Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sparta laat weinig heel van Vitesse, dat verder afstevent op degradatie

Laatste update:

Sparta Rotterdam heeft dinsdagavond een eenvoudige zege geboekt op Vitesse: 1-4. De Rotterdammers bleken in het Gelredome veel te sterk voor de gedoodverfde degradatiekandidaat en stonden na ruim veertig minuten al op een 0-3 voorsprong. Koki Saito en Pelle Clement leverden met een doelpunt en een assist beiden een puike wedstrijd af.

Bij Vitesse verscheen Anis Hadj-Moussa vanzelfsprekend aan de aftrap. De Algerijns international staat in de nadrukkelijke belangstelling van Feyenoord en lijkt daar spoedig te gaan tekenen. Aan de kant van Sparta waren er geen enkele veranderingen in de basiself ten opzichte van het gewonnen duel met Fortuna Sittard afgelopen zaterdag (4-0).

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Veel slechter had Vitesse niet aan de wedstrijd kunnen beginnen. Na welgeteld 380 seconden hadden de bezoekers een vroege openingstreffer te pakken. Na een rommelige situatie in de Arnhemse zestien haalde Shunsuke Mito verwoestend uit: 0-1.

Niet veel later zag het er nog een stuk somberder uit voor de fans in het Gelredome. Na knap vasthoudwerk van Koki Saito en een schitterende schijnbeweging van Pelle Clement kon laatstgenoemde eenvoudig afronden: 0-2. Ook de 0-3 viel nog voor de theepauze. Na simpel combinatiespel in het zestienmetergebied van Vitesse, kon Saito na laks verdedigen aannemen en uithalen: 0-3.

Sparta, dat met een 0-3 tussenstand de rust op leek te zoeken, kreeg vlak voor het fluitsignaal nog wel een kleine tik te verwerken. Een hoekschop van Hadj-Moussa werd hard binnengekopt door Kacper Kozlowski: 1-3. Het werd goed ontvangen door het thuispubliek, daar al snel na de treffer het Wij gaan Europa in vanaf de tribunes galmde. Ook de 2-3 leek in de maak, ware het niet dat Marco van Ginkel in twee instanties rakelings miste (paal en over).

Vitesse kwam sterk de kleedkamer uit in de jacht op een snelle aansluitingstreffer. Sparta boorde dat laatste greintje hoop gauw de grond in. Een vrije trap van Clement werd bij de tweede paal verdienstelijk binnengeknikt door Mike Eerdhuijzen: 1-4.

Snel na de 1-4 dacht Sparta een grote kans te krijgen op een vijfde treffer. Na een voorzet vanaf links viel Nicolas Isimat-Mirin ongelukkig met zijn arm op de bal. Scheidsrechter Edwin van der Graaf twijfelde geen moment en legde de bal op de stip. De VAR van dienst, Danny Makkelie, was het niet eens met die lezing en floot Van de Graaf terug: geen strafschop.

Vitesse kreeg mogelijkheden om wat terug te doen voor het eigen publiek. Een schot van Paxton Aaronson werd prima gekeerd door Nick Olij, die in de rebound zijn dubbelredding completeerde door ook de inzet van Andy Visser te keren.

In de slotfase voorkwam Olij wederom een doelpunt van de Amerikaan. Het was de Vitesse-fans zeker gegund, maar de Arnhemmers slaagden er niet in een tweede treffer te noteren, waardoor degradatie weer een speelronde dichterbij is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van De Graaf zijn fluit afpakken en nooit meer terug geven , twee overduidelijke penalty’s niet geven al dan niet op advies van de VAR. Eerste vindt hij een strafschop en geeft hem niet op advies ende tweede krijgt hij advies om hem te geven geeft hij hem niet. Ziet veel kleine overtredingen over het hoofd.

Vitesse kan zich nu met zekerheid opmaken voor de KKD. Wat betreft de eerste penalty die Van der Graaf niet gaf kan nog wat voor gezegd worden, maar dat hij de laatste penalty niet geeft is ongelofelijk. Ik denk dat hij Vitesse wilde behoeden voor een grotere nederlaag.

2 april 2024 om 20:55

Hoe is dat een strafschop dan? De vitesse speler trekt al 1.5m voor de 16 aan zijn shirt. Ik weet niet waarom de VAR uberhaupt de scheids naar het scherm haalt. Als het iets is, is het een vrije trap ruim buiten de 16.

2 april 2024 om 21:02

Hij trekt inderdaad buiten de 16 aan zijn shirt, maar de overtreding stopt pas binnen de 16 en derhalve zou het een strafschop moeten zijn

2 april 2024 om 21:29

Klopt dat de overtreding stopt in de 16 en daarmee zou het een penal zijn. Alleen de manier waarop de speler van Sparta viel snap ik een scheids dat hij hem niet geeft, al is het dan niet volgens de regels

2 april 2024 om 22:41

Volgens mij is waar de overtreding begint altijd de plaatst waar de vrije schop/penalty zal worden toegekend. Ik heb net de spelregels van de KNVB gelezen en ik zie het daar ook niet staan. Misschien hebben jullie gelijk hoor alleen waar staat dit in de regels?

Met nog 6 potjes te gaan is dit toch wel klaar voor Vitesse.... Dit zie ik ze niet meer repareren.

2 april 2024 om 23:23

Kat in het nauw maakt rare sprongen. Maar als je dan deze wedstrijd ziet dan zijn er weinig tot geen aanknopingspunten om het nog om te draaien…

Kansloze wedstrijd. We horen in de KKD ... selectie doorselecteren en een andere trainer: iemand die wel visie heeft is noodzaak.

2 april 2024 om 21:12

Ah een jaartje wedstrijden winnen en op de vrijdag avond spelen heeft ook zijn voordelen.

2 april 2024 om 21:32

Denk dat het wel langer dan een jaartje gaat worden JR050, met de huidige selectie bungel je onderaan in de middenmoot KKD volgend seizoen

2 april 2024 om 21:38

Nee joh. Ik weet bijna zeker dat we 1 jaar gaan blijven en weer terug komen in de Eredivisie.
Maarja dat zijn onderbuikgevoelens.

2 april 2024 om 22:16

Dat denken heel veel clubs die de afgelopen jaren zijn gedegradeerd, het is blijkbaar lastiger dan vele denken.

2 april 2024 om 23:27

Je kunt alleen direct terugkeren als je je belangrijke krachten kunt behouden, terug kunt vallen op je jeugd en een goed gevulde portemonnee hebt. Paar gerichte goede KKD spelers aankopen die de klappen van de zweep kennen en kijken of je een buitenkansje kan binnenhalen. Maar met dat gaat allemaal gepaard met een goed gevulde portemonnee voor KKD begrippen…

2 april 2024 om 22:41

John van den Brom wilde toch weer terug keren naar Vitesse? Geen idee of hij het ook in de KKD wil, maar dat is natuurlijk een uitstekende optie. Verder moet Vitesse inzetten op de jeugd, moet je jongens als Tielemans, Boutrah en Meulensteen behouden omdat die nog wel wat waarde en potentie vertegenwoordigen vind ik. Voor gasten als Cornelisse, van Zwam, Visser is de KKD wel een doorbreek moment. De Regt en Buitink zijn wel echt te licht, ook voor de KKD vrees ik. Jonathans, Bramel & Egbring er vast bij halen, paar afvallers weg plukken bij grotere clubs. Kijken of Propper en/of van Ginkel willen blijven voor ervaring en leiderschap, die kunnen in de KKD nog wel mee. Z.s.m afkomen van Arcus, Isimat, Hendriks, Oroz, Domgjoni want dat kost je alleen maar kapitaal, die zijn niks beter dan de huidige O17 spelers op die positie. Pinto zal wel weg willen, anders ook lekker aan zijn contract houden. Wellicht promoveer je niet direct, maar ik zou echt vol inzetten op de ontwikkeling van jeugd spelers want de jeugd is bij Vitesse echt wel prima.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren