Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

SC Cambuur wacht na bezoek van AZ nog altijd op eerste zege

Laatste update:

SC Cambuur weet bijna niet meer wat winnen is. De club uit Leeuwarden haalde uit de laatste vijf duels van vorig seizoen maar twee punten en bleef ook dit seizoen nog verstoken van een zege. Zaterdag lukte het niet om AZ klein te krijgen, al is de 1-1 tenminste iets. De strijdlust die de club toonde nadat het op achterstand was gekomen, is iets om op voort te borduren. AZ koestert het punt en krijgt nu twee zware duels voor de kiezen: eerst tegen FC Augsburg, daarna tegen Feyenoord.

/

Inclusief de Europa League en KNVB Beker reisde AZ met vier overwinningen op rij naar Friesland en die serie gaf uiteraard vertrouwen. Het voetbal wat men liet zien was aanvallend en Markus Henriksen nam het doel in de eerste fase een keer onder vuur, maar zonder te scoren. Ook de thuisclub creëerde een mogelijkheid, via topscorer Bartholomew Ogbeche: hij scoorde eveneens niet. Halverwege de eerste helft brak Vincent Janssen de score open met een raak schot, nadat iedereen bij Cambuur vergeefs appelleerde voor hands van de spits.

Cambuur liet de herhaling van de situatie zien op het grote scherm -iets dat niet is toegestaan- en dat leidde tot gefluit en gemor op de tribunes. En of het door die tegengoal kwam of dat Cambuur gewoon zijn dag niet had: daarna lukte er even weinig bij de thuisclub. Pas kort voor rust was er weer een opleving, toen een bal van Sander van de Streek op de doellijn pas werd gekeerd. In de rebound stond Martijn Barto buitenspel. In de tweede helft kwam het eerste serieuze gevaar weer van AZ, dat het via Janssen probeerde.

/

Hij toonde weer zijn zucht naar de goal en stuitte op Nienhuis, maar haalde er slechts een corner uit. De storm van de Alkmaarders ging weer wat liggen, Jack Byrne kwam erbij voor Cambuur en de thuisclub voelde daarna het zelfvertrouwen toenemen: eerst kopte Sjoerd Overgoor net over, daarna was Martijn Barto gevaarlijk met het hoofd en vervolgens viel de 1-1. Ogbeche schoot van dichtbij binnen en gaf daarmee het startsein voor een spannende fase in Leeuwarden. Drie kansen kwamen er liefst voor Cambuur om op 2-1 te komen, maar Gino Coutinho hield zijn team knap op de been.

De krachten vloeiden langzaam weg bij het team van Henk de Jong, dat de wedstrijd met tien man uitspeelde: Wessel Dammers vloerde Ridgeciano Haps en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. De 1-1 kwam echter niet meer in gevaar voor de thuisclub, die waarschijnlijk nog wel zal napraten over de handsbal in de eerste helft. De jacht op een driepunter zet zich volgende week voort, wanneer ADO Den Haag op bezoek komt. Voorlopig blijft Cambuur voorlaatste met maar vijf punten.

Komt SC Cambuur voor de winterstop nog weg uit de kelder van de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ongelooflijk dat az deze wedstrijd niet allang op slot had gegooid! Als je zelf niet scoort dan valt de goal aan de andere kant. Na de 1-1 hield coutinho ons op de been!

17 oktober 2015 om 20:34

Ik denk dat de scheidsrechter AZ op de been hield. Ongelooflijk wat een blunder. Bewuste handsbal van Jansen en een doelpunt wat nooit en te nimmer goedgekeurd mag worden. Cambuur weer benadeeld

17 oktober 2015 om 21:30

AZ had daarvoor ook al de beste kansen.....

En vlak na de rust krijg AZ 5 100 procent kansen.... Waarvan hupperts er 2-3 verpest en van Overeem hakjes doet en nienhuis verder zijn beste wedstrijd ooit keepte bij schoten van dos santos



Dit is altijd AZ, een team in nood punten cadeau geven

17 oktober 2015 om 21:36

Mazzel met jullie keeper anders verlies je hem ook nog.

19 oktober 2015 om 11:31

AZ was eerste helft iets beter, begin 2e helft heeeel veel beter, dat zakte weg en wij scoren die 1-1. Daarna heeft Coutinho met ongelooflijke reddingen AZ gered. Wat een goeie keeper kan dat zijn. Erg goed op de lijn. Goeie keus van John geweest om die Rochet eruit te halen. Nadelig voor Cambuur in dit geval haha.

Typisch AZ ook weer om haar kansen niet af te maken. Hupperts die 1-op-1 mist en Gouweleeuw die van een metertje of 5 over schiet. Daarmee gaf je Cambuur de hoop waar ze uitstekend gebruik van hebben gemaakt. Uiteindelijk maakt Cambuur dan ook terecht gelijk. Jammer, had meer ingezeten.

Ongelofelijk dat het doelpunt wordt goed gekeurd 😪. Az was beter, toch knap van cambuur dat ze het koppie omhoog houden en blijven voetbal. Zoveelste blunder tegen cambuur.

Die 0-1 had nooit goed gekeurd moeten worden. Daardoor wordt az de wedstrijd ingeholpen en krijgen wij een klap. Uiteindelijk terug geknokt tot 1-1. Over die rode kaart kan ik weinig zeggen was aan de andere kant van het stadion maar leek mij terecht, iemand die mij daar meer over kan vertellen?

17 oktober 2015 om 20:59

Ik had niet het idee dat Dammers hem raakte. Makkelijk gegeven geel

17 oktober 2015 om 21:15

Ja maar als je (Haps zijnde) op snelheid bent, hoef je maar licht aangeraakt te worden om al uit balans te worden gebracht. Laat achter Dammers nou veel ruimte liggen, dus terecht geel. Daarbij kreeg hij zijn eerste gele kaart door te protesteren, ook niet echt slim dus. De goal van AZ was inderdaad hands, maar moeilijk te zien voor scheids- en grensrechter. Wie weet hoe de wedstrijd dan had gelopen... niemand.

17 oktober 2015 om 21:37

Als hij hem raakt, maar daar twijfel ik over.

17 oktober 2015 om 23:50

Jaa oke, maar ik denk niet dat Haps zomaar zou gaan liggen aangezien er veel ruimte achter Dammers lag. Ik denk dat ie licht getoucheerd werd en doordat hij op snelheid was uit balans raakte en dus viel. Ach ja, haha.

Ik snap niet waarom ze Martens,vlaar en El Hamdaoui geen contract geven. Dat is de ervaring die je nodig hebt. Mooi dat Cambuur een punt pakt. Ik hoop dat Cambuur niet voor degradatie speelt. Ze verdienen eredivisie

Coutinho
M. Johansson
Vlaar(c)
Gouweleeuw
Jop v Linden
Ortiz
Martens
Henriksen
Dos Santos
El Hamdaoui
Jahanbaksh
17 oktober 2015 om 21:41

Haha, Vlaar is veel te duur. Mounir wilt buitenland. Martens is te blessuregevoelig.

18 oktober 2015 om 01:09

dan moete ze lekker tegen cambuur concurreren en langzaam kapot gaan sjonge jonge
het gaat erom dat AZ deze spelers moet overtuigen en dat ze eigenlijk nog wat goede namen moeten halen anders ga je langzaam kapot

18 oktober 2015 om 09:47

@kharika, niet zo piepen.
Het is dat er niet met scherp werd geschoten gisteren, anders was het een 0-3 partijtje geworden.
Dit houdt de competitie spannend, we moeten wel met ze alle op niveau blijven

Onnodige verliespunten, de bal moet tussen de palen boys. Helaas gebeurden dat niet, en krijg je die tegengoal... Come on Az, even bij de les blijven en Henriksen leer eens in 1 X te schieten ipv aannemen en dan schieten.

Cambuur laat wel weer zien een goede ploeg te hebben die zeker eredivisiewaardig is, m.n. Ogbeche is in bloedvorm.

18 oktober 2015 om 01:11

ik vind het publiek altijd goed van cambuur. Lekker met ze allen springen enzo. Kan Oranje wel nodig hebben + het gedeelte van de kuip die niet doorgesnoven is. Die zijn ook altijd goed in hun team pushen naar goals

Cambuur weer het slachtoffer van een arbitrale blunder. Begint een gewoonte te worden dit seizoen. Jammer..

Ik heb de wedstrijd niet gezien maar ik heb nu net de samenvatting gezien.
Het verbaast me dat ik hier mensen zie roepen dat Az meer had kunnen halen.
Allereerst had die goal niet toegekend mogen worden, daarbij heeft Cambuur absurd veel kansen laten liggen.
Laat ik wel zijn, ja Az ook maar man, die Coutinho hield absurd veel uit de goal. Op basis van de samenvatting was Cambuur de ploeg die het dichtst bij de winst was.

18 oktober 2015 om 08:40

Je geeft je antwoord eigenlijk zelf al, 'ik heb de wedstrijd niet gezien'.

@ voetbalzone, de beelden op het grote scherm worden herhaald vanwege een doelpunt. Niet vanwege een situatie, dus wel toegestaan. Weten waar je over praat..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren