Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spaanse Gouden Bal-winnaar Luis Suárez overlijdt op 88-jarige leeftijd

Laatste update:

Luis Suárez Miramontes is op 88-jarige leeftijd overleden, zo maakt onder meer zijn voormalig werkgever Barcelona zondagochtend bekend. Naast Barcelona speelde Suárez voor Deportivo la Coruña, Internazionale en Sampdoria.

De Spanjaard maakte op 18-jarige leeftijd zijn debuut in het profvoetbal namens Deportivo, in een wedstrijd die verloren ging tegen zijn latere werkgever, Barcelona. De voormalig middenvelder speelde in totaal 176 wedstrijden voor Blaugrana, waarin hij 80 keer scoorde. Namens Barcelona won Suárez in 1960 de Gouden Bal, de prijs voor de beste voetballer ter wereld.

Suárez vertrok na zes seizoenen bij Barcelona naar Italië. Hier speelde hij negen seizoenen voor Inter. De Spanjaard kwam 328 keer in actie voor I Nerazzurri, waarin hij 55 maal het net wist te vinden. Daarnaast kwam de middenvelder 32 keer uit voor het Spaanse nationale elftal, waarmee hij in 1964 het EK wint. Suárez sluit zijn spelersloopbaan af bij Sampdoria, waar hij nog drie seizoenen speelt.

Na zijn carrière als speler werd Suárez trainer. Hij stond voor de groep bij Inter, Cagliari, SPAL, Como, Deportivo la Coruña, Albacete en zowel het beloftenteam als het eerste elftal van Spanje. Met Spanje Onder 21 won Suárez in 1986 het Europees kampioenschap. Deze titel werd de enige prijs in de ruim twintig jaar durende trainerscarrière van de Spanjaard.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Di Stefano heeft hem ook twee keer gewonnen toen hij al genaturaliseerd was tot Spanjaard.

9 juli 2023 om 17:36

Ja maar geen oorspronkelijke Spanjaard dus tellen we niet mee. We moeten ergens een lijn trekken.

Die titel loopt niet echt lekker

9 juli 2023 om 13:14

Bizarre titel. Maar goed mij verbaast niets meer. En ik snap dat deze namen in de volledige naam voorkomen maar over een dood iemand nog even extra clicks genereren.

9 juli 2023 om 15:38

Bedankt voor de feedback! We gingen er vanuit dat de originele kop duidelijk maakte dat het niet om de Uruguayaanse, maar de Spaanse Luis Suárez ging. Na het lezen van de comments constateerden wij dat de kop nog duidelijker kon en dus hebben we die aangepast.

Wat een gezeur, aan de titel zelf kun je aan de hand van begrijpend lezen toch ook wel uitmaken dat het niet over onze Uruguayaanse vriend gaat? Hij loopt niet zo lekker, dat wel.

9 juli 2023 om 13:40

Ik denk dat het eerst anders was? Anders vind ik het ook rare reacties.

9 juli 2023 om 13:59

Er stond eerst zelfs.. Spanje in rouw ofzo. Er was aan deze titel niets dat aan onze vriend uit Uruguay linkte.

Spaans, gouden bal winnaar en dan de naam. Ja dezelfde naam. Kan voetbalzone ook niets aan doen. Mensen kunnen zelf ook nadenken lijkt mij. Ik heb vaak commentaar op de titels maar deze kan je moeilijk ontwijken als die man zo heet. Ik begrijp de reacties dan ook niet echt.

9 juli 2023 om 14:23

Natuurlijk kunnen mensen nadenken, maar de eerste gedachte is bij de meesten gewoon de Suarez uit Uruguay. Zeker omdat een fors deel deze man nooit heeft zien spelen (waaronder ikzelf). Spanje in rouw kan net zo goed over Suarez gaan (hoewel het wel vreemd zou zijn natuurlijk, maar dat bedenkt niet iedereen binnen 1 seconde). Dat de Suarez uit Uruguay niet de gouden bal heeft gewonnen bedenkt ook niet iedereen direct.

Natuurlijk, de titel was niet onjuist. Maar ze hadden echt wel kunnen proberen zo duidelijk mogelijk te zijn, en dat was de eerste titel absoluut niet.

9 juli 2023 om 14:13

Ja nu hij is aangepast is het een stuk makkelijker, eerst stond er ‘Spaanse rouw om overlijden winnaar Gouden Bal Luis Suarez’. Toch minder duidelijk

9 juli 2023 om 14:29

wat een gezeik op een titeltje weer. Het is niet voor niets dat ze bij voetbalzone 220 woorden aan duiding gebruiken om de titel uit te leggen. Lees dat gewoon voordat je de rouwkaart naar Uruguay wil sturen

9 juli 2023 om 18:29

Wacht even, een titel is (bij een onderwerp als dit) toch bedoeld om een verhaal zo goed mogelijk samen te vatten, ipv dat het verhaal geschreven is om de titel uit te leggen?

9 juli 2023 om 18:36

Inderdaad ElRompelineas, denk niet dat 29er een voldoende had voor zn Nederlands examen.

10 juli 2023 om 10:00

fout Ajaxvvs, een titel is geen samenvatting van een stuk, het doel van een titel is om lezers te trekken. Interesse wekken, zorgen dat mensen zin hebben een stuk te lezen.

Iedereen weet toch dat de Luis Suarez die bij Ajax heeft gespeeld uit Uruguay komt? Deze Luis Suarez was Spaans. Hij is ook alleen maar bekend als Luis Suarez. Dat mensen hem niet kennen zegt meer over hen dan over dit bericht.

9 juli 2023 om 14:31

Dat zegt dan bijvoorbeeld dat ze nog erg jong zijn, en deze man helemaal niet kennen. Daar kunnen ze zelf ook weinig aan doen toch? Dan is het toch gewoon de verantwoordelijkheid van VZ om bij dit soort onderwerpen duidelijk te zijn in de titel?

En ja, iedereen weet dat Suarez uit Uruguay komt. Maar de link met Spanje is behoorlijk groot door zijn geweldige periode bij Barca. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen dat direct bedenkt eigenlijk.

9 juli 2023 om 15:57

Verantwoordelijkheid van VZ? Het is geen kleuterschool. VZ dient kloppende artikelen te maken met een titel die de lading dekt. Daar hebben ze t soms al lastig zat mee, als ze ook nog rekening moeten houden met de onbenulligheid van de lezers blijft er weinig ruimte over voor inhoudelijke artikelen. Titel was gewoon juist en daarmee prima, enige verwarring kan worden weggenomen door verder te lezen.

9 juli 2023 om 18:26

Ik heb het dan dus ook over de eerste reactie, zonder verder te lezen. En wat mij betreft gaat de verantwoordelijkheid van een nieuwsmedium in zo'n geval wel wat verder dan enkel een juiste ladingdekkende titel te geven. De (zeer nette en sterke) reactie hierboven van VZ laat zien dat ze zelf ook graag zo duidelijk mogelijk zijn met zo'n onderwerp, en uit de comments was duidelijk dat meerdere mensen dit niet duidelijk genoeg vonden.

En inderdaad, VZ is geen kleuterschool, maar ook geen veteranenorganisatie voor enkel mensen die de hele voetbalgeschiedenis kennen.

9 juli 2023 om 17:39

Verfrissend; een reactie die niet gaat om, de inmiddels aangepaste, titel van het artikel.

On: ik weet best wat van voetbalhistorie maar deze man kwam me vaag voor. Eigenlijk bijzonder dat er nooit meer een Spanjaard de gouden bal heeft gewonnen. Het waren natuurlijk voor echt hele goede middenvelders, die winnen nauwelijks een gouden bal.

De beste voetballer ter wereld..🤔😳🤨 De gouden bal toen was toen voor beste voetballer in Europa..De beste voetballer in de jaren 50 was Alfredo Di Stefano die met Real Madrid 5X achter elkaar de Europa Cup 1🏆wist te winnen..maar vanaf 1958 was er een nieuwe God aangekomen op 🌎En zou de jaren 60's volledig komen te domineren en dat is El Rey🏆🤴🏽🏅👑 Pelé!!!

9 juli 2023 om 17:40

Je kunt ‘m niet elk jaar winnen dus leuk dat je begint over Di Stefano maar deze Suarez heeft hem ook gewonnen dus laat die man in ere en begin niet over allerlei andere mensen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren