Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spanjaarden balen van Brexit: ‘Ik ben er niet blij mee, dat meen ik’

Laatste update:

Het Britse volk stemde vrijdag voor uittreding uit de Europese Unie en dat is overal het gesprek van de dag, ook in de voetballerij. Van verschillende kanten wordt gereageerd op de beslissing van de Engelsen om te stoppen met het lidmaatschap en de gevolgen die dat met zich meebrengt. Javier Tebas, voorzitter van de Spaanse profliga, vreest dat het ook voor Spanje niet goed zal zijn. Toch is hij voorzichtig met zijn conclusies.

/

“Ik heb een primaire wereldwijde visie en dat is dat ik rustig afwacht wat er nu gebeurt”, legt Tebas vrijdagavond uit in de Spaanse media. “We moeten niet te snel conclusies trekken, want alles hangt af van het toekomstige model en van de banden die het Verenigd Koninkrijk zal onderhouden met de rest van Europa. Ik ben er niet blij mee, dat meen ik. Maar ik benadruk dat we voorzichtig moeten zijn met dit soort zaken.”

“Het is geen onmiddelijke afkapping van de bestaande relaties. Het zal een aantal jaren in beslag nemen. Engeland kan akkoorden sluiten met andere landen, zoals andere landen hebben gedaan die geen deel uitmaken van de EU, zoals Noorwegen. Er wordt nu aangenomen dat het vrije verkeer van werknemers eindigt, maar we zullen zien hoe alles uitpakt”, vindt Tebas.

“In Engeland levert het voetbal meer dan genoeg geld op en daar zullen ze oplossingen voor willen bedenken. Maar nee, La Liga is hier niet gelukkig mee. We willen het gat met de Premier League verkleinen, maar ik wil een sterke en eerlijke industrie. Als de Premier League afglijdt, mócht dat gebeuren, betekent dat niet dat La Liga sterker wordt. Zo werkt dat niet. Ik wil concurrentie, hoe meer hoe beter. Anders is onze groei kunstmatig en dat zou ons minder waardevol maken.”

Denk jij dat de Primera División de komende jaren de Premier League inhaalt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik word nogal moe van de invloed van de Brexit op het Engelse voetbal. Hier valt namelijk nog geen zinnig woord over te zeggen, omdat er nog een heel uitrol traject gaat volgen. In dit traject gaat nog zoveel veranderen op hey gebied van regelgeving, samenwerking etc. Het Engelse voetbal gaat hierdoor echt niet als een kaartenhuis in elkaar storten. Ik snap ook niet dat de voetbalkant zoveel aandacht krijgt. Voetbal is voor veel mensen het belangrijkste/ heel belangrijk inn hun leven (mij ook). Toch vind ik dat de moetieven van een Brexit op het gebied van vluchteluchtelingen, financiele crisis, Oost Europese corruptie, belastinggeld verspiling, soevaraniteit etc maatschappelijk meer prioriteit hebben.

24 juni 2016 om 20:35

Tsja dit is natuurlijk een voetbalpagina dus logisch dat ze hier daar de aandacht op leggen.
Wat betreft die andere punten, daar is ook al zo gigantisch veel discussie over dat ik er moe van wordt. Wat ik liever zou zien is een discussie die een tijd geleden bestond, maar nu eigenlijk weer ondergesneeuwd is. De transparantie van de EU, want hoewel er een hele hoop voor verbetering vatbaar binnen de EU, verrichten ze ook heel veel goed werk. Alleen zijn ze niet zo heel goed in reclame maken voor zichzelf en dat is iets wat ze nu bij de Brexit duur is komen te staan.

Goede reactie, er valt inderdaad ook nog weinig te speculeren zonder dat we de insteek van de onderhandelingen weten op alle gebieden.

@VZ Hoe kunnen jullie nou met deze poll komen bij nota bene dit artikel van Tebas. Hij geeft alle argumenten waarom je niet te vroeg moet oordelen en jullie vragen ons om juist dat te doen...

24 juni 2016 om 20:47

Ik denk niet dat het te vroeg is om te oordelen. La Liga is naar mijn mening al beter dan de BPL al is het maar hoe je het bekijkt. Het linkerrijtje van La Liga is sterker dan die van de Bpl. Echter in de breedte is de BPL sterker puur vanwege de financiële middelen.

24 juni 2016 om 20:51

Ow je kan zeker een mening erover hebben op basis van alles wat er al is gebeurt. Het gaat me meer om de poll in combinatie met dit bericht.

Verfrissend dit zeg, eindelijk iemand die niet maar gewoon andere mensen naschreeuwt hoe slecht/goed dit is.

Die poll hier is geweldig! De Primera Division heeft de Premier Legue al ingehaald!!!!!

24 juni 2016 om 21:26

Denk eerder financieel dat ze bedoelen,want in kwaliteit is Spanje al jaren voorop Engeland

25 juni 2016 om 06:17

Ah ok. Dan snap ik het wat beter. Want zoals je zegt; in kwaliteit is Spanje in Europa toonaangevend. Enkel Bayern kan wedijveren met de Spaanse clubs. De Engelsen moeten het echt op een andere manier gaan doen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren