Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sparta Rotterdam gaat over tot actie na ongeregeldheden tegen FC Utrecht

Laatste update:

Sparta Rotterdam heeft zaterdagmiddag middels een statement gereageerd op de ongeregeldheden tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (0-3) van een dag eerder. Scheidsrechter Joey Kooij moest het duel tussen de nummer zes en zeven van de Eredivisie tijdelijk stilleggen omdat er voorwerpen richting het veld werden gegooid. “Dit gedrag hoort niet thuis in voetbalstadions en wat Sparta Rotterdam én haar supporters betreft zeker niet op Het Kasteel”, aldus de club in een statement.

“De club heeft een dadergerichte aanpak altijd op de eerste plaats staan zodat ruim 10.000 supporters op de tribune zo min mogelijk last hebben van een handvol individuen die zich niet kunnen gedragen”, begint Sparta. De Rotterdammers geven aan dat in samenwerking met de politie, het OM en het Taskforceteam van de KNVB camerabeelden zullen worden bekeken zodat de daders geïdentificeerd kunnen worden en ‘er een landelijk stadionverbod inclusief bijbehorende boete kan worden opgelegd’. “Ook de eventuele schade die de club leidt vanwege boetes van de KNVB zullen op de daders worden verhaald.”

Manfred Laros, de algemeen directeur van Sparta, constateert ‘dat er een trend gaande is in het voetbal waar zelfs Sparta mee te maken heeft’. “Weliswaar in mindere mate dan de grotere incidenten die we de afgelopen periode zien in de diverse stadions, maar we sluiten de ogen er niet voor dat het aantal stadionverboden ook bij Sparta aan het stijgen is.” De club geeft aan dat er recent weer zes stadionverboden zijn opgelegd. “Deze stadionverboden zijn onder andere voor het gooien van voorwerpen/vloeistoffen, het binnendringen van het stadion zonder toegangsbewijs, bejegenen van veiligheidspersoneel en discriminerende uitlatingen.”

“De personen die zich niet kunnen gedragen horen wat ons betreft niet thuis op Het Kasteel”, zegt Laros daarover. “De club heeft de afgelopen periode al tienduizenden euro’s extra geïnvesteerd in veiligheidsmaatregelen zoals extra hekken, afscheidingen en camera’s. In de komende maanden gaan we noodgedwongen nog een stap verder door versneld te investeren in extra camera’s. Dit alles doen we om generieke maatregelen, zoals het sluiten van horecapunten tijdens de wedstrijd, het verbieden van staan in de gracht en het ophangen of laten staan van netten achter het doel te voorkomen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens mij moet je tegenwoordig wel rellen oid,anders hoor je er niet bij.Laatste tijd niks anders als ellende bij wedstrijden. Wedstrijden zonder uitsupporters komt steeds dichterbij. En als er geen uitsupporters bij mogen zijn,dan gaan ze zeker andere (knvb bv) de schuld geven.

Dat is juist het domme van al de genoemde ' maatregelen': voor n normale toeschouwer maak je toegang, plaatsnemen, zicht etc moeilijker om er 3 of 4 uit te filteren. Maar hoe dan?
De normalen komen niet meer dus wordt t publiek overal eigenlijk steeds afwijkender...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren