Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schalke laat enkelvoudig Spaans international definitief terugkeren naar LaLiga

Laatste update:

Coke Andújar verruilt Schalke 04 definitief voor Levante, zo maken beide clubs via de officiële kanalen bekend. De 31-jarige Spaanse vleugelverdediger speelde afgelopen zes maanden al op huurbasis voor de club uit Valencia en keert nu dus definitief terug in zijn thuisland. Coke heeft zich tot medio 2022 aan Levante verbonden.

Het contract van de Spanjaard in Gelsenkirchen liep nog tot medio 2019. Levante heeft naar verluidt anderhalf miljoen euro neergeteld om Coke definitief over te nemen van Schalke. “De situatie is niet altijd gemakkelijk geweest voor hem, hij is veel geblesseerd geweest. Desondanks bleef hij altijd positief en heeft hij zich een echte teamspeler getoond. We wensen hem het beste bij Levante”, licht Christian Heidel, sportief directeur bij Schalke, het vertrek van Coke toe op de website van de club.

Schalke nam Coke in de zomer van 2016 over van Sevilla, maar door een zware knieblessure liep zijn dienstverband in Duitsland nooit uit op een succes. In de anderhalf jaar dat de verdediger voor Schalke speelde, kwam hij tot tien optredens en één doelpunt. Omdat hij geen vaste waarde was in Gelsenkirchen, lieten die Königsblauen hem in januari op huurbasis naar Levante vertrekken.

Tijdens zijn huurperiode in Spanje kwam Coke tot achttien wedstrijden en drie doelpunten, waarmee hij een belangrijk aandeel had in de handhaving van Levante in LaLiga. Na vijf jaar voor Sevilla te hebben gespeeld ging de verdediger in 2016 zijn eerste buitenlandse avontuur aan. Coke speelde eerder voor Rayo Vallecano.

Goede aanwinst voor Levante?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is het beste voor hem. Heeft veel pech gehad met blessures. Ik kan me herinneren dat hij op zijn eerste training bij Schalke op trainingskamp al direct zwaar geblesseerd raakte. Toen hij eindelijk weer fit was, paste hij niet meer in het spelsysteem. Zonde, want hij is altijd een bruikbare speler vind ik, met veel sympathie.

Valt me trouwens wel op dat op Raúl na, er maar heel weinig Spanjaarden slagen bij Schalke, om wat voor redenen dan ook.

2 juli 2018 om 21:49

Sowieso doen spelers het in hun eigen land vaak beter dan in het buitenland.. Hoeveel Engelse, Italiaanse of Duitse spelers zijn bijvoorbeeld succesvol geweest in het buitenland?

2 juli 2018 om 22:14

Dat klopt uiteraard, maar bij Spaanse spelers valt het in verhouding wel erg op. Spelers als Jurado (toentertijd recordaankoop met 13 miljoen), Insua, Escudero en nu Coke. Dit waren bij hun clubs toch goede spelers en kwamen bij Schalke niet uit de verf. Vaak na vertrek bloeide hun carriere weer wat op. Mascarell mag nu het tegendeel bewijzen.

Het zal ook met het cultuurverschil te maken hebben. Ik kan me sowieso weinig Spanjaarden herinneren in de Bundesliga (behalve bij Bayern), die het helemaal gemaakt hebben.

Daarentegen presteren bijvoorbeeld Brazilianen, Kroaten en Nederlanders in verhouding weer erg sterk Bij Schalke.

2 juli 2018 om 22:16

Casgoigne, McManaman, Beckham, Zola, Valli, Ravanelli, Kroos, Gomez en Lothar zijn er een paar 😉

2 juli 2018 om 23:39

Kroos doet het ook wel aardig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren