Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sevilla overwintert in Champions League; Idrissi maakt toernooidebuut

Laatste update:

Sevilla heeft zich dinsdagavond voor de achtste finales van de Champions League geplaatst. Het team van Julen Lopetegui won in extremis bij FK Krasnodar en gaat nu met Chelsea uitmaken wie Groep E gaat winnen. Beide teams hebben tien punten na vier groepsduels. FK Krasnodar, waar Tonny Vilhena na 67 minuten inviel, en Stade Rennes hebben slecht een schamel punt en strijden de komende weken om het Europa League-ticket. Oussama Idrissi maakte als invaller zijn debuut in de Champions League.

Sevilla speelde een meer dan uitstekende eerste helft en ging al na vier minuten aan de leiding. Na een goede actie van Lucas Ocampos aan de rechterkant kopte Kaio de bal uit diens voorzet weg uit het strafschopgebied, maar het leer kwam precies in de loop van Ivan Rakitic. De Kroaat schoot de bal met een heerlijke volley laag in de linkerhoek: 1-0. Het team van Lopetegui maakte ook in het restant van de eerste helft een zekere indruk, speelde intelligent voetbal en liet FK Krasnodar vooral rennen.

De thuisploeg speelde eveneens gedurfd voetbal en probeerde de tussenstand te nivelleren, maar had te maken met een uitstekende opponent. De beste kans was enkele minuten voor rust, toen een schot van Rémi Cabella kracht ontbeerde en een makkelijke prooi voor Tomas Vaclik was. Het was aan Jules Koundé te danken dat Krasnodar niet vlak na rust op 1-1 kwam. Cabella ontdeed zich van Nemanja Gudelj, passeerde Vaclik en leek de bal in het lege doel te werken, maar had niet op de rechtervoet van Koundé gerekend.

De samenvatting van FK Krasnodar - Sevilla

Luttele minuten later viel aan de andere kant net niet de 0-2. Igor Smolnikov blokkeerde een inzet van Munir El Haddadi, waarna Luuk De Jong de bal met een volley niet alsnog kon verzilveren. Een belangrijk moment, daar Krasnodar een minuut later op 1-1 kwam. De thuisploeg tikte de bal goed rond en het was uiteindelijk Wanderson die in het strafschopgebied de bal in het doel joeg. Dat was voor Lopetegui het teken om Karim Rekik en Óliver Torres in het veld te brengen voor Sergio Escudero en Rakitic.

Twintig minuten voor tijd werden ook Ocampos en De Jong naar de kant gehaald, ten faveure van Youssef En-Nesyri en Idrissi, om meer snelheid aan Sevilla toe te voegen. Aan kansen geen gebrek in de slotfase. Een inzet van El Haddadi ging over de kruising, een inzet van En-Nesyri eindigde op de borst van Evgeniy Gorodov en Idrissi raakte zelfs het gezicht van de doelman. Diep in de extra tijd tekende El Haddadi alsnog voor de 1-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha ze redden me TOTO hoor. Wat een wedstrijd hoor. Sevilla onnodig moeilijk voor zichzelf gemaakt.

Alle clubs in de Europa league kunnen opgelucht adem halen. Hoop dat ze het ook eens in de CL ver schoppen. Al zullen ze het denk ik tegen de absolute top heel erg lastig krijgen.

Sevilla 2 keer met de hakken over de sloot tegen Krasnodar. Knap hersteld, maar tegen de Bayerns van de wereld weet je dan wel hoe laat het is. Maar goed, voor wie geldt dat niet. Leuk om Idrissi daar te zien spelen en ik heb nooit geweten dat Luuk halve omhalen in z’n linkerbeen had zitten. Weer wat geleerd.

24 november 2020 om 21:10

Gelukkig voor Sevilla is er maar een Bayern... Sevilla is de Europese subtop en heeft al vaak bewezen een toernooi goed te kunnen spelen. Ben benieuwd hoe ver ze het gaan schoppen.

24 november 2020 om 21:14

In de Europa League gaat het vaak grandioos, maar de laatste keer dat ze CL speelden werden ze er door nota bene Leicester uit geknikkerd. Met zo’n poulefase als dit komt Feyenoord ook nog wel naar de volgende ronde, dus vanaf de laatste 16 kunnen we kijken hoe ver Sevilla echt gekomen is. Ik ben er wel benieuwd naar, je gunt het Luuk ook.

24 november 2020 om 22:05

Maar wel 2x Bayern helemaal weggespeeld.

25 november 2020 om 02:04

De laatste keer dat ze CL speelden werden ze er door Bayern "uitgeknikkerd" in de kwartfinale na 2 spannende potjes (en nadat ze Manchester United eruit hadden "geknikkerd", dus wat je zegt klopt niet eens.Ook het jaar daarvoor waar ze er door Leicester "uitgeknikkerd" werden, waren ze de betere van de 2 en hadden ze het zelf verpest door zowel in de heen- als terugwedstrijd een penalty te missen (kregen in de 2e wedstrijd ook nog rood door een "kopstoot" van Nasri nadat Vardy iets smerigs bij Nasri deed). Leicester was overigens de kampioen van Engeland destijds, dus wat zegt dat over de Premier League dan als je zo denigrerend doet naar Leicester?Feyenoord, met alle respect naar Feyenoord, zou hier echt niet uitkomen, maar snap sowieso niet wat dat ermee te maken heeft.Trouwens heeft Sevilla heel recent gespeeld tegen Bayern in de Europese Super Cup en hadden ze het Bayern heel lastig gemaakt, lastiger dan Bayern het heel het jaar in de CL heeft gehad. Waren ook heel dichtbij de overwinning toen.

24 november 2020 om 21:13

In de Super Cup deden ze het anders vrij aardig tegen Bayern. Verloren nipt met 2-1 in de verlenging.

24 november 2020 om 22:00

Pff ja en denk ik toch aan die twee hele grote kansen van En-Nesiry om de 2-1 te maken. Dan had Sevilla het gewoon geflikt. Maar over 120 minuten gezien was Bayern wel de betere ploeg, geen schande overigens. Dat je Bayern überhaupt dwingt tot een verlenging is knap.

Wat een heerlijke speler is Ocampos toch. Elke week één van de betere bij Sevilla. Werkt hard, heeft creativiteit en scorend vermogen. Was in de zomer dicht bij een overstap naar Real Madrid en zou naar mijn mening ook wel een stap hoger aan kunnen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren