Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Student hielp Willem II aan Champions League-spits, De Groot blijft

Laatste update:

Donny de Groot blijft bij Willem II. De aanvaller duimde vrijdagavond lang voor een transfer naar Sint Truiden, maar de deal ketste alsnog af. Zodoende moet de Tilburgse club ten minste tot de winter het betrekkelijk vorstelijke salaris van De Groot blijven betalen. “Jammer voor Donny, jammer voor ons”, zegt technisch manager Marc van Hintum tegen Omroep Brabant.

/

Trainer Jurgen Streppel ziet dit seizoen geen rol weggelegd voor de 33-jarige De Groot, omdat die niet zou passen in het speltype van de ploeg. Aurélien Joachim past dat wel. De Luxemburgse spits kwam op huurbasis over van F91 Dudelange uit zijn vaderland en daar scoorde hij vorig seizoen negentien keer. Met die club werd onlangs in de voorronden van de Champions League jammerlijk verloren van Maribor NK en voor de Europa League-groepsfase werd men uitgeschakeld door Hapoel Tel Aviv.

De 26-jarige Joachim, die zaterdag waarschijnlijk debuteert tegen Roda JC Kerkrade, werd bij Willem II getipt door een student marketing & communicatie uit Den Bosch. De betreffende scholier is vaak in Luxemburg doordat zijn ouders daar een vakantiehuis hebben. Naast Joachim, die in 25 interlands welgeteld één keer scoorde, hoopte Van Hintum nog op meer versterkingen. “Ik heb de transfermarkt nog nooit zo rustig meegemaakt. Ja, er is veel gehuurd en verhuurd, maar verder is er heel weinig gebeurd in de eredivisie”, zegt hij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk weetje dat een liefhebber Willem II heeft geholpen aan een nieuwe spits. Maar ik denk toch dat hij ergens toch ook wel kennissen in het bestuur bij Willem II heeft moeten gehad hebben anders denk ik niet dat ze zo snel naar zo'n jongen luisteren.

1 september 2012 om 01:18

Je denkt toch zeker niet dat in het artikel bedoelt wordt dat ze die speler alleen op basis van die tip hhebben gecontracteerd. Ik zou niet weten waarom het niet zou kunnen dat mensen in het bestuur hem echt niet kenden. Wel ga ik er vanuit dat ze na die tip op onderzoek zijn uitgegaan en hem hebben bekeken en dat ze ook ouderen beelden van hem hebben bekeken. Overigens vind ik iemand die bij een club speelt die de voorronden van de CL niet heeft overleefd niet bepaald een CL spits, maar dat even geheel terzijde.

1 september 2012 om 01:22

Wilfred Genee, jij hier?

On: Het zou heel erg armoedig zijn als Willem II alleen op basis van een tip van een balletje een speler zou aantrekken, Dan kan ik met mijn Fm-spel ook wel tips gaan geven aan bvo's, vind het maar een raar verhaal.

1 september 2012 om 12:26

Willem II heeft een tip gekregen van een student. Toen is de scouting vervolgens opzoek gegaan naar filmmateriaal en toen ze zagen dat hij echt iets in zijn mars had heeft de scouting hem diverse keren Live bekeken.

Afgelopen maand zijn Jurgen Streppel en Marc van Hintum hem nog diverse keren Live gaan bekijken en Toen is pas contact opgenomen.

1 september 2012 om 18:41

Mwah, denk dat die jongen wel zijn connecties heeft.
Als zijn ouders een vakantie huis in Luxemburg hebben dan heb zij financieel zeker niet te klagen.
Wellicht is iemand in het bestuur kennis van deze scholier.

Topper in de Eerste Divisie die jongen, in de Eredivisie is het er niet helemaal uitgekomen.

Hij mag dan CL hebben gespeeld met zijn clubje, maar Willem II toont niet echt aan in de Eredivisie re willen blijven. Het verschil tussen de.luxemburgse en de Nederlandse.competitie is zo groot als die tussen een driewieler en een straaljager.

Edit: wel zeer creatief gescout door Willem II. Al zullen de marketinginkomsten uit Luxemburg wel niet heel groot zijn.

1 september 2012 om 09:34

Hoezo toont Willem II niet echt aan in de ere te willen blijven??
Wat moeten ze dan gaan doen in jouw ogen? Geld uitgeven wat er niet is?? Willem II doet er echt wel alles aan om in de ere te blijven, maar wel op een realistische (lees gezonde) manier!

1 september 2012 om 09:47

Natuurlijk moet je als niet welgestelde club geen overbodige uitgaven doen, maar hier schiet je niks mee op. Dit is niet een eredivisiewaardig aankoop. Dan kun je beter geen speler halen.

1 september 2012 om 12:27

Dus jij kan daar al over oordelen voordat hij ook maar 1 minuut heeft gespeeld voor Willem II? Dat is knap!

Weet je toevallig ook al welke club kampioen wordt en wie gaat degraderen??

1 september 2012 om 14:36

Oke, wist niet dat jij deze speler door en door kent om te oordelen of dat ie goed genoeg is voor de eredivisie. Je zult dan ook wel flink teleurgesteld zijn dat ze niet eerst bij jou geinformeerd hebben naar wat ze in huis haalden

Wat? Een bvo met een heel scoutingsapparaat en technisch directeur waar miljoenen in omgaan die getipt moet worden door een koorknaapje?

1 september 2012 om 01:22

Hoezo 'koorknaapje'? Ik vind dat nogal een kinderachtige reactie. Een club als Willem II is echt niet in staat om in elke uithoek van de wereld (hoewel Luxemburg natuurlijk niet echt een uithoek is) een scout te hebben rondlopen. Je kan als club dus zo ook op het spoor van een speler gezet worden, lijkt me niets mis mee. Er gebeuren best nog raardere dingen in deze wereld.

1 september 2012 om 01:37

Ach, je hoeft toch niet enkel fulltime scouts hebben. Ik kan je bijvoorbeeld ook een paar namen van spelers zeggen die erg interessant zouden zijn voor een club als FC Twente ofzo, spelers met heel wat mogelijkheden. Kouyate van Anderlecht bijvoorbeeld, of wanneer je hem kunt overtuigen de 16-jarige Siebe Schrijvers van Racing Genk. Die heeft meer talent dan De Bruyne en Courtois samen.

Wat ik bedoel, iemand die een bepaalde competitie goed volgt weet ik ook wel welke spelers er echt op een hoger niveau zouden meekunnen en welke niet.

1 september 2012 om 01:42

Ik vind het ook een beetje jammer. Waarom noem je een student Marketing en communicatie een koorknaapje? Klinkt alsof je een zeer beperkt beeld van de wereld om je heen hebt.

On: Ik vind het wel een leuk feitje. Iemand is vaak in Luxemburg op vakantie, ziet daar regelmatig wedstrijden/samenvattingen van de nationale competitie en denkt, laat ik Willem II eens een mailtje sturen over een opvallende speler. Vervolgens, na wat scoutingwerk, wordt de speler binnen gehaald. Waarschijnlijk is dit wat te kort door de bocht, maar het is voor die student in ieder geval een erg leuk verhaal voor op feestjes en partijen!

1 september 2012 om 01:52

Haha knul kruip jij anders even je hoogslapertje in, ik studeer zelf in Rotterdam. 'klinkt alsof je een zeer beperkt beeld van de wereld om je heen hebt'. Jij bent wel een beetje zwaar op de hand, of niet? Zoek even in de Dikke van Dale op wat een koorknaapje is, of vraag het aan iemand die wel al ingedaalde balletjes heeft.
Ik vind het een slecht verhaal als je een speler haalt op basis van een tip van een student.

1 september 2012 om 09:44

Nou vertel, jij alwetende koorknaap uit Rotterdam. Verlicht ons alle met jou Rotterdamse laagslaperkennis!
Waar valt student samen met koorknaapje?


Wat een flauwe lulkoek zeg. Dat je denigrerend doet naar Willen2 na deze actie is wat voor te zeggen, maar de jongen in kwestie kan je niks verwijten en hoef je dus ook niet belachelijk te maken. Je maakt vooral jezelf belachelijk door ons te vertellen 'dat je zelf ook studeert'.

1 september 2012 om 10:40

Waarschijnlijk heeft hij ooit de term 'corpsknaapje' gehoord, maar niet helemaal goed begrepen en er een voor hem begrijpelijk woord van gemaakt.

Overigens wordt in de tekst de ene keer over een student gesproken en een regel later over een scholier. Beetje vreemd.

1 september 2012 om 11:41

Hahaha neem alles niet zo letterlijk man! Een student van een studentencorps schrijf ik dan gewoon zoals je het zegt; een koorknaapje. En een scholier kun je ook gewoon omschrijven als een student, dus ik denk dat jij hier niet helemaal begrijpt.

1 september 2012 om 11:48

Vind het al te sneu voor woorden dat ik mij hier moet gaan verantwoorden omdat ik een keer een student omschrijf als een 'koorknaapje'. Ofwel een student die lid is van een studentencorps. Dus laat je belachelijke en totaal overbodige reactie maar achterwege want het gaat nergens over. De jongen in kwestie kan ik wel degelijk wat verwijten aangezien hij zich afvraagt waarom ik een student marketing en communicatie zo noem. Daarbij heb ik ook nog eens 'een zeer beperkt beeld van de wereld om mij heen', die kon ik dus ook in mijn zak steken.

1 september 2012 om 03:21

Geen 'vootjes voor jou knorrebaas. Het is een cursist uit Den Bosch, daar zit geen corps.

1 september 2012 om 11:43

Goed verhaal! Beetje jammer dat er van die gepikeerde figuurtjes hier meteen happen als ik een student een koorknaapje noem. Je moet niet alles zo letterlijk nemen, maar props voor jou dat je even meedeelt dat er in Den Bosch geen corps zit.

Edit: Omdat ik niks te doen had en eigenlijk wel benieuwd was heb ik toch even gezocht in Den Bosch.
De volgende namen zeggen jou niks?:
- Bacchus
- Animoso
- K.s.v. Gremio Unio

1 september 2012 om 12:25

Om er nog even een hoofdstukje aan toe te voegen: Den Bosch/'s-hertogenbosch beschikt niet over een universiteit. Daarom ook geen corps. Een HBO kan natuurlijk ook best een studentenvereniging hebben(al zijn de meningen verdeeld over of je een Hbo-er student mag noemen).

Maar dit gaat inmiddels wel heel ver de verkeerde kant op. Het ging over een Luxemburgse spits...

1 september 2012 om 12:42

Bedankt voor je toelichting! Wat het woord koorknaapje al niet teweeg kan brengen ;; Ik dacht dat een corps ook aan een hogeschool verbonden kon zijn? Ik hoop oprecht voor Willem II dat het een positieve verrassing gaat worden.

Nou seizoenkaart voor het leven voor die student dan, maar of die daar nou zo blij mee zal zijn?

1 september 2012 om 12:31

Deze jongen heeft momenteel ook al een seizoenskaart dus lijkt me van wel ja

Erg 'sportief' van een marketingstudent. Hij wilde zijn steentje bijdragen voor Willem II en dat is hem voorlopig gelukt. Hopelijk zal deze aankoop nog enigszins nuttig zijn in Tilburg, dan kan die student zeggen van: héy, die spits heb ik ontdekt.

Kan ik ook, spelers tippen voor clubs. Zouden velen hier trouwens wel kunnen, als je sommige clubs hun aankoopbeleid ziet.. en dan doel ik vooral bij topclubs buiten Nederland. Bij Feyenoord, AZ en Twente is die zeker en vast in orde.

1 september 2012 om 01:52

Vervolgens een flink commissie- en doorverkooppercentage.. De Mino's zullen dan vermeerderen!

1 september 2012 om 09:35

Jammer dat je nou net 1 topclub noemt die tweede is geworden en nog twee suptobbers. Verder vind ik het flauw om die houding aan te nemen van 'dat kan ik ook' want woorden vullen geen gaatjes.
Stuur anders even een lijstje door met Bvo's die jij geholpen hebt en waar daadwerkelijk wat mee gedaan is.

1 september 2012 om 11:53

Wat ben jij voor een zure Amsterdammer eigenlijk. Ongelofelijk! Edenhazard geeft alleen maar aan dat het aankoopbeleid van genoemde clubs niet denderend is en dat er genoeg betaalbaar talent in de wereld rondloopt die zo ingepast zouden kunnen worden. En het is 'praatjes vullen geen gaatjes', aangezien jij hier de taalpurist bent.

een spits uit luxemburg blijft natuurlijk lastig op waarde te schatten..
de eerste divisie in nl is nog sterker

1 september 2012 om 12:32

Wanneer je 7 keer scoort in de voorronde Champions League heb je toch wel wat in je mars

1 september 2012 om 17:21

psv scoorde zelfs 9 keer thuis met een b-team in de laatste voorronde, het zegt me niets!

1 september 2012 om 18:35

Ja maar Dudelange speelde tegen clubs als Red Bull Salzburg en PSV speelde tegen FK Zeta....

Leuk weetje van die student. Ongetwijfeld een Willem Ii-supporters, anders zou ik niet weten waarom je als zo'n persoon ''zomaar'' een sportief gezien modale club als Willem II helpt met scouten van een spits uit de Luxemburgse competitie.

Daarnaast heel moeilijk in te schatten hoe goed deze jongen het gaat doen op Eredivisieniveau:

- De competitie waar hij vandaan komt, zegt eigenlijk helemaal niets. Het is een van de zwakste competities in Europa.
- Zijn moyenne in de nationale ploeg zegt ook helemaal niets. Luxemburg is een voetbaldwerg. Die creëren eigenlijk al nooit doelkansen, want ze spelen tegen doorgaans veel betere landen. Daardoor is scoren eigenlijk onmogelijk en kom je als spits al snel op 1 uit 25 uit.
- Zijn prestaties in de CL zeggen eigenlijk ook niets, want het niveau in de kampioensvoorrondes met Dudelange is ook niet bijster hoog en zeker niet van het niveau in de Eredivisie.
- Zijn leeftijd zegt net zo min wat. Door het gebrek aan structureel niveau en talent bij het voetbal in Luxemburg, is het land totaal geen aantrekkelijk scoutingsland voor clubs. De buurlanden (en Nederland) scouten eerder in de eigen lagere prof- en amateurcompetities dan in een land als Luxemburg.

1 september 2012 om 09:35

Niveau CL voorronde is zo laag nog niet. Deze Joachim hielp met 2 doelpunten iig Redbull Salzburg uit het toernooi.

1 september 2012 om 18:01

Ik ben het daar niet geheel mee eens. Dat zijn veelal kampioenen van landen die in de verste verte niet in de buurt gaan komen van de Europese plaatsen in de Eredivisie.

Al wordt ie getipt door de lokale veldwachter...als ie bruikbaar is, is het prima.

Ik ben blij dat hij naar Tilburg komt want wij hebben echt een spits nodig.
Straks doet hij het wel goed en maakt hij wel wat doelpunten.

Let op mijn woorden: DIT Wordt DÉ Verassing IN DE Eredivisie

Mooie actie van die student.br Kerel die ik vorig jaar op n proefles tegen kwam, was Willem 2 fanaat en met zoveel passie erover verteld..br Zeker nu ze laten zien te durven voetballen krijgen ze van mij de gunfactor.

waarom haalt Willem II Luigi Bruins niet deze jongen is transervrij en kan nog aardig voetballen ook. een goede speler voor Willem II

Dit nieuws was van het Brabants Dagblad, niet van Omroep Brabant zoals Voetbalzone meldt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren