Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Stervoorhoede van PSG kan niet compleet opdraven tegen Bayern München

Laatste update:

Paris Saint-Germain kan woensdag in de return van de achtste finale van de Champions League tegen Bayern München niet beschikken over Neymar. Dat heeft trainer Christophe Galtier vrijdag bevestigd. De aanvaller van de Parijzenaren liep twee weken geleden een enkelblessure op tegen Lille OSC en is daar niet op tijd van hersteld. Een flinke aderlating voor PSG, dat in München een 0-1 nederlaag moet zien goed te maken om uitschakeling te voorkomen.

Het duel tegen Lille begon nog goed voor Neymar, die met een intikker in de zeventiende minuut tekende voor een 2-0 stand. Het ging drie minuten na rust echter gruwelijk mis voor de linksbuiten, die rond de middenlijn een stuitende bal probeerde door te passen. Lille-verdediger André Santos probeerde dat te voorkomen, maar tikte in plaats van de bal de voet van Neymar aan. De rechterenkel van laatstgenoemde verdraaide daarbij afschuwelijk. Neymar schreeuwde het uit van de pijn en moest vechten tegen de tranen.

De sterspeler van PSG werd per brancard weggedragen en vervangen door Hugo Ekitike. De absentie van Neymar in Beieren is een nieuwe tegenvaller in een toch al wisselvallige periode voor les Rouge-et-Bleu. Naast de verloren Champions League-wedstrijd tegen Bayern werden de hoofdstedelingen uitgeschakeld in de Coupe de France door Olympique Marseille (2-1) en ging het competitieduel met AS Monaco verloren (3-1). De meegereisde fans waren na afloop van die wedstrijd woedend en eisten beterschap. Dat kwam er ook in de vorm van overwinningen in de competitie op Lille (4-3) en Marseille (0-3).

Naast Neymar moet Galtier het tegen Bayern ook stellen zonder Presnel Kimpembe, die kampt met een zware achillespeesblessure. Achraf Hakimi was er in Marseille niet bij, maar is hersteld van een hamstringblessure. De Marokkaans international heeft echter andere zorgen aan zijn hoofd. De Marokkaans international wordt aangeklaagd voor verkrachting, zo maakte de Franse justitie vrijdag bekend. PSG neemt het voor de wedstrijd tegen Bayern zaterdag in het eigen Parc des Princes nog op tegen FC Nantes.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind PSG sowieso beter draaien als ze juist niet alle 3 tegelijk starten. Zoals Messi en Mbappe waren tegen Marseille was echt top. Daarbij heb je als PSG zijnde dan een man meer om te verdedigen. Denk dat het wel eens voordelig uit kan pakken voor PSG.

3 maart 2023 om 17:09

Dat is wel waar. Alleen moet je wel die 2 voorin zien te bereiken. En ik gok dat Bayern wel extra op Mbappé gaat letten. Die man is echt goed dit seizoen weer, bizar wat een verschil PSG met of zonder hem.

Enige nadeel is dat PSG amper iets kan brengen, mocht het niet lopen. Ekitike is de enige aanvvaller van niveau die nog kan komen.

3 maart 2023 om 20:38

Probleem is dat als Bayern 2 man op Messi legt hij dan weinig creëert en normaal gesproken kan Neymar vervolgens inspelen op een loopactie van Mbappe, maar zonder hem blijft er niet veel over.

Hopelijk kunnen Mbappe en Messi laten zien waarom ze bij de top 3 beste spelers behoren, maar Bayern in eigen huis kloppen is niet voor iedereen neergelegd.

Tsja, ik weet niet of het zo ''erg'' is. Natuurlijk, Neymar fit en in vorm is van wereldklasse hoor, begrijp mij niet verkeerd.
Maar Neymar is ook vaak degene die het meest risico in zijn spel legt voorin en als hij de bal verliest daarna niks meer doet. Nu loopt een Messi ook vaak niet mee terug, maar die legt echt ''minder'' risico in zijn dribbels en zijn passing dan Neymar....

Persoonlijk denk ik dat het wel goed loopt met Messi en Mbappé voorin.
Ik gok ook dat ze daardoor het middenveld wat kunnen versterken.

Neymar & Kimpembe zullen wel niet meedoen.

Verwacht zoiets. Al denk ik dat het ook best kan dat een Danilo Pereira er nog bijkomt ipv Soler of Ruiz en meer op de CVM positie speelt.... Dan zou het misschien wel te defensief zijn.

Aanvallend kan PSG wel nog weinig brengen nu. Ekitike is de enige echte aanvaller. Dan heb je alleen nog die jonge talenten over. Die Zaire-Emery is oké, maar echt nog wel te licht voor dit niveau hoor. Zag je de vorige pot ook wel.

Donnarumma
Hakimi
Marquinhos
Ramos
Mendes
Verratti
Vitinha
Ruiz
Soler
Messi
Mbappé

Het zou vervelender zijn als die andere twee geblesseerd zijn. Mogelijk komt er nu ook meer evenwicht in het elftal. Zou fijn zijn als hij kon invallen, ook als hij fit was geweest.



Zn Zus zal weer dolblij zijn dat hij wederom niet op tijd hersteld is.......kuch...
Dit kan je toch niet meer accepteren als club. Elk jaar is het weer hetzelfde liedje. Al jarenlang.

4 maart 2023 om 02:53

Heb je die trap op de enkel niet gezien? Ik weet bijna zeker van niet, want ik ben toch beter van jou gewend dan zulke comments.

Slecht nieuws voor Bayer dus! Nu gaan alle ballen op Mbappe en dan heb je een probleem.

3 maart 2023 om 17:47

Hopelijk vliegt Bayern er uit

PSG is veel sterker zonder Neymar met een 5-3-2 opstelling zou het zeker moeten lukken. Bayern stond in de laatste minuten te trillen. Mbappe kan je niet dekken proberen wat je wil. Hij is heer en meester en is dit jaar op een abnormale niveau bezig.



ICI C’est Paris!

Niks ten nadele van Neymar maar heb het idee dat mbappe en messi elkaar uberhaupt makkelijker vinden als ze zonder Neymar spelen. Kan dus goed uitpakken voor PSG.

3 maart 2023 om 19:15

Nou, Neymar en Mbappe vinden elkaar ook sneller als Messi niet speelt. Ik bedoel die twee hebben PSG naar de CL finale geloodst. Okay, dit gezegd hebbende... ik denk wel dat PSG nu compacter en beter zal spelen, want nu heb je 2 spelers die niet mee verdedigd ipv 3 (al doet Neymar meer verdedigend werk dan Messi).. En dit dwingt Galtier om met nog een middenvelder te spelen.. dus dit pakt wel goed uit voor PSG. Enig probleem is, ze spelen tegen Bayern.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren