Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Süley over Oranje-international: ‘Hij is Superman, net een Rolls-Royce’

Laatste update:

Süleyman Öztürk heeft afgelopen weekend enorm genoten van Tottenham Hotspur-verdediger Mickey van de Ven. Dat zegt de journalist van Voetbal International in een video-item op YouTube.

Van de Ven heeft inmiddels zijn visitekaartje afgegeven in de Premier League en een fantastische ontwikkeling doorgemaakt na zijn vertrek bij FC Volendam in de zomer van 2021. Via Wolfsburg is de in Wormer geboren verdediger nu, na een maandenlange absentie wegens een hamstringblessure, een vaste waarde voor de ploeg van manager Ange Postecoglou.

Ondanks dat de centrumverdediger met zijn team niet de volle buit kon pakken bij Everton (2-2), was Süley enorm te spreken over de prestatie van de jonge verdediger. Daarmee is Van de Ven geposteerd in zijn Team van de Week.

Everton is een ploeg die ingericht is om het de tegenstander zo vervelend mogelijk te maken en wil daarbij het opbouwen onmogelijk maken. “Mickey van de Ven en Cristian Romero hadden het lastig om opties te vinden, omdat Everton het zo dichtzette, maar toch wist Tottenham er nog regelmatig door heen te snijden”, begint Süley zijn verhaal.

Bij het Engelse Match of the Day op BBC waren de presentators lyrisch over het optreden, zo vertelt Öztürk: “Van de Ven werd eruit gepikt omdat ze allemaal onder indruk waren van zijn snelheid. Hij verdedigt met gemak ruimtes van vijftig à zestig meter. Drie of vier keer in deze wedstrijd had hij een moment waar hij een flinke achterstand nog goed maakte, waaronder tegen Everton-middenvelder Jack Harrison. Harrison lag een meter of tien, vijftien voor en toen zette Mickey van de Ven de turbo aan en haalde hem nog in en wist hij met een geweldige tackle erger te voorkomen.”

Vergelijking met Virgil van Dijk


“Virgil van Dijk is ooit een Rolls-Royce genoemd en Gary Lineker maakte in de uitzending opnieuw deze vergelijking. Ze zijn echt diep onder indruk van zijn snelheid en de manier waarop Van de Ven zich inmiddels week in ,week uit manifesteert in de achterhoede van Tottenham. Tegen Manchester City anderhalve week geleden was hij ook al indrukwekkend en nu deze wedstrijd tegen Everton. Het is ongelooflijk wat voor een ontwikkeling hij doormaakt nu, het is een Superman in een Rolls-Royce.”

Verdedigers zijn doorgaans niet de spelers waarvoor de supporters naar het stadion komen of voor op de banken staan, maar Van de Ven timmert inmiddels zo aan de weg in Engeland dat hij een heuse attractie is geworden in de Premier League. “Het is bijzonder dat er een siddering komt na een sprint van een verdediger, dat hoor je niet vaak. Echt genieten van een verdediging doe je niet vaak, maar bij hem is dat nu wel het geval waarbij een verdediger er echt bovenuit springt.” Zijn directe tegenstander zaterdag Dominic Calvert-Lewin moest het meermaals afleggen tegen de voorstopper.

Het betoog van Süley wordt afgerond met de vraag of de verdediger aankomende zomer in de basis staat wanneer Nederland in Duitsland uitkomt op het EK. “Het probleem is dat er geen goed antwoord is te geven. Want dan moet Nederland de aanvoerder (Virgil van Dijk, red.) passeren en dat gaat niet gebeuren. Maar het is natuurlijk wel zo dat als de bondscoach een Superman in een Rolls-Royce over het trainingsveld ziet vliegen, er misschien toch een overweging moet worden gedaan. Misschien dat er achterin nog een beetje geschoven kan worden qua positie-invullingen, maar doorgaans verplaats je de aanvoerder, de persoon die het cement is tussen de bakstenen, niet.” Özturk beoordeelt het optreden van de 22-jarige mandekker tegen Everton uiteindelijk met een 9.

Denk jij dat Van de Ven aankomende zomer in de basis staat bij het Nederlands elftal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eigenlijk moet deze jongen meteen gaan spelen. Echt een waanzinnig groot talent. De komende 15 jaar zitten we goed in de CVs want ook Dean Huijssen vind ik bij Roma abnormaal goed voor iemand van 18. Frimpong en Maatsen als wingbacks. Hato erbij over een paar jaar en Verbruggen erachter. Niet normaal hoeveel verdedigend talent er momenteel doorbreekt.

7 februari 2024 om 11:55

En dan vergeet je voor het gemak ook nog eens spelers als de Ligt, Botman, Timber, Geertruida, etc die alleen maar beter worden de komende 10/15 jaar. Malacia, Meijer, Hartman heb je ook nog als linksback en Dumfries gaat ook nog wel even mee. Alleen zo jammer dat we zo achterlopen op het middenveld en in de aanval.

7 februari 2024 om 12:02

Ja het was mooi geweest als er buiten Simons ook nog wat echte toptalenten voorin liepen. Al vind ik Frenkie, Reijnders, Xavi zeker een goed middenveld. Twee van Gakpo, Memphis, Brobbey en Malen ervoor en je hebt best een lekker elftal maar helaas geen wereldtop zoals in 2010 of 2014.

7 februari 2024 om 12:20

In 2010 had je een aantal wereldtoppers met Sneijder en Robben en Van Persie. Maar ook veel middelmaat hoor. Heitinga , Mathijsen bijvoorbeeld. Een middenveld met de jong en van Bommel was nou ook niet bepaald een lust voor het oog.

7 februari 2024 om 12:26

de Jong was gewoon echt een goede speler bij city en van bommel was wereldtop en zat toen bij bayern. We hadden in 2010 meer spelers die beslissend waren in de absolute top. Nu hebben we spelers die veelal meedoen bij goede ploegen.

7 februari 2024 om 13:31

dat middenveld zorgde ervoor dat je met de middelmaat wegkwam achterin

7 februari 2024 om 13:45

@PSV-er! Dat zijn zeker mooie spelers, maar wel iets te weinig verdedigend denkend, niet? Zou daar toch iets meer een slot op de deur als Schouten of de Roon bij zetten.

Flekken
Dumfries
van Dijk
van de Ven
Ake
Schouten
Reijnders
de Jong
Simons
Gakpo
Memphis
7 februari 2024 om 12:05

Leuk en aardig maar aanvallers maken je kampioen. Er moet gescoord worden!

7 februari 2024 om 12:40

@Sharky222
Zeg dat maar tegen de Italianen en de Duitsers…

7 februari 2024 om 12:16

Ik hoorde 5 jaar terug ook dat je de komende 10 jaar goed zitten met onze Cv's en toch hebben we op Ek's en Wk's niet bijzonder goed gepresteerd met onze verdedigers. Eigenlijk is alleen onze rechtsback (dumfries) goed geweest op eindtornooien.

Misschien zijn we deze jongens een beetje aan het overschatten?

7 februari 2024 om 12:24

Volgens mij ligt dat niet zozeer aan de verdedigers Bereta. Dat ligt toch echt aan het feit dat geen enkele bondscoach een fatsoenlijk team heeft weten te smeden, met een fatsoenlijke spelopvatting. Ook het gebrek aan lange termijn helpt daar niet aan mee. Koeman was in zijn 1e periode goed op weg, maar ging naar Barcelona. Het zijn telkens korte periodes, waarin ook resultaat gehaald moet worden. Dus wordt er gewisseld van spelovatting en van systeem, te pas en te onpas.

We zullen vast enkele spelers overschatten, maar je kunt simpelweg niet ontkennen dat we op een aantal plekken spelers hebben die basis krachten zijn bij de top 3 ploegen in de top 5 competities. Bij CL winnaars en competitie winnaars. Grote ploegen. Dan is het niet gek dat je zegt dat we op die plekken goed bezet zijn.

7 februari 2024 om 12:33

ik wil niet gelijk alle NL keepers afbranden, maar ook wel verschilletje als je als van dijk of ake zijnde met allison of ederson achter je speelt of met een flekken, bijlow, noppert en noem ze maar op.
ik weet niet in hoeverre keepers van die topclubs helpen bij het organiseren van hun verdediging, maar bij het nederlands elftal leek het soms nergens op. En dat ligt dan niet alleen de keepers natuurlijk, maar het gehele plaatje lijkt dan niet te kloppen.

7 februari 2024 om 12:31

@Psv-er!

En toch is het lastig. Van de Ven presteert heel goed inderdaad. Maar waarom zou je Aké eruit halen voor hem? Daar is 0 aanleiding voor.

Je kunt over van Dijk zeker twisten. De seizoenen hiervoor viel er in mijn optiek zeker ook wat voor te zeggen om hem eens te passeren. Maar dit seizoen is hij weer super stabiel (buiten tegen Arsenal gelukkig). Het is en blijft je aanvoerder. Ondanks dat hij dat in de ogen van de buitenwereld niet goed genoeg doet, is hij het natuurlijk niet voor niets.

En dan kom je ook nog met de spelopvatting. 5 achterin, 4 achterin? Links- en een rechtspoot, twee linkspoten of twee rechtspoten? In Oranje moet het op de een of andere manier altijd een links- en een rechtspoot zijn. Dat beperkt dus sowieso je keuzes. Aké, van de Ven, Botman. Allemaal linkspoten. Die komen niet centraal te staan en ook niet op rechts.

Dus ja, we hebben veel talent. Maar het is wel verschrikkelijk slecht verdeeld vind ik. En veel zullen buiten de boot vallen, terecht of onterecht.

7 februari 2024 om 13:38

Anderzijds zie je voorin weinig perspectief. Momenteel loopt er zelfs helemaal geen groot talent voorin ergens. Nou is de generatie aanvallende internationals wel relatief jong (rond de 24-25 jaar), maar met spelers als Lang, Bergwijn, Malen e.d. ga je het niet redden.

Ik denk dat als je vd Ven een basisplaats wilt geven, dat eerder links in de verdediging is waar nu Aké of Blind staat. In een 5-mans defensie (ik denk dat Koeman veelal zo zal spelen) zal het tussen Aké en vd Ven gaan met Blind op linksback - of Hartman, afhankelijk van de tegenstander denk ik.

7 februari 2024 om 11:54

Pfoe kiezen tussen ake of vd ven. Dat is toch wel ongekende luxe. Hadden we maar 1 x eens zulke opties in het hele elftal in plaats van de ene keer aanval en de andere x verdediging.

Het gaat alleen niet gebeuren. Koeman is een van de slapste vaatdoeken als bondscoach. Een bondscoach die zijn relatie met spelers belangrijker acht dan de juiste mensen selecteren. Dit is eigenlijk het jaar om door te selecteren, spelers als Depay, De Roon, en ook van Dijk, Blind, Berghuis Bergwijn en Weghorst een pas op de plaats laten maken. Zij maken geen deel uit van de nabije toekomst van Oranje en hebben als generatie zwaar teleurgesteld.

Dallinga, Brobbey Zirkzee, v/d Ven, De Ligt we hebben een lichting spelers die door vriendjespolitiek maar geen echte kans hebben gekregen in het Oranje.

7 februari 2024 om 12:29

En precies zo is het !

7 februari 2024 om 12:32

Vriendjespolitiek? en dan noem je Dallinga, brobbey, zirkzee, vd Ven en de ligt?

Dallinga is een speler die gewoon niet het niveau heeft voor het Nederlands elftal, het is alleen een optie bij vele blessures. Ook speelt toulouse nou niet echt dominant en is het meer een lopende spits.

Brobbey geen kans omdat hij hij nu pas een maand of 2,5/3 echt goed presteert.

Zirkzee eigenlijk hetzelfde verhaal. (wel vind ik dat ze die kans verdienen, maar die komt wel)

Vd Ven heeft zijn debuut gemaakt, daarna blessure en kiezen tussen vd Ven of Ake is gewoon een moeilijke keuze.

De Ligt heeft genoeg kansen gekregen en heeft ook de nodige blessures gehad waardoor hij niet constant genoeg was.

Ben het wel wel je eens dat Koeman eens moet stoppen met die vaste alternatieven op te roepen. Roep op wie in vorm is. En roep niet spelers op omdat je die spelers vertrouwd. als ze er dan eens niet bijzitten moet dat ze juist hongerig maken.

7 februari 2024 om 12:33

Doorselecteren heeft ook zoveel succes opgeleverd. Zie Duitsland, die Muller en Hummels ook eruit hadden gegooid, maar nu weer bij de selectie zitten. Waarbij ze smeken om Kroos weer op te roepen voor het Duitse elftal. En om Bergwijn in dat rijtje op te noemen is toch ook onzin? Die gast is nog maar net 26 geworden en hoort niet in dat lijstje van spelers van 30 die je in je opsomming hebt opgenoemd (memphis wordt 30). Ik zal echt zo'n traject pas gaan inzetten na het EK, maar echt net vlak voor de toernooi. En hoezo hebben ze als generatie zwaar teleurgesteld? We waren sinds 2014 niet meer gekwalificeerd voor een eindtoernooi en dat kwam volgens mij meer door de bondscoaches dan de generatie zelf. Blind, (oude) Hiddink, Advocaat (werd geselecteerd toen het er niet meer om deed) en De Boer als vervanger van Koeman was gewoon dikke onzin.

7 februari 2024 om 12:44

Het is een beetje van beide natuurlijk Fcgrun050. Ik ben het helemaal met jou eens wat betreft Duitsland en je andere argumenten. Het is ook helemaal niet zo simpel als velen doen voorkomen.

Wat ik wel vind, is dat er 0 visie is bij de Knvb. Dat merk je terug in het Nederlands elftal. Blind, Hiddink, Advocaat, De Boer, Koeman, Van Gaal, Koeman. Allen relatief korte periodes bondscoach. Continu van opvatting wisselend. Halsoverkop iets doen om 'relatief succes' te halen op korte termijn. Dat is wat funest is voor Oranje. Geen lef om ook vast te houden aan een bepaald idee. Geen moderne spelopvatting. Alles wordt half gedaan, in plaats van vol voor één idee te gaan.

En wat betreft de selectie, ook daar ben ik wel bepaalde 'vaste alternatieven' zat. Daarmee kan ik wel de argumenten van o.a. Markovv snappen. Bergwijn is inderdaad 26, maar presteert voor geen meter. Zit er wel altijd bij. Het gaat om een bepaald onbeperkt vertrouwen in spelers, zonder dat die spelers daar ook een prestatiegeschiedenis tegenover kunnen zetten. De Roon? Sporadisch van waarde geweest, maar meer ook niet. Zit er altijd bij. Zo zijn er genoeg voorbeelden.

Memphis is een speciaal geval in mijn optiek. Die heeft de prestaties om op te bouwen. Dus die verdient in mijn optiek genoeg krediet om geselecteerd te blijven worden. Echter, alleen mits volledig wedstrijdfit. Wat Van Gaal deed met Memphis bij het WK, vond ik de domste keuze ooit. Je zag aan elke minuut dat Memphis speelde, dat hij geen wedstrijdritme had en nog aan het opbouwen was. En dat verstoorde het spel.

7 februari 2024 om 13:07

Ik snap wat je bedoelt, maar ik zal echt niet zo rigoureus spelers uit de selectie gooien en dat je een onderscheidt moet maken tussen dragende routiniers, spelers die de selectie bij elkaar brengen en spelers die je kunt vervangen. Een Bergwijn en Berghuis zijn te vervangen op basis van de vleugelspelers die wel in goede doen zijn: Gakpo, Malen, Simons en ik zal zelfs Summerville selecteren (speelt meer op linksbuiten). Die laat al twee jaar een goede groei zien op PL en Championship niveau. Weghorst zal ik nu niet vervangen, want die gast heeft ons naar het ek en verlenging geschoten op het WK en is daarnaast gewoon basisspeler bij een linkerrij club in de Bundesliga. En dan een De Roon. Ik denk dat die jongen gewoon heel goed in de groep ligt. Een beetje hetzelfde toen Rami werd gekozen voor het Franse elftal die het WK won. Heeft geen minuut gespeeld. Had trouwens wel een dominant seizoen met Marseille. Blind is gewoon in vorm met Girona, maar zou ik als centrale verdediger opstellen in plaats van als linksback. Want dat kan hij gewoon niet belopen. Dus conclusie is Berghuis en Bergwijn zijn vervangbaar en zijn ook niet in goede doen. De Roon is een twijfelgeval, maar er zijn betere alternatieven. En die anderen die @markovv opnoemt zal ik echt niet thuislaten voor het EK, maar wel voor daarna.

7 februari 2024 om 13:45

Hoezo zwaar teleurgesteld? Er zat ook simpelweg niet meer in. Die spelers kunnen er ook niets aan doen dat ze niet beter zijn.

Overigens vind ik Memphis en Van Dijk nog gewoon iets toevoegen bij Oranje. De alternatieven zijn echt niet beter. Mits fit is Memphis ook nog steeds de beste aanvaller die we hebben, misschien wel met afstand. Van Dijk speelt ook weer uitstekend dit seizoen. Daar doet een foutje afgelopen weekend niets aan af.

En Dallinga? Die heeft er momenteel 6 in liggen in de vijfde competitie van Europa. Dat is toch geen Oranje-materiaal?! Dan kun je net zo goed iedere willekeurige spits die in het buitenland speelt erbij halen. Bij Brobbey en Zirkzee moet je ook nog maar even afwachten waar ze nou exact staan, al verwacht ik dat ze de komende tijd hun kansen in Oranje wel krijgen.

Ik ben het overigens wel met je eens dat Koeman een gedateerde coach is met weinig ruimte voor vernieuwing. Iets waar hij juist in zijn eerste periode sterk in was, maar het spel is echt vreselijk matig onder zijn bewind, al was het bij z'n voorganger geen moment beter.

7 februari 2024 om 17:06

Wat heeft Memphis dan precies "toegevoegd" tot zover? Je mag van mij best fan zijn van de voetballer Memphis; maar hij hoeft niet op een voetstuk. Ik begrijp dat het jouw mening is, maar ik krijg oprecht minder zin in wedstrijden van Oranje wanneer Memphis is geselecteerd. Ik vind hem veel te overschat.

Het wordt inderdaad tijd om door te selecteren.
Afgelopen week tegen Arsenal viel van Dijk wederom door de mand en liep hij erbij als een veredelde verkeersregelaar. Jammer voor hem dat het einde van zijn carrière nadert maar gelukkig staan zijn opvolgers in de rij.

7 februari 2024 om 12:35

Lekker simpel ook weer.. Als Arsenal fan was ik zeer content met het feit dat Van Dijk een slechte pot speelde. Maar dat betekent niet dat je niet objectief dient te kijken naar een speler. Heb jij de rest van het seizoen van Liverpool gezien? Uit je comment zou ik een aanname doen dat dit niet zo is. Want van Dijk is dit seizoen bij Liverpool gewoon echt weer top. En dat zeg ik als Arsenal fan. Daar doet 1 slechte wedstrijd tegen Arsenal absoluut niets aan af, aangezien er dus 25 andere wedstrijden (over alle competities) zijn geweest waarin hij top was.

7 februari 2024 om 12:44

Van Dijk is 32 jaar en kan zeker nog mee tot en met het WK dan is hij pas 34. Hij doet het gewoon weer goed en tja er kan een keer een mindere wedstrijd tussen zitten. Daarnaast is het prettig als je een CV hebt die veel ervaring heeft.

Spelers als Maldini, Baresi, John Terry, Sergio Ramos of een Thiago Silva. Allemaal topverdedigers die het lang vol hebben gehouden. Komt vooral door hun ervaring. Is ook belangrijk voor een team.

Niet voor niets dat Ajax een Henderson naar binnen haalt. Die moet die jonkies een beetje aansturen.

7 februari 2024 om 13:45

Joh, dat is z'n eerste fout in tijden. Die speelt gewoon een meer dan uitstekend seizoen waarin hij het niveau van voor zijn blessure weer benadert. Hoe selectief kun je zijn?!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren