Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Trefzekere Xavi Simons laat zich gelden bij officieus debuut Hakimi

Laatste update:

Xavi Simons heeft zich direct laten zien in de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij Paris Saint-Germain. De middenvelder nam in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen een treffer en een assist voor zijn rekening tegen Le Mans. De Franse grootmacht had weinig moeite met de derdedivisionist en stapte uiteindelijk met een 4-0 zege van het veld. De van Internazionale overgenomen Achraf Hakimi maakte zijn officieuze debuut. Georginio Wijnaldum en Sergio Ramos waren nog niet van de partij.

Trainer Mauricio Pochettino kon in de vriendschappelijke krachtmeting nog niet beschikken over de spelers die actief waren op het Europees kampioenschap en de Copa América. Daardoor ontbraken onder meer Kylian Mbappé, Presnel Kimpembe, Neymar, Ángel Di María, Pablo Sarabia en Marco Verratti. Thilo Kehrer, Hakimi, Mauro Icardi en Julian Draxler verschenen wel aan de aftrap.

De score werd geopend door Icardi. De Argentijn stond na ruim tien minuten spelen op de juiste plek toen doelman Pierre Patron zich verkeek op een voorzet van Draxler. De Duitser gaf de bal met de buitenkant van zijn voet voor vanaf de linkerkant van het veld, waarna Icardi uit de rebound diagonaal raak kopte: 1-0. Tien minuten voor rust werd de score verdubbeld. Na een snelle omschakeling had Hakimi aan de rechterkant van het veld alle tijd, waarna hij het overzicht behield en Ismaël Gharbi in staat stelde om te scoren.

Ook in de tweede helft had PSG weinig te duchten van Le Mans. Doelman Ewan Hatfout schoof het leer bij de opbouw zomaar in de voeten bij de ingevallen Simons, waarna de Nederlander Bandiougou Fadiga vrij voor de doelman zette en zag hoe de middenvelder kort voor tijd de 3-0 maakte. Het slotakkoord was echter voor Simons zelf. Wederom ging er slordig balverlies van de bezoekers aan vooraf. De ploeg van Pochettino kon overnemen en Simons schoot met een volley raak van dichtbij: 4-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie goal van Simons. Ben erg benieuwd waar hij staat t.o.v. bijvoorbeeld een Gravenberch

14 juli 2021 om 14:06

Niet eens op dezelfde trap, laat staan in de buurt van de trede van Gravenberch.

14 juli 2021 om 14:22

Nee? Hij is natuurlijk wel één jaar jonger van Gravenberch.

14 juli 2021 om 15:00

Gravenberch zit al bij het Nederlands elftal. Simons niet eens bij Jong Oranje. Bakker speelde ook bij PSG maar zou bij Ajax niet spelen..

14 juli 2021 om 15:07

@tilburg: Gravenberch zit bij Oranje omdat hij bij Ajax speelt. Simons sheeft wel wat meer concurentie dan hem bij Psg.... Daarbij viel ook Gravenberch zwaar door de mand bij Oranje op het Ek. Bakker viel soms in, en hoezo zou hij niet spelen bij Ajax? Speelt wel bij een team die halve finale CL haalt maar zou dan niet Ajax aan kunnen?

14 juli 2021 om 15:30

Bakker is toch gewoon pure middelmaat man. Die zou Tagliafico er in geen 100 jaar uitspelen. Niet voor niks dat Bakker meteen verkocht is.

14 juli 2021 om 15:43

Gravenberch is goed ma ook niet zo goed. Zit ook bij een Psg op de bank. Dus geen schaamte naar zo’n xavi. Pas aan het einde van hun carrière moet die vraag nog eens gesteld worden

14 juli 2021 om 15:56

Qua huidige niveau niet nee, maar qua potentieel denk ik dat xavi simons niet eens zo ver achter gravenberch ligt

14 juli 2021 om 16:39

@capis Haha lachwekkend natuurlijk om te stellen dat Gravenberch bij Oranje zit puur alleen omdat hij bij Ajax speelt. Nee Bakker had niet gespeeld bij Ajax. Dat is gewoon een Kristensen 2.0 leuke back maar niks bijzonders en die speelde volgens mij puur alleen omdat PSG op dat moment niemand anders had. Als je denkt dat iedere halve finalist CL bij Ajax mee kan kijken wij naar een heel ander spelletje. Danilo van PSG hoef ik bijvoorbeeld ook niet bij Ajax te zien.

14 juli 2021 om 16:43

@w2017, Simons mag momenteel niet eens in de schaduw staan van Gravenberch ze schelen namelijk maar 1 jaar hé. Simons moet eerst maar eens zorgen dat hij minuten kan maken. Leuk talent op Instagram maar voorlopig eerst vlieguren gaan maken. Voor je het weet is het een talent als Hachim Mastour en speel je op het 3e niveau van Italie.

14 juli 2021 om 17:31

Capis, eens met wat je zegt over Gravenberch. Al heeft die natuurlijk wel serieuze wedstrijden gespeeld, anders dan Simons. Maar beiden hebben nog een lange weg te gaan.

Niet eens met wat je zegt over Bakker. Bakker heeft alleen gespeeld door blessures van anderen, en was dan met afstand de slechtste in het elftal. Neymar heeft ook duidelijk laten merken dat hij het niks vond. Niet erg chic, maar hij had wel gelijk. Bakker mag het in Duitsland laten zien. Maar ik vind dat ze veel betaald hebben.

14 juli 2021 om 14:14

Wat is eigenlijk de positie van die Simons? Is het een aanvallende middenvelder? Of juist verdedigend? Is het een loper? Is hij goed met de bal of juist een type De Roon? Etc. Weet iemand dat?

14 juli 2021 om 16:34

Geloof dat het een CM is, die het van zn passing moet hebben, verbinding speler. Corrigeer me als ik er naast zit

14 juli 2021 om 16:39

Dus een type Wijnaldum?

14 juli 2021 om 17:19

@23vdv23, zou wellicht jammer zijn om hem niet op 10 te zetten. Hij is goed aan de bal: hij heeft een goed schot, hij kan prima lang en kort passen (maar vond hem wel slordig of zenuwachtig in het begin van deze wedstrijd), kan ook zeker de assist geven (deed hij deze pot ook weer) en heeft ook een dribbel (meer om de ruimte in te dribbelen of van iemand weg te draaien dan echt iemand ermee te passeren). Dit alles zorgt ervoor dat hij prima op 10 kan spelen. Echter is het ook een bijtertje die steeds erop uit is om de bal terug te veroveren. Hij kan wat mij betreft ook lager op middenveld spelen. Hij is gewoon een allround-middenvelder die wellicht alleen fysiek niet de sterkste is, maar ja dat is een Pedri ook niet en kijk eens hoeveel ballen die weet terug te veroveren. Simons doet dat ook. Ik denk niet dat hij het bij PSG gaat redden, maar ik denk zeker wel dat hij van waarde gaat zijn voor Oranje. Toen ik hem met U16 een toernooi zag spelen met het Oranje jeugdteam vond ik hem met afstand de beste en hij heeft het ook heel goed gedaan bij het jeugdteam van Psg. Eentje voor de toekomst.

14 juli 2021 om 18:53

Dus een type Wijnaldum? Hoe kom je erbij om die conclusie te trekken als iemand zegt dat ie het van z'n passing moet hebben, Wijnaldum is totaal geen passende speler. Een loper met een goed gevoel voor positie.

Een wedstrijd in de voorbereiding is natuurlijk nietszeggend. Maar wel leuk om te zien dat hij zijn visitekaartje afgeeft. Hopelijk kan hij zich goed door blijven ontwikkelen en aankomend jaar wat meer minuten maken bij het eerste. Zou een leuke speler kunnen worden

14 juli 2021 om 15:05

Denk je? Ik heb altijd zo een Tatih Chong gevoel bij deze jongen.

14 juli 2021 om 17:33

Ja ik ook Thenry. Ik weet nog dat ik Chong in zag vallen, volgens mij zijn debuut bij United. Dat was echt verschrikkelijk, hij liep als een kip zonder kop over het veld te stuiteren. Simons is nu al een jaar of 5 een zogenaamd toptalent. Maar hij had allang ergens wekelijks moeten spelen. Ik reken niet meer op hem.

14 juli 2021 om 22:44

Dus jij schrijft iemand al af die net 18 is? Hoezo al lang ergens moeten spelen...

Dit heeft ongeveer dezelfde waarde als wanneer een jeugdspeler van Ajax, Feyenoord, Psv, etc. een doelpunt maakt in een oefenwedstrijd tijdens de voorbereiding. Leuk voor hem, maar zegt nog niks. Zolang PSG alles blijft kopen wat los en vast zit, hoeft hij niet op een serieuze kans te hopen.

14 juli 2021 om 15:27

Toch is PSG vele malen groter dan de clubs die jij noemt. Leuk voor hem en hopelijk gaat hij daar slagen.

14 juli 2021 om 15:37

Juist doordat PSG zoveel groter is, acht ik de kans dat hij daar slaagt klein. Als je wilt slagen moet je namelijk regelmatig spelen en dat zie ik niet gebeuren met de huidige selectie.

Simons oogt fysiek voor het eerst niet als een kind. Is duidelijk gegroeid, in de lengte en breedte. Oogt mannelijker. Benieuwd of hij het waar gaat maken. Hoop het voor hem en voor ons!

Onwerkelijk eigenlijk dat we Hakimi bij Real hebben laten gaan. Ome Perez zou hem wel een “idiot” hebben gevonden, vermoed ik. De jonge was in potentie een uitstekende spelers toen al en in de afgelopen seizoen(en) heeft hij zich uitstekend bewezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren