Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Schiphol hernoemen? Nee, daar zie je ze wegvliegen, hier zie je voetbal’

Laatste update:

De Amsterdam ArenA wordt vanaf volgend seizoen formeel omgedoopt tot de Johan Cruijff ArenA en daar is Jordi Cruijff erg tevreden over. “Het is mooi dat mijn vader, een echte Amsterdammer, dit eerbetoon krijgt in de stad en bij de club waar hij ‘geboren’ is”, aldus de oud-middenvelder tegenover De Telegraaf.

Het bestuur van de ArenA, Ajax en de gemeente spraken in april 2017 in een intentieovereenkomst af om de stadionnaam te veranderen. De streefdatum van 25 oktober werd echter niet gehaald. Omdat het stadion onder de nieuwe naam mogelijk inkomsten misloopt, moest worden gezocht naar een tegemoetkoming, zo vertelde toenmalig locoburgemeester Kajsa Ollongren.

Operationeel directeur Rutger Arisz liet later, in november, weten dat de ArenA nog voor het einde van het kalenderjaar zou worden hernoemd, maar ook dat gebeurde niet. Donderdag maakte Ajax bekend dat er alsnog een akkoord is bereikt. “De familie en ik zijn blij dat het eindelijk zo ver is. Amsterdam, Ajax en Johan Cruijff zijn aan elkaar verbonden. We zijn heel trots op dit speciale moment”, aldus Cruijff jr.

Ook icoon Sjaak Swart is blij met het nieuws: “Dit is fantastisch, hartstikke goed.” Na de dood van Cruijff gingen er ook stemmen op om Schiphol te vernoemen naar de beste Nederlandse voetballer aller tijden, memoreert De Telegraaf. De 79-jarige Swart denkt dat de huidige oplossing beter is: “Zo blijft Johan bij Ajax. Op Schiphol zie je ‘ze’ wegvliegen, in de ArenA zie je lekker voetbal.”

Moet ook Schiphol vernoemd worden naar Johan Cruijff?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In de JC Arena zie je ze hopelijk vaak binnenvliegen!

Iemand die altijd zo negatief over het Nederlands elftal is geweest en Nederland in de steek liet op het wk in 78 ook nog alle veren in zijn kont steken en alles naar hem vernoemen dat laat zien hoe krom het in Nederland is vent heeft nooit ge deugd

6 april 2018 om 08:39

Ik vond hem wel een goeie voetballer

6 april 2018 om 08:52

Weet jij wel waarom hij niet mee ging naar Argentinië? Of zou jij je gezin achter laten in Barcelona als iemand je huis is binnen gelopen met een wapen om je te bedreigen dat je familie er aan gaat als hij naar het WK gaat? Voetbal is maar een dom spelletje, je familie is je alles.

6 april 2018 om 08:57

+ het feit dat meneer Cruyff overstapte vanuit wraak naar de aards rivaal..maar ik bemoei niet

6 april 2018 om 09:23

Inderdaad, bij overlijden worden vaak de negatieve dingen vergeten en de mooie dingen verbloemt. Natuurlijk was het een grote voetballer, maar het is geen god ofzo.. (bij wijze van).

En waarom deden ze het niet toen hij nog niet overleden was? Blijkbaar was het toen nog niet zo een "hype".

6 april 2018 om 08:59

Wat een onzin! De beste voetballer die Nederland ooit heeft gekend (of in ieder geval een van de) en een van de betere Nlse trainers ooit, naar dit specifieke verhaal toe: een van de beste voetballers die Ajax ooit heeft gehad, zo niet de beste, iemand die talloze prijzen met de club heeft gewonnen, die persoon zou geen eerbetoon mogen krijgen, omdat hij nogal eens kritisch durfde te zijn op het NLs elftal?!?!
Ik heb zelf overigens weinig ongefundeerd negativisme van hem gelezen over het NLs elftal overigens. Over het algemeen kon ik me best vinden in zijn kritiek. Ja: het was niet vaak positief, maar ik zie dat ook als de topsporter die streeft naar perfectie.

Maar goed: ongeacht dat. Al had hij nog zoveel onzin uitgekraamd dat je er misselijk van wordt. Hij is ontegenzeggelijk iemand die het Nlse voetbal op de kaart heeft gezet en ver buiten onze landsgrenzen bekendheid en aanzien genoot. Het is niet meer dan terecht dat je zo iemand een eerbetoon geeft. Als je dat niet begrijpt vraag ik me af wat voor jou dan nog wel logisch of correct is....

6 april 2018 om 09:01

Zot je dwars he? Denk even waarom hij niet ging.. moet toch genoeg zeggen. Zodra jij de naam Cruijff leest kom je elke keer weer met t zelfde. We hoeven niet allemaal t zelfde te denken. Maar wat jij zegt is gewoon raar. Daarbij getuigd t van geen enkel respect naar onze grootste voetballer ooit.
Enige die altijd negatief doet ben jij. Vooral als t om Ajax of Cruijff gaat. Kinderachtig

6 april 2018 om 10:10

En heel toepasselijk heb je op het moment van schrijven 14 duimpjes

We kunnen ook overdrijven met dingen vernoemen..... de arena is toch goed genoeg

6 april 2018 om 09:21

Niet te klein denken Hangover, wat dacht je van Nedercruijff.

6 april 2018 om 09:22

En kunnen we nog meer plaatsen naar ex spelers noemen 😛. Voel wel wat voor MADUROdam of SONCK en Breugel Of Klaasenwaal

Schiphol zou je dan beter “Oranjes Kans op deelname aan WK/EK”......

Kijk.....vliegt ie er weer een weg.....en daar nog een....en daar, daar en daar!!’

Misschien kunnen we ook Nederland veranderen in Cruijffland en Amsterdam in Cruijffdam Rotterdam in Rottecruijff. Ik zeg maar iets geks!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren