Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Stunttrainer met twee opeenvolgende promoties kandidaat om Ten Hag op te volgen

Laatste update:

De toekomst van Erik ten Hag bij Manchester United is allerminst zeker. De Engelse grootmacht is zelfs al verkennende gesprekken aan het voeren met eventuele opvolgers. De nieuwste kandidaat is Kieran McKenna, zo laat The Guardian doorschemeren.

De Noord-Ierse hoofdcoach heeft met zijn prestaties van de afgelopen twee seizoenen faam gemaakt in binnen- en buitenland. Sinds 2021 staat de 38-jarige manager aan het roer bij Ipswich Town.

Destijds begon hij als trainer op Portman Road in de League One, de derde divisie van Engeland. Na twee opeenvolgende promoties spelen the Tractor Boys aankomend seizoen voor het eerst sinds 2002 weer in de Premier League.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De prestaties van McKenna zorgen ervoor dat Brighton & Hove Albion, Brentford en Manchester United de oefenmeester op de korrel hebben. Laatstgenoemde club is beslist geen onbekende voor de manager, daar hij van 2016 tot 2018 aldaar jeugdtrainer was en van 2018 tot 2021 de rol van assistent-trainer bij het eerste elftal bekleedde.

Dat de eerste verkennende gesprekken inmiddels hebben plaatsgevonden is uiteraard een slecht teken voor Ten Hag, al bevinden de gesprekken met McKenna zich nog in een vroeg stadium. Volgens de Londense krant gaat mede-eigenaar Sir Jim Ratcliffe de positie van de Haaksberger herzien na de finale van de FA Cup tegen Manchester City op 25 mei.

Door de huidige achtste plaats in de Premier League, de vroege uitschakeling in zowel de EFL Cup als de Champions League hangt de toekomst van Ten Hag bij Manchester United al aan een zijden draadje. Een verlies in de FA Cup-finale tegen de stadgenoot kan dan funest blijken.

Ipswich is niet van plan om zijn manager zonder slag of stoot te laten gaan. McKenna heeft nog een contract tot 2027 in Suffolk en de beleidsbepalers van de club doen er de komende weken alles aan om de trainer in het oosten des lands te behouden. Mocht het the Red Devils lukken om McKenna te overtuigen van een dienstverband in het noordwesten van Engeland, dan zal deze verhuizing gepaard gaan met een flinke vergoeding.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Naar het schijnt staan ook van Bommel, Zidane, Ron Jans, Graham Potter en nog een aantal op het lijstje om Ten Hag op te volgen. Allereerst is Ten Hag nog niet eens ontslagen en ten tweede zit men maar gewoon weer allemaal namen op te noemen.

15 mei 2024 om 13:18

Dat eerste is m.i. een kwestie van tijd.

15 mei 2024 om 13:33

Anderzijds zou dat een club er niet van weerhouden om alvast trainers te polsen voor zijn opvolging. Laten zaakwaarnemers er nou net om bekend staan om dat soort zaken direct te lekken, zodat men nog meer aandacht voor hun clienten genereren. Het kunnen geruchten zijn, maar minstens zo vaak bevatten dergelijke artikelen ook een kern van waarheid.

Ik denk dat het aanblijven van Ten Hag heel onwaarschijnlijk is. Echter heeft het geen zin om hem nu nog te ontslaan en je wilt de rust bewaren als je nog ergens voor speelt. United heeft nog twee wedstrijden te gaan en kan nog Europees voetbal halen. Als de laatste wedstrijd gespeeld is of de Europese tickets staan vast, laat een persbericht met zijn ontslag denk ik niet lang meer op zich wachten.

15 mei 2024 om 13:37

Mja, je kunt niet aan de ene kant klagen als ze al met anderen spreken over opvolging terwijl de huidige er nog zit en aan de andere kant zeggen dat ze falen als ze een tijd zonder coach komen te zitten omdat ze de opvolging nog niet rond hebben...

Hoe dan ook is het beter voor Erik dat hij gaat. Naast dat zijn voetbal nergens op lijkt heeft hij ook blijkbaar niet de spelers laten halen die zijn spel kunnen spelen. Zoveel blessures komt ook ergens vandaan en helpt hem natuurlijk niet, maar mag nooit een excuus zijn om dan maar zoveel negatieve records te breken.

Hij heeft een mooi eerste seizoen gehad en kan als excuus genoeg aandragen om zichzelf vrij te pleiten en zo nog een mooie nieuwe job te pakken. Kan ie altijd op een later moment nog voor eerherstel in de PL gaan.

Laat McKenna eerst maar met Ipswich een degelijke prestatie neerzetten in de PL, voordat hij naar een topclub gaat en daar binnen 9 maanden weer op straat staat.

Wat hij heeft gepresteerd is een uitzonderlijk prestatie en hopelijk kan Ipswich in de PL overleven.

Zijn geschiedenis bij Man U maakt dit wel een te billijken overweging vind ik zelf. Al is plots omgaan met echte vedettes als hoofdcoach natuurlijk nog iets heel anders dan als assistent.

Wel grappig aangezien er bij z'n vertrek nog werd gelekt via de media dat niemand hem serieus neemt binnen de spelersgroep en een groot deel is er nog steeds. Zou lekker bij Ipswich blijven, kan eigenlijk alleen maar winnen daar, groep bij elkaar houden en geen blik spelers opentrekken zoals Forest.

Ik zou me momenteel niet mijn handen willen branden aan een club als United. Tot nu toe zijn er veel managers gesneuveld die best wel succesvol zijn geweest. Laat deze manager lekker bij Ipswich groeien en PL-ervaring op doen.

Wie wordt er deze dagen niet genoemd als opvolger zou je bijna zeggen.

Wel moet ik zeggen dat deze Kieran Mckenna echt een wereldprestatie heeft geleverd met Ipwisch Town. Het team oppakken van een 19e plek in de League 1 om hiermee nog weten te promoveren naar de Championship om vervolgens meteen weer weten door te stoten naar de PL. Zou het heel verstandig vinden om bij Ipwisch te blijven. Is natuurlijk een geweldige club met een mooi stadion en rijke historie.

Heeft een goede voetbalfilosofie en laat ze goed spelen, waarom zou je dit opofferen voor een wespennest als United? Zou deze baan zelfs niet opzeggen voor de genoemde clubs als Brentford en Brighton.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren