Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schitterend: Dortmund viert na 1.015 dagen terugkeer van ongelooflijke pechvogel

Laatste update:

Voor Borussia Dortmund werd het thuisduel met SC Freiburg een duel om niet snel te vergeten. De ploeg van Edin Terzic won mede door twee treffers van Donyell Malen eenvoudig met 3-0 en zag Mateu Morey na ruim duizend dagen zijn rentree maken.

De 23-jarige Spanjaard kwam in 2019 bij Dortmund terecht, nadat hij was overgekomen uit de jeugdopleiding van FC Barcelona. In vierenhalf jaar tijd kwam Morey echter niet verder dan dertig officiële wedstrijden in de hoofdmacht. Oorzaak? Twee slepende blessures.

Morey raakte eerst geblesseerd in mei 2021 tijdens een bekerwedstrijd tegen Holstein Kiel, om vervolgens bij zijn terugkeer ruim een jaar later opnieuw in de lappenmand te belanden.

Opnieuw krijgt Morey te horen dat hem een revalidatie wacht van ruim een jaar. Vrijdagavond, bijna anderhalf jaar na zijn tweede blessure, was het moment daar.

Morey werd twee minuten voor tijd bij een 3-0 stand binnen de lijnen gebracht voor Ian Maatsen en beleefde daarmee na 1.015 dagen zijn rentree in het shirt van Dortmund. Het zorgde voor kippenvel in het Signal Iduna Park.

De invalbeurt was voor trainer Terzic de kers op de taart. De Duitse oefenmeester zag zijn ploeg de beste prestatie van 2024 leveren tot dusver. "We hebben het duel vanaf het begin gedomineerd", sprak hij bij DAZN. "Ik vond dat we heel gedisciplineerd en volwassen speelden."

Ook Malen, die zijn doelpuntenproductie van vorig seizoen evenaarde, was content. "We hebben de juiste intensiteit getoond en op de juiste momenten gescoord. Niclas Füllkrug en ik vullen elkaar goed aan. Je ziet dat we sinds de winter een grote stap voorwaarts hebben gezet."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een nachtmerrie moet dit zijn geweest voor de speler en de club. Netjes dat hij nu wat minuutjes kan snoepen. Hopelijk breekt hij toch nog door.

10 februari 2024 om 09:12

En hopelijk breekt hij niet iets anders 🫣

Niet helemaal waar aangezien hij ook een half uur meedeed tegen AZ in die oefenpot tijdens de winterstop. In officiële potten wel, of je moet BD2 ook meetellen want daar deed hij ook al twee keer mee in officiële potten tegen Hallescher FC en Jahn Regensburg.

10 februari 2024 om 09:26

Het gaat natuurlijk om zijn officiële rentree bij de hoofdmacht op het hoogste niveau. Mooi toch dat deze jongen dat nog mag beleven? Het is altijd maar de vraag hoe revalidatie verloopt en of je de focus en commitment kunt blijven vasthouden voor dat moment.

Doodzonde zeg, was destijds bij La Masia een van de grootste talenten. Jammer dat het door blessures niet uitkwam.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren