Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Toptarget van Mislintat verschijnt half jaar later op de radar bij Juventus’

Laatste update:

Juventus bekijkt de mogelijkheid om zich te versterken met Eduard Spertsyan, zo meldt Tuttosport. De Armeen, die afgelopen zomer nog hoog op het wensenlijstje stond van toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat van Ajax, moet overkomen van FK Krasnodar.

Spertsyan, die tot dusver 21 keer uitkwam voor Armenië, doorliep de volledige jeugdopleiding van Krasnodar en maakte zijn debuut in het Russische voetbal in 2018. Twee jaar later debuteerde hij op het hoogste niveau in Rusland.

Hij werd onder meer de jongste Armeen ooit in de groepsfase van de Champions League (tegen Chelsea), waarmee hij landgenoot Henrikh Mkhitaryan uit de boeken schoot. Tot dusver staat de teller op 93 wedstrijden in de hoofdmacht, waarin hij 29 keer wist te scoren en 21 keer aangever was.

Die cijfers zijn ook Juventus niet ontgaan. Tuttosport schrijft dat scouts van de Italiaanse grootmacht de Armeen al enkele weken volgen en de komende dagen opnieuw zullen afreizen naar Krasnodar om hem van dichtbij te bestuderen.

Een andere naam die nog altijd hoog op het wensenlijstje staat in Turijn is Khvicha Kvaratskhelia. De buitenspeler van Napoli heeft echter een aanzienlijk prijskaartje om zijn nek hangen. Spertsyan wordt dan ook gezien als goedkoper alternatief van de Georgiër.

Geklapte deal met Ajax
Enkele maanden geleden leek Ajax akkoord met Krasnodar over een transfersom van 15 miljoen euro voor Spertsyan, maar de Raad van Commissarissen (RvC) blokkeerde die transfer. De Amsterdammers wilden niet indirect bijdragen aan het Russische regime, dat in oorlog is met Oekraïne.

Hoewel drie Armeense media in een open brief alsnog smeekten om de transfer af te ronden, zag Ajax af van zijn komst. Pier Eringa, de man die de brief in ontvangst nam namens de Raad van Commissarissen, heeft inmiddels het veld moeten ruimen in de Johan Cruijff ArenA. De transfer kwam nooit tot stand.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Belachelijk dat die toentertijd tegengehouden werd door de raad omdat deze bang waren voor kritiek in de media. Links om of rechtsom gaat het geld toch wel via een weg die kant op.

15 november 2023 om 08:18

Dat is - denk ik - ook een gevolg van het zijn van een beursgenoteerd bedrijf. Dan gelden er toch nog net iets andere mores dan bij andere voetbalclubs.

15 november 2023 om 08:46

Philips Sport Vereniging hield zich niet aan de regels en heeft via allerlei duistere constructies Til weet te contracteren. Nu is PSV geen beursgenoteerd bedrijf, maar wel de naamvoering van een beursgenoteerd bedrijf.

15 november 2023 om 09:12

Exact, PSV is geen beursgenoteerd bedrijf. Dus zitten er in Eindhoven ook geen aandeelhouders en andere controlerende organen mee te kijken met angst voor een daling van de aandelen. Ik vermoed dat dat sterk heeft meegespeeld in het blokkeren van de transfer van Spertsyan.

15 november 2023 om 12:26

Nou, het is ook een ethische kwestie hè? Ajax had het juridisch best rond kunnen maken, maar de RvC wilde dat om ethische redenen niet. Bij PSV maakten ze zich daar (niet onterecht) niet druk om.

Je kan het op Poetin gooien, maar je kan zo een jongen toch ook meer perspectief gunnen ? Alsof Poetin nu ineens door zo een transfer tje heel de wereld overneemt Ofzo, belachelijke reacties ! Mochten die reacties vanuit humanitaire gevoelens komen betwijfel ik ook aan , want uiteindelijk heeft deze oorlog allemaal te maken met politieke kwesties waar we niks van mogen weten , maar wel als schaapjes dezelfde mening volgen . Spertsyan zou hier niet de dupe van mogen zijn , punt ! Hoop dat Juventus door pakt en die jongen het gaat maken !

Vrij goede cijfers. Als ik het goed heb is dit een aanvallende middenvelder. Benieuwd of hij ook rechts mid kan spelen. Als een box to box. Benieuwd of hij direct aan kan haken, mocht hij komen.

Grappig dat alle analisten en dergelijke geen goed woord overhadden voor het transferbeleid van Mislintat. Terwijl als je nu kijkt, je zowel aan de Ajax-versterkingen als de targets ziet dat hij als scout goed zijn werk heeft gedaan. Als (super)scout is hij één van de besten in het vak, het probleem lag bij het bestuurlijke en communicatieve deel van zijn takenpakket.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren