Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Topscorer Eredivisie stapt mogelijk nog in januari over naar jeugdliefde’

Laatste update:

1. FC Köln doet mee in de middenmoot van de Bundesliga, maar in aanvallend opzicht wil het niet vlotten met de traditieclub. Köln maakte dit seizoen nog maar zeventien doelpunten en alleen Hamburger SV (dat in zeventien duels nog maar negen keer scoorde) maakte er minder. Er moet aanvallende versterking komen en Mark Uth staat op de lijst.

/

Dat meldt de WDR. De in Keulen geboren Uth doorliep de jeugdopleiding van 1. FC Köln, wist het niet tot de hoofdmacht te schoppen en vertrok naar sc Heerenveen. Uth is momenteel samen met Michiel Kramer van ADO Den Haag de topscorer van de Eredivisie. In zeventien duels scoorde hij elf keer.

Uth is in Friesland in het bezit van een aflopende verbintenis en het is nog maar de vraag of hij zijn contract gaat verlengen. Als sc Heerenveen iets aan de 23-jarige Duitser wil verdienen, zal het in januari moeten overgaan tot een verkoop.

1. FC Köln zou een goede club zijn voor Mark Uth

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik wist niet dat z'n contract afliep. Is dit volgend jaar geen optie voor Feyenoord?

13 januari 2015 om 22:56

Niet al meld zijn jeugdliefde koln zich

14 januari 2015 om 00:13

Daarnaast is 1. FC Koln een club met een prachtige geschiedenis en fanatieke aanhang. Ze zweven (zoals je weet) een beetje tussen Bundesliga en 2. Bundesliga, maar omdat laatst genoemde competitie in vergelijking met de Eredivisie vaak al een stap hogerop wordt genoemd, gun ik Uth deze transfer van harte.

Denk dat het beter is als ie nog een seizoen in Nederland blijft. Hij is hier nog niet uitgeleerd en heeft niet heel veel ervaring.

Zou mooi zijn voor die jongen, dat is altijd zijn droom geweest om bij Köln door te breken. Zou wederom wel erg zuur zijn voor Heerenveen, begint die jongen net te scoren, wordt ie alweer weggeplukt.. Maargoed dat is het leven voor een voetbalclub zoals H'veen.. Net zoals bij Groningen, AZ etc. overigens.

13 januari 2015 om 21:23

Poldi 2.0!

Nee maar inderdaad, zou een mooie stap zijn in zijn carrière. Heeft, naar mijn idee, (te) lang geduurd voordat iemand echt het vertrouwen in hem uitsprak ook na sterke verhuur periodes.

Denk dat hij maar al te graag terug gaat en zou het ook van Koln een slimme koop vinden. Betaald nu waarschijnlijk 2 tot 4 miljoen voor deze jongen. Tenminste ik zou als Heerenveen insteken op een mooi bedrag vanwege het feit dat hij nog jong is en het halverwege het seizoen is.

Zou een Te Vrede of een Van Duinen niet iets zijn voor Heerenveen Misschien Glynor Plet?

Heerenveen heeft een optie op zijn contract voor een jaar, als ze die lichten dan is hij dus niet transfervrij.

Aih, Heerenveen lijkt Az wel, teveel met aflopende contracten en spelers die meteen hoger op willen.
Zonder Uth leveren ze toch wel erg veel in, maar heeft hij nog een halfjaar contract? of iets langer?

13 januari 2015 om 20:02

Wie op Hoedt na wil dat nog meer bij AZ dan? Kan me zo niemand bedenken.

13 januari 2015 om 20:11

Gaat me meer over de aflopende contracten, waardoor ze voor een prikkie (spreekwoordelijk) opgehaald kunnen worden. Ga geen namen noemen anders weet ik het wel .

13 januari 2015 om 20:12

P.s Hoedt is verkocht aan lazio. De eerste is dus al weg.

14 januari 2015 om 13:29

Het is inderdaad dramatisch. Heb het idee dat de clubs te lang wachten met verlengen omdat ze nog onzeker zijn over de spelers. Wanneer een speler het dan eindelijk goed begint te doen willen ze verlengen maar willen de jongens alweer hogerop of zoveel meer verdienen dat het niet tot een verlenging komt.

Uth heeft nog wel een optie in zijn contract voor nog een jaar, heeft dus in de zomer nog een jaar en loopt gelukkig niet gratis de deur uit.
Maar als hij niet wil verlengen zal hij toch verkocht worden in de zomer. En als Koln genoeg biedt zal hij nu al wel vertrekken.

Uth is een prima spits. Dat bewijs hij al bij Heracles en nu bij Heerenveen ook. Ik gun hem een transfer wel, en vooral naar zijn favoriete club!

13 januari 2015 om 22:27

Veruit de beste spits in de Eredivisie met veruit de meeste potentie...

14 januari 2015 om 01:23

Vind het mooinom te zien sat een club als heereveen zoveel goede spitsen weet te smeden. Jaar in jaar uit doen de heren in de spits van heereveen mee om de topscorers titels en verdienen deze veelal een goede transfer. Weet niet wie daar technisch directeur is, maar deze verdient prima lof.

14 januari 2015 om 13:42

Onze huidige TD, Vonk, zit er net een dik jaar. Daarvoor hadden we Hansma maar die heeft er ook niet zo lang gezeten.
Ik denk dus meer dat het te danken is aan de scouting dan aan de Td's die we gehad hebben.

Zo, dit had ik nou weer niet verwacht. Uth, wees alsjeblieft verstandig en blijf nog anderhalf jaar bij ons en maak dan de stap. Echt van grote waarde voor ons.

13 januari 2015 om 21:02

zeker een goede spits zag ik overigens bij heracles al ,
maar als hij hogerop kan moet hij dat zeker doen en hij zou ook prima bij ajax feyenoord passen in mijn ogen maar bij heerenveen kan hij weinig winnen en geld is ook geen vies woord

Als ik het goed heb heeft Heerenveen een eenzijdige optie om het met nog een jaar te verlengen dus kan Heerenveen wel wat vragen.... In potentie een hele goede spits, misschien niet de killer als Finnbogason maar een hele goede allrounder kan hij zeker worden!

Doe Dalgaard er dan maar gratis bij en koop dan zeker 1 hele goede spits.

13 januari 2015 om 23:45

Misschien is Dalgaard niet zo slecht als het nu lijkt. Hij krijgt ook niet echt kansen, eigenlijk zit hij in dezelfde situatie als Uth twee jaar geleden. Misschien pakt Dalgaard zijn kans wel (als hij die krijgt). Alleen is hij al 30 ofzo. Maar een betere spits dan Uth voor elkaar krijgen te halen is moeilijk. En van Amersfoort en Huser zou een optie zijn... als het niet anders kan.

14 januari 2015 om 13:34

Dalgaard zou het misschien kunnen, maar dan moeten er wel vleugelspelers bijkomen met een goede voorzet. Uth creeert zijn eigen kansen, waardoor hij toch kansen krijgt en afmaakt. Maar als Dalgaard geen kansen krijgt, kan hij niks afmaken. En zelf creëren kan hij niet.
Datzelfde probleem verwacht ik bij van Amersfoort. Ook hij kan niet zoveel creëren en moet het hebben van voorzetten.
Dus wanneer Uth nu nog vertrekt zullen er zeker weten vleugelspelers moeten komen met een goede voorzet (al moet dat nu ook al) of een nieuwe spits die ook zelf kansen kan creëren.

14 januari 2015 om 15:56

Twee vleugelspelers erbij zou erg fijn zijn ja. Zowel Slagveer en Larsson hebben nu geen echte concurrentie en dat is wel nodig. Ze werden de laatste weken voor de winsterstop al wat laks, ze moeten even op scherp worden gezet. En heb zo'n idee dat die Tarik Kada dit seizoen ook wel voor concurrentie zou kunnen zorgen.

Goedkope spits en de perfecte aanwinst voor Feyenoord. Jammer dat Martin dan toch voor Havenaar kiest.

13 januari 2015 om 20:11

heeft al aangegeven alleen naar duitsland te willen.
En met nog een optie van een jaar kan hveen gewoon nog wat vragen.

13 januari 2015 om 20:48

Top, duideiljk!

Heerenveen heeft een optie om met een jaar te verlengen, transfervrij is hij dus niet! Verder leuke speler om naar te kijken, hij is behoorlijk technisch onderlegd en heeft een pegel in z'n linker. Zou jammer zijn dat we weer op zoek moeten naar een nieuwe maar de geschiedenis heeft uitgewezen dat we daar wel bedreven in zijn.

Dit zou wel erg zuur zijn, maar van Uth zijn kant bekeken wel te begrijpen. Als dit doorgaat mogen we weer op zoek naar een spits. Nu is dat wel een specialiteit van Heerenveen(al lijkt Dalgaard een misser te worden) maar echt hoopgevend wordt de 2e seizoenshelft dan niet. Moet weer ingepast worden etc etc.

Voorlopig houd ik het maar even op een gerucht...........

13 januari 2015 om 20:51

De verkoop van Uth gaat over een eventueel vertrek in de zomer dus dat heeft weinig te maken met de tweede seizoenshelft.

13 januari 2015 om 21:19

Er staat januari

13 januari 2015 om 22:18

Maak ik niet uit de tekst op hoor. In januari verkopen om er nog wat aan te verdienen staat er.

Nou ja, we wachten af.

14 januari 2015 om 09:56

Oh ok, Voetbalzone (wdr) zit alleen nogal mis want Heerenveen heeft een optie waardoor hij sowieso nog een jaar vast ligt en dus nooit transfervrij weg kan.
Een verkoop nu moet je ook niet willen, midden in het seizoen de enige scorende speler verkopen zeker...

Ik zou het waarderen als nieuwsberichten in ieder geval feitelijk juist zijn. Heerenveen heeft een eenzijdige optie in het contract. Uth loopt niet gratis de deur uit in de zomer.

13 januari 2015 om 21:11

Dit zou echt fantastisch zijn.
Hij trapt er eindelijk een paar in en we kunnen weer cashen.
Met de optie voor nog een jaar zal hij wel rond de 4 miljoen opbrengen.
Next.

Leuk voor hem en ik gun het hem ook wel. Maar we hebben nog niet zo heel veel van hem gezien bij Heerenveen. Hoop toch wel dat hij tot de zomer blijft, en zijn contract velengt zodat we nog wat aan hem verdienen. En bovendien moeten we dan ook nog een goede spits halen, dus dat geld is wel nodig. Hij mag alleen vertrekken in januari als er veel wordt betaald. Tenminste dat vind ik.

Als ik Heerenveen was zou ik het volgende doen: Uth goed verkopen, Sinkgraven naar Ajax en dan bij Ajax Sigi + 2 mio oppikken. Zou echt een uitstekende spits voor H'veen zijn. Sigi zal echter wel buiten Nl willen voetballen...

14 januari 2015 om 13:40

We hebben niks aan een Sigthorsson. We hebben geen vleugelspelers met een goede voorzet, en hoeveel creëert hij zelf?
Daarbij is hij onbetaalbaar voor ons, alleen al zijn salaris gaan we niet kunnen ophoesten. Verwacht dat hij bij Ajax een salaris heeft wat ruim boven ons salarisplafond ligt.
Als we hem al zouden kunnen halen hebben we geen geld meer voor nieuwe vleugelspelers en hebben we dus niks aan hem.

Kan zo in de top Nederland aan de slag...al hebben psv en ajax er al een spits staan...

Uth is naar mijn mening de beste spits van de 1e seizoenshelft. Die jongen is zo koelbloedig voor de goal en kan met gemak meedraaien bij Ajax, PSV of Feyenoord. Dan zou 1. FCK ook prima moeten lukken lijkt me. Jammer, ik had gehoopt hem in ieder geval nog 1.5 jaar in de Eredivisie te houden.

Ik weet niet hoe snel Vitesse het geld van Bony krijgt en of ze het mogen uitgeven aan spelers, maar als het kan dan zou ik als Vitesse zo spoedig mogelijk Uth halen.
Lijkt me een prima afmaker voor ons en kan ons naar de eerste 5 plekken brengen en over 2 seizoenen kunnen ze weer een miljoen of 8 tot 10 bijschrijven. Mark my words

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren