Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spaanse competitieorganisator sleept FIFA voor de rechter om winters WK

Laatste update:

De organisatie van de Spaanse profcompetities, de LFP, daagt de wereldvoetbalbond FIFA voor de rechter inzake het WK van 2022. Voorzitter Javier Tebas laat aan AS weten dat hij handelt namens de clubs en dat de Premier League, de Bundesliga en de Serie A het initiatief steunen.

/

Het gaat erom dat de FIFA heeft aangekondigd dat het WK van 2022 door de hoge temperaturen in Qatar gespeeld gaat worden tussen 20 november en 18 december. “Maar een WK in de winter kost ons 65 miljoen euro. Daarom nemen wij juridische stappen, ter verdediging van de belangen van de clubs die de spelers leveren aan de nationale ploegen. De Premier League, de Bundesliga en de Serie A steunen ons, maar alleen moreel”, laat Tebas optekenen.

“Zij durven de overeenkomsten niet te ondertekenen, omdat er nog veel angst is voor de FIFA. Het is echter helemaal niet vreemd om naar de rechter te stappen als je het ergens niet mee eens bent.” Ook vanuit de Franse Ligue 1 komt steun. “Wij staan klaar om wettelijke actie te ondernemen tegen de FIFA.”

Een WK hoort altijd in de zomer gespeeld te worden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi dit! Laten we hopen op een domino-effect.

28 juni 2015 om 12:36

Ik weet het niet voor maar ik een actie van deze bond met tebas aan kop gaan steunen. Prima hoor, maar haal dan je Sevilla logo van je profiel. Deze Tebas is een kwal van hier tot tokio en Sevilla is zijn pispaal. Liedjes die al decennia gezongen worden zouden nu opeens goed genoeg zijn voor wedstrijden zonder publiek etc.

28 juni 2015 om 12:46

Uuhm... Oke^

28 juni 2015 om 13:02

Whutttt?

28 juni 2015 om 14:11

Vertaling: Hij vindt dat je geen Sevilla suporter bent wanneer je een actie van Tebas steunt.

28 juni 2015 om 14:18

Wat zeg jij nou eigenlijk allemaal? Het gaat toch om het idee wat hij steunt?

Een WK in de winter is ook gewoon totaal niet leuk zo midden in het seizoen. Hoe zal het seizoen in dat jaar verlopen. Krijgen we in Engeland een winterstop, wordt er in het midden van de competitie een landentoernooi gespeeld? Hopelijk wordt dit afgeslagen, want dit is pure commercie.

28 juni 2015 om 13:29

Dit is niet uit pure commercie. Het gaat om de veiligheid van de mensen die er naartoe gaan, aangezien de temperaturen daar in de zomer 50+ zijn. En verder zal het toernooi niet afgeslagen worden, aangezien de stadions al in aanbouw zijn. Dan komen er dus flinke miljardenclaims op tafel.

28 juni 2015 om 13:43

Qatar is al 1 en al commercie. De oplossing die volgen zijn enkel onderdeek ervan. Ja tuurlijk gaat die oplossing om de veiligheid, maar waarom in eerste instantie die hitte opzoeken?

28 juni 2015 om 14:43

Feit is wel dat als het bij ons zomer is, het winter is op het zuidelijk halfrond.

Maar de (grote) clubcompetities worden wel overhoop gehaald. Eigenlijk kan de Fifa het niet maken: de kalender voor het clubvoetbal staat vast, en de Fifa moet maar een periode zien te vinden waarbij er tijd voor een WK is. De bonden kunnen de Fifa tegemoet komen door rekening te houden met weken waarin interlands gespeeld moeten worden, maar dit gaat te ver.

Maar hebben de Spanjaarden en de Fransen , en wellicht meerdere, niet voor Blatter gekozen en daarmee ook voor dit 'winter wk ' gekozen?

28 juni 2015 om 12:31

Niet iedereen in een land behoort tot dezelfde organisatie he. Als niemand binnen een land het met elkaar oneens zou mogen zijn kun je de nationale rechtbank wel afschaffen

Eind van vorig seizoen lagen de bond en de competitie-organisatie nog in de clinch in Spanje en dreigde er zelfs een staking...

Ik ben voor een wk in de winter in Qatar. Het WK wordt helaas niet afgepakt dus laat het in godsnaam dan in de winter worden gehouden. Je wil toch geen Wk in levensgevaarlijke en niet competitieve omstandigheden?

Aan de ene kant hoop ik dat de grote landen maar eens hun verlies moeten nemen want een winter WK is voor hun voordelig gezien de gevaarlijke omstandigheden. Daarnaast moeten de sociale waarden is een keer winnen van het grote geld. Aan de andere kant hoop ik dat de bonden geld los maken van de Fifa. De Zuid-Europese bonden en Fifa zijn voor mij gelijkwaardig evil. De waarde van Geld prefereert alles en daar moet alles voor wijken. Laat de Knvb nu dit initiatief alleen steunen wanneer de winter WK doorgaat en we misschien nog geld kunnen aftroggelen van het immens rijke Fifa.

28 juni 2015 om 12:41

Dus wij moeten allemaal met Glühwein op het museumplein gaan staan omdat een paar rijke sjeiks zo nodig een WK moesten "kopen"?

28 juni 2015 om 12:42

er zit wel een kern van waarheid in wat je zegt, maar volgens die redenering 'laat maar want veranderen lukt toch niet' had Blatter nog steeds aan het roer gestaan. Als de druk maar hoog genoeg wordt, kan het wel degelijk veranderen. Denk je dat de grote sponsoren nog vrolijk een WK gaan sponsoren als blijkt dat het omgekocht is? Juist de sponsoren (die volgens mijn vermoedens ook Blatter hebben overgehaald te vertrekken) zijn enorm machtig...

Aan de andere kant, ze hebben ook niet geprotesteerd toen duidelijk werd dat er in Qatar iedere dag doden en mensenrechtenschendingen zijn bij de bouw van de stadions, dus misschien ben ik naief en heb je toch gelijk

28 juni 2015 om 13:03

Dat Blatter weggaat en er misschien kleine veranderingen komen betekend niet dat Qatar zijn Wk wordt afgepakt. De contracten met Rusland en Qatar zijn zo dichtgetimmerd dat als de Wk´s ze worden ontnomen er een gigantische (miljarden) schuldenclaims komen. De Fifa bobo´s willen dit niet omdat het ´´´hun´´ geld is wat betemd is voor andere doeleinde zoals ´´jeugd´´ en ´faciliteiten´´.

Laat je niet wijsmaken dat de sponsors ook maar iets te zeggen hebben over Blatter. De multinationals hebben ook veel boter op hun hoofd qua mensenrechten (zie uitbesteding naar lage lonen landen) Ze hebben allen een slecht track record qua ethisch handelen. Als er al sponsors opstappen, komen er zo weer nieuwe sponsors bij. De financiële belangen en exposure belangen zijn gewoon veel te groot. Ze betalen voor principes een te hoge prijs.

Blatter is naar mijn mening opgestapt omdat zijn ego gekrenkt is en hij hij inziet dat ´´zijn werk´en ´´zijn fifa´´ teveel schade oploopt als hij in functie wordt opgepakt en wordt berecht. Daarnaast kan Blatter in deze tussenperiode al de denkbare bewijzen in zijn kantoorkluizen verwijderen en vernietigen.

Ladd@
nee,maar je moet realitisch blijven en hopen op betere tijden en telkens de mindere van de twee kwade kiezen.

28 juni 2015 om 12:53

Ziet wel iets in. Mooi beargumenteerd.

Van mij mogen ze dat wk in 2022 helemaal afschaffen want de hele compititie loopt in het honderd bij elk europees land

28 juni 2015 om 13:25

De contracten zijn getekend, de stadions zijn al in aanbouw. Ik zie de miljarenclaims al verschijnen als het afgeblazen zou worden.

28 juni 2015 om 17:15

Ja en....wat hebben de clubs daar mee te maken?
De Fifa heeft meer dan genoeg geld om alles op te hoesten.
En anders staan die stadions toch maar te verstoffen na dat Wk.

Alle voetballiefhebbers moeten juist blij zijn met dit betere tijdstip voor een groot toernooi. Nu zijn eindelijk de spelers eens fit voor de belangrijkste wedstrijden van hun carriere. Normaal is het niveau vrij laag op een Wk/ek de laatste jaren, omdat de toppers oververmoeid zijn. Je ziet dat nu ook in Zuid-Amerika. Probleem wordt opgelost door de toernooien altijd tussen september en december ergens te houden, ideaal.

Goed initiatief, de fifa verziekt het hele speelschema door dat verschrikkelijke wk in qatar. Het hele wk moet afgeschaft worden, maar dat gaat nooit gebeuren....

Het wk hoort niet in quatar thuis het leeft daar niet
Het is een speeltje van de sjeiks .Ik hoop dat alle Europese landen dat wk gaan boycotten zodat het een grote flop wordt

je kan bvb voor blatter kiezen maar dat wilt niet zeggen dat je alles goedvind wat de fifa doetik vind een wk in de winter niks aan liever in de zomer lekker buiten zitten kijken in je korte broek anders zit je binnen met je pyama aan

Laten we zeggen dat Spanje deze zaak wint dan kan Fifa toch zeggen oke dan spelen jullie in de zomer?

29 juni 2015 om 11:53

De Fifa heeft zelf aangegeven dat het gedurende die tijd te heet is om in Qatar te spelen. De organisatie in Qatar heeft gezegd dat ze het dan ook konden organiseren maar dat is natuurlijk gekkenwerk.

Het is ook niet eerlijk ten opzichte van de andere landen die een bid hadden ingediend, Qatar blijkt voor de zomermaanden niet geschikt en aangezien het WK altijd in die periode wordt afgewerkt is Qatar gewoon om die reden al ongeschikt. Ik heb nog heel veel andere redenen waarom Qatar geen geschikt land is trouwens.

Hoe eerder dit WK bij Qatar wordt weggenomen des te beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren