Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Swingend De Graafschap boekt grootste Eredivisie-zege sinds 2002

Laatste update:

De Graafschap is overtuigend begonnen aan het nieuwe kalenderjaar. De ploeg van Henk de Jong haalde uit tegen medepromovendus Fortuna Sittard: 5-1. Fabian Serrarens was met een hattrick de grote man. Het was voor de Doetinchemmers de grootste zege in de Eredivisie sinds een 5-0 zege op dezelfde opponent, in januari 2002. De Graafschap blijft laatste staan in de Eredivisie, maar komt in puntenaantal langs NAC Breda. Fortuna Sittard staat elfde.

Bij De Graafschap werd direct een plek ingeruimd voor Azor Matusiwa, terwijl Hidde Jurjus plaatsnam onder de lat. Concurrent Agil Etemadi vertrok deze week om privéredenen immers naar Almere City. In de vijfde minuut moest Jurjus voor het eerst ingrijpen, toen Finn Stokkers van Fortuna de bal niet vol raakte bij een aardige kans. Na een klein kwartier kwam er een nog grotere mogelijkheid voor De Graafschap: nadat een vrije trap voorbijging aan keeper Alexei Koselev, kopte Fabian Serrarens naast bij de tweede paal.

De thuisploeg verkreeg de overhand en kwam na 26 minuten verdiend op voorsprong. Na een voorzet van Furdjel Narsingh nam Serrarens de bal goed uit de lucht: 1-0. Hij maakte het 750ste doelpunt voor De Graafschap in de Eredivisie; nummer 751 volgde enkele minuten later en opnieuw was Serrarens de gelukkige. Delano Burgzorg liep weg bij Alessandro Ciranni en bediende de aanvaller, voor wie het een koud kunstje bleek om af te ronden.

Op slag van rust werd de schade nog groter voor Fortuna. Youssef El Jebli mocht aanleggen voor een vrije trap op een aantrekkelijke plek en vond de verre hoek: 3-0. Onverdiend was het niet, want De Graafschap was heer en meester op de eigen Vijverberg. De bezoekers kwamen er totaal niet aan te pas en snakten naar het rustsignaal. Fortuna begon evenmin geïnspireerd aan het tweede bedrijf, maar kwam toch op 3-1. Na een voorzet van Lazaros Lamprou hoefde Ahmed El Messaoudi de bal alleen maar binnen te knikken.

Het was de vraag hoe De Graafschap zou reageren op die tegenslag. Het antwoord liet niet lang op zich wachten, want Serrarens krulde de bal fraai in de lange hoek en maakte zijn derde treffer van de middag. Hij werd de eerste 'Superboer' met een hattrick in de Eredivisie sinds Rydell Poepon in 2010. El Jebli maakte er vervolgens 5-1 van, met een pegel van net buiten het strafschopgebied. Daar bleef het bij. Voor De Graafschap was het de eerste zege in competitieverband sinds de 4-1 overwinning bij Excelsior, op 27 oktober 2018.

Gaat De Graafschap de laatste plek dit seizoen nog verlaten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Henk waarom begonnen we voor de winterstop niet zo? Eindelijk de juiste inzet, eindelijk de juiste opstelling. Nieuwpoort eruit en daar ben ik zo blij mee! Matisuwa heerlijk wedstrijd gespeeld!!

20 januari 2019 om 16:28

Je speelde voor de winterstop niet tegen twee spelers achterin die nog minder zijn dan de gemiddelde verdedigers van Cambuur. Ciranni werd gemaskeerd vaak door Dammers. Ninaj centraal is al sinds het begin een ramp.

20 januari 2019 om 16:55

Aanvallend was Fortuna helemaal niet bij machte om echte kansen te creëren, dus het kan niet alleen aan die ene verdediger liggen. Anders zou het wel heel droevig gesteld zijn bij Fortuna maar dat lijkt mij niet het geval.

20 januari 2019 om 21:35

Kijk de wedstrijd terug en de doelpunten. Het is constant falen van twee spelers. Verder eens dat ze ook voorin niet goed speelde hoor. Maar die staken eronder uit.

20 januari 2019 om 22:19

Mark Diemers deed ook zijn best om zijn oude clubje te helpen. Niet gezien vandaag.

Dit doet enorm pijn... maar verbaast me niks. Proficiat aan De Graafschap-fans! Nu zien mensen pas in hoe goed Dammers eigenlijk is. Zijn snelheid, rust en intelligentie is nu al een gemis. Heerings en Ninaj hebben mij overigens nog geen minuut overtuigd en er moet in de verdediging zeker wat bij... Zonde om mijn club zo uit de winterstop te zien komen.

Schaam je kapot Fortuna! Dit was zwaar ondermaats! Het leek helemaal nergens op. Wat hebben ze in godsnaam die drie weken gedaan als je zo voor de dag komt tegen een gretig maar pover de Graafschap?

Dammers wordt echt gemist. Technisch beleid wordt wakker. Met Ninaj en Ciranni achterin speel je volgend jaar gewoon KKD, allejezus wat zijn dat matige spelers! Haal versterking rechtsback en centraal!

Hoe speelde Matusiwa?

WAT een wedstrijd! Natuurlijk was Fortuna niet veel, maar dat was ook aan ons te danken. Iedereen speelde goed, maar dit kwam toch echt met name door Matusiwa in mijn ogen. Wat een fysiek, op zo'n jonge leeftijd, maar ook een goede pass en een heel hoge handelingssnelheid, zeker i.t.t. 'oudjes' Olijve en Bakker. Centrale duo ook heel goed, zeker tegen twee spitsen. Hierdoor hadden Owusu en Tutuarima veel ruimte om op te schuiven, te combineren met het middenveld en aanvallend belangrijk te zijn.

Vet ook heel sterk en kon nu aanvallend veel laten zien, terwijl hij met de oudjes vaak verdedigend of op CV zich moest onderscheiden. Kan veel meer naast El Jebli en dan met Matusiwa er achter.

Ook heel knap van Burgzorg, dat afwisselen tussen Serrarens en Burgzorg in de spits/flank veroorzaakte veel problemen bij de verdediging.

Zo maar even laten staan, al mogen Hamdaoui, Abena, Thomassen en Van Mieghem regelmatig minuten blijven krijgen in mijn ogen, zijn ook zeker niet slecht.

20 januari 2019 om 16:33

Als Nieuwpoort maar niet meer terug keert in de verdediging vind ik alles prima.

20 januari 2019 om 16:35

Goede analyse. Helemaal met je eens

20 januari 2019 om 20:44

Van Mieghem had zelf ook een reuze kans bij de 5-1. Dan schiet hij die bal de tweede ring in...

Hele elftal is door het ijs gezakt, inclusief technische staf en clubleiding die veel te laconiek en nu dus ook veel te laat gereageerd hebben na het uitvallen van Dammers.
Ik wil zelfs extra betalen voor een kaartje als Ciranni maar vooral niet meedoet. totale parodie op een rechtsback. Ninaj, van hetzelfde laken een pak, waardeloze centrale verdediger...
Twee cv's en evt. nog een rechtsback voor volgende week, anders gaat het alsnog richting Kkd.
Felicitaties aan de Graafschap, ook in grote van de uitslag verdient.

20 januari 2019 om 16:35

Eens! Ik wil best het dubbele betalen voor een uitwedstrijd, zolang die knakkers niet meer opstaan! Ciranni heeft geen enkele keer de gehele wedstrijd goed geanticipeerd of zijn man gedekt. Geen enkele keer! Alles in zijn buurt was doorlopen voor de Graafschap. Boh waarom blijft deze man kansen krijgen? Stuur em terug naar MVV!

Geen spijt dat ik deze pot ipv PSV tegen Emmen heb meegepakt, zaten paar fraaie doelpunten bij, veel kansen gezien en voldoende strijd. Vond Matusiwa het leuk doen op het middenveld, de backs en buitenspelers van de Graafschap legde in de eerste helft zwakte van het systeem (of de uitvoering?) van Fortuna bloot en als de CB's de spits dan nieteens meer gaan dekken ga je verliezen. Al met al leuk potje.

Het is Fortuna dames en heren...en ja daar kan de Graafschap zo maar van winnen....het is ieder weekend stuivertje wissen

20 januari 2019 om 16:59

Kort door de bocht. Want je kunt gewoon ver onder je niveau spelen en ergens afgaan. Kan best dat Fortuna er verliest. De manier waarop is stuitend voor vele supporters.

Hele leuke voorhoede, alle 3 een Zeeburgia achtergrond. Zou het alleen om die reden al leuk vinden als het de Graafschap lukt om erin te blijven

Eindelijk speelt het beste centrale duo bij de Graafschap en hebben we door dat we voetballend altijd de mindere zijn. Simpele lange ballen naar voren en van daaruit lekker in de duels komen, verlies je die dan is het niet zo'n groot probleem als wanneer je bij de opbouw een fout maakt. Zei voor de winterstop al ongeveer dat de Graafschap zo moest gaan spelen, mooi om te zien dat het zo uitpakt. Dik verdiende overwinning, hopelijk beseffen we dat dit veel vaker kan, want dat kan. Voor geen enkele voetballend betere tegenstander is het fijn om tegen een ploeg te spelen die speelt zoals de Graafschap vandaag deed.

Het is natuurlijk pas de eerste wedstrijd na de winterstop, maar het lijkt erop dat Henk en Sander na 17 wedstrijden lopen zoeken eindelijk eens beseft dat je het met een Bakker, van Mieghem en gebroeders van Nieuwpoort niet redt in een degradatiestrijd. Burgzorg is en blijft een beperkte voetballer, maar met zijn snelheid, fysiek en diepgang voetbalt het gewoon een stuk makkelijker. Het is te hopen dat datgene dat de supporters al weken roepen op tijd komt.
En natuurlijk zullen we nog veel verliezen, maar hopelijk houden Henk en Sander nu eens vast aan een vast elftal en kunnen we verder bouwen. Maar ik ben bang dat bij 1 mindere wedstrijd ze alles al weer overhoop gaan gooien.

Felicitaties aan De Graafschap!
We kwamen tekort op alle fronten. Voor De Graafschap zeker een wedstrijd om op voort te bouwen. Veel druk op de bal, veel beweging in de ploeg. Overtuiging, goede voorzetten. Met zo'n mentaliteit en instelling kunnen jullie nog genoeg punten gaan pakken. Tot next season .... in de eredivisie ;-)

Felicitaties aan De Graafschap!
We kwamen tekort op alle fronten. Voor De Graafschap zeker een wedstrijd om op voort te bouwen. Veel druk op de bal, veel beweging in de ploeg. Overtuiging, goede voorzetten. Met zo'n mentaliteit en instelling kunnen jullie nog genoeg punten gaan pakken. Tot next season .... in de eredivisie ;-)

20 januari 2019 om 21:39

Owja, en voetballend liep t ook lekker..... Sterk debuut Matusiwa, goede speler

20 januari 2019 om 22:22

Dammers werd nodig gemist. Met dit centrum win je weinig wedstrijden meer.

21 januari 2019 om 12:40

@voetbalfreak
Helemaal mee eens, Ninaj en Heerings zijn geenneredivisie materiaal. Zet daar 2 waardige spelers neer en je backs en verdedigende mid gaan ook beter spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren