Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schöne denkt hardop na over einde carrière na in elkaar zakken van Bas Dost

Laatste update:

Het in elkaar zakken van Bas Dost afgelopen zondag heeft een grote impact gehad op de selectie van NEC. Dat vertelt Lasse Schöne in gesprek met de NOS. De Deen zag Dost zondag vlak voor het einde van het duel tussen AZ en NEC in elkaar zakken. Schöne vertelt onder meer dat hij sinds zondag meer is gaan nadenken over het einde van zijn eigen carrière.

"Het gaat goed met hem", vertelt Schöne over Dost. "Hij ligt nog in het ziekenhuis. Hij moet nog wel voor van alles onderzocht worden, maar het gaat goed met hem. Hij klinkt als Bas, dat is wel heel fijn. Je weet hoe hij is, met die grote lach van hem. Die had hij eigenlijk vrij snel al, toe hij ons videobelde toen wij in de bus zaten. Dat doet je wel goed, dat doet ons wel goed. Maar hij is wel enorm geschrokken, en wij natuurlijk ook."

Schöne vertelt dat hij 'continu wordt geconfronteerd' met de gebeurtenis van zondag. Zo vertelt hij dat hij steeds maar weer foto's en video's ziet van het incident. "Dan komt het wel weer steeds terug. Maar dan is het wel fijn om hem zo te zien. Je merkt wel dat het wat met een team doet. Wij hebben er goed over gesproken. We hebben een sportpsycholoog, Paul van Zwam, die bij ons rondloopt en het is belangrijk om erover te blijven praten. Iedereen verwerkt het anders. Sommigen willen huilen, sommigen willen schreeuwen en sommigen willen lachen. En dat is oké."

Schöne geeft aan dat er de laatste dagen veel is gepraat over het in elkaar zakken van Dost, wat volgens de Deen geen vanzelfsprekendheid is. "Het praten over gevoelens is niet iets wat veel voorkomt in de voetballerij, wat een beetje een machowereld is. Maar we moeten het er juist veel over hebben. Ik moet zeggen dat het wel vrij goed gegaan is. Zoiets heeft ook zo veel impact, dat mensen wel begrijpen dat dit iets is waarover gesproken moet worden. Het kan in de dagen erna, maar het kan ook zijn dat iemand er na een week plots last van heeft. Het is belangrijk dat we erover blijven praten."

Nouri, Blind en Eriksen
Het was niet de eerste keer dat de inmiddels 37-jarige Schöne een dergelijk incident heeft meegemaakt. Toen de middenvelder nog in dienst was bij Ajax, ging het in de zomer van 2017 verschrikkelijk mis bij Abdelhak Nouri. De jeugdspeler van de Amsterdammers liep een hartstilstand op. Sindsdien geeft hij beperkte tekenen van bewustzijn. Schöne stond toen op het veld in Oostenrijk, waar Ajax zijn trainingskamp had belegd. Op afstand kreeg Schöne ook de hartproblemen bij zijn goede vrienden Daley Blind en Christian Eriksen mee. "Ik heb het wel iets te vaak meegemaakt", vertelt Schöne.

"Daar ga je natuurlijk wel over nadenken en ik heb daarom ook het woord gepakt de dag na het incident met Bas." Wat Schöne precies heeft verteld, laat hij in het midden. Toch wil hij er wel iets over kwijt. "Ik heb aangegeven hoe ik erover denk en aan de jonge gasten meegegeven als ze er mee zitten, dat ze dan met vrienden, familie of de aanvoerder moeten praten. We moeten er voor elkaar zijn. Het zet mij namelijk wel aan het denken. Het komt iets te vaak voor de laatste tijd. Ik ben ook geen 22 meer en heb een lange carrière gehad. Ik vraag me af hoelang ik nog door wil. Dat vroeg ik mezelf al af en nu nog meer. Dat gesprek voer ik nu met mensen om mij heen, maar ik heb nog niets besloten."

NEC neemt het donderdag in het kader van de TOTO KNVB Beker op tegen Roda JC Kerkrade. "Voetbal is sowieso minder belangrijk dan gezondheid. Natuurlijk werk je nu wel anders naar de wedstrijd toe, want er wordt niet alleen over Roda JC gesproken. Bas wil dat we vol gas gaan geven, maar dat het een andere wedstrijd wordt dan normaal, is wel duidelijk."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Snap het wel als je het zo vaak meemaakt. Heeft een mooie carrière gehad en stoppen is geen rare actie op deze leeftijd. Lekker terug naar Amsterdam komen om je trainerspapieren te halen of een andere functie evt, gezien hij al had aangegeven iets te willen doen via Ajax.

1 november 2023 om 21:06

Ik vraag mij echt af of door de voedingssupplementen (doping) geen link is met alle hartkwalen. Je ziet het ook steeds meer bij wielrennen alsmede voetbal. Ze hebben allemaal astma en weet ik wat voor gezondheidskwalen in hun medisch paspoort staan, en toch kunnen ze "topsport" bedrijven.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren