Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Slot vreest het ergste voor Stengs: ‘Verschrikkelijk, je houdt je hart vast'

Laatste update:

Arne Slot vreest Calvin Stengs voorlopig kwijt te zijn. De middenvelder annex buitenspeler van Feyenoord werd in de slotfase van de bekerwedstrijd tegen FC Groningen (2-1 winst) uit de wedstrijd geschopt door Marvin Peersman en moest per brancard van het veld.

Stengs voelde meteen dat het mis was na de tackle van Peersman en greep onmiddellijk naar zijn knie. De technicus kermde het uit van de pijn en verliet al huilend per brancard het veld onder luid applaus van Het Legioen.

"Dat is verschrikkelijk om te zien", reageert Slot na afloop bij ESPN. "We hebben allemaal naar de tackle zitten kijken na de tijd. Je houdt je hart vast. Dat hij pijn heeft is helder, maar de exacte diagnose kunnen we nog niet stellen."

Slot wil de komende dagen afwachten. "Je houdt rekening met het ergste, maar laten we alsjeblieft hopen dat deze jongen dat bespaard blijft. Hij is nu al goed voor ons, maar ik heb ook met hem gewerkt vóór zijn eerste blessure. Toen was hij écht belachelijk goed."

In het verleden werkten Slot en Stengs samen bij AZ, toen de flegmatieke linkspoot ook al getroffen werd door een zware knieblessure. Dat kostte hem veertien (!) maanden revalidatie. "Ik vind het zo verschrikkelijk voor hem dat hij met een knie door het leven moet die hij nu heeft. Dat belemmert hem al."

"Hij is een van de weinige spelers die die creativiteit heeft in ons elftal. Ik mag er niet aan denken dat er iets ergs aan de hand is. Maar het is te vroeg om daar nu al uitspraken over te doen. Dat moet de komende dagen blijken."

Over de wedstrijd


Feyenoord had het lange tijd heel lastig met Groningen. De bezoekers kwamen zelfs op voorsprong. Uiteindelijk voltrok Ondrej Lingr het vonnis in minuut 83 nadat David Hancko Feyenoord op gelijke hoogte had gezet.

"Als je naar het spelbeeld van de eerste helft hebt gekeken, ben je opgelucht als je na de tijd met een 2-1 overwinning staat", beseft Slot. "We werden niet verrast door hun intenties, maar misschien wel de kwaliteit waarmee ze het uitvoerden."

"Er waren een aantal jongens die op hun tandvlees liepen. Ik heb net Hancko eruit gepikt. Ik zie heus wel dat hij vermoeider is dan hij in andere wedstrijden is geweest. Maar iemand die al kampioen geweest is accepteert geen nederlaag."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op zich is dit verhaal ook helemaal niet gek. Na kruisbandblessures worden veel spelers minder wendbaar, zoals Depay of CR7. Die waren als jeugdige spelers ook veel wendbaarder

29 februari 2024 om 23:59

Vooral bij Ansu Fati het geval, qua talent gewoon gelijkwaardig met Mbappé maar daar is helaas helemaal niets van over. Het blijft toch eeuwig zonde zeker gezien hij de 20 niet fit heeft behaald.

1 maart 2024 om 10:28

Ronaldo heeft helemaal nooit een kruisband blessure gehad?

1 maart 2024 om 11:50

Cristiano heeft zn kruisband toch alleen een keer verrekt, volgens mij vergis je je

Aan de reactie van Stengs te zien zit het waarschijnlijk flink fout. Ik hoop op het tegendeel natuurlijk maar spelers weten het vaak zelf wel zodra het gebeurt, zeker als ze eerder een zware blessure hebben gehad aan hetzelfde gewricht.

Schandalig overtreding. Schors die Peersmans maar even voor een wedstrijdje of 10. Als je zo iemands knie klem zet met een schaar terwijl de bal al lang en breed weg is dan ben je gewoon niet goed. Waarom doe je dat daar in hemelsnaam. Je weet zelf toch ook wel dat je iemand daar zwaar mee kan blesseren. Kortsluiting en ik kan me heel goed voorstellen dat Stengs pislink was na dit moment.

Ik vraag me oprecht af hoe een sportmedisch iemand hier naar kijkt.

Stengs zit tegen Almere op de bank wegens overbelasting. Vervolgens wordt hij tegen een mindere tegenstander als Groningen opgesteld, terwijl je het weekend er na tegen psv speelt.

Je laat hem 90 minuten staan en hij raakt zwaar geblesseerd! Los van de oorzaak… je bent na 90 minuten simpelweg minder wendbaar.

Ik ben geen specialist maar voor zover mijn kennis gaat (en dat is ook niet 0,0) kan je deze volledig op conto van Slot en zijn (medische) staf schrijven!

1 maart 2024 om 00:35

Raar dat je dit afschrijft op de staf, aangezien dit gewoon een impactblessure is en niets te maken heeft met overbelasting.
Je wil dit graag los zien van de oorzaak, maar dat is natuurlijk bezijden de realiteit.

1 maart 2024 om 07:16

Even simpele logica, slot en medische staf maken niet zo'n belachelijke buiten proportionele overtreding. Of het verstandig was om hem eerder te wisselen bijvoorbeeld direct na de 2-1? Uiteraard echter doet Slot dat niet vaak.

Peersman, zou nu achteraf nog een donker rode kaart moeten kunnen krijgen. Wat een vieze overtreding was dat maar niet zeg!!

Ik hoop dat het mee valt voor Stengs, maar vrees voor het ergste..

1 maart 2024 om 08:15

ja dat blijft toch onbevredigend, net als vorige week met Booth, dat de dader van zo'n blessure vrijuit gaat,

Toen ik de actie zag wist ik direct dat het fout zat. Ik vond het gewoon rood
Twee benen in komen EN de tegenstander klemmen. In de herhaling zag je het onderbeen iets boven de enkel klappen.
ongelooflijk smerig.

Aan Stengs zijn reactie kon je natuurlijk zien dat dit meteen foute boel is. Die heeft natuurlijk een verleden en kan het zelf als de beste aanvoelen.
Over Peersman, Laat de KNVB dit nou eens gewoon achteraf aanpakken als je iemand zo ernstig blesseert.

1 maart 2024 om 11:52

Laten we hopen dat het net als bij Robin Pröpper toen meer de angst is, en het toch mee blijkt te vallen

Onvoorstelbaar dat de VAR hier niet ingrijpt. Bij elk duel waar een schoen geraakt wordt trekt de VAR rood omdat spelers beschermd moeten worden en elk contact moet worden vermeden. Hier wordt iemand voor de rest van het seizoen het veld uitgetrapt en we lachen het weg...

Ik mag toch hopen dat die Peersman nkg even een schorsing van 5 potjes aan de broek krijgt. Dit is gewoon willens en wetens iemand de wedstrijd uitschoppen.
Je zag het ook gewoon aan zijn gezicht, hij keek al bang richting de scheids na de tackle.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren