Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Supporters sc Heerenveen komen in opstand: bestuurslid bedreigd

Laatste update:

Via de officiële kanalen roept sc Heerenveen tot kalmte rond de crisis op bestuurlijk vlak en inmiddels is wel duidelijk waarom. Volgens Omrop Fryslân is bestuurslid Anne Hettinga donderdagavond bedreigd door aanhangers van sc Heerenveen. Circa vijftig personen verzamelden zich in Sneek, waar Hettinga woont.

/

Buurtbewoners belden 112 en toen de politie arriveerde keerde de rust terug, zo meldt het regionale medium. Hettinga ligt onder vuur na publicaties waaruit blijkt dat er ernstige verdeeldheid heerst bij sc Heerenveen over het te voeren beleid. De club voert gesprekken met een Chinese investeerder en daar is lang niet iedereen een voorstander van.

Voorzitter Jelko van der Wiel is fel tegenstander en die houding kost de preses mogelijk de kop, omdat er zaterdag een aandeelhoudersvergadering plaatsvindt bij de club. Het enige agendapunt is het ontslag van Van der Wiel. Het lijkt erop dat een aantal sponsoren zich solidair heeft verklaard met Van der Wiel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Altijd jammer wanneer een klein deel van de supporters de club nog meer in diskrediet brengt. Door een woonwijk lopen en spreekkoren uiten als Hettinga is een hoerenzoon lijkt me voor niemand de oplossing. Of er nou verder werkelijk veel is gebeurd of niet doet er niet eens echt toe, dit is niet de manier.

9 oktober 2015 om 14:22

Zomaar je club laten verkopen aan Chinezen ook niet. Dan kan je op dit soort dingen wachten. Ik geef die supporters ook meer dan gelijk.

9 oktober 2015 om 14:25

Mensen thuis opzoeken is dan nog niet de oplossing.

9 oktober 2015 om 14:29

Klopt, je ploeg aan Chinezen verkopen is reden om bedreiging goed te praten. Verder heb je gelukkig nog wel contact met de realiteit.

9 oktober 2015 om 14:29

Er is overigens geen sprake van een verkoop aan Chinezen, totaal niet. Er zou sprake zijn van sponsorschap en een eventuele lening waarmee Sportstad in handen kan komen.
Dat het een eerste stap is tot inmenging of voet aan grond is wel zo en ik snap dus ook wel dat veel mensen het zien als een bedreiging. Ik zie dat ook wel een beetje zo.

Chinese investeerders zijn een slecht idee. Hele andere business cultuur die haaks staat op het Friese gedachtegoed. Je weet nooit waar je aan toe bent met ze en Friezen zijn juist nuchter en direct. We zien bij ADO ook hoe dat kan lopen

9 oktober 2015 om 14:22

Het hele investeerders-verhaal is gewoon lastig in te schatten, eerlijk gezegd geloof ik er weinig van. De bemiddelaars die hierbij betrokken zijn schijnen enorme luchtfietsers te zijn en ook het bedrijf zelf oogt nogal louche. Punt is wel dat het hele Sportstad-verhaal Heerenveen als een molensteen om de nek hangt en ervoor zorgt dat er een enorm tekort is ieder jaar. Dit kan niet eeuwig zo doorgaan, men moet op zoek naar geld. Ook de gemeente ziet investeerders maar al te graag komen.
Daarbinnen komen dus de twee partijen (de traditionelen en de progressieven) lijnrecht tegenover elkaar te staan. De ene partij wil maar al te graag met extern geld gaan werken, de andere partij wil dat absoluut niet en hangt sterk aan de clubtraditie en cultuur. Oftewel, zij denken dat het met lokale sponsoren wel kan.

Al met al kent de zaak alleen maar verliezers. De huidige directie heeft er een zootje van gemaakt (wederom sterke daling sponsoren, commerciele zaken draait niet), heeft weinig visie en leiderschap getoond. De tegenstrevers hebben echter met het achter de rug van de directe om onderhandelen met externe investeerders niet aangetoond ook maar iets beter te zijn.

Enige oplossing: volledig nieuw bestuur en beide kampen eruit.

9 oktober 2015 om 14:33

Moeten we er niet voor zorgen dat het net zoals in Duitsland gaat, dat clubs nooit volledig in handen kunnen komen van externe financiers (max 49% van de aandelen).
Er zijn namelijk genoeg van die rijke lui die even een speeltje erbij willen hebben en totaal niet kijken naar het gedachtegoed van een club.
Ik weet niet wat voor deal er precies aan stond te komen, maar lijkt me dat het over meer dan 50% sc Heerenveen. In mijn beleving is dat nooit goed en moet je dit altijd voorkomen. Sowieso moet er eens opgehouden worden meet zoveel investeren in een paar clubs. Voetbal is een volkssport, maar steeds meer en meer bobos worden er bij betrokken. Het is te hopen dat Heerenveen hier wel uitkomt, gaat al jaren zo.

9 oktober 2015 om 14:36

De deal ging niet over directe overname sc Heerenveen. Het ging om het hoofdsponsorschap en een investering van 25-35 miljoen waarmee men de problemen rondom Sportstad zou kunnen oplossen. Dit Chinese bedrijf schijnt in het vastgoed te zitten en is geïnteresseerd in grote sportcomplexen waar meerdere sporten bij elkaar komen.

Echter is het natuurlijk wel zo dat als zo'n bedrijf zo'n investering doet ze zich op de werkvloer wel de nodige invloed gaan toe-eigenen. Het zou erg naief zijn om te denken dat dit niet zo zou zijn.

9 oktober 2015 om 14:42

Dat was een hoop onbekende info Fijn dat iemand goed ingevoerd is. Wat voor type bestuur acht je het beste?

9 oktober 2015 om 14:45

Ik zou pleiten voor een terugkeer van Gaston Sporre (onze oud-interim). Hij is een sterke leider met visie en laat zich niet gek maken door anderen. Daaronder is de vraag wat er moet gebeuren, de lijntjes van de twee kampen lopen eigenlijk door de hele organisatie en het sponsorbestand heen dus wie er nu ook weg gaan, het gaat ons sowieso geld kosten.
Het nieuwe bestuur en directie zou zo neutraal mogelijk moeten zijn, maar dat is dus een lastige.

Als zelfs de meest beschaafde supporters van Nederland zich al zo gaan gedragen, lijkt mij echt het einde zoek.
Heb helemaal niets met de club, maar kwam er altijd graag, lekker rustig biertje drinken op de oude koemarkt dan naar het uitvak.
Ook de bekerfinale was over hel algemeen genomen een mooie happening, verkeerde uitslag maar toch

10 oktober 2015 om 12:30

Er is helemaal niemand bedreigt. Ze wilden inderdaad verhaal halen. De omwonenden voelden zich bedreigd omdat ze met 50 man waren. Maar voor de rest is er niks ergs gebeurd.

Moet natuurlijk keihard afgekeurd worden, dit soort acties.

Ik ben overigens wel erg benieuwd naar de inhoud van dit conflict. Wat voor voorstel ligt er uit China? Wat willen de aandeelhouders, en waarom? Welke zeggenschap gaat er naar China, als deze deal door zou gaan? Het eerste dat (voor zover ik weet) bij de buitenwereld bekend werd, is dat de voorzitter ontslagen gaat worden. Dat stinkt natuurlijk aan alle kanten. Als je zo'n proces zorgvuldig afloopt, dan wordt er eerst een gezond debat gevoerd, en kan iedereen zeggen wat ze willen, en waarom ze dat willen. Maar als het al begint met een ontslag van de baas, dan is er iets goed mis.

Dat oproepen tot kalmte is duidelijk aangekomen zo te zien.

Sportief gaat het dramatisch en op bestuurlijk vlak is het al jarenlang een bende, dit kan Heerenveen dadelijk gewoon echt enorm gaan opbreken.

In mijn ogen heeft er al jaren niet zo'n matige selectie gestaan als nu het geval is en dat is ook gewoon de verantwoordelijkheid van het bestuur van Heerenveen.
Larsson heeft potentie en Thern is een leuke speler, van Anholt een redelijke back en die St Juste vind ik een leuk talent.
En verder kan je misschien nog Slagveer noemen maar dit kan eigenlijk ook alleen maar heel hard lopen en na een paar keer weet je als tegenstander ook wel wat die gaat doen, te voorspelbaar.

9 oktober 2015 om 14:29

De basis van dat het sportief dramatisch gaat ligt met name in het financiele en bestuurlijke. Bestuur is onkundig waardoor sponsoren nog steeds weglopen. Er wordt veel te laconiek omgesprongen met kansen. Uberhaupt heb ik het idee dat men op commerciele zaken gewoon maar wat doet.
Doordat we het financieel al jaren lastig hebben (fiasco Kuiper-Veenstra 2009-2013) kom je ook sportief in een lastig parket. We verkopen ieder jaar de topspelers voor mooie bedragen maar wat krijgen we er voor terug? Steeds minder. Omdat de club simpelweg het geld niet heeft om meer uit te geven. Salarissen gaan omlaag en omlaag, talentvolle spelers vertrekken sneller en sneller. En binnengekomen gelden verdampen grotendeels direct doordat er structurele tekorten zijn (tussen de 3 en 4 miljoen per jaar).

Geen wonder dat we afglijden. En dan nu die bestuurlijke chaos er ook nog eens bij... hoofdsponsor die stopt. Het komt nu allemaal over elkaar heen en dit kan ons als club ver terugwerpen.

Als we tot slot nog een blik op de selectie werpen: voor komend jaar zullen Larsson, Thern, St Juste, Van Aken, van Anholt en Mulder wel op de nominatie voor verkoop staan. Daarachter hebben we dan nog met Cavlan en van den Boomen een paar potentiele geldbronnen. Maar verder houdt 't niet over en de tijden van de megabedragen zijn ook wel voorbij. Als je veel minder salaris betaalt wordt een contract ook automatisch veel minder waard!

9 oktober 2015 om 15:13

welkom bij het nederlandse voetbal dit is niets nieuws en heerenveen is niet de enige club die die problemen heeft of had bvb een utrecht ado az vitesse twente feyenoord en nog veel meer clubs hebben of hadden de zelfde problemen en nu is het aan heerenveen om die problemen op te lossen dat kan door het stadion te verkopen of de grond eronder of door investeerders toe te laten of door verkoop van spelers waardoor de prestaties wel zullen afnemen of door meer sponsors aan je te binden wat in deze tijd wel erg moeilijk is
heerenveen is aan zet en aan hun om de juiste keuze te maken zonder beinvloed te worden door sentimenten

Sinds Riemer van der Velde weg is, sindsdien is er nooit meer rust geweest. Van modelclub tot relclub. Het kan snel gaan. Eeuwige zonde

9 oktober 2015 om 15:03

Volgens mij trekt vd Velde aan de touwtjes, zoals een marionettenspeler aan zijn poppen.
Dacht dat 1 kamp, het kamp vd Velde, Haan was, althans zo had ik wel eens gelezen.

9 oktober 2015 om 15:50

Klopt. Van der Wiel is een marionet van van der Velde en de Haan. Van der Velde zegt wel dat ie niets meer doet voor de club maar hij wordt er nog regelmatig gesignaleerd en het is algemeen bekend dat hij eigenlijk de macht nog heeft.

Van der Velde heeft nooit afscheid kunnen nemen van zijn project, zijn club.

ik heb eens even wat informatie gezocht over Beijing Succesful Investment Management en wat mij opvalt is dat ze heel veel geld investeren en veel geld verdienen daarmee.
maar ik kan alleen maar investeringen in eigen land vinden in vooral vastgoed en waterzuiverings instalaties en metrolijnen .
dus komt het op mij over als een broodje aap verhaal want waarom zou zo een bedrijf investeren in heerenveen als het eigenlijk alleen maar projecten heeft in eigen land en niet denigerend bedoeld maar ik denk dat er weinig chinezen zijn die uberhoud ooit van heerenveen gehoord hebben maar ik kan het altijd mis hebben natuurlijk maar ik geloof er niets van

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren