Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tukker wil schitteren voor Kosovo: ‘Wil iets terugdoen voor het land’

Laatste update:

Kosovo speelt donderdagavond de eerste thuiswedstrijd in de WK-kwalificatie. Het voetballand werd pas in mei toegelaten tot de FIFA en neemt het op weg naar het wereldkampioenschap in Rusland op tegen Kroatië. Bersant Celina heeft altijd al geweten voor Kosovo te willen spelen, terwijl anderen pas de overstap hebben gemaakt.

/

Milot Rashica (Vitesse), Arber Zeneli (SC Heerenveen) en Sinan Bytyqi (Go Ahead Eagles) kozen eerder om uit te komen voor respectievelijk Albanië, Zweden en Oostenrijk, en dragen sinds kort het shirt van Kosovo. Twente-aanvaller Celina vluchtte eind jaren negentig uit Kosovo naar Noorwegen. In 2014 koos hij ervoor om voor Kosovo uit te willen komen, toen het land nog geen officiële wedstrijden mocht spelen. "Waarom? Omdat ik van dit land hou”, zegt Celina tegen De Telegraaf.

“Ik weet wat Kosovo - en mijn familie ook - allemaal heeft moeten doorstaan tijdens en na de oorlog”, vervolgt de twintigjarige buitenspeler. “Heel veel mensen zijn gestorven. Het was een zware tijd, voor iedereen. Ik wil op deze manier iets terugdoen voor het land. Kosovo zit in mijn hart en ik voel dat ik daar vandaan kom. Ik zie er ook uit als een Kosovaar, niet als een Noor.”

De huurling van Manchester City wil zijn landgenoten en familie trots maken. “Iedereen kijkt hoe ik het in Enschede doe. Ik heb al iets laten zien, maar nog niet alles. Ik voel me een middenvelder, heb bij FC Twente een vrije rol. Ik weet zeker dat de bondscoach tevreden is over mijn prestaties. Ik denk dat ik ga spelen tegen Kroatië.”

Denk jij dat Kosovo zich plaatst voor het WK in Rusland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kosovo gaat verliezen vanavond ik schat sowieso de kansen voor hun laag in ik vind Turkije Oekraïne en IJsland beter en Finland ongeveer gelijk.

6 oktober 2016 om 13:49

Ik denk dat Kosovo nog best een kans heeft. Kroatie mist veel spelers en de kosovaren spelen hun eerste officiële thuiswedstrijd ooit... Die gaan er vol op klappen. En als je naar de laatste jaren kijkt heeft Kroatie meer moeite met de kleintjes dan de grote landen... Georgie, Malta etc...

Zal wel een prachtige sfeer worden!

6 oktober 2016 om 14:36

Ja klopt ik kan me nog de wedstrijden tegen Schotland herrineren in de vorige WK kwalificatiereeks. Maar qua kwaliteit moet Kroatië hier gewoon winnen.

Ik vind zulke spelers prachtig.. Ik heb respect voor spelers als Ozil, maar geen begrip.. Je hebt een Turkse naam, Turks bloed, Turks uiterlijk maar je voetbald voor Duitsland?

6 oktober 2016 om 13:15

Het ligt er maar net aan hoe jij jezelf voelt. Als je in Duitsland bent opgegroeid, het Duitse taal beter spreekt en jij jezelf meer een Duitser voelt, dan maakt het toch niet uit

6 oktober 2016 om 13:15

Dat is de eeuwige discussie die een lastige blijft. Iemand als Ozil is namelijk geboren en getogen in Gelsenkirchen en dus zelf gewoon een Duitser. Hij mag zich wat mij betreft een Turk voelen omdat zijn (voor)ouders uit dat land komen maar je kan hetzelfde argument aandragen voor het je Duitser voelen. Ik heb begrip voor beide opvattingen en vind dat iemand gewoon moet kiezen voor het land waar hij de meeste binding mee voelt. Dat is niet aan ons buitenstaanders om te bepalen en het is ook voor iedereen anders.

6 oktober 2016 om 13:25

Mag zo'n iemand zich dan geen Duitser voelen? Op die manier zeg je eigenlijk dat mensen die dadelijk 4e/5e generatie zijn niet voor het land waar ze geboren zijn mogen voetballen, want ze zien er 'anders' uit en hebben een andere achternaam dan Janssen of 'ander bloed' (beetje eng zoals je dat definieert maar soit.)

6 oktober 2016 om 13:27

Geboren en getogen in Duitsland, dus je kiest voor Duitsland. Lijkt mij heel logisch.

6 oktober 2016 om 14:39

Of je kiest voor een Land omdat die vele malen beter zijn dan Turkije. Lijkt mij heel logisch.

6 oktober 2016 om 13:32

Ach toe, altijd die nadruk op bloed en geest. Die gozer is geboren en getogen in Duitsland, is gewoon een Duitser. Volg je jouw redenatie blijft iemand altijd Turk, ook als zelfs je grootouders in Duitsland geboren zijn. M.i. een belachelijk standpunt, dan blijf je een vreemdeling in eigen land. Daar heeft niemand wat aan.

Bovendien, zo'n nadruk op bloed en uiterlijk, ik vind het maar eng. Uitsluitend en crã«eert een wij tegen zij gevoel. Daar moet echt een keer van afgestapt worden. Als je hele familie in Duitsland geboren en getogen is ben je Duitser, period.

6 oktober 2016 om 13:56

Ozil is geboren en getogen in Duitsland. Persoonlijk ben ik van mening dat je gewoon moet kiezen om te spelen met het land waar je het beste binding mee hebt, niet perse of je ouders nou uit Turkije of waar dan ook vandaan komen

6 oktober 2016 om 15:19

Hij is geboren opgegroeid in duitsland. Dan lijkt het me normaal dat je voor duitsland kiest. Ik vind het juist raar als mensen voor het land kiezen van hun ouders ipv het land waar ze geboren en opgegroeid zijn zoals ziyech.

Ik denk ook dat ze vanavond onderuit gaan. Hun doel zal denk ik in deze poule niet zijn m zich voor het WK of de playoffs te plaatsen, maar gewoon zoveel mogelijk punten te pakken zodat ze vervolgens bij de EK kwalificatie 1 of 2 potten hoger zitten.

Haha omdat hij voor Fc Twente speelt is het ineens een Tukker?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren