Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tienkoppig Dortmund dankt Malen voor halve omhaal en is klaar voor PSV

Laatste update:

Borussia Dortmund heeft met bloed, zweet en tranen een overwinning geboekt in de Bundesliga. Er leek tegen Werder Bremen in eerste instantie niets aan de hand voor de ploeg van Edin Terzic, die Donyell Malen, via een halve omhaal, en Jadon Sancho voor rust zag scoren. Een directe rode kaart voor Marcel Sabitzer op slag van rust betekende echter dat Werder na rust ging stormen. Verder dan de aansluitingstreffer kwam het echter niet: 1-2. Dortmund klimt naar plek vier en is klaar voor PSV-thuis in de Champions League op woensdag.

Dortmund kende de nodige opstartproblemen in Bremen, waar de thuisploeg na slordig balverlies van Dortmund op weg naar de 1-0 leek te gaan via Mitchell Weiser. Niklas Süle greep echter net op tijd in. Dortmund beperkte zich in de openingsfase met name tot diepe ballen. Eén van die diepe ballen viel goed voor Malen, die na een knappe aanname richting doel sprintte. De ex-PSV'er kwam echter net niet helemaal lekker uit met zijn passen en schoot uit een moeilijke hoek tegen Michael Zetterer, ex-goalie van PEC Zwolle.

Bij het eerste écht gevaarlijke moment van Dortmund was het direct raak. Een fraaie dieptepass van Süle belandde bij Julian Brandt, wiens inzet nog maar net gekeerd kon worden door Zetterer. De doelman kon niet voorkomen dat de rebound voor de voeten van Malen belandde. De Oranje-international nam de bal fraai aan en middels een halve omhaal schoot hij, door de benen van Zetterer, raak: 0-1.

Werder Bremen liet zich niet uit het veld slaan en kreeg via Justin Njinmah de kans om op gelijke hoogte te komen. De aanvaller kapte goed en schoot vervolgens in het zijnet, waardoor Gregor Kobel uiteindelijk niet in actie hoefde te komen. Aan de andere kant was het raak voor Dortmund. Sancho kreeg wat ruimte aan de linkerkant, haalde de bal onder zijn voet door en liet Julián Malatini zijn hielen zien. De Engelsman verraste Zetterer daarna in de korte hoek: 0-2.

Daarmee was het nog niet gedaan in de eerste helft. Kobel, die de afgelopen drie wedstrijden moest missen wegens een blessure, plukte een vrije trap van Marvin Ducksch schitterend uit de kruising. Toch zou Dortmund de eerste helft niet schadevrij doorkomen. Sabitzer plantte zijn noppen op de achillespees van Weiser, wist dat hij fout zat en accepteerde de directe rode kaart zonder protest.

Terzic besloot logischerwijs een verdediger te brengen, wat ten koste ging van Malen. Ducksch leek even voor de aansluitingstreffer te zorgen, ware het niet dat zijn schot in het zijnet belandde. Een deel van het stadion juichte al, maar dat bleek dus voorbarig. Dortmund beperkte zich (noodgedwongen) tot verdedigen en dankte Kobel andermaal, dit keer voor een fraaie redding op een schot van Weiser.

Werder gaf niet op, bleef Dortmund naar achteren drukken en kreeg twintig minuten voor tijd waar het zo op hoopte. Romano Schmid trok terug op Njinmah, die in alle vrijheid de verre hoek vond: 1-2. Een flinke boost voor de thuisploeg, die bleef drukken richting de zestien van Dortmund. De grootste kans op de gelijkmaker kwam op naam van Weiser, die vanaf randje zestien over schoot en flink baalde.

Een van de weinige mogelijkheden van Dortmund kwam op naam van Mats Hummels, die zijn kopbal overgetikt zag worden door Zetterer. In blessuretijd kreeg Ducksch de laatste mogelijkheid namens Werder. Zijn vrije trap vanaf een meter of achttien belandde echter in de muur en dus hield Dortmund stand.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone (Feyenoord/Ajax/PSV/Transfer) nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet te groot maken deze goal van Malen. Fraai aannemen viel wel mee. Gewoon prima en ook goed ingeschoten. Thats it wat mij betreft

Ben benieuwd tegen PSV het voetbal is namelijk zo slecht onder Terzic. Van mij part mogen ze naast de pot pissen voor CL voetbal.

De laatste tijd zijn het Donyell Malen en Niclas Füllkrug die een vaak matig voetballend Dortmund weten te redden. Beide aanvallers staan nu op 11 goals in de Bundesliga. Ik ben benieuwd hoe PSV zich staande weet te houden tegenover dit niet heel overtuigende Dortmund, overigens staat Dortmund voorlopig wel weer op de vierde plaats welk recht geeft op Champions League voetbal.

Het is fijn dat je geen tactiek prijsgeeft aan PSV, aan de andere kant balen dat je al 8 maanden geen tactiek hebt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren