Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Teleurstelling in Enschede: 'Over twee duels duidelijk de betere ploeg'

Laatste update:

FC Twente loopt Europees voetbal mis, maar toch was coach Alfred Schreuder niet ontevreden. Zijn ploeg herpakte zich uitstekend na de 0-2 nederlaag van afgelopen donderdag en leek FC Utrecht in eigen huis zelfs nog te verrassen. De 1-2, even na rust, betekende echter dat de Enschedeërs zich komend seizoen tevreden moeten stellen met de strijd op twee fronten.

/

Schreuder besefte voor de camera’s van Eredivisie Live goed dat zijn ploeg het vier dagen terug heeft laten lopen. “We hebben onszelf in de wedstrijd geknokt. Het is teleurstellend dat we geen Europees voetbal hebben gehaald, maar dat hebben we niet vandaag laten liggen”, zei hij. Collega Jan Wouters kon die woorden beamen. FC Twente bood uitstekend partij en was toch nog dichtbij een stunt.

Al met al genoot de coach van FC Utrecht echter vooral van het spektakelstuk dat zich voor zijn dug-out afspeelde. “Ik vond het een geweldige pot voetbal. Ondanks dat we 0-2 achter kwamen hebben we goed gespeeld”, verklaarde hij. Dat hij met zijn ploeg nu Europa in mag, is daarbij een leuke bonus. “Als je de geluiden van voor het seizoen hoorde, met veel nieuwe jonge spelers, dan had ik nooit durven dromen dat het zo goed zou lopen.”

Wat Twente-verdediger Peter Wisgerhof betreft had het ander móeten lopen. Hij vond dat zijn ploeg meer had verdiend in De Galgenwaard. “Eén van de drie goals van Utrecht was een uitgespeelde aanval, de rest fouten. We zijn over twee duels duidelijk de betere ploeg geweest. Dit is heel erg moeilijk te accepteren”, tekende NUsport op uit zijn mond. “We staan met een veredeld tweede elftal en zijn alsnog heer en meester.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Over 2 wedstrijden onterecht.
Over het hele seizoen is het meer dan terecht dat utrecht europa in gaat.

26 mei 2013 om 17:00

Helemaal mee eens. Twente was misschien beter in deze 2 duels, maar op basis van het seizoen verdienen ze het niet met zulke leuke/goede voetballers!

Echt leuk voor FC Utrecht dat ze europees voetbal gehaald hebben. Dik en Dik verdiend.

26 mei 2013 om 20:24

De betere alleen omdat we betere voetballers hebben. Met eenzelfde mentaliteit,had je nooit die 0-1 vorige week tegen gekregen.
En ja...2 doelpunten hebben ze van Boschker cadeau gekregen.
Dus veel pech,maar na zo'n teleurstellend seizoen hebben we precies gekregen waar we recht op hadden.
Helemaal niets.
Als je ziet hoe zo'n Castaignos en Fer(bij elkaar 12miljoen gekost) toch simpele kansen missen...het had echt niet hoeven te gebeuren..maar is misschien wel een jaartje goed.

Utrecht gefeliciteerd.

26 mei 2013 om 17:07

Zo is het. Twente heeft het de tweede helft volledig laten lopen!

26 mei 2013 om 18:28

FC Utrecht van harte gefeliciteerd !!
Het zal lood om oud ijzer zijn. Twente en Utrecht hebben beiden weinig te zoeken in de EL. Thuis had Twente 68 % balbezit. Zowel uit en thuis was Sander B. utrechts 12de en 13 de man. Jammer maar helaas. In Utrecht heeft Twente uitstekend gevoetbald alleen weet weer de derde goal niet af te dwingen. Dus dan trekt Utrecht aan het langste eind. Niets mis mee.alleen beide ploegen zijn wel nog te licht voor het echte werk.

Ik vind het gewoon verdiend voor Utrecht, die hebben een goed seizoen gespeeld en verdienden daar ook een mooie afsluiting bij. Over twee wedstrijden gezien hebben ze geluk gehad, maar over de rest van het seizoen gespreidt hebben ze een hele goede indruk gemaakt en Twente heeft een zeer zeer matig seizoen achter de rug.

De betere ploeg over 2 duels? Dan had je wel gewonnen, het ontbreekt bij Twente echt aan stootkracht. Leuke voetballers maken geen doelpunten, die voetballen gewoon leuk.

26 mei 2013 om 15:59

Thuis hadden ze gewoon veel ongeluk bij de afwerking en zijn ze door een blunder van de keeper op 0-2 komen te staan
Want toen het 0-1 stond hadden ze nog grootte hoop maar naa de 0-2 niet echt meer

26 mei 2013 om 16:40

Op basis van de 2 wedstrijden was pak hem beet 8 1 voor Twente logischer geweest. Maar ja zelf de kansen niet benutten en 2 clowneske goals tegen is natuurlijk killing. Wel jammer dat de ploeg die zeer verdedigend loert op fouten bij de tegenstander wint op zijn Chelseas..

26 mei 2013 om 17:27

Owjah, anti voetbal heeft weer eens gewonnen?

De ploeg met de derde begroting kan geeneens door anti voetbal heen beuken? 8-1 logischere uitslag geweest?

Non argumenten weer eens ten top. Zijn er grove scheidsrechterlijke dwalingen geweest? Alle goals van Utrecht buitenspel? Nee. Dan heeft Utrecht terecht gewonnen. Er is geen anti voetbal, verdedigen is net zo goed voetbal als aanvallen. Ja natuurlijk is aanvallen mooier, maar verdedigen is net zo goed een kunst.

En als we toch bezig zijn; Twente heeft niks te zoeken in Europa, hebben het twee keer laten lopen om kampioen te worden. Heeft beidde keren geweldig uitgepakt. Liever Utrecht de EL in die er tenminste voor gaan met wat peper in hun reet.

26 mei 2013 om 18:44

De bedoeling is om goals te maken. Dat doe je aanvallend. Je hebt 3 of 4 verdedigers niet 11. Dus ja verdedigen is anti voetbal.

26 mei 2013 om 19:00

Het is Utrecht gegund, vond ze alleen een type van voetbal spelen wat mij persoonlijk tegenstaat, sorry, maar ik zie liever ploegen winnen die de intentie hebben het publiek te vermaken.

26 mei 2013 om 19:06

En Utrecht heeft wel wat te zoeken in Europa????? Voordeel van Twente zou zijn geweest dat ze altijd aan de gunstige kant van de loting zitten. Utrecht zit in de 2e voorronde aan de gunstige kant en daarna is het gedaan met de makkelijke tegenstanders Die moeten tot twee keer toe donders veel geluk hebben anders halen ze de groepsfase niet eens. En dat vind ik jammer voor het Nederlandse voetbal. En mede dankzij Twente mag Utrecht ook nog meedoen. Want Twente heeft wel 58 punten op de Uefa-lijst tegenover Utrecht 13 punten. Ik hoop natuurlijk wel dat Utrecht zover mogelijk komt want op Europees niveau ben ik chauvinist ten top en hoop ik dat alle Nederlandse clubs zover mogelijk komen.

Maar mensen als jij moeten niet de media blijven napraten want 1 wedstrijd heeft Twente volgens velen laten lopen (onder Preudhomme; sommigen geven Mcclaren daar de schuld van) maar er speelden toen ook al vele kleine blessures door het grote aantal wedstrijden. Afgelopen seizoen draaide het team gewoon niet goed genoeg waardoor het mis ging, dat hebben ze niet laten lopen. Dus niet met die onzinvertellers en herriemakers van VI meelullen want die doen niets anders dan het voetbal gebruiken om de spot mee te drijven.

27 mei 2013 om 00:32

Ik neem aan dat je veel wedstrijden van FC Utrecht hebt gezien? Iedereen maar dan ook iedereen is/was positief over het positiespel van Utrecht dit seizoen.. Maar aangezien je alles van Utrecht gezien heb, ben jij de kenner!!!

Boeit niet Utca Europa in !!

Zo, Peter Wisgerhof heeft gesproken. Op mij komt hij als een 12-jarige over die slecht tegen zijn verlies kan. Net als in veel andere balsporten gaat het in voetbal nog steeds om gescoorde doelpunten. Als die vallen door fouten, is het des te meer een reden om de reden van het falen bij je eigen team te zoeken.

26 mei 2013 om 15:54

Weet je wat Wisgerhof moet doen, stoppen. Hij bakt er helemaal niks van. Kan toch niet zo verdediger nog in de basis zetten.

26 mei 2013 om 18:09

Kan die mooi met Boschker aan de kant gaan zitten. Drie hopeloze blunders in een week, doen niet veel keepers hem na.

26 mei 2013 om 16:46

Ik vind wel dat FCT de betere was over 2 wedstrijden...maar daar koop je niks voor.

Wisgerhof totaal geen zelf reflectie. In Twente was Utrecht gewoon beter. Dat Boschker in 2 duels blunders maakt heeft met het beleid te maken. Waarom zal je Boschker nog op goal willen hebben met een leeftijd van 42.

Overigens heeft Twente gewoon hele matige spelers. De hele verdediging telt niet mee, de controleur Brama en Janssen is ook drama. Ze moeten nieuwe spelers maar dat kost geld.

26 mei 2013 om 21:20

Geld hebben ze genoeg. Hopelijk gaan ze weer bij Feyenoord shoppen. We kunnen nog wel wat spelers kwijt!

moeten nu niet zeiken in Enschede hebben t zelf verknalt daar ginder

26 mei 2013 om 18:47

Klopt helemaal. Ze hadden de play offs makkelijk kunnen ontlopen, als er een gezonde dosis strijdlust en agressie in de ploeg zat. Daar ontbrak het dit seizoen in de meeste wedstrijden aan. Simpel gebrek aan felheid en scherpte. Hadden ze er in de slotfase van de competitie uit tegen VVV en Heracles een schepje bovenop gedaan, dan waren ze 4e geworden.

Ook in de wedstrijden tegen Utrecht lag het tempo weer veel te laag, zeker afgelopen donderdag. De spelers maakten niet de indruk zich te beseffen dat het de laatste kans was een verloren seizoen toch nog met 'een prijs' (als je VEL zo kunt noemen) af te sluiten.

Natuurlijk heeft Utrecht dankzij persoonlijke fouten van Twente gewonnen, maar ze zijn er wel als de kippen bij om dat af te straffen en waren in beide wedstrijden het team dat er het meest en het hardst voor streed.

Het ontbreekt bij Twente aan echte leiders en winnaarsmentaliteit, de ploeg speelt zonder overtuiging. Er is niemand die het elftal op sleeptouw neemt, zorgt dat het tempo omhoog en de beuk erin gaat.

Tijd voor een nieuwe trainer en spelers met karakter die de Twentse furie terugbrengen, het Ros weer laten steigeren en de passie terug brengen in het veld en op de tribune.

26 mei 2013 om 19:08

Heldere analyse Patrick070. Helemaal mee eens behalve dat de trainer die er nu zit er volgens mij niet zoveel aan kan doen. Ik ben voor Rutten als trainer en daarna als TD met Schreuder als trainer.

De betere ploeg? Negen houthakkers en twee klassespelers maar geen goed elftal.
Tip voor Twente: neem afscheid van Boschker, kan echt niet meer.

26 mei 2013 om 15:56

Heeft bijgetekend, maar met welk idee daar achter snap ik niet zo. Wat is er met die Bulgaar aan de hand. Twente moet gewoon Tyton halen van Twente of die keeper van Heracles.

26 mei 2013 om 16:54

Van Psv*, daarbij kan Twente Tyton nooit betalen.

26 mei 2013 om 17:38

Als ze met een flinke zak geld naar Eindhoven mogen ze Tyton zeker hebben hoor!

26 mei 2013 om 18:58

Omdat?

26 mei 2013 om 22:23

Ik zou blij wezen als Twente uberhaupt met een zak voor tyton komt. Veel meer krijg je er niet voor

26 mei 2013 om 19:15

Het spijt me wel, maar om Bjelland (die zich in de laatste wedstrijden goed heeft laten zien), Bengtsson (heeft ook heel degelijk gespeeld), Fer is geen houthakker en Gutierrez is wordt binnen 2 seizoenen 1 van de beste middenvelders uit de Eredivisie en dan nog Chadli en Tadic. Noem ik geen negen houthakkers en 2 klassespelers. Dat zijn er al vijf die bovengemiddeld zijn met eentje die gewoon degelijk is. Van die 5 heeft Fer niets laten zien de tweede helft en komt Gutierrez net kijken. Maar met deze kwaliteiten moet je langer meestrijden om de titel en je zeker rechtstreeks plaatsen voor Europees voetbal. Maar ja, als het niet draait dan blijft het voetbal en dus onvoorspelbaar en daardoor leuk om naar te kijken.

26 mei 2013 om 19:18

Volgend jaar maar eens bouwen op Stevens en Marsman als reservekeeper. Boschker maakt wel vaker blunders, kan ook echt niet meer. Eerst nieuwe keeper, dan nieuwe verdedigers en dan de rest maar eens bekijken en wie weet zit er volgend jaar wel meer in

En over een heel seizoen was Utrecht de betere ploeg.
Utrecht heeft het verdient, die hebben ten minste de 100% vechtersmentaliteit die bij Twente absoluut niet zichtbaar is.

Duidelijk de betere ploeg? Het is wel erg te merken dat Wisgerhof een dagje ouder wordt. Kan zichzelf en z'n team niet meer goed inschatten. Jammer, misschien kan hij nog een jaartje door op een lager niveau.

Kop had moeten zijn:
Tevredenheid in Utrecht: "over 38 duels duidelijk de betere ploeg"

26 mei 2013 om 16:30

op basis van de ranglijst niet meer dan terecht dat jullie Europa in gaan, succes daar

26 mei 2013 om 18:05

In Engeland, Spanje, Italië spelen ze 38 duels in de competitie.
In Nederland spelen ze 34wedstrijden in de competitie.

On:
Ik vind dat de play off regel moet worden afgeschaft.
Vind het nergens op slaan zo maat het niks uit of 5e of 8e word.

26 mei 2013 om 18:13

34 bedoel je plus 4 play offs is ...

26 mei 2013 om 19:22

Helemaal mee eens, Nederland moet gewoon beter presteren in Europa en een extra ticket zien te bemachtigen hoe moeilijk het ook is. Wat dat betreft terecht dat nummer 5 Utrecht Europa in gaat.

Volgend jaar verwacht ik toch veel meer van Ajax op Europees gebied, wordt er schijtziek van dat ze Nederland geen stap verder helpen. Dan maar een keer geen kampioen, doelstelling moet zijn: kwartfinale CL of finale El
Voor PSV geldt sowieso overwinteren en voor Vitesse eigenlijk ook.

27 mei 2013 om 00:18

Als de loting mee zit kan Ajax wel de kwart finale van Cl halen.

Over een heel seizoen absoluut niet de betere ploeg. Ze mogen uberhaupt blij zijn dat ze nog mochten meedoen aan de play-offs.

Ik denk ook dat Utrecht het over het hele seizoen gezien verdient heeft om Europees te voetballen. En Twentenaren huilen wel dat Utrecht een mindere selectie heeft maar chadlie gaat bij Twente weg, en dan? heeft Twente helemaal niets meer waar ze mee kunnen winnen.

Twente was thuis zoals al anderhalf jaar veel te voorzichtig en te slap
Alleen als het moet spelen ze volle bak, meestal is het dan te laat
Zolang dat lakse er niet uitgaat zal dat blijven gebeuren

3 cadeautjes weggegeven aan Utrecht dan word het wel heel moeilijk
Eigen schuld dus dan moet je maar vanaf minuut 1 er vol voor gaan en niet pas in de uitwedstrijd

Wisgerhof juist de slechste voetballer van twente durft te beweren dat twente veel en veel sterker was dan utrecht. Nou dan ben je zo ongeloofwaardig dat ik je een clown en een slechte verliezer mag noemen.

Zo heerlijk! Wat een wedstrijd, alles zat erin en gelukkig hebben wij Europees voetbal. Goed spannend nog.

Twente fans hadden voor de wedstrijden wel heel erg stoere woorden van haat op hun forums. Thuis de ploeg niet aangemoedigd (alleen Utrecht zong de hele wedstrijd) en uit net met half vakkie komen. Jammer.

26 mei 2013 om 19:33

Neem de stoere praat van enkele personen toch niet als maatstaf. Ik kan ook wel wat Utrechtse uitspraken vinden, die wat ongepast zijn.
Verder is men in Twente enkele jaren verwend (anderhalf seizoen niet meer), en dan worden de Playoffs als moetje gezien, terwijl het bij Utrecht de hoofdprijs is. Dat, in combinatie met lage toegangsprijzen vandaag in Utrecht, zorgt ervoor dat jullie het publiek er wel warm voor krijgen.

Twente moet niet overdrijven. Vandaag werden ze, zeker in het eerste half uur, volledig weggespeeld en had het 2, 3-0 moeten staan. Ze scoren uit het niets met 2 zondagsschoten 2 goals, waardoor Utrecht even gaat twijfelen. Wat mensen vergeten is dat het voor Twente makkelijker voetballen is dan voor Utrecht deze wedstrijd. Twente weet dat ze minimaal 2x moeten scoren en kan vrijuit alles of niets spelen (en dat deden ze vrij slecht in het eerste half uur). Utrecht daarentegen, speelt zonder Asare, zonder Wuytens en zonder Kali. speelt met een verdedigend centrum van jong FC Utrecht, kom op zeg, dat is gewoon een wereldprestatie. Uiteindelijk zijn er evenveel kansen gecreeerd, alleen wordt er gekeken naar de gemiste kansen van Twente en niet van Utrecht.

26 mei 2013 om 19:37

Eerste half uur was Utrecht feller en hadden ze paar kansjes.
Met zondagsschoten doe je de 2 goals tekort. Dit zijn spelers met een geweldige trap, dus van geluk was geen sprake. De goals van Utrecht (vandaag en donderdag) hadden een hogere toevalsfactor.
Tweede helft speelt Twente, ook zonder enkele basisspelers overigens, best sterk en had het die derde moeten maken.
Over het hele seizoen verdient Utrecht het zeker. Helemaal als je de begrotingen van Twente en Utrecht bekijkt.
Succes in Europa volgend jaar!

Wat een gejammer over "we waren over twee wedstrijden de betere"het is maar hoe je het uitkomt.
Twente is erin geslaagd er opnieuw een matig seizoen van te maken en het krediet wat ze een tijd terug opgebouwd hebben razendsnel weer af te breken.
Wat een matig elftal dat dit seizoen ook al had laten blijken niet geinteresseerd te zijn in Europees voetbal, sterker het leek voor een groot deel niet eens op voetbal.
Tadic, Chadli oke, Fer Jansen Castaignos Michaylov Brama Wisgerhof, Braafheid, Douglas, allemaal gewoon een slecht seizoen gedraaid niet beter geworden dan dat ze waren.
Inmiddels dus twee verloren jaren.
Goed werk !

Utrecht was over het hele seizoen gezien gewoon de betere,twente is na een paar top jaren weer afgezakt van de top naar de subtop.

26 mei 2013 om 18:39

@grunn
Je kunt het beter anders uitleggen;
Utrecht heeft positief verbaasd en Twente is weggezakt. Twente is van de 2 absoluut de betere maar is alleen collectief door het ijs gezakt.
"jullie" Tadic was ook dit jaar zeer matig en allerbelabberst.

We zijn over twee wedstrijden de betere ploeg geweest, zegt Wisgerhof. Hij vergeet er aan toe te voegen dat ze over 34 wedstrijden duidelijk de mindere ploeg zijn geweest.

26 mei 2013 om 19:25

Geweldig 1 punt achterbijven (62 tov 63) en dan duidelijk de mindere ploeg zijn???????? Als je dat over Heerenveen en Groningen zegt ala, ben ik met je eens. Dat betekent dus dat Vitesse duidelijk beter was dan Utrecht want die hadden maar liefst 64 punten. Ergens 1 foutje minder of meer van wie dan ook had kunnen opleveren dat Utrecht of Twente helemaal geen play-offs hadden hoeven spelen. Het lag dus erg dicht bij elkaar zoals nu ook weer bleek over deze twee wedstrijden. Waarbij het verschil was dat Utrecht met een kwalitatief minder elftal een stuk meer wilskracht toonde dn Twente waardoor ze nagenoeg gelijk geeindigd zijn. Als de Twentespelers de wilskracht van Utrecht hadden dan waren ze met deze selectie kampioen geworden. Voetballend was Twente in beide wedstrijden de bovenliggende partij, qua strijdlust was dit Utrecht.

26 mei 2013 om 19:47

Hoezo duidelijk de mindere ploeg ?? Met één puntje minder ?? Omdat de wind een keer de verkeerde kant op stond ?? Utrecht heeft in de competitie 9 keer verloren, Twente na Ajax de minste keren verloren, maar 6 keer.
Ach ik gun utrecht de EL, maar laten we eerlijk zijn wat hebben ze daarin te zoeken ????

26 mei 2013 om 22:16

Gezien de fantasie-opstellingen van Twente in de EL zie ik niet waarom Twente opeens gefrustreerd moet doen over het missen van europees voetbal. Dan liever Utrecht. Die zullen zich niet laten hinderen door misplaatste arrogantie.

26 mei 2013 om 23:02

Utrecht komt waarschijnlijk helaas niet eens in de poulefase van de El.

27 mei 2013 om 08:17

Jaar, daar hebben er weer een! Lekker de meninkjes van Vi napraten zonder kennis van zaken!
OK Wondersloff, voor jou de vraag, die je niet zult gaan beantwoorden. Tenminste, dat hebben de talloze andere napraters ook niet gedaan.
Wie van de basisspelers kreeg er in welke wedstrijd in de EL dan rust? Welke fantasie opstellingen heb je nog allemaal in je gedachten? Ik ben zeer benieuwd!

Over 2 wedstrijden was Twente de betere ploeg?
Dan heb ik zeker 2x naar de verkeerde wedstrijd zitten kijken!
Eerste wedstrijd had Twente meer balbezit maar creëerde werkelijk niets en vandaag was het tot aan de 2 goals toch echt Utrecht die de voorsprong verdiende, de goals van Twente kwamen werkelijk uit het nies zomaar uit de lucht vallen.

26 mei 2013 om 19:30

In de eerste wedstrijd heeft Utrecht buiten de corner en de fout van Boschker geen kans gehad, zijn ze notabene niet voor het doel van Twente geweest. Hoe je een doelpunt verdiend als je niet op de helft van de tegenstander komt dat weet ik niet. Vandaag ging het over en weer waarbij Twente een aantal kansen had en Utrecht ook. En Twente was voor de goals al een paar keer met net-niet acties tot een doelpunt gekomen. Maar met Utrecht heb ik in Enschede de meest laf voetballende ploeg uit de eredivisie gezien. Gelukkig was dat in Utrecht beter waarbij Utrecht ook voetbalde anders had ik het ze echt niet gegund. Niet op basis van afgelopen donderdag!

waar ik zo moe van wordt is dat nu ineens Twente een b elftal had.
wie misten ze dan allemaal.
Bij Utrecht waren kali,asare,de kogel,wuytens,nilson,schepers,saraota er niet bij.
Roepen wij dan ook een b elftal.
gewoon een ziekelijke reactie van die Wisgerhof.
Utrecht gewoon verdiend europa in.

26 mei 2013 om 17:05

Lekker lovend over zijn collega's in het veld, ik had hem in de kleedkamer even laten weten wat ik van die uitspraak vind.

26 mei 2013 om 17:12

Goed gesproken utrecht miste meer belangrijke spelers en die hoor je niet. Je moet het gewoon met de spelers doen die in het veld staan mouwen opstropen en gaan voor die kans.

Twente bestormde Olympus en kreeg in sommige gelederen ook direct het idee om daar voorbij te streven. Er werd zelfs hardop gesproken over aansluiting bij de Europese (sub)top. Maar de club leert nu dat aan de top blijven het moeilijkste is dat er bestaat en dat de kritiek omhoog gaat en de gunfactor al snel omlaag. Misschien dat men achteraf toch wat meer respect krijg voor wat de topclubs jaar in jaar uit moeten waarmaken, want er werd in mindere tijden wel heel lacherig over gedaan. Het niet halen van Europees voetbal zal de ambities van Twente flink bekoelen en het is maar de vraag of spelers als Tadic en Chadli een seizoen zonder Europees voetbal willen draaien.
Niet te vergeten dat de club hierdoor minder aantrekkelijk wordt investeerders.

Nou zal ik zeker niet beweren dat Twente nu weer definitief afhaakt voor de top. Zeker niet, dit soort tegenslagen horen bij de ontwikkeling tot het worden van een topclub

Chapeau voor Utrecht! Uit en thuis zo constant presteren is echt knap met een goede trainer en goede balans. Ijzersterke verdediging en een echt team!

26 mei 2013 om 19:50

De verdediging van Utrecht vond ik vandaag maar heel erg bedenkelijk. Zonder zijn maatje Wuytens vond ik van de Hoorn absoluut PSV onwaardig.

26 mei 2013 om 22:47

Ik vind dat ook en hoop daarom ook dat psv ergens anders gaat kijken.

26 mei 2013 om 23:04

Misschien dat ze dan Wuytens ook maar mee moeten nemen. Kom op, van der hoorn was vandaag zeer nerveus en onzeker.
Maar goed ik begrijp dat hem graag wilt behouden :-)

Wie missen ze dan? Brama? Dat lijkt me juist een versterking. Verder een gefrustreerde reactie van Wisgerhof. Misschien voelt hij ergens wel aan dat hij het niveau niet meer aan kan. Utrecht meer dan verdiend Europa in!

27 mei 2013 om 08:19

Mihailov en Rosales ook. Douglas zat volgens mij om andere redenen er niet bij.
Maar het mag zeker geen excuus zijn! Is inderdaad wat zwak van Wisgerhof.

Grappenmaker die Wisgerhof. Utrecht heeft terecht gewonnen en waren over 2 wedstrijden minstens gelijkwaardig en eigenlijk beter. Hij moet samen met Boschker heel snel z'n contract inleveren en er mee stoppen. Want die twee kunnen er echt niks meer van.

Wat een grap! FC Utrecht is aanzienlijk beter dan dit FC Twente. Verdient dat we Europa in gaan want dit Twente is op een paar individu's na (chadli, Tadic, Fer, Bengtsson, Bjelland) helemaal niks

26 mei 2013 om 19:08

Utrecht is anders afhankelijk van ene Toornstra en daarnaast hebben 2 fouten van ons jullie aardig in het zadel geholpen.
Qua voetbal is Utrecht een matig ploegje, maar qua inzet en strijd staan ze bij mij in de top 3 van de Eredivisie.

26 mei 2013 om 21:43

Toornstra is pas in Januari 2013 toegevoegd aan de selectie van Utrecht en volgens mij deed de ploeg het toen ook al niet onaardig, dus zonder Toornstra.

26 mei 2013 om 21:54

Ondanks die twee fouten was Utrecht over 2 wedstrijden de bovenliggende partij

27 mei 2013 om 08:21

Hmmm... Echt objectief kan ik deze reactie niet noemen.

27 mei 2013 om 19:23

@decorner

Niet onaardig. Dat zeg je heel goed.
Toornstra was de missende factor in dit Utrecht.
Neem alleen al die vrije trap tegen Heerenveen. Dat zijn er niet veel dit dat kunnen.
Toornstra heeft uiteindelijk een groot aandeel gehad in het succes van Utrecht dit seizoen, ook al speelt hij er pas vanaf januari

@rikkkiee

De bovenliggende partij?
Grapjas.
Utrecht maakt 2 lucky goals, creëerde minder kansen en vooral in Utrecht vielen jullie mij vies tegen. Kwamen zelfs een paar keer goed weg.

Twents probleem is , hoge investeringen in slechte spelers.
(castaignos Fer) Zouden vaak niet opgesteld moeten worden,
maar worden dat wel vanwege het geinvesteerde geld.

Als je in een tweestrijd niet door gaat moet je ook een beetje zelfkritiek hebben. Utrecht was vandaag de eerste 20 minuten gewoon de betere en had gewoon pech dat de goal niet valt. Ik vond Twente helemaal niet zo goed spelen,want hoeveel uitgespeelde kansen heeft Twente vandaag gehad ? Het waren meer schoten van afstand en soms uit de kluts kwam er een kans. Maar Utrecht gaat gewoon verdient de EL in. Al zal het heel moeilijk worden om de groepsfase te halen.

Ok, maar is de partij die de fouten afstraft niet beter dan de partij die de fouten maakt?

Zulke afschuwelijke blunders als FC Twente maakt in de verdediging en dan nog durven roepen dat het onterecht is. Wisgerhof en Boschker kunnen beter zo snel mogelijk met pensioen.

Tercht dat Utreg Europa in mag..twente was echt niks dit seizoen..ja uitgeblust ja...
He-le-maal niks in en-schede...succes voor de toekomst..

26 mei 2013 om 19:55

Schandalige opmerking die gebaseerd is op weinig realiteitszin. Utrecht maar één puntje meer, verdiend Europa in waar ze niets of weinig te zoeken hebben. Utrecht dit seizoen 9 keer verloren, twente na Ajax 6 keer. Bij Twente had Utrecht maar 32 % de bal. Wel heeft utrecht onderling Twente dit seizoen verslagen. Daar kan ik mee leven. utrecht heeft weinig te zoeken in Euriopa en Twente, ja was slecht dit jaar en liet het publiek weinig genieten. Utrecht gefelicteerd maar pas op, volgend jaar staan jullie ook ergens tussen de 8e en 12 e plaats. De EL kost jullie energie als jullie de voorrondes doorkomen. Moet het nog zien maar ik hoop het wel. Duplan ?? Laat die jongen nog maar een jaartje bij Utrecht spelen.

26 mei 2013 om 21:40

Dus op basis van jouw verhaal kan ik opmaken dat Utrecht terecht Europa ingaat daar waar Twente de veel meer wisselvallige ploeg was dit seizoen.
Ook je opmerking dat Utrecht weinig te zoeken heeft in europa slaat nergens op, Twente is één van de Nederlandse ploegen geweest die de EL totaal niet serieus hebben genomen.
Laat Utrecht lekker genieten van het moment dat ze er überhaupt zijn gekomen, niemand had dit bij aanvang dit seizoen verwacht.

26 mei 2013 om 21:53

@decorner
Ik gun Utrecht echt z'n plezier. Maak je maar geen illusies. Utrecht haalt helaas niet eens de groepsfase van de EL. Of denk jij wel ?? Dus mijn opmerking dat Utrecht niets te zoeken heeft in de EL slaat echt wel ergens op. Ook ik laat me graag verrassen door Utrecht. Maar ik ben er bang voor met alle respect. Ingegeven met enig chauvinisme Twente staat veel en veel hoger in de EL ranking en Utrecht zal ook ondervinden hoe zwaar het kan zijn met de EL en een kleine selectie. Mits ze doorkomen.

27 mei 2013 om 08:24

Dit seizoen inderdaad helemaal niets in Enschede, en dat is even wennen.
Leuk te zien dat ze in Utrecht zo enthousiast zijn over het behalen van vel, en terecht!
Veel succes daarin, ik hoop oprecht.dat Utrecht de groepsfase haalt.

"twee van de twee goals van FC Twente waren wanhoopschoten van grote afstand, dus helemaal geen uitgespeelde kans", was het commentaar van de realistische Wisgerhof, die zelf ook doorheeft dat ie niet meer bij een topclub thuishoort.

26 mei 2013 om 19:56

mooie goals waren dat van twente. Of was die vrije bal van toornstra tegen Groningen dan ook als een kip zonder kop ????

26 mei 2013 om 21:09

Fouten van de keeper ?

26 mei 2013 om 21:49

De Keeper van utrecht stond erbij en keek ernaar. Bijna onhoudbaar leek me. Zeker voor jou en mij :-)

nogmaals Utrecht prima en gefeliciteerd dat jullie de vEL hebben gehaald. Twente was dit jaar geen collectief. Heel simpel. jan Wouters is een kei van een trainer.

Jammer zeg voor Twente, zijn dit seizoen toch wel oppeens hard weggezakt.

Hoe speelde Bjelland trouwens?

Over twee wedstrijden de betere misschien, maar dankzij een keeper in diezelfde twee wedstrijden met lege handen staan.
Op basis van het hele seizoen zeg ik meer dan terecht dat Utrecht het gehaald heeft, de ploeg heeft een stabiel seizoen gedraaid, beter dan Twente wat vooral na de winterstop dramatisch in elkaar is gestort.

Teleurstellend voor de Twente supporters ik had ze meer gegund maar fantastisch voor de Utrecht fans die ook wel eens wat verdienen!

Jammer voor de supporters van Twente maar het is wel eens goed dat het niet goed gaat. Laat Utrecht maar Europa ingaan want Twente heeft het druk zal om de boel weer op orde te krijgen na alweer een seizoen waar je niet trots op wordt. Hopelijk denken ze na over wat, met wie en hoe ze volgend seizoen invullen. Men mag snel in conclaaf gaan voordat de transfer periode in alle hevigheid weer losbarst. En hopen dat het scouting apparaat deze keer de oren en ogen goed de kost zal geven voordat ze de miljoenen weer over de balk gooien! Leren van deze slechte tijd en hopelijk de draad weer goed oppakken na de zomer.

In dit jong oranje is minimaal de helft straks vaste waarde in het echte oranje. Qua talent zitten we dus wel weer goed gelukkig. Althans dat vind ik.. Wat jullie?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren