Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Turkije ontslaat Stefan Kuntz en bereikt razendsnel akkoord met opvolger

Woensdag, 20 september 2023 om 16:25Jonathan van Haaster • Laatste update: 17:22

Vincenzo Montella wordt de nieuwe bondscoach van Turkije, zo melden bronnen uit dat land en Italië. Dinsdag zijn de oefenmeester en de Turkse bond tot overeenstemming gekomen over een driejarig contract, weet onder meer La Gazzetta dello Sport. Montella is de opvolger van Stefan Kuntz, die woensdagmiddag zijn congé kreeg.

Kuntz werd bijna precies twee jaar geleden aangesteld als trainer van Turkije. De Duitser was de opvolger van Senol Günes, die na de 6-1 nederlaag tegen het Nederlands elftal in de WK-kwalificatiecampagne ontslagen werd. Kuntz loodste Turkije naar de tweede plek in de groep achter Oranje, waarna Portugal in de play-offs te sterk bleek. In de EK-kwalificatiecampagne staat Turkije er met tien punten uit vijf duels niet slecht voor, al kwam Kuntz onder druk te staan na het gelijkspel bij Armenië (1-1) en de oefennederlaag tegen Japan (4-2). Bovendien was het veldspel gedurende zijn tijd als bondscoach lang niet altijd overtuigend.

"Na de evaluatiebijeenkomst die vandaag werd gehouden met bondscoach Stefan Kuntz, heeft de Raad van Bestuur van de Turkse voetbalfederatie ingestemd met het afscheid van de heer Kuntz, in het kader van goede wil en professionaliteit", laat de Turkse voetbalbond (TFF) weten. "Wij willen de heer Stefan Kuntz bedanken voor zijn bijdrage aan ons nationale voetbalteam en wensen hem veel succes in zijn toekomstige leven." Kuntz stond uiteindelijk twintig wedstrijden aan het roer bij Ay-Yildizlilar. Twaalf duels werden gewonnen, vijf keer werd er verloren en driemaal was een gelijkspel het eindresultaat.

Kuntz wordt dus opgevolgd door Montella, al heeft de TFF zijn aanstelling nog niet officieel bevestigd. Het vliegtuigje, die zijn bijnaam kreeg door zijn kleine postuur en manier van juichen, is geen onbekende in Turkije. Zijn laatste trainersklus was bij Adana Demirspor, waarmee hij uitstekende resultaten boekte. De vierde plaats van vorig seizoen was het absolute hoogtepunt. Daarmee kwalificeerde de club, die nu getraind wordt door Patrick Kluivert, zich voor de voorrondes van de Conference League. Montella was daarvoor trainer bij Fiorentina, Sevilla, AC Milan, Sampdoria, weer Fiorentina, Catania en AS Roma.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door caykurrizespor)

Maakt niet uit wie je aanstelt bij dit elftal het werkt toch niet, elk jaar laten we ons wijs maken dat er een lichting aankomt die het niveau gaat verbeteren van het Turkse elftal, en dan kijk je naar de nieuwe lichtingen en zie je dat alle teams onderuit gaan tegen alles en iedereen, al stel je Pep Guardiola aan als bondscoach dan nog word het niks, had liever Terim of Sergen aan het roer gezien ipv Monzella, die kan veel beter krijgen.

20 september 2023 om 16:42

Ik ben van mening dat je met een goed opgeleide Turkse dit team aan het voetballen krijgt. Als ik zie hoe Marokko de afgelopen jaren zowel organisatorisch als kwalitatief heeft ontwikkeld dan zie ik dit ook bij Turkije gebeuren. Belangrijk is wel dat voetbal een van de prioriteiten wordt waarin wordt geinvesteerd.

20 september 2023 om 16:46

Daar zit net het probleem. Turken en opleiding gaan helaas niet samen. Structuur, geduld, organiseren etc. staat niet in ons woordenboek helaas. Montella is ook puur aangenomen omdat hiermee de bond minder 'boze' reacties gaat krijgen. Mocht het Terim, Sergen of Avci geweest zijn, was het in de media weer oorlog.

20 september 2023 om 16:54

alle eer aan de marokanen en wat ze bereikt hebben de afgelopen jaren.
maar ik vind ook dat er vooral heel goed gescout wordt, en gesproken wordt met jongens die een dubbele nationaliteit hebben. die dus zijn opgeleid bij europese (top)clubs.

ik denk dat turkije in potentie minstens net zo goed is maar het ontbreekt denk ik toch wel in de jeugdopleidingen. ik kan wel een handje vol met turkse talenten opnoemen die het toch dan om diverse redenen uiteindelijk niet redden op het hoogste niveau.

en ik kan sowieso momenteel weinig turkse spelers noemen die bij een topclub aan het werk zijn. dan kom ik uit bij kokcu, soyuncu, calhanoglu en die keeper die pas naar man utd is vertrokken.. als reserve doelmarn.
maar goed, zelfs met alle turkse spelers van de turkse clubs zouden ze gewoon mee moeten doen met landen als bijv zwitserland, oostenrijk, polen en noem het maar op.
hoop dat montella dat gaat lukken

20 september 2023 om 17:22

Je bent Arda Güler vergeten die voor 20 miljoen naar Real Madrid is verkocht.

20 september 2023 om 17:25

Oreely
Wat Marokko vooral voor heeft op Turkije, en ik raad je aan om daar eens naar te kijken, is de King Mohammed VI Football Academy. Meerdere spelers uit de Marokkaanse selectie komen daarvandaan. Als ik het goed zeg En-Nesyri, Ounahi, Ait-Allah en Nayef Aguerd.

20 september 2023 om 17:34

@keffin42 ja die was mij ontschoten, groot talent en hoop dat hij speeltijd krijgt dit jaar

@storing ik zal het eens bekijken. Ik wist wel dat er een aantal spelers echt in marokko zijn opgeleidt en vanuit daar de stap naar europa hebben gemaakt, goed om te zien dat ze daar tijd en geld in steken.

20 september 2023 om 17:50

BatuhanK heeft gelijk. Een andere reden is dat nepotisme in Turkije helaas diepgeworteld is. Vrijwel alle belangrijke functies worden bekleed door incapabele mensen met alle gevolgen van dien.

Zodra Turkije het EK niet gaat redden heeft de bond hun woord al klaar staan.

Heel blij dat Kuntz weg is en dan kom je met Montella alle respect. Geef Sergen of Emre de kans waarom Montella?
Van mij mag Hamit ook zijn biezen pakken totaal geen toegevoegde waarde.

Schandalige beslissing van de Turkse voetbalbond! Geen woorden voor. Zoals vaker aangegeven; Turken hebben geen verstand van voetbal en zullen het ook nooit krijgen helaas!

Niet dat ik groot fan van Kuntz was maar de manier hoe dit is gegaan gaat alle perken te buiten. Enkel en allen omdat hij kritiek (geheel terecht m.i.) had op de spelers na de verloren oefeninterland tegen Japan wordt deze man zonder pardon op straat gezet. Man man.....in plaats van dat je deze verwende clowns tot de orde roept stuur je de coach weg enkel en alleen omdat hij na de wedstrijd teleurgesteld was in een aantal spelers daar ze de wedstrijd niet serieus namen. Een schop onder de kont had je ze moeten geven i.p.v. hun eis in te willigen.

Wat ga je nu doen beste voorzitter? De spelers vragen wie ze als coach willen? Want ruggengraat hebben jullie niet meer!

Buitenlandersregel hanteren en vervolgens wederom voor een buitenlander gaan als Bondscoach. Hypocriet ten top. No more words needed.

20 september 2023 om 17:24

Twee verschillende dingen, hebben niets met elkaar te maken.

Gezien het feit dat hij vreselijk presteerde en ook nog eens een slechte band had met de spelers, is het niet meer dan logisch dat hij ontslagen wordt. Echter snap ik niet waarom we nou weer voor een buitenlander gaan. Enige voordeel is dat Montella nog wel ervaring heeft met het Turkse voetbal. Hopen dat dat voldoende zal zijn, maar ik verwacht het niet.

20 september 2023 om 18:46

Heb je wel naar zijn statistieken gekeken voordat je dit schreef? Zo slecht deed Kuntz het echt niet.

20 september 2023 om 19:25

verlloren tegen armenie en verloren tegen faroer eilanden waar 2x van hum bewoners in camp nou past maar zoals je zegt hij is niet zo slecht.

Wie is bevoegd om die clown aan de top te ontslaan? Dat zou stap 1 moeten zijn.

Wederom een buitenlander, iedereen snapt toch dat er een Turk aan het roer moet staan om die spelers een schop onder hun kont te geven

20 september 2023 om 17:30

In de wat "beschaafdere" landen is de bondsvoorzitter niet te ontslaan, daar het een onafhankelijk instituut is waarvan de voorzitter door de vereniging van profclubs van het betreffende land wordt aangesteld.

Bij ons daarentegen bepalen de grote 3 wie als clown mag fungeren zolang deze maar naar de pijpen van deze 3 danst.

20 september 2023 om 17:38

Ik kan Cebi weinig krediet geven, maar hij was 1 van de weinige die van die clown af wou maar helaas

20 september 2023 om 17:54

Ook al was het hem gelukt, dacht je werkelijk dat er wat zou veranderen? Er zullen dan minimaal 10 andere clowns kwijlend klaarstaan om het over te nemen.

De enige bondsvoorzitter die een beetje visie had die ik mij kan herinneren was wijlen Hasan Dogan. We weten allemaal hoe het met hem is afgelopen helaas.

Wanneer de bond, media en supporters door krijgen dat het probleem niet bij de trainer maar bij de spelersgroep ligt, kunnen we stappen maken. Terim, Lucescu, Senol, Kuntz, je gaat mij niet wijs maken dat deze mannen geen verstand hebben van tactiek, van voetbal. Maar ze werken met spelers die zich groter voelen dan ze ooit zullen zijn en niet bang zijn om in de media aan te geven dat ze in de selectie horen te zitten of moeten starten, op een provocerende wijze wel te verstaan.

De houding van de media helpt ook niet mee, vooral van de 4 topclubs. Stel je hun spelers niet op, dan komen ze met fakkels achter je aan. Ik vind het geen toeval dat onze grootste successen voor het social media tijdperk hebben plaatsgevonden. Eerlijk gezegd verwacht ik ook niet veel van Montella. Heel Turkije vroeg om een Turkse trainer en dan breng je een Italiaan. Hij begint direct al met een 2-0 achterstand.

20 september 2023 om 17:44
Je verwart de westerse betekenis van "tactiek" met de Turkse versie denk ik

Turkse betekenis van "tactiek" kunnen we heel simpel samenvatten door te stellen dat dit enkel en alleen bestaat uit eindeloze scheidsrechterlijke dwalingen/analyses van minimaal 4 uur per wedstrijd, per avond, verdeeld over 26 "voetbalgerelateerde" talkshows gedurende een aantal eeuwen, anno 2023.20 september 2023 om 18:51

Clutch wie weet krijgt Montella de spelers wel aan het voetballen? Een andere mogelijkheid is dat hij met jeugdvoetballers helemaal opnieuw gaat beginnen maar daar krijgt ie in TR niet de tijd voor, geen een trainer trouwens. Ook een Turkse trainer niet.

Alsof je met dit zooitje ongeregeld ooit wat kan bereiken.

Dankzij de buitenlanderslimiet zit de Turkse competitie vol met Turkse spelers die letterlijk amateur waren in West Europa en contributie betaalden om te voetballen. In Turkije zijn ze opeens mr Big Star.

Als je dan tegen mede amateurs speelt in de competitie met wat buitenlandse sterspelers, is het leuk. Maar speel je met het nationale elftal tegen nog betere amateurs zoals de Faeroer eilanden, ga je gewoon af.

De hele gang van zaken verdient uiteraard geen schoonheidsprijs! Al dagen melden sportmedia dat Kuntz ontslagen is en pas gisteren zegt de bond dat die berichten niet kloppen maar vandaag wordt Kuntz dan officieel ontslagen. Van mij mag het complete bestuur van de TFF oprotten, wat een beleid zeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Turkije

FIFA ranking: 38
357 fans
Stand
 TeamPnt+/-
2.Wales41
4.Turkije0-7
Voor de complete stand: EK 2024

49 jaar
0 fans

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren