Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Scolari heeft mij nooit gebeld, Vicente del Bosque gaf wel om mij’

Laatste update:

Diego Costa verwierf in september 2013 het Spaanse staatsburgerschap en maakte in maart zijn debuut in de nationale ploeg van la Roja. De 25-jarige aanvaller stelde met zijn keuze voor Spanje zijn geboorteland Brazilië teleur. Costa had dé aanvalsleider van de Seleção op het WK moeten worden, maar komt dus uit voor de regerend wereldkampioen.

/

In de Spaanse sportkrant AS stelt Costa dat hij zijn hart heeft gevolgd: “Luiz Felipe Scolari heeft mij nooit gebeld. De enige trainer met wie ik heb gesproken, is Vicente Del Bosque. Hij gaf wel om mij, nodigde me uit voor een lunch en liet weten dat hij mij wilde hebben. Ik ben erg gelukkig, want hier hebben ze mij als hun eigen broer ontvangen.”

El Lagarto Costa zegt zich ook nog nog Braziliaans te voelen: “Dat zal ook nooit veranderen. Maar ik wil het WK winnen met Spanje en als dat niet lukt, dan hoop ik dat Brazilië wint.” De speler van Atlético Madrid, die op het punt zou staan om zijn transfer naar Chelsea af te ronden, hoopt op 13 juni tegen het Nederlands elftal aan de aftrap te kunnen verschijnen.

Diego Costa heeft lichte hamstringklachten, maar verzekerde vorige week zondag dat hij fit genoeg is voor het duel met Oranje. “Ik voel me goed en ben erg gemotiveerd om op het WK te spelen”, herhaalt hij nu. “Ik houd mij niet in en ga alles geven, zoals ik altijd heb gedaan.” Spanje oefent deze zaterdag tegen El Salvador.

Denk jij dat Spanje de wereldtitel prolongeert?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor Spanje zal er zo veel afhangen of Costa in vorm is of niet.

7 juni 2014 om 10:02

Is dat nou wel zo? Ik heb het Spaanse elftal de laatste wedstrijden niet zien spelen, maar Spanje lijkt qua speelwijze toch juist zo veel op de speewijze van Barca? Ik denk nou niet echt dat Diege Costa daar zo goed in past, eerder Fabregas in de spits..

7 juni 2014 om 17:07

Ja ze spelen zoals Barcelona maar vermits het steeds moeilijker en moeilijker wordt om enkel zo te kunnen spelen hebben ze een alternatief nodig en daarvoor is Costa perfect

7 juni 2014 om 10:06

Enkel Costa in vorm heb je wat aan. Zijn cijfers verbloemen zijn werkelijke kwaliteiten. Heeft 27 goals gemaakt in 1 seizoen. Hij neemt de penalty's, en heeft de bal vaak gekregen terwijl de andere spits hem had kunnen scoren. Natuurlijk staat hij er wel op die plek, maar top 10 aanvallers zou hij nooit bij mogen horen imo.

Hij is een golddigger, alleen dan 1 met wat minder verstand. Brazilie is de topkandidaat.

7 juni 2014 om 10:17

Zonde dat hij voor Spanje heeft gekozen was een mooie voorhoede geweest net Neymar-Costa-Hulk dan heb je die vreselijke Fred niet merr

7 juni 2014 om 11:07

Haha ik ben ook geen liefhebber van Fred, maar toch scoort hij behoorlijk veel voor Brazilië, denk ook niet dat Costa hem maar zo uit de basis zou hebben gespeeld.

7 juni 2014 om 11:11

Daarnaast over Fred zichzelf ook op om het middenveld beter te laten draaide dat zag je tijdens de conferdiration cup. want mede door Fred konden ook Neymar en bijvoorbeeld Paulinho het spel meer naar hun toe trekken

7 juni 2014 om 10:52

Met Torres hebben ze een goede tweede in huis of evt Villa. Zij spelen tijd wel goed bij Spanje of op toernooien.

Costa, Succes speler... Als Spanje niet zo succesvol was geweest, had hij nooit voor hun willen spelen. Van zulke gasten houdt ik al niet. Hoop dat hij flopt. Goeiemorgen, vrinden !

7 juni 2014 om 10:04

Lees het artikel eens vriend

7 juni 2014 om 10:10

Ik snap dat stuk wel, maar je hebt ook nog een beetje eergevoel, lijkt me. Dus als dit jou zal overkomen, zou je bijvoorbeeld ook voor Duitsland kunnen spelen ? Want de trainer van Duitland gaf je wel het gevoel dat je belangrijk bent... tsja.

7 juni 2014 om 10:16

Dus jij zou deze wk niet spelen totdat je vaderland je uitnodigt?

7 juni 2014 om 10:18

Ik zou me verraden voelen door me eigen land, ja. Als er zo onrespectvol met je wordt omgegaan, ik zou het niet pikken. En dan op het laatste moment hadden ze hem wel nodig? Tuurlijk.. Trouwens, jij noemt nu Duitsland, maar de rivaliteit Nederland-Duitsland is vele malen erger dan die van Spanje-Brazilië. Noem dan Engeland.

7 juni 2014 om 10:24

Als mijn vaderland mij niet zou uitnodigen, zou ik DIT wk niet spelen, nee. Zelfs al heb ik duitse roots (wat echt zo is), dan nog ben ik hier opgegroeid.

7 juni 2014 om 10:47

Ik ben landgenoot van Cristi oftewel Portugees. Maar ik zou nooit voor dat land uitkomen, en ik ben opgegroeid hier in Nederland. Maar met alle respect er is 1 land waar ik voor zou willen spelen en dat is Duitsland. En ja achter elke keuze zit een verhaal. Misschien moeten sommige hier even naar kijken ipv direct te oordelen en mensen (land)verrader te noemen.

Tja wel dom van brazilie nu speel je met fred...

7 juni 2014 om 10:29

Bij Scolari maakt het niks uit of je bij je club veel en/of goed speelt, bij hem gaat het erom hoe je in het gele shirt speelt. Ik weet wel zeker dat Fred verzekerd is van een basisplaats vanwege zijn prestaties op de Confed Cup.

7 juni 2014 om 10:55

Fred speelt anders niet verkeerd voor Brazilie. Toch vind ik de spitsen van Brazilie echt heeel armoedig, maar heel veel anders is er ook helaas niet.

Jammer dat veel van die Brazilianen worstelen met hun mentaliteit, een Pato die zich gewoon 100% op de topsport had gericht had een superspits geweest in dit Brazilie.

7 juni 2014 om 10:56

Er is volgens mij niks mis met Pato, hij heeft gewoon echt pech gehad met blessures. Ik heb anders nooit iets raars over hem gehoord.

7 juni 2014 om 11:57

Klopt, misschien is Pato niet helemaal een goed voorbeeld, maar hij heeft het bij clubs in Europa toch ook moeilijk gehad en last van heimwee gehad, heeft misschien ook wel wat met een topsportmentaliteit te maken, hij weet zelf ook dat hij bij Corinthians minder bekijks heeft.

Volgens het artikel spelen Nederland en Spanje vandaag. Nu leef ik inderdaad onder een steen, maar die is zo groot toch niet?

Zou voor oranje niet erg zijn als Diego niet meedeed

7 juni 2014 om 10:28

Is aangepast, dus niet zo reageren als je zelf ook fout zit.

Erg dom van Brazilië want er is toch wel een groot verschil met alle respect tussen een Fred en een Diego Costa. Spanje mag Del Bosque erg dankbaar zijn omdat hij uiteindelijk aan het langste eind heeft getrokken en zo Diego Costa heeft binnengehaald. Nou hopen op een fitte Diego dan komt alles goed :D

Hij had gewoon gelijk tijd begon te dringen hij moest een beslissing maken. Of bij een nationale team waar niemand tegen de bondcoach had geroepen. Hee bondcoach wat ? U bent iets vergeten wat ben ik vergeten dan antwoord Diego Costa !!!!
Of de team waar de bondcoach zelf de gesprek begint en de team genoten blij zijn om hem te hebben. Dus laatse dus ik hoop zo dat spanje nog tegen brazlie moet en dat spanje hun gewoon letterlijk vernederd met aantal doelpunten. En dat Diego Costa daar bijdrage aanlevert en dat brazlie spijt krijgt en vooral die scolarie denkt shit had ik hem maar toch meegenomen. Forza diego costa forza spanje.

Dit spaanse elftal lijkt wel sterker dan 2 jaar geleden, alleen jammer dat navas niet mee is, Navas en Costa zou me wel een goede combinatie lijken, Navas met zijn snelheid en voorzetten en Costa met zijn kracht en doeltreffendheid!

Sow .. 7 juni al .. spelen die tegen elkaar voor het begonnen is?

Lol spanje word 1e,2e of 3e her gaat niet snel naar huis zoals Nederland.

Afschuwelijk dit.' Als spanje het niet wint ben ik voor Brazilie.'jongen als je je land verraadt moet je het wel goed doen. Ben blij dat douglas en toen ook kalou er niet bij waren.ik verlies lievermet Nederlanders dan winnen met voetballers die alleen maar nederlander worden om.zo kans maken op een prijs.

7 juni 2014 om 10:29

En met Brazilië had die geen kans op de prijs?
Hij voelt zich bij Spanje gewoon meer gewaardeerd, simpel.

7 juni 2014 om 11:18

Als je om.die reden van land switched ben je gewoon laf. Meer waardering , ga toch weg man. Als de bondscoach jou goed genoeg acht, ga je mee en anders niet klaar. Seedorf is toch ook geen Italiaan geworden? De italianen hadden ook veel meer waardering voor hem dan wij.

7 juni 2014 om 11:00

Dit gebeurt in heel veel landen hoor. Zelfs in het nederlands elftal. De guzman en Bruno martins indi. zijn ook niet geboren in nederland.

7 juni 2014 om 13:10

BMI was 3 maanden toen die in Nederland kwam, dat is gewoon een Nederlander! De Guzman kwam op zijn twaalfde naar Nederland, dus daar kan ik begrijpen als mensen er een dubbel gevoel over hebben. Echter spreekt hij wel vloeiend Nederlands en is hij als voetballer wel gevormd door Nederland, los van het feit dat hij hier ook gewoon op school gezeten heeft en zo.

Douglas spreekt slecht Nederlands en deed het volgens mij alleen om dat WK te halen, dat moet je als land niet willen (en ook als speler niet, maar goed). Er moet toch een verschil zijn tussen club- en landenvoetbal? Als je kunt aantrekken wie je wilt, ongeacht waar iemand vandaan komt, dan is dat toch het failliet van interlands? Ik ben hier geboren en opgegroeid, maar zou vanwege mijn achtergrond, paspoorttechnisch, ook voor de Duivels uit kunnen komen, maar ik zou dat echt nooit kunnen doen. In mijn geval is het Nederland of niks.

Ik zou als ik Costa was liever voor Brazilie zijn uitgekomen. Eigen land, met een geweldig team en potentie. En bovendien een zekere basisspeler. Een team dat altijd met een echte spits speelt en geen concurrentie.

Del bosque lijkt me ook een veel prettiger persoon eerlijk gezegd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren