Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

The Times: Santiago Gimenez verschijnt op de radar van Premier League-club

Laatste update:

Santiago Gimenez wordt in de gaten gehouden door West Ham United. Dat meldt het Britse The Times. De 22-jarige spits van Feyenoord is aan een uitstekend seizoen bezig, en zou dat op korte termijn dus mogelijk kunnen bekronen met een transfer naar de Premier League. Volgens de Engelse krant is de Mexicaan zo'n dertig miljoen pond waard, wat omgerekend een kleine 35 miljoen euro is.

De vraag is of Feyenoord genoegen zal nemen met een dergelijk bedrag, als West Ham dat daadwerkelijk zou gaan bieden. Daarnaast is het ook niet bekend of Gimenez kan rekenen op een vaste basisplaats bij the Hammers, iets waar hij gezien zijn leeftijd veel waarde aan hecht.

Gimenez, die nog tot medio 2027 vastligt in Rotterdam-Zuid, is dit seizoen van grote waarde voor Feyenoord. In 22 officiële duels was hij tot dusver goed voor 20 goals en 5 assists. Transfermarkt schat zijn waarde momenteel in op vijftig miljoen euro.

West Ham, de huidige nummer zes van de Premier League, speelt dit seizoen vaak met Jarrod Bowen als diepste spits. Dat doet de Engelsman niet onaardig, want hij was dit seizoen al goed voor veertien goals. Van origine is hij overigens meer een buitenspeler.

Mocht Gimenez de overstap naar West Ham maken, dan komt hij twee andere ex-Eredivisionisten tegen. Met Mohammed Kudus en Edson Álvarez staan er twee voormalig Ajacieden onder contract bij de Londense club.

Daarnaast werd afgelopen weekend door Fabrizio Romano gemeld dat Ajax-aanvaller Steven Bergwijn deze winter een topprioriteit is bij West Ham. Wel moet de Engelse club volgens de transfermarktexpert eerst verkopen om spelers te kunnen halen.

Romano liet zich niet uit over het bedrag dat Bergwijn moet kosten. Volgens Transfermarkt is de 32-voudig international van Oranje nog altijd 20 miljoen euro waard. Dat is ruim 11 miljoen minder dan Ajax in 2022 voor hem neertelde: liefst 31,25 miljoen euro. Volgens Voetbal International hoopt Ajax nu een groot gedeelte van dat bedrag te ontvangen, bij een eventueel vertrek deze winter.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat je er voor krijgt hangt af waar de interesse vandaan komt. Voor de Premier League is 30 miljoen een normale prijs, maar wanneer er meerdere clubs bieden schiet die nog verder omhoog. Ik denk dat Gimenez sowieso na dit seizoen niet meer houdbaar is dus laten we hopen dat hij de lijn doortrekt komend half jaar en fit blijft. Dan verwacht ik dat het hoger dan 35 miljoen uitvalt.

11 januari 2024 om 23:52

Sowieso kan Gimenez wel een betere club krijgen dan West Ham. Ik zie hem eigenlijk alleen naar een top 4 club in een van de topcompetities vertrekken.

12 januari 2024 om 00:02

Heb je veel van West ham gezien dit jaar? Hebben momenteel een alleraardigst elftal die terecht op de 6e plaats staat. Zou een geweldige stap voor Gimenez zijn.

12 januari 2024 om 08:02



Ik geloof er niets van dat een Mancity, Liverpool, Arsenal, RM, Barca op Giminez zitten te wachten. Misschien om als 2e spits te fungeren, maar aangezien hier de tendens is dat Giminez 80 mio minimaal moet opbrengen gaat hem dat niet worden. Een aantal verwachtingen hier zijn onrealistisch hoog, dan kun je alleen teleurgesteld worden. Een West Ham speelt gewoon heel leuk voetbal en zou een perfecte stap zijn voor Giminez. Vandaar uit kijken of hij nog hogerop zou kunnen. De vraag is alleen of West Ham bereid is om haar toptransfer (50 mio Haller) te verbeteren voor Giminez. Want met minder dan 50 zal Feyenoord geen genoegen nemen.

12 januari 2024 om 08:14

Ik ook niet. Gimenez doet het absoluut uitstekend, maar is nog geen top 4 spits in mijn ogen. Misschien dat Arsenal hem nog wel zou willen hebben, aangezien die echt een gebrek aan scorend vermogen hebben. Maar ik denk zelfs dat Arsenal, uiteindelijk in de zomer, hoger wil mikken dan Gimenez.

Denk overigens dat West Ham een zeer goede stap is voor Gimenez.

Samen met Bowen en Kudus voorin. Paqueta, mits fit, achter je. Daarachter nog een blok van Soucek - Alvarez of Ward Prowse.... Meer dan prima elftal hoor!

West Ham mag wel ook de defensie nog een beetje aanpakken. Emerson en Coufal zijn leuk zo nu en dan, maar geen toppers. En centraal vind ik Zouma en Aguerd oké. Maar mochten ze als club een stap willen maken, moet daar ook minimaal 1 upgrade komen.

12 januari 2024 om 09:18

Bij Barcelona zou Giminez direct eerste spits zijn, maar ik weet niet of die m kunnen betalen, en Lewandowski staat nog peperduur op de loonlijst. Bij Liverpool, Tottenham, United of Juventus zou hij ook wel basis spits zijn denk ik.

Als je het hebt over de vier topclubs van het moment Real, PSG, Bayern of City, dan lijkt me dat City (Haaland) en Bayern (Kane) geen spits nodig hebben, dus dan blijven PSG en Real over, waar nu respectievelijk Ramos (tegenvallend) en Joselu (matig) rondlopen, dus dat zou in principe wel kunnen.

12 januari 2024 om 09:33

Huh wat?? Welke spits uit de Nederlandse competitie is de laatste geweest die slaagde in de top bij een competitie? Laat staan een speler vokr andere competitie. Dar niveaunis zoveel malen hoger dan wat Gimenez kan bieden. Dan is zo'n WHU een prima club voor hem. Als is die Engelse PL pittig hoor

12 januari 2024 om 09:44

Wat een onzin, top 4 club zal hij nooit komen. Die maakt nog geen 10 goals in de premier league. Veel te weinig snelheid voor de absolute top

12 januari 2024 om 10:21

Dit had gekund als Gimenez en Feyenoord door waren gegaan in de CL. Tenzij hij nu de Europa League aan flarden schiet verwacht ik dat hij nog te weinig heeft laten zien om voor topclubs hem op te halen.

12 januari 2024 om 12:14

Alleen gaat Real voor Mbappe en probeert PSG over het algemeen ook wel spelers te halen die grotere talenten zijn of meer bewezen hebben dan Gimenez. Daar is een basisplaats ook echt alles behalve een basisplaats voor Gimenez, wat hij juist zo graag wil. Verder heeft Liverpool, Nunez en Jota, Spurs Son, United Hojlund en Juventus Vlahovic die allemaal (vooralsnog) beter zijn dan Gimenez. Ook Lewandowski is nog altijd veel beter dan Gimenez en Barca heeft ook net Vitor Roque gehaald die ze willen klaarstomen als 1e spits. Ik vind dat je Gimenez hier schromelijk overschat, die doet het nu echt wel goed bij Feyenoord, maar de clubs die je noemt hebben stuk voor stuk spitsen die ervoor zorgen dat hij niet kan rekenen op een vaste basisplaats.

12 januari 2024 om 14:34

Jota en Son zijn geen geen spitsen, en Nunez is niet echt een topper, daar maakt Giminez echt wel goede kans op een basisplaats. Idem met Hojlund en Vlahovic.

12 januari 2024 om 02:38

Voor 30 miljoen mogen ze zijn 2 voetbalschoenen hebben.

Die prijs slaat natuurlijk nergens op.

22 jaar, international & winnende goal in finale gemaakt. 2 goals 1 assist in 4 potjes CL. Gedeeld topscoorder Eredivisie waar die momenteel wel MvP is.

Als Antony voor 100 mil gaat is Gimenez minstens 75 mil waard.

Feyenoord en de NL competitie moeten eens af van dat calimero complex en meer naar Portugal kijken. Waar veel middelmatige spelers voor 80+ miljoen weggaan.

12 januari 2024 om 04:39

@mikeyduff, het gebeurt regelmatig dat er door omstandigheden een 'perfect storm' of hype ontstaat rond een speler, denk aan blessures, een trainer die perse een oud-speler wil, een grote club die slecht gestart is, etc.

Dan kan een transfersom idioot oplopen zoals bij Antony, Mudryk, etc.

Als Slot deze zomer naar een PL-club gaat kan dat zo maar ontstaan als hij net als Ten Hag 2 a 3 spelers wil mee nemen.

Maar ik zou een Antony, die voor meer dan het dubbele van zijn werkelijke waarde is verkocht niet als basis nemen voor waardebepaling.

12 januari 2024 om 08:19

En weer iemand die transfers gaat vergelijken met Antony. Mijn god.

Gimenez is meer dan 100 miljoen waard, als Antony voor 100 miljoen gaat. Maar niemand gaat dit betalen voor Gimenez. Antony heeft iedereen ook van kunnen zien dat het een mislukking is en dat deze drama transfer volledig op conto van Ten Hag te schrijven is....

Feyenoord gaat absoluut cashen op Santiago en hij gaat voldoende opleveren, maar bedragen van 70+ miljoen gaat hij never nooit opleveren. Daar is de Eredivisie te klein voor. Alleen spelers als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn voor een hoog bedrag als dat gegaan. Die dicht ik beiden een grotere toekomst dan Santiago toe. Zeker Frenkie.

Wij moeten niet vergeten dat dit seizoen pas het tweede seizoen van Santiago is op de Europese velden hé.

Hij heeft er in de Eredivisie momenteel nu al meer inliggen dan afgelopen jaar.

12 januari 2024 om 08:28

De transfer bedragen van Ajax en Benfica zijn behoorlijk gelijk, hetzelfde geldt denk ik ook wel voor de prestaties afgelopen jaren. Transferinkomsten van Porto en Sporting is daarentegen wel een stuk lager tov Benfica, maximum zit rond de 60miljoen. Porto bereikt gewoon meer in Europa (CL niveau) dan PSV en Feyenoord, dat zij meer ontvangen voor spelers vind ik ook echt niet gek dan. Feyenoord en Sporting zijn ongeveer gelijk, maar Porto is toch wel echt een klasse beter, weten vaak de poulefase van de CL wel te overleven.

12 januari 2024 om 09:14

Je hebt altijd supporters die de prestatie van hun eigen club schromelijk overschatten. Uiteindelijk hebben we het hier over een spits die bij een club speelt die een kansloze Cl campagne heeft gedraaid. Als je 4 keer verliest in 6 wedstrijden dan ben je gewoon kansloos. Je kunt je dan wel verschuilen achter spelbeeld, wat ik hier vaker lees, maar 4 keer verliezen van de 6 potten geeft aan dat je gewoon structureel tekort komt. Spelers van die categorie clubs worden nooit structureel voor meer dan 50 mio+ verkocht. Dat gezegd hebbende, hop ik voor Feyenoord dat ze er veel meer uit halen. Dat komt de ED alleen maar ten goede.

12 januari 2024 om 12:15

Welke middelmatige spelers zijn allemaal uit Portugal voor 80+ miljoen spelers vertrokken? Ik kan eigenlijk alleen Nunez bedenken, maar ook die zie ik nog wel slagen in de Premier League. Verder komen daar vooral heel veel speler vandaan die wel slagen.

12 januari 2024 om 11:25

HIJ MOET NAAR SPANJE!!
Zo tips spits of Italië

12 januari 2024 om 12:17

Dat lijkt me nou een goede. Lekker bij Sociedad gaan ballen, die hebben momenteel geen goeie 1e spits nu die Sadiq toch tegen lijkt te vallen en het Spaanse voetbal past perfect bij Gimenez.

Die gaat waarschijnlijk na dit seizoen vertrekken en Feyenoord kan hier makkelijk 40 of 50 miljoen voor vangen. Hoe meer clubs er geïnteresseerd zijn, hoe hoger het bedrag kan uitkomen. Premier League is wel een leuke bestemming voor hem, maar een club als Benfica is ook ideaal om nog verder te groeien. De echte top van Europa is denk ik nog te vroeg voor hem.

Zullen ze wel met meer geld moeten komen hoor, West Ham doet het wel goed en natuurlijk speelt het ook mee dat Edson Alvarez zijn maatje uit Mexico er al speelt. Wel is West Ham een echt spitsen kerkhof, dus is maar de vraag of je daar moet willen spelen.

Alles onder de 75 miljoen is natuurlijk niet marktconform. Dat is vrij logisch. De hele Europese top zit achter deze man aan. Ajax zou waarschijnlijk onder de 100 miljoen nieteens gaan praten. Feyenoord kan makkelijk vasthouden aan 90-100 miljoen voor deze speler. Als Anthony al voor dergelijke bedragen weggaat dan is zo'n spits als Gimenez dat ook waard.

11 januari 2024 om 23:25

Ik hoop dat dit sarcastisch is.

11 januari 2024 om 23:40

Beetje overdreven maar stel hij speelde bij Benfica, was die voor 80m verkocht.

12 januari 2024 om 00:15

Is wel eens vaker gezegd, maar een reden dat Portugese clubs voor zoveel kunnen verkopen, naast het feit dat spelers van topclubs daar meer laten zien na grote transfers ten opzichte van Eredivisie spelers, is dat ze daar simpelweg kunnen wijzen naar de transfer clausule. Wanneer een speler als bijv. Enzo Fernandez met vol verstand een contract tekent met een clausule van 120m, dan heeft Benfica dat als richtlijn en is het voor de speler ook duidelijk, ook al is het een zeer hoog bedrag. Nederlandse clubs hebben die positie over het algemeen niet.

12 januari 2024 om 08:21

En dat er net wat meer spelers zijn uit Portugal die het wel in de top laten zien.
Als je spelers als Vincent Janssen ziet gaan voor een groot bedrag en dan zo ziet braggelen, zegt dat wellicht ook wat.

12 januari 2024 om 09:26

Zijn ook genoeg spelers uit Portugal die het daarna niet meer laten zien.
Jackson martinez werd nog een heel stuk meer voor betaald als Vincent Janssen bijvoorbeeld

12 januari 2024 om 00:07

75 miljoen ga je er natuurlijk nooit voor krijgen. Nu niet en in de zomer ook niet. Feyenoord verkoopt zijn spelers nu eenmaal gewoon voor minder geld dan Ajax, dus die vergelijking gaat niet op. Ik vind het wel een heel goeie spits, maar in de topwedstrijden en in Europa tegen betere tegenstanders heeft ie nog niet veel laten zien. Het zal wel een recordverkoop moeten worden, maar ik zit meer aan ongeveer 40 miljoen te denken in de zomer

12 januari 2024 om 01:44

Dat Ajax in de afgelopen jaren zijn spelers voor meer geld verkocht is natuurlijk niet direct een reden dat het Feyenoord nu niet ook zou lukken.
De naam helpt een beetje. Uiteindelijk gaat het ook gewoon om kwaliteit.

Iedereen die een dergelijk record bedrag uitsluit gaat er wel heel makkelijk aan voorbij dat de uitgaande transfer records in de eredivisie 30 jaar lang, van Gullit in 1987 tm Depay, steeds op naam van verschillende PSV spelers heeft gestaan en Ajax het record pas weer in handen heeft sinds de transfer van Sanchez naar de Spurs in 2017.

Ajax had in die periode wel de meeste top transfers, als je in die periode lijstjes had gemaakt met de top 10 transfers stonden er altijd veel Ajacieden op, maar stond dus nooit boven aan. Geen reden waarom dat nu niet weer zou kunnen.

12 januari 2024 om 07:29

Je kunt natuurlijk niet elke transfer met elkaar vergelijken. Als ajax al 12 miljoen uitgeeft aan avill... Dan moet feyenoord nog 30 miljoen extra aan Utrecht betalen voor timber...

De transfer van Antony heeft natuurlijk weer wat bijzonder omstandigheden, waardoor man utd een ridicuul bedrag betaald heeft.
Dat wil niet zeggen dat alle clubs opeens zo dom zijn, dan moet je echt geluk hebben en een wanhopige club met mis management tegenkomen die met de rug tegen de muur staan

12 januari 2024 om 08:51

Dit kan gebeuren, als Manchester United Slot haalt en die per se gimenez wil. In alle andere gevallen gaat dit niet gebeuren.

Ik ben vaak zat kritisch over Feyenoorders. Ik wordt er ook wel een beetje moe van hoe ze in Rotterdam denken de nieuwe Suarez, Lewa of Ronaldo te hebben.

Maar als een club hem deze winter over wilt nemen moet je net zoals ze in Portugal doen gewoon 80 miljoen vragen. Graag of niet, want je gooit met deze transfer als Feyenoord gewoon je tweede seizoenshelft weg. Daar moet je ook voor gecompenseerd worden.

Komende zomer lijkt 50-60 mij best realistisch. Voor meer ben je afhankelijk van een biedingsoorlog. Benfica, Sporting en Porto zouden voor dit soort spelers de hoofdprijs vragen. In dat opzicht mogen Feyenoord en PSV dat net als deze Portugese clubs én Ajax ook wel eens gaan doen.

Het enige wat voor Feyenoord misschien een probleem op dat vlak zou kunnen zijn, is dat je niet bepaald een indrukwekkende CL campagne achter de rug hebt.

11 januari 2024 om 23:33

De Feyenoorders hier zijn doorgaans niet zo hoogdravend. Verwar je de club niet met de rivaal? Een enkeling hier wil wel eens wat geks roepen uit naam van de club, maar de meerderheid is nuchter genoeg om ook de beperkingen van Gimenez te herkennen en benoemen.

11 januari 2024 om 23:46

Jij inderdaad niet Ijsmuts. Ik kan er echter zat opnoemen die in ieder geval graag laten weten hoe goed ze wel niet zijn in Rotterdam. Maar goed, dat zul je zien bij elke club die in een stijgende lijn zit. Kan me in 2010 nog wel wat medesupporters herinneren die het ook hoog in hun bol hadden.

11 januari 2024 om 23:59

@Ijsmuts, toch mooi hoe je Ajax er weer bij moet betrekken… Woon in de omgeving van Rotterdam en er lopen er hier zat te pronken en de prestaties van hun club op te hemelen, wat in mijn ogen zeer terecht is ook, net als dat Ajacieden het mogen doen als het goed gaat… alleen gaat het doorgaans bij ons vaker goed dan in Rotterdam dus hebben wij vaker reden om in die vibe te zitten, alleen bij ons word het bestempeld als hoogmoed en arrogantie, maar als andere clubs (zoals jullie vorig jaar, en dit jaar PSV terecht) blij zijn én bovenal de prestaties vergroten en verheerlijken dan is er ineens niks aan de hand. Mag verder allemaal, maar is wel iets wat me vaak opvalt.(En mijn stukje over “het gaat ons doorgaans beter af” hoeft niet gelijk bestempeld te worden met diezelfde arrogantie ).

12 januari 2024 om 07:55

@Patrick: ik heb vrij weinig moeite met het ophemelen. Ben daar zelf wat te nuchter voor, heb tenslotte geen bijdrage geleverd. Dus mij maakt het niet uit vanuit welke club dat gebeurt. Wat ik tenenkrommender vind is dat supporters wiens club succesvol is, anderen menen te moeten vertellen wat ze verkeerd doen of hoe het wel moet. Dat zien we op alle niveaus. Heracles ontslaat de trainer en heel VZ valt er overheen want ze staan op een normale positie. Dat de eigen fans al lang aan het morren zijn over wat ze op het veld zien ligt dan aan de fans want die hebben het te hoog in de bol lijkt de tendens.
Martijn R is doorgaans zo Ajaxminded dat een normaal of ongekleurd gesprek onmogelijk is. Zijn comment zegt genoeg over zijn vooringenomenheid. Als hij in dat comment dan ook nog eens haarfijn weet uit te leggen wat Feyenoord ‘moet’ doen… dan kan ik het niet serieus nemen.

12 januari 2024 om 06:14

Als je 80 miljoen gaat vragen dan gaat geen enkele club je nog serieus nemen. 60 miljoen gaat ook geen hond betalen. Wees aub realistisch. Er is geen Feyenoord tax en er moet gepresteerd worden in de CL wil je dat soort bedragen krijgen.

12 januari 2024 om 07:27

Kom op, wat een flauwekul zeg. Waarom zou niemand je meer serieus nemen als je hoog in de boom gaat zitten voor je eerste spits midden in het seizoen? Je wil in principe niet verkopen, alleen als er gekke bedragen komen. Niks geks aan. En 60 miljoen als vraagprijs is totaal niet onrealistisch. Kan prima zijn dat clubs dat teveel vinden, maar voor een opkomende spits van 22 jaar is dat echt niet gek. En volgens mij hadden Ajax en Antony ook niet zo bijzonder veel in de CL laten zien, maar het was Ajax' goed recht om hoog in de boom te klimmen en ze hebben het nog gehad ook.

12 januari 2024 om 07:58

Je kunt best hoog in de boom gaan zitten, maar wat er nu voor bedragen genoemd worden is gewoon puur onrealistisch. Het enige wat je in de hand werkt is dat Gimenez gefrustreerd raakt en tegen het einde van de transferperiode (in de zomer is dat logischer) in "staking" gaat als Feyenoord realistische bedragen van de hand wijst.

Op basis waarvan verwacht Feyenoord dat Gimenez meer dan 35 miljoen op gaat leveren? Hij heeft in de Champions League bar weinig laten zien, Feyenoord is niet doorgegaan in de Champions League, Feyenoord staat in het buitenland absoluut niet bekend als een club waar je jonge, getalenteerde voetballers vandaan kunt halen die zonder twijfel slagen in het buitenland, de Eredivisie staat er in het buitenland door mislukte transfers van spelers als Van de Beek, Anthony, Ziyech, Bergwijn, Janssen, Luuk de Jong, Siem de Jong en anderen niet bijzonder goed op.

Bovendien zal men in Nederland nooit de bedragen krijgen die men in Portugal krijgt, omdat wij in Nederland weigeren om transferclausules in de contracten van spelers te verwerken. In Portugal wordt doodleuk verwezen naar de afkoopsom (die altijd bijzonder hoog is), betaal je die niet dan praten ze niet verder. In Nederland heb je die luxe niet aangezien de transfersom afhankelijk is van bijvoorbeeld de factoren die ik hier net boven benoem. Dit zijn factoren die door 2 verschillende partijen heel verschillend gelezen en opgevat kunnen worden.

12 januari 2024 om 10:11

Vermoeiend als er bedragen van 35 miljoen worden genoemd. Dat was het bedrag dat Feyenoord in de zomer voor Geertruida wilde hebben en ook bijna kreeg.

En dat je in de winter hoog in de boom gaat zitten gaat helemaal niemand frustreren, Santi heeft zelf aangegeven liever in de zomer te vertrekken. Ik ben het gezwets ook wel een beetje zat inmiddels. We zullen wel zien voor welk bedrag hij uiteindelijk vertrekt en of dat dichter bij de 35 mln dan de 60 mln ligt. Ik vind het in ieder geval doodnormaal als Feyenoord van de zomer inzet op 60 mln (en dan komen ze waarschijnlijk iets lager uit).

Een Gakpo is ook zonder enige CL ervaring voor 50 mln naar Liverpool gegaan, Madueke voor 40 mln. En dan zou Gimenez in de winter voor 35 mln moeten gaan? En ja, Gakpo had een leuk WK en Madueke is Engels, maar Gimenez heeft enorme poulariteit in Mexico en schoot ze naar de Gold cup en hij ligt nog vast tot 2027. Als die voor 35 mln of minder vertrekt deze zomer vreet ik mijn sokken op.

12 januari 2024 om 07:34

Kan me op zich wel vinden in de bedragen die je noemt, maar alle sneren hoeven er van mij niet bij. Niemand denkt dat Santi niveau Suarez/Lewa/Ronaldo heeft, maar hij heeft zeker wel de potentie om daarbij in de buurt te komen. Maar dan zal veel van de komende jaren afhangen.

En de CL campagne ging een beetje als een nachtkaars uit, maar was zeker niet heel slecht ofzo. Uiteindelijk was het resultaat ook min of meer conform verwachting als je de andere clubs (en budgetten) in ogenschouw neemt en dan krijg je eigenlijk nog te weinig. Zeker uit in Madrid en thuis tegen Lazio is er wel wat indruk gemaakt. We hoeven het niet groter te maken dan het is, maar ook niet neerbuigend te doen.

12 januari 2024 om 09:21

In de buurt van Suarez/lewa/ronaldo komen? Sowieso noem je nu 3 spelers op die al enorm veel uit elkaar liggen. Giminez gaat nooit in de buurt van Ronaldo komen (welke Ronaldo je dan ook bedoeld). Die waren de mondiale n1. Als je denkt dat Giminez daar in de buurt komt dan ben je verre van realistisch. Lewa was zeker in zijn BM tijd een monster. Ook daar zie ik Giminez nooit in de buurt komen. Dan zou hij n a veel meer techniek, spelinzicht en voetbalgogme moeten laten zien. En Suarez, misschien dat hij daar in de buurt kan komen. Maar dan wel de Suarez in zijn nadagen. Voor de rest: je verliest van de 6 CL wedstrijden en 4, die wat je wint kan net z goed andersom vallen. Als je dat niet slecht noemt dan ben ik nieuwsgierig wat je dan wel als slecht betiteld. Als je ze alle 6 verliest?

12 januari 2024 om 09:56

Ik herhaal de namen die Martijn noemt. Mijn strekking was vooral dat met de juiste ontwikkeling Santi wel degelijk de potentie heeft om een internationale topspits te worden, maar of hij dat ook daadwerkelijk redt hangt af van veel factoren.
Mensen vergeten wel eens dat bijvoorbeeld een Lewandowski rond de leeftijd van Santi nog bij Lech Poznan zat en zijn eerste seizoen bij Dortmund nog niet heel indrukwekkend was. Suarez was al verder bij Ajax, maar werd toen ook nog niet gezien als potentiële wereldtopper. Ronaldo (R9) was een uitzondering, een absoluut supertalent, die schoot op die leeftijd al de wereld kapot.
Dat Santi het absolute topniveau van deze spelers gaat halen acht ik zeer onwaarschijnlijk, maar een niveautje daaronder is niet onmogelijk, zeg maar niveau Kane, Kluivert, vnistelrooy.

Je opmerking over de CL vind ik hilarisch. De potten die Feyenoord won hadden andersom kunnen vallen, serieus? Je vond de winst tegen Celtic en Lazio thuis niet verdiend? Feyenoord heeft élke CL wedstrijd meer schoten afgeleverd dan de tegenstander en behoudens nota bene de thuiswedstrijd tegen Lazio meer balbezit gehad. Kortom, elke wedstrijd hadden er punten gehaald kunnen worden, behoudens misschien Atletico thuis waar de statistieken geen recht doen aan de wedstrijd die gewoon redelijk kansloos was. 6 punten uit 6 wedstrijden is niet goed, maar het is onzin om te doen alsof Feyenoord een modderfiguur heeft geslagen. Na Lazio thuis was vriend en vijand nog euforisch en nu zou het allemaal slecht zijn. Waan van de dag.

13 januari 2024 om 14:53

Wel raar om te zeggen dat de wedstrijden die we winnen net zo goed andersom kunnen vallen. Dat geldt namelijk veel meer voor de wedstrijden die we verloren. Tegen Celtic misten we een hele hoop opgelegde kansen, tegen Atletico uit waren we heel verre van kansloos en ook tegen Lazio uit doet 1 momentje ons de das om. De overwinning op Lazio thuis was afgetekend en tegen Celtic zat het met die 2 rode kaarten inderdaad mee. Uiteindelijk was het een teleurstellende campagne, maar echt slecht dat is Antwerp. Of Celtic. En sowieso, echt slecht is 4e worden en klaar zijn in Europa.

Dat Gimenez niet zo goed wordt als Ronaldo of Lewandowski (of Suarez, die was toch gewoon wereldtop een aantal jaar?) lijkt me aan zekerheid grenzen, maar goed, je weet het nooit.

Alleen voor de absolute hoofdprijs, poot stijf houden bij minimaal 60 miljoen.

Want bij een vertrek van Gimenez heb je een serieus probleem, hoe ga je dat opvangen?
Ueda heeft het niveau niet en zal ook nooit het niveau hebben en nu nog een goede spits aantrekken is een lastige opgave.

Maar ik zie Gimenez zelf ook niet deze winter weg willen gaan, zo bijdehand is hij wel

Zie dit in de winter niet gebeuren. Je ziet toch veel buitenkansjes, huurdeals en spelers die in beeld willen blijven bij de nationale ploeg aan wintertransfers. Je gaat nu je sterkhouders niet verkopen. Maar in de zomer zie ik Giménez voor rond de 40 miljoen wel transereren. Echt veel meer gaat het niet worden, en dit is voor Feyenoord begrippen ook gewoon een mooi bedrag. Feyenoord heeft nog niet het aantal successen van Ajax en PSV afgeleverd, dus ze zijn internationaal nog niet zo in trek dat ze heel veel meer kunnen vragen. Denk dat Giménez wel een stap wil maken en dit moet je als club ook niet tegen willen houden. Dat is ook niet lekker in je team. En West Ham, of zoiets dergelijks, is ook een goede stap voor hem. Hij wordt wel eens genoemd voor de absolute top, maar dan gaat hij nog wel een verschil merken met Feyenoord. Hij moet het eerst maar eens 2/3 seizoenen bewijzen bij een club als West Ham, dan kan hij daarna altijd nog die stap naar de absolute top maken. Dan kan hij het dan laten zien. Ik zie 'm (bijvoorbeeld) niet als opvolger van Kane bij Bayern, maargoed ik weer natuurlijk ook niet hoe hij zich met een stap a la West Ham ontwikkeld.

20 goals en 5 asist in 22 wedstrijden zijn mooie cijfers, en beginnen bij West Ham in de PL betekent dat je een flinke stap hogerop kunt laten zien wat ja waard bent. Adios Santiagos

11 januari 2024 om 23:55

Hoop je dat of denk je dat?

12 januari 2024 om 15:06

Komop Joost hij is een super spits, vind hem beter dan de Jong. Dus ik hoop dat hij weggaat, goed voor PSV en ik denk dat hij het niveau aankan omdat ik de meeste wedstrijden van West Ham volg en Santiagos daar prima in past.

Bedrag van rond de 50 is marktconform, bedragen van rond de 65 a 70 slaan nergens op.

11 januari 2024 om 23:58

Precies, maar dat moet je ook gewoon lekker in de winter doen. Bedragen vragen die nergens op slaan, al helemaal voor een veel scorende jonge spits met 3,5 jaar contract. Het is graag of niet, anders kom je het van de zomer maar proberen.

12 januari 2024 om 00:10

Dik 15 miljoen erbij onderhandelen is wel een beetje teveel van het goede. Ik vind het startbod van West Ham echt niet serieus te nemen. Dan wil je hem niet echt. Zeker in de winter niet. We hebben nu een bonusseizoen in de Eredivisie waarin de 2e plek financieel ook als een eerste plek voelt. En Feyenoord wil, als het kampioenschap er niet in zit, sowieso die directe plaatsing CL halen. Die startpremie is geloof ik al 15 miljoen. Dus dan is die 65 miljoen ineens niet meer zo gek. Zonder Gimenez de strijd aangaan met AZ en Twente voor plek 2 vind ik nogal een risico, en zonder hem schrijf je je laatste titelaspiraties helemaal af.

12 januari 2024 om 00:13

Precies MT87 mooi verwoord !

Wanneer zouden mensen gaan begrijpen dat waarde, vraagprijs en daadwerkelijke transfersom drie verschillende dingen zijn? >.<

Lowballen mag, maar dit startbod is bijna beledigend naar onze regerend landskampioen, en naar Giminez zelf toe. Ik snap de Feyenoorders die West Hams 'dadendrang' in dit topic ridiculiseren helemaal. Voor het volledige bedrag van 35 miljoen kan Feyenoord nog niet eens een vervanger halen van hetzelfde niveau. Zo'n pareltje als Gimenez komt echt maar zelden voor.

35 miljoen + bonussen lijkt me hoogst haalbare en dan hopen dat hij daar nat gaat. Seizoen erop terughuren voor 3 miljoen en dan is er puik werk verricht. Anders wordt het een gevalletje Jørgensen, ben ik bang.

Heb zojuist bij de Marca gelezen dat Real geïnteresseerd is in Taylor omdat zijn waarde wordt geschat op 60 miljoen. En de Guardian heeft met statistieken bewezen dat Antony daadwerkelijk wel die 100 miljoen waard is.

Ik persoonlijk denk, waarom niet naar Real Madrid? Die zoeken nog een spits

12 januari 2024 om 09:36

Dat is natuurlijk van een iets ander niveau dan Feyenoord. Real moet een spits hebben die Real aankan. Santi is meer voor clubs als Sociedad.

12 januari 2024 om 14:54

Benzema had toen hij naar Real Madrid ging ook maar twee topseizoenen met Lyon (31 en 23 goals), als het zo door gaat zit Giminez min of meer vergelijkbaar (30-40 dit jaar en 23 vorig jaar). Dus zo raar is het op zich niet.

Leuke club in London. Woon je meteen goed. Daarnaast zit Alvarez er ook .. maar voor die prijs laat Feyenoord hem nooit gaan .. verwacht dat Feyenoord een bedrag van 50 mil wil gaan zien.

Speler die hoog niveau aantikt op niet het hoogste niveau. El cl en eredivisie. Cl viel tegen daardoor een reeële prijs 35-40 mil. Hij is nog niet klaar voor de echte top maar heeft potentie. Westham is een prima tussenstation.

35 miljoen? Het is gewoon een goede spits en Feyenoord moet als zij hem verkopen voor veel hoger gaan, zeker het dubbele want in Engeland hebben ze toch geld zat

De Feyenoorders wijzen wel altijd naar Antony als referentiekader, welke natuurlijk het meest gunstige scenario is. Al had Ajax het seizoen voor hij verkocht werd wel de CL poulefase op een hoopje gespeeld. Waar Feyenoord op de wedstrijd uit tegen Atletico na weinig indruk maakte.
Maar in dat zelfde Ajax zat ook het voorbeeld van hoe het kan tegenvallen. Namelijk Haller die zeer veel indruk en goals had gemaakt. Maar al ouder was en perse naar 1 Club wilde......dan is €35 miljoen ook opeens reëel.
Nu zal door het leeftijd verschil €40 miljoen wel het minimum zijn. Maar wat ik probeer te zeggen is staar je niet blind op de verkoopcijfers van Antony. Gimenez is een goede speler maar het is afwachten waarbij tussen de €40-€65 miljoen al een reële en mooie prijs is.

West Ham zou een prima volgende stap voor Gimenez zijn. De absolute top kan hij nog niet aan, al doen veel mensen dat hier wel geloven… Eerst maar eens 2/3 jaar knallen bij West Ham en dan maar eens zien of ze nog in de rij staan. 35 miljoen is natuurlijk veel te weinig, daar mag minimaal nog 10 miljoen bij, plus bonussen.

35 miljoen is te weinig. Santi kan topscorer van de ED worden met 30 goals wellicht... dan komen er echt wel meer clubs deze zomer die meer willen betalen. En hopelijk in de EL nog shinen een keer tegen Roma oa!

Gelijk doen natuurlijk! Grote strik eromheen! Grapje natuurlijk, mooi openingsbod maar dit is natuurlijk veel te weinig. Ik verwacht dat er iets in de richting van 45 miljoen afdoende gaat zijn. Hopelijk maakt hij het seizoen af want anders gaat mijn Teammaster naar de maan!

Vind hem iets beter dan Milik destijds bij Ajax, die voor 32 miljoen naar Napoli ging.
Wel zelfde type spits.
Dan mag je er dus ook iets boven zitten. 40-45 miljoen is een goed bedrag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren