Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Topoverleg over toekomst San Siro: 'Inter wil stadion voor zich alleen hebben'

Laatste update:

AC Milan en Internazionale spelen al sinds mensenheugenis allebei hun thuiswedstrijden in het Stadio Giuseppe Meazza, ook wel het San Siro genoemd, maar mogelijk komt daar verandering in. Inter-eigenaar Erick Thohir heeft donderdag geluncht met Milans vicevoorzitter Barbara Berlusconi en deze ontmoeting was geregeld om het te hebben over de toekomst van het stadion.

/

Het is onduidelijk wat er precies is besproken, maar in Italië wordt daar natuurlijk druk over gespeculeerd. Mediaset claimt dat Thohir ervoor wil zorgen dat Inter het stadion in zijn eentje gaat beheren, wat dus zou bijtekenen dat Milan zou moeten verhuizen. De clubs doen in officiële statements geen mededelingen over deze berichtgeving.

Thohir, die een klein jaar geleden het aandelenpakket van Massimo Moratti bij Inter kocht, spreekt van een 'positieve ontmoeting': "We zullen elkaar in de toekomst nog eens treffen, om het meer over details te hebben", zegt de Indonesische zakenman.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel jammer vind San Siro beter klinken dan Giuseppe Meazza

25 september 2014 om 20:02

Dat is het zelfde als bij mij. Dat komt door fifa en dat ik vroeger altijd hoorde op tv. Met andere woorden er ligt meer sentiment

Hoe zit dat nou precies met clubs die een stadion "delen" zoals in Milan/Rome/Munchen. zijn clubs beide eigenaar?
Huren ze van de gemeente?

25 september 2014 om 19:54

Geen idee, maar in Roma gaat dat binnenkort ophouden, Roma bouwt een eigen stadion. Volgens mij is het stadion in Munchen niet van 1860, maar ze hebben toen ze hun deel van het stadion aan Bayern verkochten wel in het contract laten zetten dat ze er mogen blijven spelen.

25 september 2014 om 20:13

In Milaan huren beide partijen het stadion van de gemeente Milaan.

In München wordt de Allianz Arena gehuurd door 1860 en Bayern van een bedrijf dat eigenaar is van het stadion. Dat bedrijf werd door beide partijen in 2001 opgericht, met daarin ieder een 50% aandeel in het stadion. Toen 1860 echter financieel op het randje stond, heeft Bayern de 50% in handen van 1860 overgenomen en dus is Bayern nu, via de Allianz Arena München Stadion Gmbh, 100% eigenaar van de Allianz Arena. 1860 betaald een huursom voor het gebruik van het stadion.

Het Stadio Olimpico is eigendom van het Italiaanse nationaal Olympisch committee en wordt door zowel AS Roma als Lazio Roma gehuurd. Zoals stravven hierboven aangeeft is Roma bezig met de bouw van een eigen stadion, ten Zuid-Westen van Rome in Tor di Valle (net buiten de stad).

Ac milan verdient het san siro

25 september 2014 om 20:04

Maar Giuseppe Meazza is de officiële nam en dat is een Inter legende.

25 september 2014 om 20:06

waarom verdiend ac milan san siro en niet inter beetje kort door de bocht he.

25 september 2014 om 20:06

Haat je de club dan zo erg? Ik begrijp niet waarom inter niet ook bezig is met een nieuw stadion. Het San siro is duur in onderhoud en vaak half leeg, daarnaast ook te weinig skybox etc

25 september 2014 om 20:43

Dan is dit toch het ideale moment om een modern, eigen en vooral kleiner stadion te bouwen? In Turijn staat nu een hypermodern onderkomen voor Juventus, tevens kleiner dan het Delle Alpi, en elke week stampvol. Ideaal toch?

25 september 2014 om 21:34

Inderdaad dit zou het ideale moment zijn een nieuw stadion te bouwen.

Kan me daarom dus ook niet voorstellen dat dit gesprek erover ging dat Inter het stadion voor zich alleen wil omdat het vanuit een financieel standpunt gezien gewoon een slecht stadion is.

Het zou logischer zijn als die 2 bij elkaar waren om te bespreken dat ze samen een nieuw stadion gaan bouwen.

Want als ik eerlijk ben kan ik me niet voorstellen hoe AC Milan een nieuw stadion zou willen financieren. Ze hebben gigantische schulden en een nieuw stadion is een duur geintje. En een bank staat er niet op te wachten om een paar 100mln te lenen aan een club die al absurd hoge schulden heeft.

zo'n stadion ben je toch liever kwijt dan rijk?
een ouderwets stadion zonder luxes

25 september 2014 om 20:48

Ahum.....? Dat het dringend moet opgefrist worden, akkoord, maar we hebben het hier wel over het San Siro hoor, dat is gewoon voetbalhistorie. Zo'n stadion verdient simpelweg een opfrisbeurt.

25 september 2014 om 21:04

Van historie ken je niet vreten. Milan moet lekker een modern stadion bouwen met een fatsoenlijke grasmat. Hoe prachtig oude stadions ook zijn, je moet verder.

Een EK of WK in Italie kan die competitie wel een enorme boost geven met het op korte termijn vernieuwen van al die oude betonnen bakken.

25 september 2014 om 21:13

Daarom dat ik zeg dat ze het moeten opfrissen, dan kunnen ze meteen moderniseren, kost ook minder dan van nul beginnen. En als er 1 ding een struikelblok is bij A.c. dezer dagen is het wel geld. Dit stadion is simpelweg te mythisch om tegen de vlakte te gooien, terwijl een opknapbeurt en modernisering wonderen zal doen en minder zal koste, althans, daar ga ik van uit.

maar hey, misschien ben ik inderdaad wel te sentimenteel, heb ik wel vaker met Calcio

25 september 2014 om 21:07

Historie kent geen prijs. Het Giuseppe Meazza is een prachtig stadion wat Thohir graag wil renoveren en omzetten in een modern stadion met alle luxe zoals bij een nieuw stadion. Het historische blijft behouden en daarnaast zal er de beschikking zijn over de luxe die het nog niet heeft. Mooier kan toch niet lijkt mij?

25 september 2014 om 22:22

Gaat hij er ook voor zorgen dat een goede grasmat na de opknapbeurt wel mogelijk is? Want zelfs bij een 5e klasse zondagteam ligt er een betere grasmat. Ok, in Engeland besteden ze wel echt veel te veel aandacht aan het gras, maar toch...

25 september 2014 om 22:27

We kunnen het ook overdrijven . Grasmat is niet top en daar zal vast verandering in komen als er gerenoveerd wordt.

Er verdwijnt wel veel sentiment als één der beide clubs naar een ander stadion verhuist. Ik zou juist als Inter zijnde een nieuw stadion bouwen. Je ligt qua bekendheid toch wel iets achter op AC Milan. Een renovatie kost ook veel geld en je hebt waarschijnlijk meteen een modern stadion.

25 september 2014 om 22:49

Ik denk dat er niemand op de wereld is die AC Milan wel ken maar nog nooit van Inter heeft gehoord.

26 september 2014 om 07:19

Ik denk dat hij bedoelt dat internationaal gezien Milan groter is als Inter. Denk dat het ook wel waar is. Milan heeft een tijd veel gewonnen in Europa daar word je groot mee natuurlijk. Denk dat ze internationaal de grootste zijn in Italië kwa bekendheid.

Slecht idee van Inter. Ik las vorger juist altijd dat Inter degene was die een nieuw stadion wou.
Ze moeten een voorbeeld van Juve nemen. Nou weet ik niet hoe de financiële plaatje van Giuseppe Maezza is, maar het is toch beter als ze een nieuwe stadion nemen.
Een nieuwe stadion, mag gerust kleiner en moderner, daar heb je meer aan dan een grote stadion die gerenoveerd moet worden en dan alsnog leeg blijft. Tenzij Thorir denkt om van Inter een beroemde club te maken en vele nieuwe supporters krijgt, door Giuseppe Maezza helemaal te renoveren.
Ik kan genieten wat Juve nu heeft bereikt en als Inter dat ook gaat doen, dan is dat alleen maar beter en voor de Serie-A maar ook Europees.

Guiseppe meazza mag van mij blijven en als ze een nieuw stadion willen vind ik dat ook prima als ze ervoor kiezen om guiseppe meazza te houden dan renoveer je het en maak je het wat luxer wat toch minder geld kost dan dat je een nieuw stadion bouwt. Pazza inter

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren