Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sterke comeback van Borussia Dortmund imponeert Bayern-top

Laatste update:

Vorig seizoen gold VfL Wolfsburg als belangrijkste uitdager van Bayern München in de Bundesliga en de verwachting was dat die Wölfe dat nu weer zouden zijn. Het is echter Borussia Dortmund dat vooralsnog als enige echt gelijke tred houdt met de regerend kampioen. Beide teams wonnen hun eerste vier wedstrijden stuk voor stuk en daarachter houdt VfL Wolfsburg de twee nog bij. Franz Beckenbauer vindt het knap dat Dortmund zo sterk is teruggekomen.

/

Vorig seizoen draaide de club hopeloos, in het laatste jaar onder trainer Jürgen Klopp. BVB stond een tijdlang in de degradatiezone en kwam pas vanaf februari weer wat hogerop. Uiteindelijk finishte men nog knap als zevende en vervolgens maakte Klopp plaats voor Thomas Tuchel. Onder diens leiding is Dortmund het nieuwe seizoen heel goed begonnen en Beckenbauer is onder de indruk.

“Bij Dortmund zijn ze weer teruggekeerd naar hun razendsnelle omschakelvoetbal, zoals ze dat ook lieten zien in hun kampioensjaren”, zegt Kaiser Franz. “Ze hebben de potentie om tot het einde toe met ons om de landstitel te strijden”, voorspelt de erevoorzitter van Bayern München in BILD. Hij krijgt ook de vraag of hij denkt dat Josep Guardiola na dit seizoen vertrekt uit de Allianz Arena.

Er gaan al langer geruchten dat Pep het bij drie jaar wil laten en dan een nieuwe uitdaging aan hoopt te gaan. “Hij heeft zich nog niet uitgesproken over zijn toekomst. Ik hoop natuurlijk dat hij besluit langer bij ons te blijven”, geeft Beckenbauer aan. Guardiola tekende bij binnenkomst in 2013 een contract voor drie seizoenen: dat loopt aan het einde van deze jaargang af.

Wie eindigt hoger dit seizoen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Spelen erg sterk dit seizoen, hoop dat ze Bayern van de titel afhouden.
Pep zie ik eventueel wel vertrekken naar of engeland of frankrijk.

Allemaal leuk en aardig, maar Dortmund heeft gewoonweg niet genoeg kwaliteit. Bayern kan elke wedstrijd met een ander elftal spelen en dan nog winnen.

16 september 2015 om 16:17

Ja maar toch kampioen word je tegen de kleintjes. Bayern heeft in het vorige seizoej laten zien dat ze punten verspelen tegen kleinere tegenstanders met pep als coach. Het is niet meer zo stabiel als onder heynckes ik zie dortmund exht wel een kans maken op de titel. Natuurlijk bayern heeft een geweldige selectie maar teams gaan zich steeds meer en meer ingraven en dat zal ook zorgen voor meer punt verlies af en toe. Terwijl dortmund meestal tegenstanders krijgt waar ze zelf ook aanvallen en dortmund de kwaliteit en ruimte heeft om dat om te zetten in doelpunten.

Bayern top? Volgens mij zit Beckenbauer al een poosje niet meer bij Bayern, en is hij alleen "nog maar' ere voorzitter, of heb ik iets gemist en is hij weer terug?

Dortmund doet het weer naar behoren, vorig seizoen was een negatieve uitschieter, al kon je in de 2e seizoenshelft al zien dat de weg naar boven weer was ingezet.

16 september 2015 om 16:40

Nee maar het klinkt beter om Bayern top in de titel te zetten.

16 september 2015 om 18:13

Toch zal ik serieus bang zijn voor Bvb. Ze spelen weer als in de kampioensjaren. Veel spelers zijn weer opgebloeid die eigenlijk de laatste jaren ver ondermaats hebben gespresteerd. Een Gundogan, Miki en Kagawa spelen weer op topniveau, zelfs Schmelzer doet het aardig. Als Dortmund z ewedstrijden blijft winnen kan het zomaar de titel pakken. Bayern vind ik dit seizoen minder overtuigend spelen en hebben tegen Augsburg en Leverkusen ook het nodige geluk gehad met strafschoppen.

16 september 2015 om 18:17

Dat zeker maar dat zei ik al voor het seizoen begon. Niet alleen BVB maar Wolfsburg ook, al laat die het al een beetje liggen, hebben het ook moeilijker met de veranderingen dus misschien komt dat nog wel.

16 september 2015 om 18:23

Wolfsburg verwacht ik niks van. Niet zozeer omdat de bruyne weg is, maar meer het feit dat ze geen absolute topspits hebben gehaald. Draxler kan de Bruyne wel doen vergeten. Verdediging vind ik ijzersterk van Wolfsburg. Dat staat als een huis, maar je hebt voorin geen Lewandowski/muller, Reus/auba die daar even de doelpunten maakt. Dost en Bendtner zijn te beperkt. Kruse is geen goalgetter en Schurrle heeft al 2 jaar niet meer gescoord. Dat betekent dat alles van Draxler moet komen, maar die moet het meer van ze assist hebben dan van een doelpunt. Nee Wolfsburg zie ik alles behalve als titelkandidaat.

Vindt personlijk Leverkusen een nog wat betere ploeg hebben dan Wolfsburg, maar die laten het weer traditioneel liggen tegen de kleinere clubs als je wedstrijden als Darmstadt thuis niet kan pakken, wordt het weer een 4e plaats.

Wel opvallend trouwens de laatste jaren aan Leverkusen
Leverkusen - Braunschweig 1-1
Braunschweig - Leverkusen 1-0
Leverkusen - Paderborn 2-2
Leverkusen - Darmstadt 0-1

Ongelofelijk dat je daar maar 2 punten pakt, terwijl dat er sowieso 12 moeten zijn. En zo heb je nog meer van die voorbeelden waarin ze het altijd laten afweten. Toch verwacht ik hun in de top 4 met Bayern, BVB en Wolfsburg. Gladbach krijgt een moeilijk jaar, Schalke mag blij zijn met EL en met Frankfurt/koln verwacht ik als verrassingen van het jaar.

16 september 2015 om 16:48

Zodra Beckenbauer iets zegt in de media zit het Bayern bestuur met de billen knijpend achter hun bureaus hopend dat die iets positiefs zegt. Hij heeft nog altijd het oor van de Bayern fans en het Duitse voetbal publiek.

16 september 2015 om 16:59

Hoezo zou het bestuur er zo bij zitten? Alsof het zo verschrikkelijk is als Beckenbauer wat negatiefs zegt. Het bestuur zijn die huilebalken uit Dortmund gewend die 2 jaar lang alles aangrepen om alles op Bayern af te schuiven (god wat was het vorig jaar genieten hoe stil ze waren).

En met het oor van het Duitse voetbal publiek bedoel je dat hij door vele niet meer serieus genomen wordt? Die tijd is inmiddels lang voorbij, beetje zoals een hoop hollanders naar Cruijff kijken alleen dan nog wat meer.

Lees: "knap dat Dortmund nog staande kan houden ondanks dat Bayern alles wegkoopt" -_-

16 september 2015 om 16:35

En geef Bayern eens ongelijk.

16 september 2015 om 17:09

Calimero ga eens terug in je ei... elke club koopt toch de beste spelers? Wat maakt het nou uit dat die bij een andere club uit de bundesliga vandaan komen?

Dortmund won alles maar daar is alles mee gezegd, de virige wedsyrijd werd met veel geluk gewonnen.
bayern is dit seizoen ook niet heer en meester

16 september 2015 om 16:40

Geluk heb je ook nodig om kampioen te worden

16 september 2015 om 18:11

Alles mee gezegd?

Tegen Gladbach en Ingolstadt had het wel 10-0 kunnen zijn. Hertha niet overtuigend, maar toch 3-1 gewonnen en geen moment in de problemen gekomen. Hannover-uit is altijd een lastige en wonnen ze met 2-4. Maar weinig ploegen die daar met 2 goals verschil winnne.

In deze vorm zie ik Dortmund wel als een echte titelkandidaat, ik zie ze eerlijk gezegd ook wel de EL winnen.

Dit betekent dus waarschijnlijk dat de beste speler van dit jaar volgend seizoen naar Munchen zal vertrekken..

Het verschil met Kloppo in de stijl van Tuchel zijn a) aanvallen middels korte passen b) gebruik maken van diagonale passen c) niet in elke situatie pressing spelen d) wisselen van spelstijl zoals nodig (net zoals Pep met Bayern).

Gezien de kansen op de titel kan men, mijn mening, alle hartstochtelijke Bayern fanboys hier gerust stellen, zij zullen prima kunnen slapen, want BVB is nog niet zo ver om echt mee te doen om het kampioenschap.

De redenen hiervoor zijn a) minder kwaliteit op de bank b) minder spelers die alleen een match kunnen beslissen (lewa, Müller).

Neemt niet weg dat we met zijn allen in het westfalenstadion weer gelukkig zijn met de verrichtingen van het team. Het spel is soms oogstrelend. Voor mij persoonlijk beduidend aanzienlijker dan wat Bayern momenteel laat zien. Als een CL plaats gehaald word zijn ze zeer tevreden, en kunnen ze verder bouwen aan het team.

16 september 2015 om 18:18

Dortmund heeft een uisteknde bank. Bayern heeft echter te veel goeie spelers op de bank en zelfs eventueel tribune. Die komen daar nog in de problemen mee of denk je dat een Ribery straks een plek op de bank gaat accepteren? Dan zit je nog met een Gotze/thiago, jonge gretige spelers die graag minuten willen maken. Rode wil ook speeltijd, Kimmich, Bernat etc ook. Bastuber, Martinez heb je nog voor het centru. Hoe wil je al die spelers tevreden houden? Elke week een andere opstelling?

Dortmund heeft momenteel gewoon een prima kern met spelers als Ramos, Januzaj, Hofmann, Sahin, Bender, Castro, Ginter, Subotic, Durm en Weidenfeller als wisselspelers mag je zekers niet klagen.

Bender, jarenlang basisspeler geweest
Subotic evenals basisspeler geweest paar jaar
Castro een van de belangrijkste pionnen bij Bayer 04 de laatste jaren
Hofmann lijkt weer op te leven
Sahin blijft een goeei speleer, wie weet krijgt die net als Miki en Kagawa ook straks ze oude vorm te pakken
Ginter, Durm, Januzaj zijn allemaal jonge talenten met enorm veel potentie

Dus gewoon een sterke bank. Het is juist goed dat Grosskreutz, Kuba en Immobile nog weg zijn gegaan. Anders had je helemaal een luxeprobleem gehad en had je hetzelfde probleem gehad als bij Bayern. En natuurlijk heeft Bayern een betere selectie. Maar geloof mij ik denk dat jongens als Hummels, Piszeck, Gundogan en Reus toch een aardige kans hebben op een basissplek daar. Dus zo heel veel is Bayern ook weer niet. Dortmund mits iedereen fit en in topvorm blijft voor mij een top-6 team in Europa.

16 september 2015 om 19:28

@ Elphenomeno

Die onrust/oorlogjes tussen de Bayern spelers, die je in de eerste alinea omschrijft, zijn business as usual bij Bayern. Soms werkt het verzwakkend, soms motiverend. Die Sammer doet niets anders de hele week om die mensen positief te houden. Maar ik denk ook niet dat Bender of Castro echt gelukkig zijn met hun momentele rol. In totaal zal Bayern dan wel een grotere slangenkuil te zijn. Op dit gebied horen ze ook in het rijtje Real en Barca. Tuchel, anders als Guardiola,, is dan wel wat duidelijker tegenover binnen- en buitenwereld in deze vragen. Hij zal zelfs Reus op de bank zetten als hij dat nodig vind.

Ik ben wel met je eens dat BVB met Tuchel weer een top ploeg kan worden. Helaas, heb ik geen glazen bol om in de toekomst te kijken. Dus, we zien wel, op moment is het weer lekker genieten op "süd", maakt eigenlijk ook niet ooit waar het eindigt.

16 september 2015 om 19:18

Hoezo is Dortmund niet zo ver om echt mee te doen voor het kampioenschap?

In het jaar dat Dortmund onder Klopp kampioen werd was het ook niet vooraf al duidelijk dat Dortmund mee zou kunnen laat staan het seizoen als winnaar af zou sluiten. Het kwam een beetje uit het niets en het was ook een sensatie.

Toen had men ook een kwalitatief mindere selectie, maar het liep gewoon uitstekend. De spelers die ze nu hebben kunnen ook opeens zo opleven net als toen.

Dortmund is qua spel en al veel beter in dit nieuwe seizoen gestart. Winnen gewoon lekker overtuigend en duidelijk, terwijl Bayern nu al een paar "last second" overwinningen heeft geboekt waar het ook zomaar heel anders had kunnen lopen.

Ik zie Dortmund dit seizoen gewoon mee doen om de titel.

16 september 2015 om 19:40

@ acolinho

Ja, ja, het zal zomaar kunnen. Maar dit zijn dan de voorwaarden: Geen langere blessures bij Miki, Reus, Kagawa, Hummels en Auba. De bank van BVB is niet sterk genoeg om deze spelers gelijkwaardig te vervangen.

We moeten niet vergeten dat vanaf 2010 t/m 2013, BVB bijna elke wedstrijd met dezelfde mensen kon bestrijden. Dat op zich was al een sensatie. Het waren heel jonge spelers die erg hongerig waren. Bij Bayern was ruzie tussen bestuur en technische staff, dat had zeker ook invloed op hun resultaten.

Zoals wij hier in Duitsland zeggen: "bayern kan allen door zich zelf verslaan worden." Het kan best zo zijn dat dit weer zo';n jaar is, we zien wel.

Het is gewoon voorspelbaar...

In Duitsland draait de competitie altijd om Bayern München en Dortmund...In Nederland om Ajax en Psv enz enz....Eigenlijk is het nooit spannend maar voorspelbaar...

16 september 2015 om 17:43

Greatest

Bayern heeft, op basis van hun financieele kracht, een abonnement op het kampioenschap. Soms wordt dat doorbroken, maar het gat t.o.v. de kapitaalkracht maakt het bijna onmogelijk voor de andere clubs de titel te veroveren.

Over een heel seizoen is Bayern sterker, heeft de bredere en betere selectie.
Die zullen dus ook wel kampioen worden.

Altijd heel veel respect gehad voor Dortmund. Altijd trouwe fans goed beleid de laatste jaren en proberen altijd aanvallend en fris voetbal te spelen, alleen erg jammer natuurlijk dat Klopp vertrokken is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren