Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Totale crisis bij Villarreal: spelers en staf sluiten zichzelf op in kleedkamer

Laatste update:

De aanstelling van Quique Setién bij Villarreal als opvolger van Unai Emery is nog geen onverdeeld succes gebleken. De 64-jarige oefenmeester wacht nog op zijn eerste zege met el Submarino Amarillo en zou volgens Spaanse media moeten vrezen voor een bliksemontslag. Naast een deel van de aanhang, zijn naar verluidt ook sommige spelers niet overtuigd van hun trainer.

Nog geen twee weken geleden werd Setién aangekondigd als opvolger van Emery, die zijn afkoopclausule van zes miljoen euro zag worden afgekocht door Aston Villa. De succescoach, die zijn ploeg in 2021 naar de finale van de Europa League leidde, beschikte over een aflopend contract en leverde op deze manier nog een enorm bedrag op. Villarreal zit momenteel echter in een ‘totale crisis’, zo schrijft Marca. In de Conference League werd er gelijkgespeeld tegen Hapoel Beer Sheva (2-2) en verloren van Lech Poznan (3-0). Ook in LaLiga werden twee nederlagen geleden tegen Athletic Club (1-0) en Real Mallorca (0-2).

Het heeft ertoe geleid dat spelers en staf zich dinsdag tweeënhalf uur hebben opgesloten in de kleedkamer om met elkaar in gesprek te gaan. Sterkhouders Raúl Albiol en Alberto Moreno gaven na afloop van de nederlaag tegen Real Mallorca te kennen moeite te hebben met de speelstijl die Setién voor ogen heeft, terwijl supporters kort voor het einde van het LaLiga-duel hun onvrede lieten blijken. “Setién, rot op!”, klonk het vanaf de tribunes. Volgens Cadena Cope kan de wedstrijd tegen Espanyol van woensdagavond weleens de laatste van Setién als trainer van Villarreal zijn.

De oefenmeester gaf met zijn aanstelling twee weken geleden een vervolg aan zijn lange loopbaan als trainer. Setién trainde de voorbije decennia verschillende teams in Spanje, waarvan Real Betis en Barcelona de meest bekende zijn. Bij laatstgenoemde club moest hij in 2020 na een kort dienstverband vertrekken na de vernederende 8-2 nederlaag tegen Bayern München. Sindsdien zat hij zonder werkgever. Als speler beleefde Setién zijn meest succesvolle periode bij Racing Santander, waar hij over twee periodes tot honderden wedstrijden kwam. Ook droeg hij het shirt van Atlético Madrid.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Setien. De man die het bij Barca toen wel even beter zou doen dan Valverde. Bij Villareal bakt hij er wederom niks van

9 november 2022 om 18:23

Bij Barcelona heeft hij inderdaad gefaald. Bij Las Palmas en Betis heeft hij het naar behoren gedaan, vooral bij Las Palmas met smaakmakers als Roque Mesa, Kevin Prince Boateng en Viera met aanvallend voetbal. Zo gek was het niet dat hij door Barcelona toentertijd werd aangesteld.

9 november 2022 om 18:36

Idd, beetje leuk gedaan bij een las palmas is een trackrecord om bij een topclub als Barcelona aan de slag te mogen gaan. De kenners hadden geen vertrouwen in setien, 95% van de mensen hadden liever setien dan valverde, zoals japie terecht zegt. Het verval van barca is begonnen met setien en verergerd door laporta. Nu zien we wederom dat setien een heel beperkte coach is

9 november 2022 om 18:44

Verergerd door Laporta? Onder Bartomeu was de club letterlijk omgevallen. Hoop dat je dat begrijpt.

9 november 2022 om 18:53

Bij Betis waren ze hem op het einde ook zat door het eindeloos getik hoor, en dat zijn ze nu bij Villarreal al na een paar potjes.

9 november 2022 om 18:33

En wanneer koeman (de man die het wel even beter zou doen dan setien) kritiek krijgt dan sta je hem wel te verdedigen.

9 november 2022 om 18:38

Koeman heeft het ook beter gedaan. Aantoonbaar. Terwijl koeman moest werken met blessures, een ongemotiveerde messi en een achterbakse voorzitter. De copa del rey gewonnen en bijna de landstitel in z'n 1e jaar

9 november 2022 om 18:41

Gast ga ergens anders je verhaal schrijven. Wat moet ik nou reageren op zulke subjectieve gezeik.

10 november 2022 om 09:46

@bocherief, hetzelfde zou je ook kunnen zeggen van Setien. OOk hij had 'bijna' de landstitel gewonnen. Verder heeft Setien niet eens een echte kans gehad en werd er volop gemuit door volgevreten vedettes als Arturo Vidal, Suarez en zelfs Messi. Ook waren de spelers gewoon niet fit, wat zeker aan Valverde mag worden toegerekend. Kan je het dan Setien kwalijk nemen dat hij er maar zo'n korte tijd heeft gezeten? Verder wordt hij afgerekend op die 2-8, maar vergeten mensen wel even dat hij toch nog tot de kwartfinale is geraakt. Iets wat Koeman volgens mij niet was gelukt.

De reïncarnatie van Cruyff, tenminste als je sommige Barcelona supporters mag(mocht) geloven. Mij lijkt het eerder een coach die totaal niet geschikt is om in de top te werken want na het fiasco bij Barcelona, dreigt de geschiedenis zich te herhalen bij Villareal.

9 november 2022 om 17:58

Bij Barca zijn ze af en toe het spoor bijster. Xavi zou Barca ook wel weer even naar de Europese top loodsen. Dat zou de nieuwe Guardiola worden

9 november 2022 om 18:13

Xavi doet het meer dan uitstekend bij barca geloof ik

9 november 2022 om 18:20

Inderdaad een geweldige prestatie dat Barcelona nu actief is in de Europa League en dat hij statisch slechter heeft gepresteerd dan de veel bekritiseerde Koeman

9 november 2022 om 18:22

Momenteel 5 punten los (zij het met een wedstrijd meer) aan kop. Gewoon goed genoeg.

9 november 2022 om 18:24

Klopt en Pedri is de nieuwe Iniesta, Araujo is Puyol keer twee, Balde zal Alba én Alves doen vergeten en de belangrijkste: Japie plaatst zinnige reacties.

9 november 2022 om 18:26

Inderdaad 5 punten los, Japie. Je kan ook muggenziften... Xavi heeft deze zomer veel spelers erbij gekregen en moet een nieuw team formeren, mag het ff?? In la Liga hebben ze 5 goals tegen, waarvan 3 tegen Real.

9 november 2022 om 18:28

Ja Xavi doet het leuk nadat er toch voor honderden miljoenen weer in Barca werd gepompt. Kan wel weer het bruggetje naar Koeman maken, maar die kreeg derderangs k..spelers

9 november 2022 om 18:28

Oh en Barcelona beleeft momenteel de beste seizoenstart in La Liga van de laatste vijf jaar. Dat heb ik die geweldige Koeman niet zien doen.

9 november 2022 om 18:33

Derderangsspelers zoals Messi? Want het seizoen zonder Messi stond hij 9e bij ontslag.

9 november 2022 om 18:35

Hij heeft helemaal niet minder punten behaald dan Koeman...

9 november 2022 om 18:37

@Lierse1997 Messi is 1 speler en die kan het ook niet in zijn eentje. Anders was PSG vorig jaar wel een stuk verder gekomen in de CL. Xavi heeft eeb heel arsenaal aan versterkingen kunnen aantrekken voor veel geld

9 november 2022 om 18:39

Dus dat xavi 1ste staat met 5punten voorsprong op madrid doet er niet toe want hij presteert ‘statisch’ slechter dan koeman (die de meeste van zijn tijd ergens bungelde rond plek 8/9 en de slechtste seizoensstart ooit beleefde bij barca). En beiden hebben geen overwintering gehaald in de cl, maar dat neem je vooral in het geval van xavi kwalijk. Je bent echt niet serieus te nemen japie.

9 november 2022 om 18:40

Xavi is een beperkte trainer die door middel van vriendjespolitiek is aangesteld. Bij al sadd was het al niet te best, bij barca lijkt het ook nergens op. In alles heeft xavi minder gepresteerd dan koeman, aantoonbaar. Punten, resultaten, bekers.

9 november 2022 om 18:44

Het zijn ook allemaal minimalistische overwinningen van Xavi. Ik ben in ieder geval niet onder de indruk. Als Koeman Lewa in de spits had rondlopen ipv Braithewaite dan was het ook anders gelopen voor hem

9 november 2022 om 18:53

Bochherief, waar ben je mee bezig kerel? Als je wilt stoken, ga dan lekker hout hakken... volgens mij is Xavi nog steeds trainer van Barcelona en kunnen we aan het einde van het seizoen praten. Hij is net een jaar trainer en heeft Barca geleid naar de 2e plaats, waarin vooraf niemand een cent had gegeven in reen rommelige periode binnen de club. Nu staan ze eerste...

9 november 2022 om 18:57

1-4, 4-0, 0-3, 5-1, 0-4, 3-0, 3-0, 4-0… “minimalistische overwinningen”

9 november 2022 om 19:07

@ TegenargumentKoeman heeft het moeilijke werk gedaan zonder budget. Xavi mag eindeloos investeren en onder betere omstandigheden werken. En ik vergelijk 1 jaar koeman met 1 jaar xavi. Koeman wint het op alle fronten, zeker als je de omstandigheden ook nog eens meerekent

9 november 2022 om 19:20

Wat als xavi Messi had en bosjes in de rief moet je niets aantrekken ,vanaf de eerste dag dat xavi coach werd had hij zijn mening al klaar.

9 november 2022 om 19:26

Laat Koeman maa naar zijn Videoland filmpjes kijken Meschien dat het wat oplevert.

9 november 2022 om 19:32

@bochherief, het heeft geen nut om te vergelijken, want Xavi zit er nog steeds. Je kan pas vergelijken wanneer Xavi ontslagen wordt en deze discussie is zinloos, want wat wil je hiermee bereiken? Dat Ronald een betere trainer is? Dat Xavi slecht is? Als Xavi aan het einde van het seizoen kampioen word, is ie dan beter dan Koeman?
Koeman had inderdaad de pech dat hij op een moment is ingestapt dat het crisis was, maar we moeten niet doen alsof Koeman een selectie van niets had, toch? Hij heeft er zelf voor gekozen dat Suarez bijv. weg ging, terwijl hij zeker nog bruikbaar was. Werd Atletico niet kampioen met Suarez............................. tja.

9 november 2022 om 21:07

@krokivan, Als als als...als Xavi Messi had dan zou hij ook beter gepresteerd hebben. Te simpel en nutteloze discussies.

9 november 2022 om 22:28

@bochherief

Haha, ik neem je hele reactie niet meer serieus na “bij Al Sadd was het al niet te best”. Die man heeft daar 7 bekers binnen gehaald en een record neergezet van 35 ongeslagen wedstrijden.

Als je van niets afweet kan je gewoon beter zwijgen 🤫

Jammer dat het zo met hem aan het gaan is. Zie hierboven ook weer de compleet onnodige ridiculisering van deze man. Deed het gewoon heel leuk bij Las Palmas en goed bij Betis. Hopelijk lukt hem dat elders ook nog eens.

9 november 2022 om 21:09

Inderdaad, gewoon een goede coach. Bij Barca helaas niet gelukt, alsof dat een schande is. Maar goed, die 8-2 blijft hangen en daar baseren ze zich op als ze het over Setien hebben. Nooit een wedstrijd gezien van Betis onder zijn bewind.

Villarreal is sowieso al erg wisselvallig dit seizoen. Onder Emery ook veel gelijk en soms verloren. Zo'n trainerswissel helpt dan niet mee.

Speelde gewoon fantastisch voetbal met Betis voor hij naar Barca trok. Deze man is een uitstekende coach. Echter heeft Villarreal al jaren geen leuk voetbal gespeeld en was het altijd heel cynisch voetballen onder Emery. Dat is uiteraard ook prima maar dan is dit een zeer grote aanpassing voor de selectie en heeft dat tijd nodig.

De geruchten over een ontslag geven ook wel het grote probleem in het hedendaagse voetbal aan. Als je een coach gaat aanstellen die voor voetbal met veel balbezit, korte combinaties en veel positiewisselingen staat na Emery dan weet je als bestuur dat dat niet over een nacht ijs zal gaan en veel groeipijnen met zich mee zal brengen. Dan kies je er bewust voor om dat te ondergaan en het nodige geduld op te brengen. Heb je daar geen zin in of geen tijd voor dan moet je natuurlijk een heel ander type coach aanstellen om Emery op te volgen.

10 november 2022 om 09:42

Hulde voor deze reactie. Het zijn leden zoals jij die de reacties hier op voetbalzone nog de moeite waard maken. Ik ben het ook compleet met je eens dat de speelstijl van Emery ronduit cynisch is. Villareal is altijd al een club geweest dat voor mooi aanvallend voetbal stond. Heel luk dat Emery met alle geluk van de wereld de EL won, maar Villareal is veel meer dan dat. De tijden van Marcos Senna, Forlan, Riquelme datw aren pas glorieuze tijden.
Overigens zegt het ook wel wat over voetbalzone dat ze dan nu de recente overwinning van Villareal op Espanyol er niet bij vermelden. Het geeft mij toch wel aan dat het toch nog goed zit tussen spelers en technische staf.

Misschien Bosz aanstellen ? Ze verwachten geen titel hier. Mooie selectie om goed voetbal mee te spelen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren