefst gehoopt dat terim kreeg eat ie verdiende gisteren.. juist een dikke nederlaag maar helaas hij had weer mazzel. Als jij een Arda die elke week schittert bij Barca, een Burak (nog steeds de beste turkse spits , selcuk ( beste speler in EK kwalificatie) niet oproept om je ego. Dan mag je van mij in de stront zakken. Met deze drie erbij had je nu 6 punten gepakt. Tegen ijsland gaat hij ook zwaar op zijn bek. Let maar op. Hij lijkt net zo een doorgedraaide generaal die tijdens een oorlog zijn F 16/ tanks en beste geweren thuislaat en vervolgens oorlog gaat voeren met een stok en zijn vuisten. Ja dan win je die oorlog nooit. Ben altijd een hele grote fan van terim geweest maar hij mag nu echt opdonderen.

Gelukkig heeft Turkije gisteren nog 1 punt gepakt, maar het scheelde niet veel of we waren met een 0-3 achterstand de rust ingegaan. Het moet toch eens afgelopen zijn met de ego van Fatim Terim, hoeveel credits krijgt deze vent nog, want ik kan hem wel afschieten met zijn domme opstellingen en tactieken.
Dit hebben we ook wel terug gezien op EK . Hij kan zijn spelers wel alles verwijten, maar als er een iemand is die verantwoordelijk is voor de onrust dan is hij het wel met zijn ego.

Zo Kosovo is ook meteen duidelijk geworden dat ze nog een hele weg te gaan hebben.
Ok, ze zijn nog niet lang bij elkaar en is pas de 2e interland, maar een afslachting had ik ook weer niet verwacht. Zag hier bij eerdere topics iemand roepen dat het zeker 1-1 zou worden, want zijn vriendjes van elkaar en wilde Kosovo het eerste thuis punt en doelpunt kado geven, net als tegen Finland, jaja...
Leek niet sarcastisch bedoeld in ieder geval, was er heilig van overtuigd, maar goed niet echt gelukt dus ;-) Wel jammer, hebben best een aantal leuke spelers, maar kan dus nog wel een aantal jaren duren.

Turkije heeft toch weer veerkracht getoond, blijft toch een goede vechtploeg die echt nooit opgeeft. Goed om te zien in ieder geval! Op basis van de 1e helft verdiende Oekraïne het, maar 2e helft was Turkije echt powerplay aan het spelen en had Oekraïne geluk dat het niet alsnog verloren had.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren