Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tranen bij coach van Gijón; Madrileense clubs vliegen uit Primera División

Laatste update:

Voor Rayo Vallecano en Getafe zit het verblijf in de Primera División erop. De twee ploegen uit Madrid hoopten zich zondag op de laatste speeldag nog veilig te kunnen spelen, maar Sporting Gijón won met 2-0 van Villarreal en bleef daardoor boven de gevreesde streep staan.

Villarreal heeft een erg sterk seizoen achter de rug, maar was voor zondag al zeker van de vierde plaats in de eindrangschikking en hoefde dus niet vol voor de overwinning te gaan. Daarvan profiteerde Gijón, dat zich dankzij doelpunten van Jony en Sergio Alvarez veilig speelde. Na het doelpunt van laatstgenoemde werd het hoofdtrainer Abelardo teveel en stond hij met tranen langs de lijn.

Rayo Vallecano won met 3-1 van Levante, maar slaagde er dus niet in om Gijón nog in te halen. Datzelfde geldt voor Getafe, dat op de laatste speeldag met 2-1 verloor van Real Betis. Levante was al eerder gedegradeerd uit de Primera División.

Real Sporting de Gijón wist zich te handhaven in de Primera División en dat deed wat met hoofdtrainer Abelardo! Prachtige beelden...

Geplaatst door voetbalzone op zondag 15 mei 2016

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eigenlijk kan het toch gewoon niet wat villarreal doet. Dit is hun laatste wedstrijd van het seizoen en hebben geen belangen meer. Dan wil je toch gewoon je sterkste spelers opstellen en winnen? Je hebt toch een normale sportmentaliteit? Die coach gooit gewoon een compleet B elftal in het veld. Dit heeft toch een valse nasmaak.

15 mei 2016 om 21:56

Hmm ligt eraan hoe je t bekijkt. Je kan ook zeggen van ze spelen zoals jij zegt voor niks meer, dus kunnen de jeugd en bankspelers zich bewijzen en mocht t goed gaan meer speeltijs krijgen in de voorbereiding van volgend seizoen.

15 mei 2016 om 21:59

Ze spelen de laatste 3/4 weken al met zo'n b-elftal. Ik dacht eerst dat Marcelinho dat deed om spelers te sparen voor de halve finale tegen Liverpool, maar daarna gaat hij er gewoon mee door. Met name Rayo wordt hier gewoon heel erg benadeeld.

15 mei 2016 om 22:07

Villarreal is sowieso uit vorm de laatste weken en heeft het doel al behaald. Jammer van Rayo, mooie club dat verzorgd voetbal speelt. Het was heel moeilijk kiezen tussen Gijon en Rayo maar Gijon is ook een grote club in Spanje.

16 mei 2016 om 00:51

Sevilla doet het ook al een 2 wedstrijden. Granada profiteerde vorige week in Sevilla door met 1-4 uit bij ze te winnen. De redding voor Granada.

16 mei 2016 om 15:10

Maar Sevilla speelt nog ergens voor voor dus dat is nog enigszins te begrijpen. Dit Villarreal speelt nergens meer voor.

16 mei 2016 om 03:50

Natuurlijk niet, vervroegd vakantie, niks mis mee!

Zo jammer dat Rayo eruit gaat. Mensen denken altijd dat Atletico de volksclub van Mardid is maar de echte volksclub is Rayo. Ik kan het niet begrijpen dat ze met een zo'n goede selectie selectie zijn gedegradeerd, met name voorin hebben ze wat aardige spelers. Ik ben bang dat de betere spelers nu weg gaan en ook het contract van Jemez loopt volgens mij af. Hopelijk zakken ze niet helemaal af.

15 mei 2016 om 22:09

Rayo is vooral de club van Vallecas. Ik weet niet of het de club van Madrid is hoor. Maar zowel Atletico en Rayo hebben een sterke band met de plaatselijke bevolking

15 mei 2016 om 22:30

Het is een beetje moeilijk uit te leggen maar Ateltico is zeg maar een 'normale' ouderwetse volksclub. Een club van de normale man uit Madrid en af en toe heb je daar een buitenlander zoals ik die verliefd is geworden op de club. Ik weet bijna zeker dat bij Rayo er bijna alleen maar mensen zitten die uit Vallecas zitten of daar gewoond hebben, of op een andere manier een speciale band hebben met de club. Daarnaast steekt Rayo ook geld in projecten in de buurt. Waardoor het echt een deel is van de buurt.

16 mei 2016 om 01:14

@ferryn,
Atletico was vroeger de club van de Spaanse luchtmacht; het heette toen ook Atletico Aviacion. Real was de club van de landmacht en van Franco. Later werd het gevoel voor Real ook groter bij de piloten van de luchtmacht waardoor Atletico ook meer een club van het volk werd.
Rayo Vallecano is de enige "wijkclub" die (nog) actief is in de twee hoogste divisies in Spanje. De fans van Rayo zijn voornamelijk arbeiders of kleine zelfstandigen die vallen in de (kage) middenklasse of daaronder. Het grootste deel hiervan heeft een links socialistische ideologie. Dit stamt al af ten tijde van de Spaanse burgeroorlog toen veel tegenstanders van Franco werden opgepakt, naar kampen gestuurd, gemarteld of fefusilleerd.
Interessant om te weten is dat Rayo ooit een satellietclub van Atletico Madrid was. Dit duurde echter slechts een jaar.
Rayo heeft ook een broederband met één van de grootste clubs uit Zuid Amerika, namelijk River Plate. Vanwege de samenwerking met Atletico moest Rayo het witte teneu, dat hetzelfde was als die van Real, veranderen. Door de bewondering voor River Plate koos men de rode streep die ook het teneu van River Plate siert.
Tot slot en om terug te komen op het hedendaagse Rayo wil ik nog refereren naar "los Bukaneros"; de harde kern van Rayo; die zich vertaald "de boekaniers" noemen. Deze linkse, anti fascistische jongens strijden tegen racisme in Vallecas en zetten zich veelvuldig in voor goede doelen en inzamelingen in de wijk.

Ik ben blij dat Sporting in Primera blijft, maar ik vind het erg jammer dan Rayo hierdoor is gedegradeerd. Vanwege hun positieve speelwijze, hun sociale ideologie en hun geweldige trainer die de afgelopen jaren telkens opnieuw een team moest opbouwen, horen ze in de Primera Division thuis.

Ik hoop dat we Rayo snel weer terug in Primera zullen zien. En Paco Jemez... Ik hoop dat jij de opvolger wordt van Vicente del Bosque!

Suerte!

16 mei 2016 om 12:45

Ik zat twee jaar op de tribune bij Rayo; in de thuiswedstrijd tegen Real Madrid. Toen sprak ik ook met een jeugdteam uit Mexico, dacht ik. Is daar ook een band mee?

Het volkse karakter van de club, de drie tribunes en de links-anarchistische aanhang zijn me toen wel bij gebleven. Zeker omdat ze daar een hekel hadden aan de koninklijke uit Madrid.

15 mei 2016 om 23:23

Domme trainer van rayo..

Spelen altijd heel goed, maar veels te open, waardoor ze veel doelpunten tegen krijgen.

Ik ben wel blij, dat getafe eruit is. Wat een irritante team is dat!

Heel jammer dat Rayo eruit gaat maar toch ook blij dat Gijón erin blijft! Een van de fanatiekste clubs van Spanje. Het is ze gegund.

Zoals het er naar uit ziet zullen Alavés en Leganés promoveren en ik hoop persoonlijk dat Nàstic als derde club de stap omhoog zal maken.

16 mei 2016 om 01:17

Hopelijk Oviedo, Zaragoza en Osasuna! Dat zijn clubs met veel jonge Spaanse spelers met veel talent. Als Catalaan zijnde mogen Girona en Nastic Tarragona van mij ook promoveren.
Alaves zou ook niet mistaan. Ook een aardig team met talent.

18 mei 2016 om 12:43

Van Girona ben ik nog steeds ziek, hoe die het hebben weggegeven vorig jaar. Tot twee keer toe!

Jammer dat 2 traditionele clubs met een mooie geschiedenis er uit liggen..
Vooral Vallecano want hun staan bekend om hun aanvallende style.

15 mei 2016 om 22:57

Bedoel je Getafe of Levante? Want volgens mij is Getafe een club die pas na 2000 zijn opgeklommen en daarvoor nooit op het hoogste niveau actief is geweest. Daarnaast staan ze nou ook niet bekend als club met veel fans

15 mei 2016 om 23:16

Oeps..

Ik bedoel Levante ja die bedoel ik..

Jammer van Rayo maar Sporting Gijon is ook een mooie club die er nu wordt behouden. Hopelijk promoveren Osasuna, Zaragoza en Oviedo naar de Primera Division, alhoewel Alaves en Leganes nu de beste papieren hebben om rechtstreeks te promoveren.

16 mei 2016 om 01:20

Ik hoop persoonlijk op Zaragoza en Nastic. Beide spelen de volgende wedstrijd tegen elkaar.
En mijn 3de favoriet via de playoffs zou Girona moeten zijn maar er doen nog 14 ploegen echt mee om in de top 6 te eindigen.

Wat hebben de scheidsrechters in Spanje toch zo'n grote invloed op de competitie. Door die buitenspel goal van Sporting tegen Sevilla in de laatste minuten heeft dat er voor gezorgd dat ze niet degraderen..

16 mei 2016 om 00:32

Sporting zal vast wel dit seizoen ook een keer nadeel hebben ondervonden wat ze punten heeft gekost. Het niveau is inderdaad droevig van de scheidsrechters soms

16 mei 2016 om 01:43

Wat een onzin! God, als er een team pech heeft gehad dit jaar met de scheidsrechters, dan is het wel Sporting. Dat ze een keer een beslissing in hun voordeel hebben zien vallen betekent niet dat zij enkel daardoor mochten blijven.

16 mei 2016 om 12:25

Dat klopt als een bus Almogaver! Dit seizoen is Sporting veelvuldig benadeeld door de arbitrage. En als je daarbij optelt dat Gijon geen aankopen heeft gedaan (muv de huur van Sanabria) en alles op jeugdspelers heeft gedaan, is dat grote klasse! Gefeliciteerd Pitu!

Gelukkig dat Levante eruit is, afschuwelijk team. Verder jammer van Rayo, altijd wel leuk om naar te kijken maar het mooie voetbal was ook de reden van degradatie, veel te aanvallend

Aiii Pitu! Wat mooi om hem zo te zien en wat dik en dik verdiend.
Wel erg spijtig voor Paco, die een geweldige trainer is en Rayo. Mooie club.

Wel blij dat Getafe weg is.

16 mei 2016 om 12:27

Zeker jammer voor Paco Jemez. In mijn ogen een van de beste coaches van dit moment. Ben er van overtuigd dat hij het bij een grote club nog beter zou doen. Wellicht de nieuwe bondscoach?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren