Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Suriname neemt met eerste overwinning ooit afscheid van Gold Cup

Laatste update:

Suriname heeft met een overwinning afscheid genomen van de Gold Cup, het toernooi voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Het team van bondscoach Dean Gorré was dinsdagavond lokale tijd met 2-1 te sterk voor Guadeloupe. Beide landen verloren hun eerste twee wedstrijden in Groep C en hadden derhalve al voorafgaand aan het treffen in het BBVA Compass Stadium in Houston geen uitzicht meer op de kwartfinales.

Gorré koos op Amerikaanse bodem voor een 4-2-3-1 systeem met Warner Hahn op doel, een defensie met Sean Klaiber, Dion Malone, Kelvin Leerdam en Ridgeciano Haps, en daarvoor Sergino Eduard en Ryan Koolwijk. Ivenzo Comvalius, Diego Biseswar en Dimitrie Apai waren verantwoordelijk voor de toevoer richting Gleofilo Vlijter, die in de CONCACAF Nations League goed was voor tien goals in zes duels en de Gold Cup uiteindelijk met twee doelpunten in de drie groepswedstrijden afsloot.

Na veertien minuten spelen nam Suriname de leiding in Houston. Vlijter rende aan de linkerkant van het strafschopgebied achter een pass van Comvalius aan en schoot de bal uit een moeilijke hoek diagonaal achter de verbaasde doelman Kevin Ajax: 1-0. Guadeloupe, dat eerder met 1-2 van Jamaica en 1-3 van Costa Rica had verloren, reageerde goed en een ferm schot van Kelly Irep eindigde een minuut na de openingstreffer al op de lat boven Hahn. Het bleek een voorbode van de gelijkmaker, daar Matthias Phaeton niet veel later ter hoogte van de strafschopstip de bal achter Hahn schoot: 1-1.

Voor Irep was het duel na 28 minuten al voorbij. Hij kreeg rood voor een forse charge op de enkel van Comvalius en liet Guadeloupe met tien man achter. Suriname, dat met 2-0 van Costa Rica en 1-2 van Jamaica verloor, probeerde nog voor rust een tweede treffer te forceren via Apai, Koolwijk en Haps, maar Ajax stond goed in de weg. Na nog geen uur spelen, in de zoektocht naar een winnende treffer, koos Gorré ervoor om Roland Alberg, Damil Dankerlui en Sheraldo Becker binnen de lijnen te brengen.

Mede dankzij enkele reddingen van Ajax, die werd uitgeroepen tot Man of the Match, was Guadeloupe hard op weg om met tien man een gelijkspel af te dwingen, maar na 79 minuten scoorde Suriname toch nog een keer. De tien minuten eerder ingevallen Nigel Hasselbaink schoot binnen op aangeven van wederom Comvalius. Alvaro Verwey deed als invaller de laatste minuten mee. In de slotfase werd het nog ietwat grimmig na een overtreding op Biseswar. De al gewisselde Koolwijk kreeg een gele kaart en dat gold ook voor tevens gewisselde Quentin Annette, die al geel had en dus in minuut 96 een rode kaart zag.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die keeper was echt fenomenaal, Ajax come to Ajax

Trots! De eerste bouwstenen zijn gezet! & dit smaakt naar meer! Mooi gedaan boys.

21 juli 2021 om 09:50

Trots op deze overwinning maar toch overheerst bij mij een beetje teleurstelling. De wedstrijden tegen Jamaica en Costa Rica hadden meer op kunnen leveren. Maar dit smaakt zeker naar meer!

Tegen Costa Rica hebben ze het toch wel laten liggen door die 2 tegentreffers in 1 minuut. Over de gehele wedstrijd had Suriname daar moeten winnen. Al met al een prima team gebleken met Biseswar als beste speler, Vlijter en Comvalius als positieve verrassingen voor mij.

Leuk dat Suriname het toernooi met een positief gevoel afsluit. Het was een lastige poule, maar er had inderdaad meer in gezeten tegen Costa Rica. Ik hoop dat het team zich blijft ontwikkelen de komende jaren en zich in 2026/2030/2034 kan plaatsen voor het WK .

21 juli 2021 om 11:59

2026 organiseren usa, canada en mexico wk en zijn dus geplaatst. Er zijn dan nog 3 plekken over. Zal gaan tussen costa rica, jamaica, trinidad, honduras, panama en ook Suriname en Curacao

21 juli 2021 om 12:14

Ik las laatst ergens dat die 3 landen nog niet zeker zijn van deelname als gastland, hoe raar dat ook zou zijn.

Sowieso had het wk in 1 van die 3 landen georganiseerd kunnen worden (84 en 94 als voorbeeld) maar dat terzijde.


Er blijven zo weinig tickets over voor noord amerika als "federatie"

21 juli 2021 om 13:12

Grotendeels mee eens, ik denk alleen niet dat Trinidad echt kans maakt, als ik Shaka Hislop zo hoor bij Espn FC gaat het echt dramatisch bij de bond en het team op het moment. Ze hadden ook alle mogelijke moeite om zich te plaatsen voor de Gold Cup en kwamen niet door de groep heen terwijl de groep toch niet de moeilijkste was. In een paar jaar kan veel veranderen, maar als dit zo doorgaat zie ik Curacao zeker en misschien Suriname ook wel ze voorbij streven. Alle Midden-Amerikaanse landen die je noemt moeten nodig verjongen, ik verwacht dat dat proces op gang gaat komen na het WK '22. Ondanks dat het niveau in de regio niet altijd jedat is gebeuren er toch altijd wel interessante dingen, ben benieuwd hoe het voetbal zich in deze regio zal ontwikkelen. Ik hoop dat Suriname en Curacao doorgroeien, ook wat Canada betreft heb ik veel hoop. Zou voor Mexico en de VS ook goed zijn als de regio in de breedte wat sterker word.

Die keeper van Guadeloupe lijkt me een mooie aanwinst voor Feyenoord

21 juli 2021 om 10:42

Is wel een kop die de wereld over gaat; Feyenoord koopt Ajax
😂😂

Waarom staat de Goldcup niet tussen de wedstrijden? Na de vriendschappelijke wedstrijden komt de Argentijnse competitie.

Waarom speelt Suriname eigenlijk in de Gold Cup en niet in de Copa America ?

21 juli 2021 om 09:51

Omdat Suriname lid is van de concacaf en niet van de conmebol.

21 juli 2021 om 11:58

Zuid Amerika is natuurlijk onbegonnen werk om tussen te komen. Daar zijn een stuk minder landen, waarvan de meeste wel echt een stuk groter en verder zijn. De verscheidenheid aan tegenstanders is groter binnen de CONCACAF.

Daarnaast voelen ze zich vanuit historisch/cultureel perspectief misschien eerder verwant met het Carribisch gebied. Een ervaringsdeskundige hier die iets over mijn speculatie kan zeggen?

21 juli 2021 om 14:47

ik ben gen ervaringsdeskundige :P maar Suriname was een van de oprichters van de Concacaf. Ik denk dat je met de redenen die je geeft gewoon gelijk hebt. Ook Guyana en Frans Guyana liggen in Zuid Amerika, maar zijn lid van de Concacaf. Frans Guyana is geen Fifa lid en mag daardoor net als Guadeloupe, Martinique, Bonaire, Sint Maarten en Saint Martin alleen lid zijn van d Concacaf, waar andere regels gelden om lid te zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren