Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Steven Gerrard wordt tijdens benefietduel op Anfield bekogeld met flessen

Laatste update:

Tijdens een benefietduel op Anfield tussen legendes van Liverpool en Celtic is Steven Gerrard bekogeld door fans van de Schotse club. De oud-middenvelder benutte een strafschop en vierde zijn doelpunt uitgebreid voor de fans van Celtic, die dat niet konden waarderen en daarop flessen en muntjes gooiden richting de oud-middenvelder. Gerrard werd tijdens de wedstrijd uitgejouwd door de meegereisde fans en verklaarde na afloop dat dat de reden was voor het uitgebreide vieren.

Gerrard was tussen juni 2018 en november 2021 eindverantwoordelijke bij Rangers FC, de aartsrivaal van Celtic. De oefenmeester leidde Rangers in 2021 naar de Schotse titel en voorkwam daarmee dat Celtic voor de tiende keer op rij landskampioen werd. Tijdens de benefietwedstrijd op zaterdag werd Gerrard, die inmiddels clubloos is, uitgejouwd door supporters van Celtic. Vlak voor rust werd Martin Skrtel in de zestien neergehaald door Darren O'Dea, waarna Gerrard de toegekende strafschop benutte. De 42-jarige Engelsman vierde zijn doelpunt daarop uitgebreid voor de fans van de Schotse topclub, die dat niet konden waarderen en flessen en muntjes naar hem gooiden.

"Het was absoluut een strafschop", zei Gerrard, die vanzelfsprekend ook werd gevraagd naar het spraakmakende moment na zijn doelpunt. "Vanaf dat moment was er maar één nemer en dat was ik, voor de Celtic-fans. Er zat een beetje druk bij, ik wachtte tot de doelman (Artur Boruc, red.) zou vertrekken en daarna moet je het uitmelken. Ik heb zoveel narigheid van ze gekregen, dus dan krijgen ze het ook terug. Alsjeblieft." De opbrengst van de wedstrijd ging naar de LFC Foundation, een liefdadigheidsinstelling van Liverpool die zich inzet voor de gezondheid van kinderen en jonge mensen.

Toch was Gerrard ook dankbaar richting de 4.000 meegereisde fans uit Schotland. "De inzamelingsactie zou niet zo succesvol zijn geweest zonder de steun van de fans en in alle eerlijkheid waren de fans van Celtic er in grote getalen. Het was echt een leuke dag." Ook een andere oud Liverpool-speler, Gary McAllister, sprak zijn dankbaarheid uit naar de de fans van the Bhoys. "Het is een fantastisch iets dat Celtic 4.000 fans heeft meengenomen die helemaal uit Schotland zijn afgereisd om de foundation te ondersteunen." Onder meer Dirk Kuijt maakte deel uit van het team van Liverpool, dat onder leiding stond van Kenny Dalglish. Mark González zette in de tweede helft de eindstand op het bord: 2-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Muntjes en statiegeld. Die Celtic-fans waren gewoon aan het doneren tijdens de wedstrijd.

Niet zo'n slimme celebration haha. Komt een beetje provocerend over omdat hij natuurlijk trainer van Rangers was.

26 maart 2023 om 16:16

Daar was bij Berghuis geen sprake van vorige week

26 maart 2023 om 16:18

Gaat het?

26 maart 2023 om 16:21

Wat een rare vergelijking....berghuis is volkomen ten onrechte bedreigd door een stel idioten die zich Feyenoord supporter durven te roepen. Mag hij dan juichen? Ja dat mag hij!

26 maart 2023 om 16:21

Dit soort reacties zijn een beetje kinderachtig. Dus omdat iemand voor Ajax is mag hij niet zeggen dat hij dit provocerend vindt omdat een Ajaxied dat ook een keer heeft gedaan? Dan zou ik principe niemand ooit meer mogen reageren, want ij elke club is wel eens iets voorgevallen...

Ot: Denk je eens in dat je bij een benefietduel helemaal kwaad wordt omdat iemand scoort en dan juicht. Als je daar niet mee om kan gaan moet je niet naar een voetbalwedstrijd gaan.

26 maart 2023 om 16:38

Is ook kinderachtig en makkelijk van mij om te zeggen. Maar hoe Gerrard met al zijn ervaring, juist in een benefietduel provocerend gaat juichen naar de celtic supporters.

26 maart 2023 om 16:45

Hij juicht idd naar de supporters, Berghuis liep weg na zijn assist en vierde de voorsprong uitbundig, maar niet provocerend.

Wezenlijk verschil imo.

26 maart 2023 om 16:21

Het is een benefietwedstrijd. Er staat verder niets op het spel. Je komt daar om oud-spelers nog eenmaal te zien en een goed doel te steunen. Treurig dat je je dan zo gedraagt als 'supporter' zijnde.

26 maart 2023 om 17:01

Ik vind het vrij treurig van een Gerrard om zo te provoceren. Is hij toch veel te groot voor, kleuter.

26 maart 2023 om 17:32

Ah joh. Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten toch? Beetje 'voetbalhumor' van Gerrard. Ik keur het goed.

26 maart 2023 om 18:34

En wie begon er met provoceren?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren