Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Southampton stelt oude bekende aan als opvolger van Pellegrino

Laatste update:

Mark Hughes is de nieuwe manager van Southampton. Dat heeft de nummer zeventien van de Premier League woensdagavond bekendgemaakt. De 54-jarige Hughes volgt bij the Saints de onlangs ontslagen Mauricio Pellegrino op. Hij werd maandag na tegenvallende resultaten op straat gezet. Hij was bezig aan zijn eerste seizoen en had nog een contract tot de zomer van 2020.

Onder leiding van Pellegrino won Southampton slechts een van de laatste zeventien Premier League-wedstrijden. Die prestaties kostten de trainer de kop. Met Hughes aan het roer hoopt de clubleiding op betere tijden en moet degradatie voorkomen zien te worden. Hughes werd aan het begin van dit kalenderjaar nog ontslagen als manager van Stoke City.

Hughes is geen onbekende van Southampton. In zijn actieve loopbaan droeg hij van 1998 tot 2000 het shirt van de Premier League-club. “Dit is een uitdaging en ik kijk ernaar uit. Het is een mooie kans om terug te keren bij de club die ik goed ken en een club waar ik affiniteit mee heb. Dit kon ik niet weigeren”, zegt hij op de clubwebsite. “Ik neem een hoop Premier League-ervaring mee. Ik weet wat er voor nodig is in deze competitie om wedstrijden te winnen. Het doel is duidelijk.We gaan ervoor zorgen dat we volgend jaar nog in de Premier League spelen. Dat is waar deze club thuishoort.”

Mark Hughes houdt Southampton in de Premier League

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is een klein vijvertje waar de minder presterende clubs uit de PL in vissen. Dat blijkt nu ook maar weer. Deze standaard gepraat van Hughes koopt niemand iets voor. Er zullen 3 clubs rechtstreeks degraderen. WBA is zo goed als een zekerheidje. En als Southampton daar niet bij komt zou dat een wereldprestatie zijn. Crystal Palace acht ik toch wel iets beter. West Ham zal ook nog wel iets beter draaien. Ik verwacht dat WBA, Stoke en Southampton eruit vliegen. Al zie ik liever Crystal Palace degraderen.

15 maart 2018 om 00:41

Dat is toch in de meeste competities zo? In Italië wisselen de mindere clubs ook vaak tussen dezelfde trainer en in de Eredivisie ook.

15 maart 2018 om 01:11

In de PL is het wel heel extreem vind ik. Alan Pardew, Sam Allardyce, Mark Hughes en co. lijken jaarlijks wel verzekerd van een baan in de PL. Hier is dat toch iets minder.

15 maart 2018 om 08:29

Ik zie West Ham juist alleen maar minder draaien. Vorig weekend stonden de fans op het veld en de spelers zullen dat niet in de koude kleren gaan zitten. Buiten Everton om heeft Moyes het nergens echt heel sterk gedaan.

Palace daarin tegen zie ik wel in de PL blijven. Hodgson weet altijd wel iets met zijn clubs te doen om ze erin te houden. WBA is zo goed als gedegradeerd.

Ik ben er tevreden mee. Tuurlijk had ik liever een jonge talentvolle manager, maar de situatie waar we in zitten is er geen ruimte om te experimenteren met een PL onervaren trainer. Hopelijk komt die trainer deze zomer, mochten we nog in de PL spelen.

15 maart 2018 om 00:16

Hughes is geen coach zoals Big Sam die ergens tekent om na een paar maanden alweer weg te gaan. Mochten jullie zich redden, zal Hughes wel willen blijven en dan zal het moeilijk worden om het deze zomer al van de hand te doen.

15 maart 2018 om 00:29

Hughes heeft tot het einde van het seizoen getekend. Als moet kan hij zo weg dan.

15 maart 2018 om 08:40

Hughes is geen coach die je team over de lijn trekt, of dat staat niet in zijn cv. Hij heeft een vrij ouderwetse stijl en laat dat wat leuker of moderner lijken door voorin wat individueel technische spelers te laten spelen. Verdedigend zit er wel cohesie in maar voorin absoluut niet, dat is puur aan de spelers zelf. Consistentie zie ik hem er niet in krijgen, omdat je gokt op de kwaliteiten van individuele acties en dan kom je ook niet gemakkelijk in een winning mood. Klinkt heel negatief, maar ik denk dat Southampton de stand op de ranglijst puur aan de spelers gaat danken in de komende periode.

15 maart 2018 om 10:19

Hughes heeft een aardige CV met veel PL ervaring bij verschillende clubs. Liefst zie ik een coach als Bosz of een talentvolle jonge trainer die aanvallend speelt en de jeugd goed laat doorstromen zoals Gary Rowett of Lee Johnson. Helaas zitten we nu in een positie dat we niet heel aantrekkelijk zijn voor coaches en weinig risico's kunnen nemen.

Met de huidige selectie moet het mogelijk zijn om tussen plaats 10 en 12 te eindigen (er is de afgelopen jaren slecht ingekocht). De huidige situatie is puur te danken aan het bestuur. In november was het al duidelijk dat Pellegrino niet de juiste trainer was en niet het maximale uit het team wist te halen.

Als je terugkijkt kun je stellen dat toen Koeman vertrok het verkeerd is gegaan. We waren 6e geëindigd en gekwalificeerd voor Europees voetbal. Dat was het moment om een grote trainer aan te trekken en te investeren in goede spelers.

15 maart 2018 om 12:34

Ja, dus de selectie zal het wel gaan lukken dit jaar, dat denk ik ook.

Bij Koeman ging het overigens al fout vond ik. Alle creativiteit vertrok uit het team en er kwam alleen Redmond voor terug. Gabbianini was daarna pas weer de echte interessante optie, maar die stagneerde ook in het tweede seizoen.

Aankomende zomer een rechter winger en wat technische jeugd (die ze genoeg hebben).

Southampton heeft nog een erg moeilijk resterend programma met enkele uitwedstrijden tegen top 6 clubs. Laatste wedstrijd is Man City thuis en je zult dan maar punten nodig hebben nog. Ondanks de komst van deze ervaren Engelse trainer zie ik ze er wel uit vliegen eerlijk gezegd. Maar onder Pellegrino hadden ze het ook niet gered.

Het is inderdaad de Merry-go-round-carousel zoals ik ze bij de BBC heb horen zeggen, altijd dezelfde namen die van plekje wisselen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren