Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Trabzonspor verrast Turkije én Engeland met aanstelling nieuwe hoofdtrainer

Laatste update:

Trabzonspor gaat het nieuwe seizoen in met Eddie Newton als hoofdtrainer, zo maakt de Turkse club zondag bekend via de officiële kanalen. De 48-jarige Engelsman was in de laatste weken van afgelopen seizoen al interim-trainer van Karadeniz Firtinas en krijgt nu het volledige vertrouwen van de clubleiding.

Newton streek aan het begin van dit kalenderjaar als assistent van Hüseyin Cimsir neer bij Trabzonspor en was tot vorige maand diens rechterhand. Cimsir werd vlak voor de laatste speelronde van het Süper Lig-seizoen echter op straat gezet, waardoor Newton voor de laatste competitiewedstrijd tegen Kayserispor en de bekerfinale tegen Alanyaspor naar voren werd geschoven als interim-trainer.

De oud-middenvelder van onder meer Chelsea doorstond die test, want Kayserispor werd met 1-2 verslagen, terwijl Alanyaspor in de bekerfinale met 2-0 werd geklopt. De bekertriomf betekende voor Trabzonspor de eerste prijs in precies tien jaar en heeft voor Newton uiteindelijk geleid tot een definitieve aanstelling. Het is niet duidelijk voor hoelang hij heeft getekend als hoofdtrainer, maar vaststaat in elk geval dat hij het nieuwe seizoen zal beginnen als eindverantwoordelijke.

De aanstelling van Newton is een verrassing, omdat enkele dagen geleden diverse Turkse media nog wisten te melden dat de clubloze Abdullah Avci de topfavoriet van de clubleiding was. De keuze is uiteindelijk toch gevallen op Newton, die voor het eerst als trainer op eigen benen zal komen te staan en de taak heeft om Trabzonspor volgend seizoen opnieuw mee te laten strijden voor de landstitel. Afgelopen seizoen eindigde de club als tweede, achter landskampioen Istanbul Basaksehir.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel raar dit...dit seizoen was ts er echt dichtbij, als karaman was gebleven dan hadden ze de kampioenschap wellicht binne. Deze man zegt me niks om eerlijk te zijn. ..mijn gevoel zegt me dat dit een flop transfer is.

2 augustus 2020 om 20:19

Ik vind het niet raar. Newton ligt goed bij de spelers. Trabzon heeft dit seizoen boven hun stand gepresteerd. Volgens mij is er voldoende basis om ook volgend seizoen onder deze coach goed te draaien.

2 augustus 2020 om 20:46

Hebben imo niet boven hun srand gepresteerd. Ze hebben betere selectie dan de grote drie uit Istanbul en vergelijkbare kwaliteit als Basaksehir. Hadden naar mijn mening een uitgelezen mogelijkheid om kampioen te worden dit jaar. Ook ik ben van mening, dat het beter was geweest als Karaman was gebleven. Verder heb ik weinig kennis over Newton om hem te kunnen om een oordeel over te hebben.

Ik vind het altijd leuk als een donkere coach aan de slag gaat bij een club maar eentje met een Chelsea verleden is natuurlijk helemaal top, succes Eddie.

Wat ik mij persoonlijk eerst afvraag is: hoe is Cimsir bij Newton gekomen als assistent? Heeft Newton een verleden met Cimrsir of Turkije?

On: wel verrassend dat hij idd bij zn club als eerste op zn eigen benen mag staan. 44 jaar is wel een mooie leeftijd om je eerste klus te realisen.

2 augustus 2020 om 21:40

Hij was bij Chelsea onder Hiddink en Di Matteo ook al assistent trainer maar hoe hij bij Trapzon terecht kwam weet ik helaas niet.

2 augustus 2020 om 21:58

Nee, ze hadden geen relatie met Cimsir. Nadat de onervaren Cimsir werd aangesteld begin 2020, wilde Trabzonspor een ervaren (buitenlandse) assistent-trainer. Ik denk dat de specifieke naam van Newton is gevallen door de aanwezigheid van Sturridge en Mikel.

3 augustus 2020 om 10:35

"ik denk dat de specifieke naam van Newton is gevallen door de aanwezigheid van Sturridge en Mikel."als dit het is, vind ik dat persoonlijk nogal raar...…dat heeft puur voor mij te maken met het feit dat Sturridge en Mikel in alles passanten zijn en niet zoals bijv. een Turkse speler aldaar een bepaalde status geniet.maar ach, er gebeuren gekkere dingen in de Turkse competitie.

3 augustus 2020 om 22:28

Ik vind het niet zo raar. Stel dat het bekend is dat het bestuur een ervaren buitenlandse assistent-trainer zoekt, dan kunnen die jongens toch prima iemand aanraden waar ze prettig mee samengewerkt hebben? Maar goed, dit was wel een speculatie vanuit mijn kant. Ik weet niet of de naam van Newton zo op de radar van Trabzonspor is verschenen.

4 augustus 2020 om 15:17

Jij vind het dus niet raar dat bestuurders (lange termijn) aan een speler, zeker jongens als Sturridge en Mikel (korte termijn) gaan vragen naar een assistent, die over t algemeen toch wat langer blijft als hij door de club wordt gehaald en niet door de trainer?die jongens hebben geen status in Turkije, maar gaan wel invloed uitoefenen op t beleid?! Dat vind jij niet raar?

2 augustus 2020 om 22:23

Volgens mij s Eddie Newton's vrouw Turks.

3 augustus 2020 om 10:33

@ Isodmrdat was optie 3 die ik nog in mijn hoofd had zitten, toen had ik al wel de reactie geplaatst.thanks voor de mededeling! Verklaard dan inderdaad wel waarom Turkije voor hem interessant is en Newton interessant is voor Turkije.

Dit moet je niet willen, buitenlandse coaches en turkse clubs gaan gewoon niet samen. Vooral niet bij een club als Trabzon waar je 100% moet presteren om de supporters rustig te houden. Agaoglu had de ontslag van Cimsir niet moeten accepteren, met een paar versterkingen die Cimsir zelf wilt hadden ze aan het nieuwe seizoen moeten beginnen.

3 augustus 2020 om 02:02

Christoph Daum is wellicht een van de meest succesvolle trainers van Turkije geweest en is een Duitser. Marius Sumudica doet het al jaren heel aardig in Turkije, elke keer weer. Het gaat er niet om waar iemand vandaan komt maar wie je aantrekt. Ras pragmatisten halen ook in Turkije het beste uit de kan, mensen die er een patroon in willen slijpen hebben het vaak moeilijker door het gebrek aan voetbalkennis van de gemiddelde Turkse voetballer. Bij Newton hoeft zijn nationaliteit dus niet direct iets te zeggen. Cimsir kon het gewoon niet aan en als dingen eens niet liepen ging hij heel snel alles of niets voetballen, waarbij er totaal geen middenveld meer bestond. Met zo een paniektrainer wil je niet verder, begrijp wel waarom ze op Newton uitkomen.

Hij is bekeerd naar de Islam en zijn vrouw is Turks. Hierdoor zal aarden voor hem relatief makkelijker zijn dan iemand uit Engeland zonder affiniteit met het land. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen. De ex-chelsea spelers die de afgelopen jaren zijn gekomen bleken toch een prima meerwaarde.

Dit had niemand verwacht. Trabzon is voor een buitenlandse speler/trainer niet de meest gemakkelijke voetbalstad. Volgens mij heeft geen enkele buitenlandse trainer daar langer dan een jaar gezeten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren