Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Situatie is niet te vergelijken met die van Leerdam, Bakkali of Boilesen'

Laatste update:
/

De weigering van Christian Santos om zijn aflopende contract bij NEC te verlengen, betekent dat de clubtopscorer in het restant van het seizoen genoegen zal moeten nemen met een rol als bankzitter. Chef Sport Jaap de Groot van De Telegraaf kan daar met zijn hoofd niet bij.

Hij noemt het besluit om de Venezolaan te passeren in het duel met De Graafschap (afgelopen zondag, 1-1) ‘heftig’. Bij winst hadden de Nijmegenaren namelijk beslag kunnen leggen op de vierde plek. “Het klopt ook niet”, vindt De Groot. “Omdat NEC nooit in de speler geïnvesteerd heeft. Er kan hoogstens worden vastgesteld dat de club Santos de kans heeft gegeven om te worden wie hij nu is, nadat hij anderhalf jaar geleden gratis als stagiair De Goffert binnenstapte.”

Santos scoorde dit seizoen al 13 keer, terwijl NEC in totaal 27 keer het net vond. Coach Ernest Faber haalt dus zo’n vijftig procent van zijn scorend vermogen uit het elftal. “Santos is een speler die in zichzelf geïnvesteerd heeft bij een club die daar maximaal van heeft kunnen profiteren. Niet te vergelijken met Kelvin Leerdam, Zakaria Bakkali en Nicolai Boilesen”, aldus De Groot.

Snap jij dit besluit van NEC?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ik las laatst dat dat besluit alweer teruggedraaid is maar blijkbaar dus niet?

10 februari 2016 om 09:10

Idd. las ik ook. Dit was een interview met Faber

Dit is inderdaad wel onzin. Ik snap dat NEC graag aan hem wil verdienen, maar hij is ook 1 van de redenen dat ze nu zo hoog staan. Ik vind dat hij zijn salaris dik heeft terug verdiend en dat NEC blij met hem moet zijn.

Faber wil hem graag opstellen, maar mocht dit niet. Ik had ook begrepen dat Faber vanaf nu zelf mag beslissen.

10 februari 2016 om 10:29

Je kan het ook anders bekijken. Waarom niet alvast een speler opstellen die volgend jaar de doelpunten moet gaan maken?
Dan weet je tenminste wat je kan verwachten voor de spits positie.

10 februari 2016 om 10:47

Hebben ze die speler al in huis dan?

10 februari 2016 om 11:01

omdat nec met santos minimaal drie plekken hoger eindig waardoor ze meer tv gelden krijgen.

11 februari 2016 om 09:15

En wie zegt dat ze volgend seizoen niet 6 plekken lager eindigen als je zijn vervanger niet nu al opstelt? Korte termijn visie is ook niet altijd alles.

11 februari 2016 om 09:19

En daarnaast is dit meteen een bericht naar andere spelers. Wellicht voorkomen ze met deze actie dat dit nog enkele keten voorkomt. Lijkt me iets kostbaarder dan het tv geld voor 3 posities hoger op de ranglijst.
Maar ik snap best dat voetbalfans geen zakelijk inzicht hebben en alleen nu nu nu nu succes willen.

10 februari 2016 om 12:03

Een hogere klassering betekent meer tv inkomsten wat inhoudt dat je een iets hogere begroting hebt. Indirect verdien je dan nog wel aan santos door hem gewoon op te stellen. Denk dat het bestuur ook reeel moet zijn en weten dat een topschutter binnen nec nooit lang te houden is.

Ach, Bakkali kwam toch ook naar Nederland om in zichzelf te investeren? En Boilesen toch ook? En die kon ook naar Chelsea, Fiorentina en Ac Milan. Elke speler investeert in zichzelf en elke speler wil het liefste voetballen, ongeacht contractuele status. Ik kan me voorstellen dat deze actie rond Santos verband houdt met het openbaren van zijn transferclausule op Twitter, dat de club hem hiervoor wilt straffen op deze manier. Ik vind het niet zo verstandig, NEC heeft een spits die zowel in de Jupiler als in de eredivisie scoort, dat zie je niet zo vaak bij promovendi. Koester dat zou ik zeggen.

10 februari 2016 om 10:31

Verschil zit in het opleiden. Santos is geen jeugdspeler die de opleiding heeft doorlopen en waar de club dus in heeft geinvesteerd.

10 februari 2016 om 10:38

Ja ik snap het verschil, maar de club heeft de jeugdspeler ooit zelf benaderd met de vraag of hij bij hun kwam spelen. Dat de club daarbij kosten gaat maken is hun eigen keuze uiteindelijk. Er zijn niet zo veel jeugdspelers die naar een club toe gaan om te vragen of ze aub in de jeugdopleiding mogen, waarna de club dat schoorvoetend toestaat en dat die spelers dan transfervrij vertrekken. Dan zou de club recht van spreken hebben vind ik, nu vind ik dat de club vaak krokodillentranen huilt.

10 februari 2016 om 10:47

Reken maar dat het onder andere te maken heeft met Santos die doodleuk vertrouwelijke informatie lekt in een interview. Dat maak je ook nooit mee en is niet echt respectvol naar de club die hem heeft opgepikt uit de goot in België en na een zeer zwak begin alle kansen en tijd heeft gegeven om de speler te worden die hij nu is. Natuurlijk zijn ze daar bij NEC pissed over, ik vind het ook niet kunnen. Ik denk dat er veel meer speelde en dat het probleem mbt het contract slechts een van de redenen was om Santos een schop onder z'n kont te geven.

Overigens is nu alles weer opgelost en mag Santos als het goed is weer starten. Denk dat Faber hem en Roman samen laat spelen.

10 februari 2016 om 10:54

Ik weet niet of de transfersom vertrouwelijk is, misschien kan iemand dat hier vertellen, maar dikwijls (zeker bij Spaanse clubs) is het bekend wat de gelimiteerde transfersom is. Of het netjes is, zo tegen het einde van de deadline, dat is een ander verhaal.

10 februari 2016 om 12:18

Transfersom was hier dus wel vertrouwelijk, niemand wist ervan totdat Santos zijn mond opentrok. En dat doe je gewoon niet.

10 februari 2016 om 13:59

Ik hoop ook dat hij Roman laat staan, desnoods met Santos achter hem. Roman heeft wel iets, hij is gewoon een beter aanspeelpunt dan Santos. Roman is heel goed in de combinatie, alleen hij komt niet zo snel op gang. Hij mag ook best wat vaker schieten of een actie maken, maar dat zou waarschijnlijk ook wat met zelfvertrouwen te maken hebben.

NEC heeft met volle verstand een kort contract aan deze jongen gegeven. Dan moet je er nu niet gek van opkijken als hij ook weer transfervrij vertrekt.

10 februari 2016 om 11:16

Ja, maar Santos is geen wereldspeler en kan ook dankbaar zijn dat hij de kans kreeg bij NEC. Beide kampen kunnen gewoon wat water bij de wijn doen.

Jammer voor beide partijen. NEC moet hem gewoon opstellen , hij is veel te belangrijk voor dit elftal.
Dat betaalt zich zelf terug met doelpunten.

Mocht NEC hem werkelijk niet opstellen gaat het NEC punten kosten en misschien wel een play-off plek.

Ik weet het niet. Ergens snap ik NEC wel. Ze staan nu mooi in het linkerrijtje en Europa is nooit echt hun doelstelling dus ze kunnen hun dit permitteren. Ze willen wat extra knaken voor een goede speler die niet wil meewerken aan een contractverlenging. Het is heus niet zo dat bij een eventueel verlenging NEC miljoenen meer gaat eisen. Ik snap dit wel.

10 februari 2016 om 11:34

Het is niet zo dat NEC per se wil dat Santos gaat verlengen. Dat is wat de media ervan maakt. NEC zou bij een verlenging namelijk zijn salaris moeten verhogen en dat kunnen ze niet. NEC ging ervan uit dat Santos deze transferperiode zou worden verkocht en dat Roman, de spits voor volgend seizoen, dan kon gaan spelen. Dit is echter niet gebeurd en dus vonden ze dat ze moesten kiezen. Hierbij is de keuze gevallen op de speler met de langste contractduur, degene die volgend seizoen ook in de spits staat. Een best logische keuze toch? Dit is totaal geen verwijt naar Santos dat hij niet wil bijtekenen, dat is wat de media ervan heeft gemaakt.

Ik vindt Santos zelf niet echt een speler waar van je zegt die hebben we nodig. meeste goals scoort hij uit penalty's... koppend is hij ook minder geworden.. wel n echte afmaker

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren