Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Terim kan leven met arbitrale dwaling: 'Dit gebeurt overal ter wereld'

Laatste update:
/

Turkije verloor zondagavond bij Engeland (2-1) en dat was mede te wijten aan een arbitrale misser. De eerste treffer van the Three Lions, van Harry Kane, had namelijk nooit mogen tellen. De spits profiteerde van zijn buitenspelpositie. Bondscoach Fatim Terim van de Turken kan er echter mee leven.

De Duitse arbiter Deniz Aytekin, nota bene van Turkse komaf, ontging het voorval. “Hij is een scheidsrechter die ik hoog heb zitten, maar zijn assistent kon het niet goed zien. Dit soort fouten worden overal ter wereld gemaakt”, sprak de keuzeheer na afloop zalvende woorden.

Over de wedstrijd zelf was Terim ondanks de nederlaag tevreden. “Engeland heeft in tien kwalificatieduels slechts drie treffers geïncasseerd en wij hebben voldoende kansen gekregen. Dat mag niet onopgemerkt blijven”, ging hij verder. “Op het EK spelen we tegen landen die ik van hetzelfde niveau acht (Spanje, Tsjechië en Kroatië, red.).”

Cenk Tosun kon zich in die woorden vinden. “Het is niet ieder land gegeven in Engeland zo te spelen. We verdienden het niet om te verliezen”, verklaarde de aanvaller van Besiktas. “Ik wil mijn ploeggenoten feliciteren. De coach heeft ons in de kleedkamer gecomplimenteerd met het goede spel.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is toch een Duitser dus waarom note bene

22 mei 2016 om 21:54

Turkse papa en mama neem ik aan. Maar dat weet jij ook, dus doe niet bijdehand.

23 mei 2016 om 01:26

Zie jij een Nederlander van Marokkaanse afkomst, iemand waar hier in Nederland meestal gewoon naar wordt gerefereerd met "Marokkaan", een wedstrijd tussen Duitsland en Marokko fluiten? Dit is gewoon een enorme blunder van de FIFA en ze mogen blij zijn dat Aytekin hier gewoon zijn sportieve verplichtingen nakomt, maar voor hetzelfde geldt was deze wedstrijd enorm geescaleerd en kregen de emoties van Aytekin de overhand in zijn beslissingen en stonden ze daar bij de FIFA met een mond vol tanden. Dit moeten ze nog een keer proberen op het EK, wanneer Turkije de KO fase haalt en ook ergens voor speelt...

23 mei 2016 om 02:08

Haha, jezus hé ga nog even harder overdrijven. Een FIFA scheidsrechter mag je van verwachten dat hij zijn 'emoties' kan bedwingen, als hij die al heeft richting het nationale elftal van Turkije (dat is een vrij stevige aanname van je).
Deze meneer is een Duitser en mag dus gewoon deze wedstrijd fluiten.

23 mei 2016 om 07:04

Op professioneel niveau zou je het eerder een aanname kunnen noemen dat iemand met een bepaalde nationaliteit volledig onpartijdig zal blijven bij het fluiten van een wedstrijd van zijn eigen land. Ik weet zelf ook wel dat in dit specifieke geval Deniz Aytekin nooit partijdig zal fluiten, daar is hij veel te goed en ervaren voor. Maar het feit dat de Fifa geen regel heeft voor scheidsrechters met een dubbele nationaliteit, wil zeggen dat alle scheidsrechters over de hele wereld met dubbele nationaliteiten zulke wedstrijden mogen fluiten, en dat is op z'n zachtst gezegd heel erg riskant te noemen. Alsof het zo moeilijk is om gewoon een scheidsrechter voor zo'n wedstrijd aan te stellen die met beide landen geen enkele connectie heeft.

23 mei 2016 om 09:12

Neen dit is geen blunder van de Fifa , dit is juist iets positiefs van de Fifa , dat sommige mensen niet kunnen omgaan met mensen met een dubbele nationaliteit is hun probleem, maar ik neem aan dat hij toch heel zijn leven of een groot deel van zijn leven in Duitsland heeft doorgemaakt. Dat sommige mensen te bekrompen zijn om te accepteren dat het een Duitser is dan is dat hun probleem. Neen, hier verdient de Fifa alle complimenten.

23 mei 2016 om 22:04

Zolang dit goed gaat, mag je de Fifa hier over blijven complimenteren. Maar het is een kwestie van één dubieuze beslissing van zo'n type scheidsrechter en dan hangen ze. Gewoon onnodig veel risico nemen, dat is wat dit is.

Sinds wanneer mag dat? Een turkse scheids bij een interland van turkije. Al fluit ie voor de Duitse bond, lijkt mij dat je elke vorm van partijdigheid moet uitsluiten.

22 mei 2016 om 21:37

Het is een Duitse scheidsrechter.

22 mei 2016 om 21:39

Ondat het op papier een Duitser is. Netals Guzubuyuk ook gewoon duels van Turkije mag fluiten maar niet van Nederland.

Sterke en nuchtere analyse van Terim.
Voor mijn gevoel had Engeland ook gewonnen als die goal was afgekeurd.
Dan was de winnende wel een ander moment gevallen.

22 mei 2016 om 21:46

Nuchter ja omdat het nergens over gaat. Ik wil hem wel horen als het wel ergens om gaat en de scheids maakt zo een fout.

22 mei 2016 om 22:20

Als dit het EK was zou hij inderdaad een stuk anders reageren

22 mei 2016 om 22:55

Dus slim, kies je momenten!

Nog even en je wordt de nieuwe Tolga Zengin met je prachtige uitspraken.

22 mei 2016 om 21:53

Hahaha!! Tolga Zengin nog wel.
Terim kennende, zou hij helemaal los gaan als het een officiële wedstrijd was geweest.

22 mei 2016 om 22:02

Dat bedoel ik. Wees gewoon een man en zeg dat je bent genaaid. Dat sentimentele gedoe van onze bevolking, ik word er zo moe van...

Kijk, zo kan het ook

Sportief! Ik ben benieuwd of hij ook zo reageert als het straks op het EK gebeurt. Tijd voor video referees. Maar hoelang roepen we dat al? Gebeurt daar nog iets mee het komend EK? Hawkeye oid?

22 mei 2016 om 21:59

Bij een Ek duel ga je natuurlijk niet toegeven dat het een fout is en overal kan gebeuren, je word dan benadeelt tijdens een belangrijk moment, dat kom 10x harder aan.

Reageerden meer trainers maar zo.

22 mei 2016 om 23:37

Zo fake bedoel je? Als dit gebeurde in een halve finale Ek dan was Terim niet te stoppen geweest.

22 mei 2016 om 23:55

Dan had Terim de scheidsrechters en al zijn assistenten een Otttomaanse platte hand gegeven, hij bleef alleen rustig omdat het maar een oefenwedstrijd was.

23 mei 2016 om 01:44

Weetje wat ik niet begrijp. Als hij pissig en geïrriteerd zou reageren, zou de hele wereld het hem kwalijk nemen omdat het 'maar' om een oefenwedstrijd ging.

23 mei 2016 om 07:07

@ismilan

Haha, precies mijn gedachte! Het is tegenwoordig ook nooit goed, hè...

Ik denk dat knvb er weer achter zit ze wilden gewoon dat Engeland zou winnen. Nee zonder gein sportieve reactie vam Terim ook al weet ik niet of hij ook zo reageerde als het de ekfinale was .

Hehehe. Als er wat op het spel staat, dan is Terim in staat om iedereen aan te vliegen. Ik herinner mij nog de wedstrijden tegen Orduspor en Mersin, toen hij de vierde official wilde aanvallen. Maar dankzij de technologie kan hij nu gewoon via zijn telefoon de buitenspel goal laten zien aan de vierde official. Bedankt Apple.

22 mei 2016 om 22:04

Toch altijd handig, die tchnologie van tegenwoordig . Maar ff zonder gein. Het was natuurlijk dik 2m buitenspel, maar zoals Terim al zegt, iedereen maakt fouten. Al vraag ik me af, Terim kennende, of hij ook zo had gereageerd als dit bv de halve finale was. Maar goed aan als hebben we niks

22 mei 2016 om 22:09

Als het halve finale was, dan had Terim z'n telefoon tegen de hoofd van de official gegooid man, waar hebben we het over ? Haha. We hebben gezien wat Arda met een schoen kan, denk maar na wat Terim met een telefoon kan.

Fatih Terim haha, topvent is het ook. Maar deze uitspraak kan je het beste met een korreltje zout nemen. Op het EK gaat dit Turkije en Terim weer helemaal los tegen vriend en vijand. Het belooft in ieder geval een spectaculair EK te worden, ik kan niet wachten!

22 mei 2016 om 22:04

Veel succes, vind dat jullie een sterk elftal hebben. Er zijn zeker kansen in jullie groep

Fatih Terim moet eens durven om nieuwe spelers in het team op te nemen. Steeds weer die zelfde prutsers opstellen. Hij laat een parel als Sinan Gümüs gewoon links liggen.

22 mei 2016 om 22:24

Sinan schijnt nog geen Turkse paspoort te hebben.

22 mei 2016 om 23:41

Is dit eigenlijk de definitieve selectie?
Of kunnen er nog toevoegingen gemaakt worden?

23 mei 2016 om 03:24

Alleen afvallers. Totaal 30 spelers waarvan 7 afvallen.

23 mei 2016 om 00:34

Hoe wil een (op papier) duitser laten mee doen met de turkse elftal?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren