Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sevilla-middenvelder Jordán door Betis-publiek geraakt met buis

Laatste update:

De stadsderby in de Copa del Rey tussen Real Betis en Sevilla is zaterdagavond kort voor rust stil komen te liggen. Joan Jordán, middenvelder van de bezoekers, werd bekogeld vanaf de tribunes en geraakt door een buis. Aanvankelijk sijpelde door dat die van ijzer was, maar het voorwerp was waarschijnlijk van plastic. Jórdan ging gehavend op de grond liggen, maar de schade lijkt mee te vallen. Toch is de middenvelder naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. De wedstrijd is (bij een 1-1 stand) inmiddels definitief gestaakt, zo bevestigt de Spaanse voetbalbond.

Het vak van waaruit de staaf werd gegooid kreeg na het stilleggen van de wedstrijd bezoek van politieagenten. De vermoedelijke dader is vervolgens gearresteerd, zo melden Spaanse media. De spelers van Real Betis kwamen na de definitieve staking nog even het veld op om het thuispubliek in het Benito Villamarín te bedanken voor de steun. Het is nog onbekend of de wedstrijd op een later tijdstip uitgespeeld wordt.

Spaanse media wijzen erop dat er in 2007 een vergelijkbaar voorval was tijdens de derby tussen Real Betis en Sevilla. Toen werd Juande Ramos, de toenmalige trainer van de bezoekers, getroffen door een volle fles water. De schrik was toen groter, omdat Ramos bewusteloos achter bleef. Er werd gevreesd voor een schedelbreuk, maar in het ziekenhuis werd geen letsel vastgesteld. Opmerkelijk genoeg werd die wedstrijd twintig dagen later alsnog uitgespeeld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties
15 januari 2022 om 22:50

Sowieso was het echt een geweldige wedstrijd. Deze derbi stelt op 1 of andere manier écht nooit teleur. Betis was overigens wel overduidelijk de betere. Die goal van Sevilla kwam uit het niks. Sevilla spelers die bij elke vrije trap en corner een paar meters sprokkelen, Fekir die na 15 seconden een gele kaart pakt. Fans die 40 minuten lang geen seconden stil vallen. Een wereldgoal van Fekir... allemaal verpest door 1 idioot op de tribune.

Heel merkwaardig moment, terecht dat de scheidsrechter de wedstrijd staakt. Jammer van de match want het was zeer vermakelijk. Ik verwacht toch echt een reglementair verlies voor Betis (of spelen zonder publiek).

Reglementair verlies voor Betis kom maar

Oei dat doet wel zeer denk ik.

Mensen zijn echt echt gek aan het worden

16 januari 2022 om 00:32

Niet de eerste keer. Ajax - Austria Wien in de Meer, 1989. Kostte Ajax 2 jaar Europees voetbal.

(google op Staafincident)

Geen woorden voor
Wordt steeds gekker

Dit blijft de heetste wedstrijd van Spanje. Kan geen Clásico tegenop.

Wel triest natuurlijk dat dit weer kan gebeuren...

15 januari 2022 om 22:33

Madrid derby heeft ook wel wat..

15 januari 2022 om 22:34

Heeft zeker wel wat, maar valt in het niet bij dit. Komt ook dat er over het algemeen minder toerisme op deze clubs afkomt.

15 januari 2022 om 22:36

Als Atletico fan: nee. Wij kunnen echt niet tegen tegen deze derbi op. Laat eerst beide fans maar met 60.000 man een clublied a capella zingen voor elke thuiswedstrijd. Misschien dat de Champions League avonden in het Vicente Celderon nog een beetje in de buurt kwamen, maar ik zou ook zeggen van nee.

15 januari 2022 om 22:38

Precies. Atlético heeft nog wel een mooie kern, maar sinds de verhuizing naar het nieuwe stadion is het natuurlijk ook steeds meer toerisme. Zonde, maar je doet er weinig tegen.

15 januari 2022 om 22:55

Ik vind dat we nog steeds wel van alle Champions League ploegen, bij de meest fanatieke van Europa horen. Maar jullie schijnen ook wel een fanatieke aanhang te hebben, dus ik durf niet toe te geven dat we de allerfanatiekste hebben Het scheelt misschien ook wel dat we nog niet veel hebben bereikt in het Metropolitano. Bij het kampioenschap was natuurlijk ook geen publiek.

15 januari 2022 om 23:57

Voor spaanse begrippen goed. Maar verder vrij matig hoor.
Maar het blijft wel een lekkere club dat atletico, altijd van die viezerikken en dat verdedigende zit heel diep in de clubcultuur.
Atletico is een beetje inter in het klein maar dan wel beter het laatste decenium 😁

16 januari 2022 om 00:04

Ja voor atletico fans ja, maar voor ons Real Madrid leeft het totaal niet.

16 januari 2022 om 00:35

Totaal niet? Dat verklaart de gezapige bioscoop sfeer in het bernabeu.

16 januari 2022 om 11:03

Barcelona, Real.. allemaal dezelfde rotzooi. Je haalt de toeristjes weg en er blijft buiten het veld weinig meer over.

Jeetje heftig hoor.. hoe komt zo een staaf in het stadion dan? Is dit een onderdeel van de tribune die loszat? Of in het stadion meegesmokkeld?

De lat, die bepaal jij. De staaf, die gooien zij… malloten

Spel stoppen, staken en 3 punten aan de tegenpartij. Bij volgend soortgelijk incident zelfde straf plus 'club van dader' punten in mindering. Ook zo straffen bij racistische uitingen. Ik weet dat je hier vooral de club mee raakt, maar publiek uitsluiten heeft blijkbaar geen nut. Wellicht dat de club zich dan ook verantwoordelijker opstelt. Verder dan een lullig omroep (ook vooral omdat het moet) doet de club hier niet tegen.

Dit had zomaar de verkeerde kant op kunnen gaan als hij misschien ergens anders was geraakt, bijvoorbeeld zijn oog of recht tegen zijn hoofd. Als dit echt een harde staaf was, dan moet degene die het heeft gegooid levenslang verbannen worden voor dit soort idiote acties.

15 januari 2022 om 22:39

Het was opzich maar een kleine staaf, maar hij werd wel vol in het gezicht geraakt. Op twitter wordt ook al veel gespeculeerd of het aanstellerij is of niet. Jordan is sowieso al 1 van de grootste toneelspelers op de Spaanse velden, die zou het zeker niet nalaten om Betis een straf aan te smeren. Dus hij heeft wel de schijn tegen. Maar ja wel terecht dat dit gestaakt wordt natuurlijk.

15 januari 2022 om 22:48

Op dat filmpje op Twitter lijkt het erop dat die staaf ‘alleen’ via de grond tegen hem aan stuitert. Blijft achterlijk natuurlijk dat die staaf wordt gegooid. Kwam wel van aardig ver..

15 januari 2022 om 23:21

Dat is omdat de resolutie laag is. De staat raakt hem met het midden van de staaf op zijn hoofd. Als het met een van de uiteinden was geweest had het een stuk minder af kunnen lopen.

WTF, degene die dit gooide direct veroordelen voor poging tot moord! Schandalig!!!

15 januari 2022 om 23:03

Je kunt ook overdrijven

16 januari 2022 om 09:59

Als die scherpe punt Jordan in zijn oog had geraakt had hij wel zijn oog kunnen verliezen.

Bier gooien, flesjes water en (plastic) aanstekers is nog tot daar aan toe... Dat is gewoon baldadigheid. Maar dit? Lijkt wel een heel stuk trapleuning joh. Ben je toch niet goed bij je hoofd als je daarmee gaat smijten. Wat mij betreft wordt Betis uit het tournooi gezet en de supporter vervolgd door poging tot doodslag.

Offtopic wat een wereld Goal van Fekir man.

Ontopic echt gek joh, zit je te kijken vliegt er ineens een staaf tegen speler zijn hoofd aan. zag er best vreemd uit alsje dacht dat het niet gekker kon kan het dus wel bij Betis-Sevilla.

Lekker man, met stalen pijpen gaan gooien. Ongelooflijk dat mensen zichzelf het recht toe-eigenen om dit soort waanzinnige acties uit te voeren. Verbazingwekkend dat de dader überhaupt in staat is geweest om zo'n complexe beweging te maken als je nagaat hoe beperkt zijn hersencellen met elkaar verbonden moeten zijn om dit te doen.

Als dit werkelijk een stalen pijp zou zijn geweest dan lijkt het me sterk dat Jordan überhaupt nog was opgestaan. Lijkt me dan ook meer een stuk pvc pijp, maar hoe dan ook een bizar tafereel wat helaas abrupt een einde maakt aan een zeer vermakelijke wedstrijd.

Dit is gewoon een aanslag op die gozer. Als die staaf zijn hoofd op de verkeerde plek of net even iets te hard raakt is het einde carriere of nog erger. Ik hoop toch dat alles in het werk wordt gesteld om deze crimineel (want supporter ben je absoluut niet als je dit uit naam van je "clubliefde" doet) te traceren, hem direct een levenslang stadionverbod op te leggen en er ook een strafzaak volgt.

Blijkbaar is Betis tot nu toe iedere thuiswedstrijd beboet voor het gedrag van de supporters.

Zat net lekker in dit potje.
Mooi ook die kaart van fekir na een paar seconden en meteen vragen om rood van de sevilla spelers.

Zelf eens bij deze derby geweest, staat toch wel in mijn top 10-15 van europa hoor. Terwijl de spaanse voetbalbeleving op een paar uitzonderingen na toch meestal erg matig is.

15 januari 2022 om 23:06

Voetbal in Spanje is een familiesport. Daarom gebeurt er gelukkig zo weinig op de tribunes. Ik ken oma'tjes die altijd naar het stadion gaan in hun mooiste zondagskleding. Hele gezinnen gaan naar het stadion. De ultras die er waren zijn bij de grote clubs grotendeels het stadion uitgewerkt.

15 januari 2022 om 23:20

Niet bij Betis, blijkt dus dat ze iedere thuiswedstrijd boetes krijgen.

15 januari 2022 om 23:22

Ja precies, erg gezapig en geen grote ultra cultuur die al heel lang bestaat.
Je hebt/had ze wel. Maar niet zoals op de balkan en italie etc.
Beter dat dan dat de normale man nog amper in een stadion komt

16 januari 2022 om 09:55

Espanyol had vroeger in het oude stadion wel een heel fanatieke aanhang. Maar ook daar is het nu veel meer familiepubliek. Het is nu wat gezapig in Spanje maar wel gezellig. Een beetje als in de Arena.

16 januari 2022 om 09:58

Betis als club doet inderdaad te weinig aan de problemen met fans vergeleken met de rest.

15 januari 2022 om 23:21

Leuk, maar om kaarten vragen is niet bepaald te vergelijken met metalen voorwerpen naar spelers gooien.

Hoe heeft hij dat object überhaupt naar binnen gekregen? Zo iets lijkt me niet dat je makkelijk kan verstoppen in je broek.

15 januari 2022 om 23:49

Nou ja ik heb ongeveer hetzelfde formaat en weet eigenlijk altijd wel ieder stadion zonder gezeur binnen te komen.

16 januari 2022 om 00:42

Haha baas!

16 januari 2022 om 08:46

@Nickozzzie haha lekker man. Je liet me daar wel ff lachen.

16 januari 2022 om 09:57

Of hij heeft een stuk buis van de muur gerukt in het stadion.

Nu moet LALIGA echt optreden en zelfs FIFA moet hier wat aandoen want dit gaat echt te ver. Waar is de grens? Tot hoever wordt dit geaccepteerd?

15 januari 2022 om 23:20

Het wordt niet geaccepteerd, vandaar dat de wedstrijd is gestaakt. La Liga gaat ook optreden.

Het schijnt een plastic buis te zijn geweest.

Aanstellerij zegt die Sierd ook nog eens. Dat mensen graag naar Sierd luisteren is mij een wonder

16 januari 2022 om 06:49

Sierd is een koning !

De voornaamste verbazing aan mijn kant zit 'm in het gegeven dat er al zo lang, zo weinig is gebeurd. Van de twee clubs is die van de witgroenen sowieso de club met zwaar onderontwikkelde "fans". Iedere keer dat beide clubs aan elkaar gewaagd zijn, gebeurt er wel weer iets. Paar seizoenen terug ook, toen er met flesjes gegooid werd.

Ik verwacht geen strenge straffen. Het blijft een bananenrepubliek en hun bonden stikken ook van de corrupte figuren en imbecielen.

Lekker reglementaire 3-0 aan de broek. Nultolerantie voor dit soort praktijken.

Ik ga naar t stadion en neem mee....entreebewijs, geld, clubhistorie, en oh ja, een halve ijzerhandel. Wat n zielige figuren daar. Maar ach, die idioten heb je wel bij elke club rondlopen. Triest dit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren