Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Rulli wijst Heitinga op pijnlijke fout die hij maakte tijdens trainerschap

Dinsdag, 6 juni 2023 om 21:25Wessel Antes • Laatste update: 21:31

Gerónimo Rulli is van mening dat Ajax meer had kunnen doen om de strafschoppenserie in de finale van de TOTO KNVB Beker te winnen van PSV (1-1, 2-3 na strafschoppen). Dat zegt de Argentijnse keeper tegenover Ajax TV. De 31-jarige Argentijn onthult dat hij een vervelend gevoel heeft overgehouden aan de verloren reeks tegen de Eindhovenaren. “Een penaltyreeks kun je trainen en dat hebben we niet gedaan”, aldus Rulli.

Rulli, die zich in de Europa League-finale van het seizoen 2020/21 kroonde tot absolute penaltyheld bij Villarreal, baalt nog altijd van de verloren strafschoppenreeks. “Het zijn momenten waarop je je als keeper heel belangrijk voelt. Je moet op een of andere manier met de adrenaline zien om te gaan. Ik houd ervan, omdat het het enige moment is waarop jij de held kan zijn. Ik vind een penaltyserie geen loterij. Je kunt erop trainen en dat hebben we niet gedaan.” John Heitinga, die komend seizoen niet meer voor de groep staat bij Ajax, gaf eerder aan niet op penalty’s te trainen omdat hij het eeuwenoude fenomeen als een ‘loterij’ beschouwt.

De Argentijn probeert de slechte prestaties van Ajax dit seizoen te relativeren. “Het moest zo zijn. We hebben ook veel jonge spelers in de opstelling. Zij moeten de moeilijke momenten ook meemaken. Ze hebben alleen de mooie kanten van het spel meegemaakt, bekers winnen. Dit zijn de zware tijden, wanneer je je doel niet bereikt of wanneer je meer kritiek dan complimenten krijgt. Of wanneer een ander team beter is.” Uiteindelijk eindigde Ajax in de Eredivisie op de derde plaats, met maar liefst dertien punten minder dan aartsrivaal en landskampioen Feyenoord.

Bij Ajax ligt Rulli, die afgelopen winter voor acht miljoen euro werd overgenomen van Villarreal, nog vast tot medio 2026, met een cluboptie voor nog een jaar. De viervoudig international van la Albeceleste kijkt uit naar betere tijden. “We moeten ervan leren, zodat we ons volgend jaar beter kunnen tonen. We moeten ons voorbereiden wetende dat er een team is dat beter was dan wij. Met dat in het achterhoofd moeten we proberen om beter te worden en het landskampioenschap terug te veroveren.” Het moet de komende weken duidelijk worden wie het trainerschap van Heitinga bij Ajax overneemt.


Poll

Heeft Rulli gelijk?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door proboscis)

Had je dr maar meer moeten houden

6 juni 2023 om 21:32

Vgm heeft die meneer aardig zijn best gedaan tijdens de penalty’s in die wedstrijd. Zat overal bij 🤡

6 juni 2023 om 21:37

Is het enige probleem van Rulli, dat hij relatief klein is voor een keeper. En dan mis je bij strafschoppen gewoon net die paar cm. Was hij 10 cm langer, zou hij in één zin genoemd worden met Neuer, Ter Stegen, Courtois en Oblak..

6 juni 2023 om 21:40

Daar is hij echt te matig voor, Martijn.

6 juni 2023 om 21:44

Helemaal niet mee eens, een geweldige reflex. Voor zijn lengte degelijk in de lucht. Heerst in de 16, komt vaak goed uit. Voetballend ook goed. Echt, het enige wat hij mist is 10 centimeter.

6 juni 2023 om 21:44

Rulli is groter dan Ter Stegen en evengroot als oud penalty killer Diego Alves. Hij is 1.89 en vrijwel geen enkele keeper is 1,99. Die 10cm is dus wel overdreven. Voetballend ook niet echt goed, maar gewoon oke.

6 juni 2023 om 22:06

"was hij 10 cm langer, zou hij in één zin genoemd worden met Neuer, Ter Stegen, Courtois en Oblak.."

Haha, zo lust ik er nog wel een paar.

6 juni 2023 om 22:19

Wij boffen maar dat we gewoon in hetzelfde tijdperk leven als Rulli keeper is. Rulli is gewoon een prima keeper. Maar hem, buiten 10 cm, in het rijtje Neuer, Ter Stegen, Courtois en Oblak zetten is echt alle schaamte voorbij 😂😂😂

7 juni 2023 om 07:12

@martijn R "het enige wat hij mist is 10 centimeter" that's what she said.
maar ben het verder met je eens, geen wereld keeper, maar gewoon een goede keeper die echt dat niveau wel aankan, denk dat hij ook wel een punt heeft voor wat betreft het trainen van de penalties, maar uiteindelijk heeft ook heitinga een beetje gelijk, je kan trainen wat je wil, het zal nooit zo zijn als in de wedstrijd.
denk dat Rulli ook nog even naar de ranglijst moet kijken van afgelopen seizoen, dan weet ie dat er niet één team, maar 2 teams beter zijn om het landskampioenschap te veroveren

7 juni 2023 om 09:55

@martijn R: Het was even zoeken naar de zin waarin zijn naam samen met de naam van die andere keepers wordt genoemd, maar ik denk dat ik 'm heb gevonden.

"wanneer Rulli 10cm langer zou zijn geweest had hij bij lange na nog niet het aan niveau van Neuer, Ter Stegen, Courtois en Oblak kunnen tippen, maar een goede keeper is het wel."

7 juni 2023 om 10:32

Relatief klein voor een keeper met z'n 1.89? Hele vreemde uitspraak.

6 juni 2023 om 21:34

Domme opmerking, kun je ook inhoudelijk reageren? Het is natuurlijk belachelijk dat je voorafgaand aan een bekerfinale niet traint op penalties.

6 juni 2023 om 21:46

Daarop had hij willen trainen dus

Als je de penalty’s van Ajax zag, kan je niet ontkennen dat wat extra training handig was geweest. Je moet het niet zo overdrijven als Van Gaal, maar er is zeker een middenweg.

6 juni 2023 om 21:36

De penalty van Auassar was ook niet om over naar huis te schrijven, en Sparta had wel geoefend. Situatie blijft anders met de druk erop. Vergeet niet dat we in 2000 ook hebben geoefend op penals. Hielp Frank, Clarence, Patrick en Jaap ook niet echt. Die bal van Stam zoeken ze nu nog.

6 juni 2023 om 21:40

Blijf het met je oneens hoor. Penaltynemers kunnen prima hun vaste hoek oefenen, een goed genomen penalty is onhoudbaar.

Onder druk ben je dan gewoon geoefend op je vaste hoek. En ja, er zijn altijd twijfelaars die onder druk van de vaste hoek afwijken.

Trainen op penalties is ook geen garantie op succes, maar wel noodzakelijk.

6 juni 2023 om 21:49

We hoeven het natuurlijk ook niet eens te worden 😉 Ik snap je punt ook helemaal, kan je ook absoluut geen ongelijk geven.

6 juni 2023 om 21:51

Dat is nog steeds geen reden om het niet te doen. Je wilt je toch zo goed mogelijk voorbereiden en daar hoort oefenen bij.

6 juni 2023 om 21:53

Nee gelukkig niet. Ik ben bijvoorbeeld wel tegen penaltynemers in de 118e minuut inbrengen. Dat legt vrij veel druk op zon speler.

6 juni 2023 om 22:02

@ Erik
Eens hoor. Echter denk ik persoonlijk dat de trainingstijd in zo’n aanloopweek beperkt is. Ik zou, persoonlijk, die tijd liever in tactische elementen steken dan een exces als een penaltyserie. Wil je er serieus op gaan oefenen is het natuurlijk meer dan een minuut of 10 wat ballen van 11 meter laten schieten. Ik zou het vanuit prioriteiten niet doen, maar wil best onderstrepen dat het nuttig kan zijn.

@ Sta
Wederom eens. Tenzij je als trainer zeker weet dat je nog geen 3 namen vrijwillig op papier krijgt. Maar dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk.

6 juni 2023 om 21:53

Ach, die van PSV waren minstens even slecht haha. De meest gelukkige won die serie. Mogelijk gemaakt door de schandaligste penalty van allemaal, die van Alvarez. Of je nou wel of niet traint, als iemand zo een bal inschiet dan houdt het op.

6 juni 2023 om 22:13

@Fossen, ik kan niet in het hoofd van Alvarez kijken. Maar waarschijnlijk gaat hij ervan uit dat de keeper op zon bepalende penalty altijd een hoek kiest.

Dan gaat hij onder druk toch twijfelen hoek kiezen of door het midden en schiet hij zo belabberd binnen.
Vind ik zeer aannemelijk.

6 juni 2023 om 22:55

Conclusie: waardeloze penalty 😉

7 juni 2023 om 08:26

Het is gewoon een onzin om penalty’s extra te trainen. Je gaat daardoor niet beter schieten of geplaatst in een hoek. Helemaal kan je de situatie niet creëren zoals op dat moment is: de sfeer/spanning.

Enige wat je kan doen is penalty’s analyseren van tegenstander en dit met de keeper meegeven.

Had ook zelf erop kunnen trainen natuurlijk als hij het er niet mee eens was.

6 juni 2023 om 21:38

Uhm.. volgens mij zat hij bij elke penalty in de juiste hoek. Makkelijk scoren met je opmerking. Dit ging over het nemen van de strafschoppen

7 juni 2023 om 05:43

Nam hij een penalty of moest hij ze tegen houden en koos hij vaak de juiste hoek. Dit ging om het trainen van de veldspelers, niet de keeper

Natuurlijk is het meer dan een loterij. Ik vond het ook echt dom van Heitinga om er niet op te trainer. Daarnaast was het ook wel aan Roulli geweest om een briefje te hebben met welke hoek hij moest kiezen bij welke speler, dat kan hij zichzelf dan weer kwalijk nemen.

6 juni 2023 om 22:09

Hij zat bij elke bal in de goede hoek..

6 juni 2023 om 22:12

Vraagje uit nieuwsgierigheid. Is dat briefje niet meer iets voor een video-analist?

Ben blij dat Heitinga weg is! In de jeugd matig en terend op het talent wat Ajax in de jeugd heeft! Qua tactiek door de mand gevallen maar zagen wij al in de jeugd

6 juni 2023 om 23:25

Niet helemaal fair. Heitinga werd deze rol ingeduwd terwijl hij er niet klaar voor was. Wordt nu te hard afgerekend naar mijn mening. Hoe kan je een onervaren trainer in zo’n situatie voor de leeuwen gooien. Mega faal van de directie vind ik.

7 juni 2023 om 05:44

Hij heeft zelf die beslissing gemaakt. Gooi de schuld nu niet op anderen

Één van de zoveel beginners fouten van Johnny

De een ziet het als een loterij, de ander voelt zich er wel prettig bij. Het kan sommige spelers wellicht toch dat stukje extra zelfvertrouwen geven, waardoor ze minder zenuwachtig zijn en beter presteren. Zeker als er vanuit de groep signalen zijn dat ze het graag doen, is het een gemiste kans.

Begrijp nog steeds niet dat ze Rulli gene penal hebben laten nemen. Die, die hij maakte in de EL finale.. Wat een bal was dat zeg! Heeft misschien wel een betere penalty dan driekwart van onze veldspelers..

Makkelijk scoren dit. Je kan wel honderd keer oefenen op een penalty, als de druk er vol op staat is het toch anders. Zowel het nemen als keren van de bal. Maar ik ben blij dat hij komende seizoen elke dag gaat oefenen op het tegenhouden van penalty’s. Vanaf nu pakt hij er minimaal 3 van de 5..

6 juni 2023 om 21:36

Dat is de eeuwige discussie. Om maar even de vergelijking te trekken, dan kunnen we ook maar beter stoppen met legeroefeningen. Onder druk is het tich anders.

6 juni 2023 om 21:44

Hoewel ik je punt snap, denk ik dat er een verschil in zit. Penalty’s nemen is nou niet bepaald de hoofdfunctie van elke voetballer. Ik heb liever dat ze 15 minuten positiespel doen, dan 45 minuten penalty’s oefenen.

7 juni 2023 om 00:16

Je hoeft er niet elke dag op te oefenen, maar met een bekerfinale in zicht, is het toch niet heel gek? Laat ze even een kwartier lang penalties nemen een week lang. Zie je meteen wie het wel en niet kan en een gast die er 90 van de 100 in schiet zal er misschien ook met meer vertrouwen staan.

Zowat alle aspecten van het voetbal worden getraind behalve het nemen van penalty,s. Blijf het vreemd vinden.

Je kan er op trainen, maar je kan als keeper ook zelf je verdiepen, beelden terug kijken om meer te weten. Een trainer hoeft daarvoor toch niet altijd je handje vast te houden. Vind het dan vooral amateuristisch van hem zelf, mits hij dit wel heeft gedaan, dan niks gezegd.

Als je de fouten zag van Rulli in de laatste wedstrijd, zou ik even beschaamd mijn mond houden...

6 juni 2023 om 22:10

Wat heeft de laatste wedstrijd precies te maken met de penalty serie tegen PSV?

6 juni 2023 om 22:14

Als je zelf grossiert in fouten, zou je het er goed aan doen om anderen NIET de maat te nemen,

6 juni 2023 om 22:38

Hij die zonder zonde is, werpe de eerste steen. Al denk ik dat we dan nooit meer stenen nodig hebben met z’n allen.

7 juni 2023 om 05:45

Wat een onzin. Hij mag dit best benoemen. Echt een domme fout van Heitinga waar hij naderhand ook nog nonchalant over deed.

Bij hockey trainen ze op een strafcorner, bij basketbal trainen ze op de vrije worp en zo kunnen we nog even doorgaan. Waarom zou men dan niet op penalty’s kunnen trainen bij voetbal en noemen sommigen dit een ‘loterij’?

Ik heb zelf eens als kind van 11jr onder "grote" druk een penalty moeten nemen.
Geloof me.. het is totaal niet te trainen. Je staat stijf van de zenuwen en het is zo anders dan een penalty voor de gein na het trainen te nemen.
Funfact; Ik schoot raak en werden ook kampioen

Rulli heeft hier gewoon gelijk. Je kan die druk niet echt nabootsen maar je kan wel degelijk een vaste trap oefenen. Dat geeft natuurlijk geen garanties dat je hem wint maar het vergroot ze wel als je ze moet nemen. Oranje verloor met penalties ondanks dat Van Gaal er echt op heeft gehamerd. Alleen je verliest die penaltyreeks niet doordat de penalties zo belabberd waren ingeschoten. Een Van Dijk en Berghuis faalden omdat Martinez gewoon erg goed was niet omdat de penalties zo zwak waren zoals met Alvarez en Timber het geval was.

Het Nederlands elftal had wel veel getraind en we kennen allemaal het resultaat.

7 juni 2023 om 01:52

En toch waren die penalty's van Van Dijk en Berghuis gewoon scherp genomen. Het is dat Emiliano Martinez een ware penaltykiller is. Bij Timber en Alvarez was het gewoon schrijnend hoe slecht die waren genomen. Je kan er zeker wel op oefenen maar het geeft je geen garantie dat je hem wint.

Tja daar zijn de meningen over verdeeld. Luis Enrique wilde dat de Spaanse internationals in het seizoen voorafgaand aan het WK elk 1000 penalty's zouden nemen. Dat pakte goed uit....

Praktisch alle specialisten zeggen dat je erop kunt trainen.
Toch merkwaardig dat het vooral Nederlanders zijn die beweren dat er niet getraind kan worden op penalty's. Toevallig een land met verschillende trauma's op dat vlak.

Ik hoop dat hij dat ook heeft aangegeven bij Heitinga zelf en niet alleen nu achteraf. Ben het wel met hem eens dat er gewoon getraind kan worden op strafschoppen.

Rulli is keeper en die moeten keepen. En wanneer hij dat constant op hoog niveau doet of foutloos is, mag hij wat langer opblijven dan Sesamstraat om te trainen penalty’s tegen te houden. Grote bek moet je hebben vooraf, dan ben je een meneer maar nu is hij een zeikerd.

Tsja. Deels waar. Aan de andere kant: wat let je als keeper zijnde om te zeggen tegen een paar spelers: wij blijven nog even een kwartier op het veld en gaan niet het krachthonk in of douchen. Wij gaan samen wel even wat pingels oefenen?

Natuurlijk kun je hierop trainen. Het probleem is dat als erop getraind wordt dit gedaan wordt in de twee weken voor een toernooi of een finale. Iets trainen is niet dat een paar keer doen. Dit moet je vanuit de jeugd trainen en niet sporadisch als het uitkomt. Ook niet 10 strafschoppen aan het einde van een training.
Basketballer schieten soms honderden (rake) vrije worden op een dag als training. Je kunt dit zeker trainen maar dan moet je het wel goed doen. Kijk anders ook maar naar de kickers in American Football. Hun taak is vergelijkbaar met een strafschop. Is allemaal te trainen.

Als Rulli er niet één tegenhoudt, kun je trainen tot je een ons weegt en win je nog niet,

De spanning die bij penalty’s kun je niet trainen, een vaste trap wel waardoor je denk ik ook minder spanning zult voelen, bij het nemen van de strafschop

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax183
10.Excelsior16-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. de GraaffKeeper00
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper70
G. RulliKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Keeper, 31 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Ajax 1 0 0 0
2022/2023 Ajax 19 0 1 0
2022/2023 Villarreal 14 0 1 0
2021/2022 Villarreal 32 0 2 0
2020/2021 Villarreal 2 0 0 1
Laatste voetbalnieuws

Inan verwacht verandering in selectie Ajax: ‘Mogen ze zelfs beiden weg?’

Ajax heeft straks weer een doelman te veel in de selectie, zo concludeert journalist Johan Inan donderdag in het Algemeen Dagbblad. Diant Ramaj is tot de winterstop eerste keeper in de...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren