Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Teleurstellende aankoop van Sven Mislintat hint op langer verblijf bij Ajax

Laatste update:

Ajax moet deze transferzomer eerst spelers verkopen om zelf de markt op te kunnen. Iemand die in ieder geval niet bezig is met een vertrek, is Carlos Forbs. De twintigjarige vleugelaanvaller mikt na een teleurstellend debuutseizoen op revanche.

Forbs kwam in de zomer van vorig jaar voor minimaal 14 miljoen euro over van Manchester City. Destijds werd vermeld dat die transfersom door bonussen nog kan oplopen naar 19 miljoen euro.

De Portugees jeugdinternational slaagde er vorig seizoen zowel onder Maurice Steijn als interim-trainer John van ‘t Schip niet in om een onbetwiste basisspeler te worden. Forbs kwam uiteindelijk tot 1.571 speelminuten, verdeeld over 34 officiële duels. Daarin noteerde hij 4 goals en 5 assists.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Forbs wil zich tijdens de voorbereiding op het kersverse seizoen laten zien aan de nieuwe hoofdtrainer Francesco Farioli. Dinsdagavond liet hij zich met een doelpunt en een assist gelden in het gewonnen oefenduel met Sint-Truiden (4-0).

“Het ging goed”, vertelt hij bij Ajax TV over zijn eigen optreden. “Het was een goede wedstrijd. Ik ben blij om minuten in de benen te krijgen en we hebben een goed resultaat neergezet. Ik zag Jayden Banel en probeerde hem een goede pass te geven. Het was een goede goal van hem. Bij mijn doelpunt kwam de keeper vroeg uit, dus ik moest de bal over hem heen krijgen.”

Onder Farioli proberen de Amsterdammers hoog druk te zetten op het veld, zo laat Forbs weten. “Dat is wat de coach wil. Hij eist veel druk van ons. We moeten het veld opgaan en doen wat hij wil.” In de nieuwe speelstijl worden er meer ballen in de diepte gelegd, hetgeen de aanvaller ligt. “Ik wil de achterlijn halen. Het is goed voor mij, want ik ben snel. Het helpt me om de bal te krijgen en kansen te creëren voor het team.”

Forbs zegt uit te kijken naar het nieuwe seizoen en is lovend over zijn nieuwe trainer. “Farioli is gepassioneerd. Hij probeert ons te brengen naar waar we horen te zijn. Hij heeft voor iedereen een plan. Het plan met mij is om me een betere speler te maken en meer doelpunten te maken en assists te geven. We praten over waar ik moet staan op het veld.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Dit soort foto's geven me toch een gevoel alsof ik in Holland Casino zit. Over wie van de drie gaat het artikel.

On: Teleurstellend zou ik hem niet willen noemen. Niet omdat Forbs zo goed presteerde, maar meer omdat andere aankopen veel slechter rendeerde.

10 juli 2024 om 09:22

Deze foto vind ik nog best prima. Soms heb je er foto’s bijzitten dat je zo ongeveer naar een hele groep jongens zit te kijken en dat het artikel over degene op de achtergrond gaat, haha!

10 juli 2024 om 09:25

Gaaei en Sutalo mogen wat mij betreft blijven, Forbs moet je echt zo snel mogelijk afscheid van nemen. Echt nul talent, nul voetbal in zijn lichaam. Wellicht op tweede of derde niveau van Engeland dat het wat is, niet bij Ajax.

10 juli 2024 om 14:02

😂 zo voelde ik me überhaupt als deze gasten aan de bal kwamen vorig seizoen

10 juli 2024 om 18:43

Daar deed ik niet veel voor onder als je ze soms zag spelen🙈 geen strijd vechtlust helemaal niks helaas

Ik heb zelden iemand gezien met zo weinig gevoel in zijn voeten als Forbs. En dan reken ik verdedigers ook mee.

10 juli 2024 om 09:27

Toch bijzonder hè?! Lijkt mij dat je dit toch meteen ziet bij het scouten?

10 juli 2024 om 09:32

Kan verkeren zeg. Tijdens de transfer en eerste paar wedstrijden was dit de nieuwe wereldwonder volgens sommige, onbegrijpelijk dat City hem liet gaan, volgens sommige

10 juli 2024 om 10:12

Tja het is inderdaad echt heel bijzonder hoe "sommige" Ajax fans hier spelers ophemelen omdat ze een Ajax shirtje dragen. Echt ongelofelijk hoe dat werkt.
Over Forbs heb ik zelfs twijfels of hij een bal meer dan drie keer hoog kan houden.

10 juli 2024 om 10:23

Jij bent het tegenovergestelde Hansje. Een beetje doen alsof je voor Ajax bent maar alleen maar zuur kunnen reageren. Ik denk zelfs dat je een nepperd bent en helemaal niet voor Ajax bent. Maar als zogenaamde kritische fan kun je toch net wat meer zeggen he! Als je een Feyenoord logo had gehad dan had je al een ban gehad.

10 juli 2024 om 10:25

Werkt dat ook niet de andere kant op? Ajacieden zijn tegelijkertijd ook extreem kritisch op een 20-jarige jongen die in een nieuw land komt en gewoon nog als talent moet worden gezien.

10 juli 2024 om 11:05

Haha echt he Dramatisch. Nooit dat Hansje daadwerkelijk voor Ajax is. Ik heb hem nog nooit, maar dan ook nog nooit iets positiefs horen zeggen over Ajax.

10 juli 2024 om 17:46

@ajax12321
Nou over deze selectie (ronald de Boer noemde het eerdaags zelfs een hoop stront) kan ik niet heel veel positiefs zeggen Ajax12321. En de feiten liegen niet!

@dramatisch
Het gaat mij aan het hart hoe ik zie dat door een aantal klootviolen Ajax om zeep is gebracht. Ik vraag me af of jullie wel Ajacieden zijn en spelers als Forbs en Fitz-jim ophemelen. Spelers die totaal niet bij Ajax thuis horen. In de winter hadden we deze nietsnut nog aan Forest kunnen slijten

On:
Forbs kan alleen maar rennen. Zeg nou zelf, waar blinkt hij verder in uit?

10 juli 2024 om 19:08

Al hadden we vorig jaar Messi erbij gehad dan hadden we nog geen cl gehaald. Dat Ajax zeer slecht was kun je een nieuwe speler nooit aanrekenen in mijn ogen. Niet iedereen schrijft spelers af na 1 seizoen misschien moet je dat is leren. Je bent hier alleen maar actief als het slecht gaat met Ajax. Je speelt het allemaal leuk dat je een Ajax fan bent maar ik heb je al een tijdje door. Fitz Jim is gewoon een prima speler die een eerlijke kans verdient of heeft hij dat al gehad volgens jou? Stop gewoon met trollen en ga wat nuttigs doen.

10 juli 2024 om 19:53

Fitz-Jim heeft zeker een kans gehad. Bij Excelsior was hij zelfs geen basis en werd hij teruggehaald omdat hij te weinig minuten maakt. Dan noem je mij trol als ik niet met dit soort bagger verder hoop te gaan?

En ik neem het spelers als Forbs zelf niet kwalijk. Die jongen kan er niets aan doen dat hij geen techniek heeft. Maar ik neem het de mensen kwalijk die 20M voor deze bagger betalen. Vind je het gek?

Toen ik hier twee jaar geleden aangaf dat CL voor Ajax een absolute must was, werd ik daarmee om de oren geslagen en was ik een azijnpisser. Want financieel was alles zo goed op orde en die CL konden we wel missen. En als ik me zorgen maakte om de rampzalige voorbereiding, dan waren het maar oefenwedstrijden en zei dat niets.
Ik vraag me af wie nou werkelijk die trollen zijn

11 juli 2024 om 12:01

Dat is precies niet de reden dat Fitz-Jim werd teruggehaald.. Er was een tekort aan middenvelders bij Ajax door blessures en Henderson was er nog niet, maar opeens waren Mannsverk en Vd Boomen ook sneller terug dan gedacht. Excelsior wilde Fitz-Jim graag houden en hij stond daar toen al in de basis.

Je bent dus echt een troll of gewoon niet de slimste.

Ik geloof in die jongen. Helemaal in het systeem van Farioli die vleugelspelers graag en vaak in de 1-op-1 krijgt. Snelheid, een goed teruggetrokken voorzet, diepgang, houdt goed de zijkant. Had een matig seizoen vorig jaar, maar ik geloof erin dat hij zijn ware kwaliteiten kan laten zien. Ik zou hem houden.

10 juli 2024 om 09:27

mensen vergeten ook vaak dat zo'n jongen pas rond de 20 is en in een totaal nieuwe omgeving komt.
dat hakt er bij sommige echt wel harder in dan andere (misschien bij forbs minder omdat hij al van portugal naar engeland is verhuist een keer).
verder heeft hij afgelopen jaar natuurlijk niet laten zien waarom hij dat vrij grote bedrag waard zou moeten zijn... maar ik geef hem ook nog wel iets meer tijd voordat hij wordt afgeschreven bij ajax.

10 juli 2024 om 10:14

Ik geef hem ook nog wat tijd. Lastig uit te leggen maar ik zie nog steeds wel wat in hem. En inderdaad, hij is pas 20. Laten we hem even de tijd geven. Hij komt er wel.

10 juli 2024 om 11:14

Rond de 20 en gewoon een belabberde techniek. Gister ook weer. Bij die goal is de aanname werkelijk dramatisch. Die jongen kan gewoon niet zoveel. Zo’n Sutalo zou ik veel meer vertrouwen in hebben, zeker als je hem hebt zien spelen bij Kroatie.

10 juli 2024 om 11:30

Zijn snelheid is een wapen, vooral in het systeem dat Farioli wil spelen. Hij heeft een wat aparte techniek maar het kan wel functioneel zijn. Vooral zijn teruggetrokken voorzet is prima. Daar kunnen we echt wat aan hebben.

10 juli 2024 om 12:02

Klopt, aanname had beter gemoeten maar de stiftbal en goal waren wel heel mooi. Ook zijn assist was prima. Gisteren in vergelijking met Godts heeft Forbs het gewonnen. Laat hem nog maar een tijdje blijven in de voorbereiding. Ook ik wel deze jongen een aantal keren onder de nieuwe trainer zien.

10 juli 2024 om 12:27

Maar bij diezelfde goal chipte hij hem wel heerlijk binnen.

En de assist op Banel was ook precies op maat.

10 juli 2024 om 13:35

j3ro3ntj33__

Veel leden hier vielen ook over zijn goal tegen NEC maar als je goed naar die goal kijkt werkt hij die bal gewoon met een soort half vallende karate kick binnen net voordat de keeper erbij kan, waar Cillessen totaal geen rekening mee houdt terwijl dat voor de keeper normaliter niet een hele moeilijke 1 op 1 zou moeten zijn.

Kijk 'm maar eens terug, Cillessen denkt dat hij die bal op kan rapen waardoor hij helemaal verkeerd beweegt en Forbs tikt heel geniepig die bal net voor zijn handen het doel in. Het lijkt soms wel alsof hij een verdediger of keeper fopt/uitlokt door de bal net iets te ver voor zich uit te tikken waardoor de verdediger of keeper op een hele andere manier reageert dan normaal. En hij is dan meestal toch sneller bij de bal terwijl je verwacht dat hij er nooit meer bij kan.

Hij heeft gewoon een unieke manier van spelen die af en toe zo verrassend is dat niemand op het veld het aan ziet komen. Dat kan goed uit pakken (keeper van de tegenstander) maar ook soms slecht (medespelers). Maar het maakt hem wel een unieke en vooral onvoorspelbare speler. En dat is ook een wapen in het hedendaags voetbal. En als je zo vaak met dat soort vreemde bewegingen, half vallend en slecht ogende aannames toch scoort dan is het geen toeval meer. Dan is dat gewoon zijn wapen.

10 juli 2024 om 13:21

@tinus88 op die twee momenten na van gisteren was het niet best. Daarnaast is hij ontzettend voorspelbaar, gaat alleen maar buitenom namelijk. Hij moet lekker naar een ploeg gaan die op de counter spelen. Precies zoals die twee momenten, dat is niet het spel dat Ajax speelt.

10 juli 2024 om 14:04

Het verbaast me niks als dit echt een seizoen wordt waarin Forbs mensen gaat verbazen. Farioli speelt ook niet een standaard Ajax spelletje, maar heeft graag een snelle balcirculatie waardoor er buitenspelers vaak in de 1-op-1 komen. En dat kan Forbs prima. Godts ook. Dus het is mij om het even, maar ik denk juist dat Forbs prima in het spelletje hij Ajax past dat Ajax onder Farioli zal spelen.

10 juli 2024 om 17:23

Toch had hij in de 1e helft ook 2 assist kunnen hebben als rijkhoff zich beter positioneerde en Fitz Jim gewoon op doel zou schieten. Dat waren overigens geen counter momenten.

" het doel met mij is om mij een betere speler te maken" is dat niet een beetje het doel met elke speler in selectie? Lijkt me niet dat je als doel heb om een speler slechter te laten presteren 🤣

10 juli 2024 om 11:26

Nou ja, met Pasveer lijkt me dat wel een beetje lastig. Die gaat niet opeens vooruit. Die moet je gewoon fit houden

Ik heb best vertrouwen in hem. Zijn snelheid is echt een groot wapen en hij is verrassend koelbloedig in de afronding vaak. Ik zeg verrassend, omdat zijn techniek vaak juist ondermaats lijkt.
Zijn goal van gisteren lijkt hij de bal te ver voor zich uit te spelen, maar tegelijkertijd legt hij hem wel exact in de loop voor hemzelf neer. Dan is hij zo gruwelijk snel bij die bal en kan hij hem wel echt koelbloedig over de keeper stiften. Wanneer hij de bal heel kort voor zichzelf neerlegt, is hij te snel voor de bal heb ik soms het idee, haha!

10 juli 2024 om 12:55

Ben het met je eens. Heb ook weleens het gevoel dat zijn techniek vooral heel slecht lijkt omdat hij alles net even wat anders moet doen omdat hij zo ontiegelijk snel is. Heel vaak frommelt hij een bal richting de goal of lanceert hij zichzelf inderdaad met een bal die meters van zijn voeten springt. Als je zijn highlights bij Man City ziet kun je wel echt zien dat hij het super functioneel maakt. Je moet hem gewoon niet in de kleine ruimtes laten voetballen dat werkt niet, maar voor de omschakeling is het echt een hele prima spelers.

Mensen vergelijken hem weleens met Lukoki en noemen hem een blind renpaard maar hij heeft veel meer dan alleen maar snelheid. Hij is ook gewoon koelbloedig in de afronding en heeft zeer goed oog voor zijn mede-aanvallers. Het ziet er alleen allemaal wat onbeholpen uit maar ik heb hem nog nooit echt een hele grote kans zien missen of een dramatisch gebrek aan overzicht zien hebben (zoals Minteh nog weleens heeft)

Aan snelheid geen gebrek. Aan afronden op doel in principe ook geen gebrek. Aan een bal goed aannemen en het balgevoel in het algemeen een zeer groot gebrek. Farioli is een zeer kritische trainer. Die zal zelf goed kunnen beoordelen of Carlos nog toekomst heeft bij de club.

Een goed en slecht teken dat echt iedere speler die geïnterviewd is begint over dat de intensiteit vele malen hoger ligt dan vorig jaar. Als je dan ook las dat ze met regelmaat 2/3 dagen vrij hebben gehad.. qua inhoud en fysieke kracht maken we dit jaar sowieso al een stap. Dat scheelt al weer wat punten zou je zeggen.

10 juli 2024 om 09:50

Ik schrok vooral van Koeman die tegen Roemenië zei '' Bergwijn is nu eindelijk fit en in staat om te spelen ''. Hij was, als ik mij niet vergis, niet geblesseerd. Dan vraag ik me toch echt af wat er in vredesnaam het afgelopen jaar hebben gedaan. Daar kan ik mij oprecht nog kwaad om maken, haha. Wij zijn een professionele organisatie maar een speler is bij Oranje binnen drie weken fitter dan een heel jaar bij zijn club... Schiet mij maar lek, amateurisme ten top.

10 juli 2024 om 11:31

Als je speler rust gaat geven terwijl je ziet dat ze geen wedstrijd fatsoenlijk uit kunnen spelen. Daar zakte me broek echt vanaf zelfde dat je op vakantie gaat terwijl je team aan alle kanten schittert.

10 juli 2024 om 12:56

Als je v 't Schip en ook Valkanis nu na afloop hoort dan zijn die daar alleen maar gaan zitten om iedereen een beetje vrolijk te houden en het allemaal gezellig uit te cruisen richting het einde van het seizoen. Leek totaal geen ambitie meer te zijn om er nog iets van te maken. Snap de reactie van Henderson daarover ook wel.

Terecht. Als ze hem nou gewoon op zn eigen plek laten spelen (rechtsbuiten) gaat Ajax nog veel plezier beleven aan hem. Goede speler met veel snelheid.

10 juli 2024 om 11:04

Forbs is geen rechtsbuiten, hij speelde gisteren juist op zijn eigen plek. Hij is nog een beetjebeen ouderwetse vleugelspeler die met zijn goede been aan de goede kant moet staan en dat is dus vanaf links met zijn linkerbeen.

Ik weet het nog niet helemaal met hem. Heeft echt wel potentie maar je kan er gewoon echt nog niet op bouwen. Scoort gisteren ook gewoon een knappe goal maar hij maakt het zichzelf daar ook weer onnodig moeilijk door z’n verschrikkelijke aanname. Zou hem het liefst een jaartje verhuren om veel minuten te maken maar ik ben bang dat dat met de diepte in de huidige selectie niet echt een mogelijkheid gaat zijn..

Als hij nu een trainer krijgt die echt met hem aan het werk gaat kan het misschien nog wat worden. Slot kreeg blinde paarden Nelson en Minteh ook op niveau. Ik weet niet of Farioli dat ook kan/wil, maar ik snap Forbs dat hij nog een jaartje blijft. Bovendien is het nog maar de vraag of een andere club zijn salaris wil matchen.

10 juli 2024 om 10:31

Zoveel verdient hij niet. Hij zit lang niet aan het salaris van Bergwijn en Berghuis bijvoorbeeld. 1 ding heeft Mislintat wel goed gedaan dat is de spelers geen absurde salarissen meer geven. Zo'n Forbs komt Ajax echt wel vanaf als het echt niks blijkt daar maak ik me totaal geen zorgen over. Over Neres werd hetzelfde geroepen door de Hansjes op deze site. Kon er ook helemaal niks van.

Dit is een speler die veel beter tot zijn recht komt met heel veel ruimte, zodat ie zijn enorme snelheid kan benutten. Dus een club die meer op de omschakeling speelt. Niet een match met Ajax, maar geen slechte speler.

Ach... Misschien is hij niet eens zo'n slechte speler als velen vanmons denken. Besef dat dit zijn eerste seizoen was in een eerste elftal. In een nieuw land,gelijk Europees voetbal erbij. Ploeg in slechte vorm. Erfenis van Tadic. Kan dit seizoen best eens een openbaring worden. Month begon ook stroef.

Ik zou ook echt niet weten waarom deze kerel in het huidige Ajax geen basisplaats kan verdienen. Ik snap wel dat ie wil blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren