Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tottenham Hotspur neemt negen jaar na debuut afscheid van kind van de club

Laatste update:

Harry Winks heeft Tottenham Hotspur definitief verlaten voor Leicester City, zo melden beide clubs via de officiële kanalen. De 27-jarige middenvelder begon veelbelovend aan zijn tijd bij the Spurs, maar belandde op een zijspoor en kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Sampdoria, met wie hij degradeerde uit de Serie A. Nu komt er dus een definitief einde aan de tijd van Winksy – zoals hij liefkozend werd genoemd door de supporters – bij Tottenham, voor wie hij liefst 203 keer uitkwam.

De Engelsman doorliep vrijwel de gehele jeugdopleiding van Tottenham alvorens hij in 2014 op achttienjarige leeftijd zijn officiële debuut in de hoofdmacht maakte in het Europa League-duel met Partizan Belgrado (1-0 winst). Twee jaar later maakte hij onder Mauricio Pochettino zijn eerste minuten in de Premier League in de thuiswedstrijd tegen Liverpool (1-1). In de daaropvolgende jaren was Winks steeds goed voor ongeveer veertig wedstrijden per seizoen, maar na het vertrek van Pochettino raakte hij onder José Mourinho en Antonio Conte steeds verder uit beeld.

Dit seizoen bood Sampdoria, dat de tienvoudig Engels international op huurbasis overnam, dus uitkomst. Winks maakte zijn eerste minuten pas op 16 januari in het uitduel met Empoli (1-0) wegens een slepende enkelblessure. Vervolgens stond hij negentien wedstrijden op rij in de basis, maar in die duels werd slechts één keer gewonnen: thuis tegen Hellas Verona (3-1). Winks maakte afgelopen seizoen geen goal en gaf geen assist en zag hoe zijn ploeg op de laatste plaats eindigde en daardoor naar de Serie B degradeerde.

Ook Ange Postecoglou heeft Winks dus niet nodig bij the Spurs, die afgelopen week met James Maddison al een nieuwe middenvelder binnenhaalden. Leicester betaalt naar verluidt ongeveer twaalf miljoen euro voor Winks, die tot medio 2026 heeft getekend bij zijn nieuwe club. Leicester komt komend seizoen voor het eerst sinds negen jaar uit op het tweede niveau van Engeland. The Foxes kwamen er dit seizoen onder Brendan Rodgers niet aan te pas. De Noord-Ier pakte in 2020/21 nog de FA Cup met Leicester, om in de daaropvolgende zomer ook beslag te leggen op de Community Shield. Rodgers kreeg dit seizoen na 28 competitiewedstrijden met slechts zeven overwinningen zijn congé en werd opgevolgd door Dean Smith. Ook hij wist Leicester niet te behoeden voor degradatie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi. Zou er bijna de vlag voor uit hangen. Hij is één jaar goed geweest, en dat was naast Sissoko in het Champions League jaar. Die eigenlijk ook alleen dat jaar goed was. Daarna eigenlijk altijd een vrij onopvallende speler geweest. Mooi dat we eindelijk eens een van die spelers weten te verkopen, in plaats van steeds verhuren.

Dit is geweldig nieuws.
Winks was een jongen van de academie en een goed uithangbord naast het veld. Maar kwam duidelijk te kort voor het niveau dat Spurs wil na streven.
Dat je hier nog 12 mil voor krijgt en Maddison de andere kant op gaat is geweldig.

Winksy het ga je goed en bedankt voor de afgelopen jaren.
Time to move on, when the Spurs are going to marching on

Kon hij dan bij geen enkel ander PL team terecht? Zeker geen verkeerde speler voor de middenmoot en onderkant PL zou je zeggen! Toch nog 12M ontvangen, knap!

1 juli 2023 om 15:45

Ik ben benieuwd wat het niveau van Leicester aankomend seizoen zal zijn. Anders is het inderdaad wel echt een flinke stap achteruit imo.

1 juli 2023 om 20:51

Winks is vergelijkbaar met Busquets. Toch wel onderschatte speler.

2 juli 2023 om 01:28

Dit is toch niet normaal.
12 miljoen is echt veel te veel

Hoop dat hij bij leiscester echt zijn kans krijgt. Talent genoeg en een echt goeie voetballer. Inzet en passie altijd aanwezig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren