Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Slimste' Premier League-speler regelde zelf miljoenencontract: 'Simpel'

Laatste update:

Ikechi Anya wordt gezien als de slimste voetballer in de Premier League. De 27-jarige vleugelaanvaller is de zoon van een Nigeriaanse docent op de universiteit van Oxford en een Roemeense economiste. De broer van de in Glasgow geboren Schots international is dokter. Zelf had Anya interesse om arts te worden.

/

"De hersenen van de mens hebben mij altijd geïnteresseerd", zo stelt Anya in gesprek met diverse Britse media. "De werking ervan fascineert mij. Als ik geen voetballer was geworden, zou ik wellicht een carrière in de geneeskunde hebben nagestreefd. Of psychologie hebben gestudeerd. Maar daar heb ik nu de intelligentie niet voor. Ik heb mij de afgelopen jaren volledig op voetbal gestort."

Anya ondertekende recent een nieuw contract voor vijf seizoenen met Watford, ter waarde van 8,4 miljoen euro aan salaris. "Ik heb geen zaakwaarnemer. Dat vind ik niet nodig. Ik ben erg blij met datgene wat ik krijg als voetballer. Ik ben niet gierig en ik ben ook niet uit op tal van clausules in een contract. Watford deed mij een voorstel, ik deed een tegenvoorstel en we bereikten een akkoord. Simpel."

Celtic had afgelopen zomer belangstelling, maar het kwam niet tot een terugkeer naar Glasgow. "Voetballers hebben waardering nodig, maar dat voel ik hier al sinds mijn eerste dag. Of er interesse was? Ik heb geen idee. Daar heb je een zaakwaarnemer voor nodig." Anya kwam in het verleden uit voor onder meer Celta de Vigo en Granada, dat de aanvaller in 2012/13 aan Watford uitleende. Medio 2013 tekende hij een vast contract met the Hornets.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft ie goed gedaan. Spelen in een mooie competitie en ook nog is wat miljoenen ontvangen. Zelf z'n carriere en megasalaris geregeld.

31 oktober 2015 om 01:16

Heeft ie goed gedaan. Spelen in een mooie competitie en ook nog is wat miljoenen ontvangen. Zelf z'n carriere en megasalaris geregeld.

31 oktober 2015 om 01:26

Had elke speler nou geen zaakwaarnemer nodig.. dan was het voetbal een stuk mooier geweest. Die zaakwaarnemers zijn een van de oorzaken van het moderne "moneyfootball". Zo hoog mogelijke bedragen opstrijken koste wat het kost, ook al vernietigen ze een hele carriere van een client. Het oude voetbal, waar je voor twee paar kicksen per seizoen, een redelijk (modaal) salaris en een broodje bal na de wedstrijd is ver te zoeken.

31 oktober 2015 om 02:55

Onzin, zwaai een tiener een zak geld voor hun neus en ze ondertekenen alles. Niet elke voetballer is hier even tactisch in en zaakwaarnemers zijn er puur om het maximale voor de spelers eruit dat halen. Dat deze jongen het zo netjes voor zichzelf weet te regelen is niets meer dan een uitzondering.

31 oktober 2015 om 11:12

Zaakwaarnemers zijn er alleen om het maximalen voor zich zelf eruit te halen. Dat veel voetballers te dom zijn om de zaakjes zelf te regelen...

Toch een leuk salaris 1.7 miljoen per jaar maar is dit inclusief of exclusief premies? Naja maakt niet uit, dit soort verhalen maken het voetbal toch ook weer mooi

Ach, in de normale wereld doet bijna iedereen zijn eigen contractonderhandelingen dus zo vreemd is het ook weer niet. Een zaakwaarnemer kan alleen handig zijn als je van Club will veranderen zodat je niet alle contacten zelf hoeft te leggen Maar verder vind ik dat Maar een bijzonder wereldje. Wel knap voor degenen die dat ooit bedacht hebben en daar nu veel Geld mee binnen harken

31 oktober 2015 om 10:28

Persoonlijk vind ik het jammer dat de zaakwaarnemers hier meestal gezien worden als aasgieren, dit terwijl de meeste toch echt het beste voor hebben met hun cliënten.
Je kunt de overgang van een voetballer natuurlijk niet vergelijken met de overgang van een willekeurige werknemer.
Als een voetballer van PSV alleen al in Amsterdam gezien wordt begint de pers al met speculeren, laat staan als hij bij het kantoor van Ajax gezien wordt

En zoals jij al typte en ook in het artikel staat, je weet dus niet of er een andere club interesse heeft, dus kun je el een een mooie club mislopen.
Een club mag niet zonder toestemming met een speler contact opnemen, maar kan natuurlijk heel makkelijk op het kantoor van de zaakwaarnemer aangeven dat men zeer geïnteresseerd in het type speler die deze zaakwaarnemer vertegenwoordigd.

31 oktober 2015 om 12:52

Dat ze uiteindelijk worden gezien als aasgieren zal wel veel te maken hebben met de idiote beloningen die zij eisen en ontvangen voor hun diensten.

De vergoedingen die zaakwaarnemers ontvangen staan in geen enkele verhouding tot de diensten die zij leveren. Daar komt nog bij dat zij meestal alleen hun neus laten zien als er getransfereerd kan worden en dat veel spelers worden opgezadeld met slechte contracten en dubieuze carrière-adviezen.

Natuurlijk zullen er ook goede tussen zitten, maar ik denk dat een speler meer heeft aan een goede advocaat en een goede fiscalist, dan aan een zaakwaarnemer. En die laatste twee kun je gewoon per uur betalen, i.p.v. een percentage van de transfersom.

31 oktober 2015 om 13:12

Zoals fier en koen al aangeeft, heft dat vooral te maken met de vergoedingen die de zaakwaarnemers opstrijken voor hun diensten. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de idiote bedragen die er in de voetballerij omgaan maar voor de buitenwereld is het ook moeilijk om in te schatten wat een zaakwaarnemer nu precies doet. Ik ben het met je eens dat voetballers veel meer onder een vergrootglas liggen dan jij en ik en dat er geen haan naar kraaide toen in een sollicitatiegesprek had en in een andere stad bij mijn huidige werknemer een kantoor binnenliep. Aan de andere kant zitten transfers van voetballers ook wat anders in elkaar. Daar is geen sprake van meerdere sollicitatiegesprekken en moet er bovendien ook tussen de clubs overeenstemming bereikt worden. Als wij van baan veranderen hoeft er verder niet onderhandeld te worden en zeggen we gewoon ons contract op.

31 oktober 2015 om 13:18

Dat ze hun neus alleen laten zien als er een transfer plaats vindt is absoluut niet waar, de meeste zaakwaarnemers hebben maandelijks, zo niet wekelijks contact met hun cliënten.
Alleen wij horen bijna alleen van zaakwaarnemers als er transfers plaats vinden, of een speler niet tevreden is, dus in de (voor de supporter) minst gunstige periode.

Dat ze hoge percentages willen/eisen, tja wie zou dat niet willen, als de clubs het bereid zijn te betalen eisen ze geen te hoge percentages.

David Silva was waarschijnlijk chirurg geworden als hij geen voetballer werd. Ze moeten maar een IQ testje doen en dan weten we meer.

Vind het wel vreemd hoe Flores kiest om Anya als back te gebruiken terwijl hij een vleugelaanvaller is. Je ziet het ook met Valencia, Young en Brunt bijvoorbeeld. Incidenteel kan het wel maar structureel vind ik het maar niets. Watford kan wel wel meer aanvalskracht gebruiken eerlijk gezegd, al snap ik wel dat de nadruk op een goede organisatie ligt.

Het blijft fascinerend hoe in de voetballerij spelers opvallen die normaal doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren