Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Slagvaardig Heerenveen praat met Chelsea over voormalig transfertarget van PSV

Laatste update:

Charlie Webster is volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid speler van sc Heerenveen. Dat schrijft de Leeuwarder Courant. De Friezen zijn dicht bij een akkoord met Chelsea, de werkgever van de negentienjarige middenvelder, en gaan Webster voor een seizoen huren. De jonge Engelsman moet het gat opvullen dat diverse vertrekkende middenvelders gaan achterlaten.

De Leeuwarder Courant weet dat de kans aanwezig is dat Thom Haye deze zomer een transfer maakt. Sunderland en Toulouse zouden belangstelling hebben voor de spelmaker, die nog een jaar vastligt in het Abe Lenstra Stadion. Daarnaast gaat Rami Al Hajj de deur transfervrij achter zich dichttrekken in Heerenveen en mag ook Tibor Halilovic uitkijken naar een andere club. Het aanstaande vertrek van drie middenvelders maakt dat de Friezen in die linie nieuwe spelers willen hebben en Webster is er daar een van.

De negentienjarige Engelsman speelt op dit moment voor Chelsea Onder 21 en mocht nog niet debuteren in het eerste elftal van the Blues. Wel zat het talent in december 2021 negentig minuten op de bank tijdens het EFL Cup-duel met Brentford (0-2) en speelde hij al wedstrijden voor vertegenwoordigende jeugdelftallen van Engeland. Webster zit al sinds zijn negende in de jeugdopleiding van Chelsea. Dat Heerenveen bij een speler van Chelsea uitkomt, is geen verrassing. Kenneth Zandvliet is sinds een paar weken de nieuwe hoofd scouting van de club uit het Noorden en die fungeerde eerder als jeugdscout voor de Londense club.

In december vorig jaar meldden PSV en Borussia Dortmund zich naar verluidt nog voor Webster. Destijds had Webster een aflopend contract en hoopten beide clubs te profiteren van de impasse in de onderhandelingen, zo schreef Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. Nu de Engelsman zijn contract heeft verlengd, is er van een definitieve transfer geen sprake meer. Een eventuele deal met Heerenveen kan alleen op huurbasis rond komen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Daar heb je toch niet veel aan? Die speler gaat geen cent opbrengen voor Heerenveen. Geef dan eigen jeugd de kans ipv iemand klaar te stomen voor een andere club

1 juni 2023 om 13:40

Tsja soms heb je in de jeugd niks goed genoegs rondlopen en moet je kijken naar alternatieven. Ik heb geen idee hoe heerenveem er financieel voor staat, maar een speler kopen moet er wel inzitten toch?

1 juni 2023 om 13:42

Mason Mount, Lewis Baker en Izzy Brown hebben de Vitesse fans ooit veel doen juichen toch?

Kwaliteit is kwaliteit, huren is een goedkope manier om je selectie op pijl te brengen

1 juni 2023 om 14:15

Zaten een hoop leuke talenten tussen, Piazon, Mount Baker Miazga, maar ook een hoop mindere spelers. Het blijft altijd een gok met die 100.000 talenten van Chelsea.

1 juni 2023 om 13:43

Eigen jeugd is niet goed genoeg, want de goede jeugdspelers worden weggekocht door Nederlandse topclubs. We hebben niet genoeg geld om 6-7 nieuwe spelers te kopen, dus dan moet je wel huren. Deze jongen zal vrijwel niets kosten.

1 juni 2023 om 14:42

Maar ik heb ook niet het idee dat onze jeugd nou echt kansen krijgt in het eerste. Het blijft vaak bij een paar kleine invalbeurten en dan vertrekken ze of hun contract loopt af.

Dit seizoen hebben alleen uit de eigen jeugd minuten gemaakt:
- Rami Al Hajj, inmiddels 23 jaar, 1000 minuten, verdeeld over 17 wedstrijden in de Eredivisie en 4 in de beker.
- Timo Zaal, 19 jaar, 1 minuut gemaakt in de Eredivisie
- Jan Bekkema, inmiddels 27 jaar, 1 minuut in de Eredivisie
- Djenahro Nunumete, 21 jaar, 46 minuten in de Eredivisie

Er breekt al jaren maar weinig tot niks door uit de jeugd, maar ik heb niet het idee dat ze ook maar ''echte'' kansen krijgen. Snap dus ook goed dat ze veelal vertrekken bij Heerenveen.

1 juni 2023 om 15:01

Vind het overigens ombegrijpelijk daat heerenveen toen hornkamp heeft laten gaan en hem op linksback had neergezet.

1 juni 2023 om 16:26

En zo zijn er meer Kieftenbeld. Dat je een talent als Johnsen niet laat debuteren en vervolgens ziet vertrekken naar Ajax en vervolgens weer huurt.
Afgelopen 5 jaar toch amper kansen gegeven aan jeugdspelers, hier nog een paar:
- Gartenmann
- Amofa
- Emil Frederiksen
- Drkušič
- Yoram Boerhout
- Teun Wilke
- John Iredale

Echt gewoon zonde van Heerenveen. En verder ook amper spelers verhuren, zodat je er wellicht nog een transfersom aan kan overhouden/spelers beter worden bij andere clubs.

1 juni 2023 om 13:47

Tja jeugd is al weg gekaapt, zelfs Zaal gaat weg (?)
Samenwerking met topclubs (NL en PL) en soort van Botman constructie levert ook geld op. Niet 10mln maar die categorie krijgen we nauwelijks meer (Odegaard, Karlsson, Evjen etc)
Gaat me meer om attractieve spelers met een vorm van winstconstructie, prima. Verder te weinig geld, te weinig jeugd, etc Businessmodel is eindig, Roozemond geeft aan dat schuld weer op niveau van aantal jaren geleden is wat geen positief nieuws is zeg maar. Je moet andere visie ontwikkelen (had Roozemond moeten doen). Kon mooi met H2 maar nu nog met Huntelaar maar ook met Chelsea bijv. Prima

1 juni 2023 om 14:17

Er vertrekken 3 middenvelders volgens het artikel. Heel simpel gezegd, je kan dan 3 middenvelders van 1 miljoen halen of op deze manier 1 huren en 2 van 1,5 miljoen.

Een speler huren is alvast een goede start voor het nieuwe seizoen. Dan nog een paar spelers erbij met aflopende contracten en dan is het middenveld weer compleet. Velanas wellicht ook een optie om binnen te halen. Christensen van Nordsjaelland is ook een interessante optie evenals Tronstad van Vitesse.

1 juni 2023 om 15:33

De vraag is of Sondre Tronstad daarvoor open staat, maar in de essentie kunnen ze hem gratis ophalen omdat hij uit zijn contract loopt. Het was bij Vitesse in ieder geval altijd wel een betrouwbare speler, alleen ook een type waarvan we er eigenlijk al te veel hadden.

1 juni 2023 om 16:12

Tronstad vond ik erg goed bij Vitesse aan het begin, die lijkt mij niet haalbaar.

Het is zo jammer dat Land naar PSV is vertrokken. Dat had er één geweest die nu had kunnen doorbreken. Maar helaas. Begrijpelijk ergens wel, maar zo zonde voor ons. Zeker nu Zaal ook nog naar Feyenoord lijkt te vertrekken en Boerhout eerder naar Ajax ging. Deze clubs maken het schier onmogelijk om voor ons nog prima spelers op te leiden. En dan komen we op huren uit. Zie hier...

1 juni 2023 om 16:28

Nee, maar we geven ander talent ook amper kansen om door te breken/via verhuurperiodes kansen te krijgen bij het eerste van ons. Het draait al jaren eigenlijk nooit meer om de jeugd. En dat vind ik zo zonde, want er loopt echt wel talent rond. Maar als je hen geen kansen geeft, snap ik ook dat andere jeugdspelers eerder vertrekken naar een andere club.

2 juni 2023 om 08:03

Van 't Loo nu, maar wat verder dan? Een Driouech eerder, maar die ging helaas naar Excelsior. Maar ook dat is geen topper.

Verder kan ik (naast Zaal) echt even geen talenten noemen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren