Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sparta doet goede zaken met ruime overwinning op concurrent Go Ahead

Laatste update:

Sparta Rotterdam heeft op het eigen Kasteel eenvoudig gewonnen van Go Ahead Eagles. De Rotterdammers waren zondagmiddag heer en meester en hadden geen kind aan de bezoekers uit Deventer. Aan de hand van uitblinker Halil Dervisoglu werden de Deventenaren getrakteerd op een pijnlijke 6-1 nederlaag. De negentienjarige aanvaller scoorde drie keer en had zo een belangrijk aandeel in de overwinning van zijn ploeg. Sparta stijgt naar de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Trainer Henk Fraser had zondag geen reden om zijn elftal aan te passen. Vorige week wonnen de Spartanen met 1-4 bij FC Dordrecht en dus stuurde Fraser dezelfde elf het veld in. Dat betekende dat Royston Drenthe opnieuw genoegen moest nemen met een plekje op de reservebank. Ook tegenstander Go Ahead begon hetzelfde als vorige week tegen NEC (4-4), daar trainer John Stegeman rustig aandoet met de net herstelde aanvalsleider Thomas Verheydt. De thuisploeg begon sterkt in Rotterdam en na zes minuten stond de 1-0 al op het scorebord. Na een fraaie steekbal van Deroy Duarte bleef Dervisoglu oog in oog met doelman Hoby Verhulst koel.

Go Ahead kon in het eerste bedrijf geen vuist maken en Verhulst hield zijn ploeg enkele keren in de wedstrijd. Pas na 23 minuten lieten de bezoekers zich voor de eerste keer gelden via Istvan Bakx, maar zijn poging bleek een prooi voor goalie Roy Kortsmit. Aan de overkant sloeg Sparta vervolgens genadeloos toe. Een hoekschop vloog over alles en iedereen heen in de voeten van Adil Auassar, die bij de tweede paal eenvoudig kon scoren. En daarmee was de koek nog niet op voor de ruim 9.500 aanwezige supporters. Vlak voor rust zorgde Mohamed Rayhi voor de derde treffer. De Eindhovenaar zag zijn schot via een Eagles-been achter Verhulst verdwijnen: 3-0.

Daar liet Sparta het in de tweede helft vervolgens niet bij zitten. Vier minuten na de thee stond het namelijk alweer 4-0 via Abdou Harroui. Hij werd gevonden door spits Lars Veldwijk en plaatste de bal in de verre hoek. Rayhi kreeg niet veel later een goede kans op nummer vijf, maar zijn poging vloog net over het vijandelijke doel. De vijfde treffer kwam er even later alsnog. Jongeling Dervisoglu maakte zijn tweede van de wedstrijd. Na een uur spelen deed Go Ahead daarop uit het niets wat terug. Na een fraaie combinatie redde Richard van der Venne de eer. Tot overmaat van ramp moesten de gasten ook nog met tien man verder, toen Jeff Stans geblesseerd uitviel. Zijn ploeg had al drie keer gewisseld en kon geen vervanger meer binnen de lijnen brengen.

Met een mannetje meer bleef Sparta gretig op zoek gaan naar meer doelpunten. Laros Duarte was er erg dichtbij, maar hij vond Verhulst op zijn weg. De keeper had vervolgens geen antwoord op de inzet van Dervisoglu, die zijn hattrick in de tachtigste minuut wist te completeren en de eindstand bepaalde op 6-1. Niet alleen in Rotterdam, maar ook in Enschede zal de overwinning van Sparta voor blije gezichten zorgen. Koploper FC Twente ziet het gat met de achtervolgers groeien tot elf punten. Sparta is de nieuwe nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie en passeert Go Ahead op de ranglijst. De Deventenaren zakken naar de vierde plek, terwijl FC Den Bosch derde staat.

Denk jij dat Sparta Rotterdam het seizoen op de tweede plaats gaat eindigen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het gat naar de nummer 2 blijft 11 punten.. dat is mooi nieuws voor ons! Al is het nog steeds elke week zenuwslopend spannend.

Had liever een gelijkspel gezien. Maar GAE is niet dichterbij gekomen. En we moeten nog tegen ze. Goed weekend voor ons andermaal.

24 februari 2019 om 16:49

Maakt eigenlijk niet veel uit wat de uitslag is. Als Twente zijn thuiswedstrijden wint wordt het kampioen. Zie het niet gebeuren dat 1van de 3 achtervolgers een winstserie zoals Twente neer gaat zetten. Maar je weet het nooit met voetbal. Kan me NEC nog wel herinneren.

24 februari 2019 om 17:42

Twente is er nog lang niet ze staan dan wel elf punten los maar het voetbal is dramatische en ze hebben nog veel loodzware uitwedstrijden.

24 februari 2019 om 18:12

Kan je nagaan als het per ongeluk eens gaat draaien!
Leuk dat Twente nog loodzware uitwedstrijden heeft, datzelfde geldt voor de concurrentie...

Verder natuurlijk prachtig dat de Eagles zo dik pakkie krijgen, hoogmoed komt voor de val!

24 februari 2019 om 23:14

De hoop dat het dit seizoen nog eens gaat draaien heb ik allang opgegeven.
Twente speelt over het algemeen niet goed maar gelukkig de rest van KKD nog minder.

Zolang Twente wekelijks een penalty cadeau krijgt, wordt het lastig. Van de 11 gekregen pingels is minstens de helft dubieus. Bovendien is het nooit een een vierde of vijfde goal, maar altijd beslissend.

24 februari 2019 om 19:36

Doe noet zo triest man! Straks ga je ons het verlies van de GAE nog in de schoenen schuiven. Daarmee doe je Sparta echt tekort. Wat werd dat GAE fantastisch van de mat getikt, heerlijk. Het is natuurlijk lekker om de problemen in Deventer in Enschede neer te leggen om je daar achter te kunnen verschuilen.

24 februari 2019 om 21:01

Zou ook gewoon aan de slechte kwaliteit van de scheidsrechters kunnen liggen. Ik was zelf in het stadion en dacht dat het geen penalty was tegen Eindhoven. Was gewoon een 50/50 en in een kolkende Veste staat er toch een andere druk op een scheids en is het makkelijker de pingel wel te geven. Zou niet moeten kunnen, maar het niveau is gewoon dramatisch. Met de 3 punten ben ik overigens zeer tevreden, niet verdiend, Eindhoven was zeker in de eerste helft de betere ploeg.

24 februari 2019 om 21:13

Het is nog erger dan je denkt! De KNVB denkt erover wederom bij de uitwedstrijd tegen de Go Ahead een kadootje uit te delen.
Waarschijnlijk bij de beslissende goal..
Dus misschien kun je beter een zakdoekje meenemen.😪

25 februari 2019 om 00:53

Halil hattrick zeg daar dan iets over 19 jaar pas.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren