Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

RTL7 weet het zeker: Tuchel vertelt ‘broodjeaapverhaal’ over De Ligt

Laatste update:

Thomas Tuchel heeft als trainer van Bayern München een ‘broodjeaapverhaal’ verspreid over Matthijs de Ligt, dat beweert RTL7-journalist Sam van Royen. Tuchel liet dinsdag weten dat hij De Ligt afgelopen zaterdag in de verloren competitietopper tegen Bayer Leverkusen (3-0) negentig minuten op de bank hield vanwege rugklachten.

Tuchel ving het duel met Bayer Leverkusen aan met een vijfmansdefensie. De Duitse oefenmeester koos voor drie centrale verdedigers: Dayot Upamecano, Eric Dier en Kim-min Jae. De Ligt moest hierdoor genoegen nemen met een reserverol, terwijl hij voor dit duel in 2024 nog geen minuut had gemist. Upamecano maakte tegen Leverkusen zijn rentree na blessureleed, Kim Min-Jae keerde terug van de Azië Cup.

“Het is een aparte situatie, die van Matthijs de Ligt bij Bayern München. Volgens trainer Thomas Tuchel heeft de oud-Ajacied rugproblemen, maar volgens bronnen van onze verslaggever Sam van Royen is dat een broodjeaapverhaal”, schrijft het RTL7-programma VTBL op X.

In aanloop naar de Champions League-wedstrijd van Bayern München tegen Lazio gaat Van Royen in op de reserverol van De Ligt, die woensdag ook in het miljardenbal op de bank startte.

“Thomas Tuchel zei gisteren (dinsdag, red.) op de persconferentie dat De Ligt last had van zijn rug, en dat hij daarom het risico niet durfde te nemen. Wij horen van betrouwbare bronnen dat Matthijs de Ligt wel fit was en gewoon kon spelen”, aldus Van Royen.

Daags voor het treffen met Lazio ging Tuchel in op de situatie van De Ligt. “Hij heeft het momenteel moeilijk, want hij heeft te maken met hevige concurrentie op de twee posities achterin”, zei de trainer van Bayern.

“Er is voor hem niets veranderd. Hij is een geboren vechter. Hij maakte furore bij Ajax en Juventus. We rekenen op hem en hebben hem nodig. Er is een flinke concurrentiestrijd, maar dat hebben we nodig.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klassiek pestgedrag, hij wil De Ligt uit de club werken. Hoopt vast dat hij veel geld oplevert zodat hij iemand anders kan kopen.

15 februari 2024 om 07:18

Lekker dat tuchel verloren heeft met zijn top opgestelde speler Upamenco

Ik als Bayern dan zie De Ligt graag blijven omdat het een betrouwbare verdediger is. Maar ik kan het begrijpen dat hij niet altijd basis kan spelen want hij is niet zo goed als mensen denken in NL. Een goede verdediger maar hoort absoluut niet tot de allerbesten van de wereld. Wat mij betreft komt er nog een verdediger, het liefst Diomande van Sporting. Dan heb je 4 hele goeie verdedigers net als City.

14 februari 2024 om 22:46

Beste speler van de Eredivisie, Golden Boy, CL team van het jaar, Bundesliga team van het jaar en ook bij Juve wilden ze hem niet kwijt. Heeft een ongelooflijk aantal wedstrijden bij louter topclubs maar Tuchel die van Bayern een traag hersendodend elftal maakt ziet het niet in hem zitten en dus is hij niet top van de wereld?

14 februari 2024 om 23:41

Laatste seizoen bij Ajax was het Blind die de beste verdediger was bij ajax en veel moest opknappen voor de Ligt.

Bij Juve werd duidelijk dat hij maar op 1 specifieke kant in de verdediging kon/wilde spelen en werd hij voorbij gestreefd door Demiral totdat hij ernstig geblesseerd raakte. En al jaren was juve verdedigend bijna perfect en met de Ligt was het opeens gatenkaas.

Bij Bayern trokken ze verdedigers aan omdat het blijkbaar te wankel was met de Ligt, wederom gatenkaas in de verdediging. En nu dus duidelijk bankzitter.

Bij Oranje ook voorbij gestreefd door eredivisie spelers.

Dus of de Ligt wereldtop is?
Bij ajax wellicht de potentie maar laten we het houden op een bovengemiddelde verdediger.

15 februari 2024 om 09:44

Myvision, als De Ligt echt op van de wereld was geweest dan had hij of Upamecano of Kim wel uit de basis gehouden en dan had Bayern niet Eric Dier gehaald voor dezelfde positie. Wanneer hij top van de wereld was geweest had Juventus hem niet mer verlies verkocht aan Bayern zo graag wilde ze hem behouden zelfs.

Daarnaast beste speler van de Eredivise, Golden Boy, CL team van het jaar is niet meer heel relevant lijkt mij omdat dit al weer 5/6 jaar geleden is.

Misschien is De Ligt gewoon niet zo heel erg goed als wij denken en heeft die vroeg gepiekt in dat Ajax seizoen net als een aantal overige spelers.



Hoezo wordt dit opeens gebracht als exclusief nieuws van Rtl7/vtbl? Terwijl Voetbalzone na de wedstrijd met Leverkusen al een artikel hierover heeft gepubliceerd waarin Bild hetzelfde concludeerde, omdat De Ligt tegen Bild zou hebben gezegd "top fit" te zijn?

Nog even geduld dan is ook deze trainer weg bij Bayern. Met het materiaal dat hij heeft na tachtig minuten achter staan tegen middenmoter Lazio en wederom niet bovenaan in de competitie. De gemiste strafschop van Dortmund tegen Mainz hielp hem per ongeluk aan een kampioenschap, maar je kan niet geluk blijven hebben. In het COVID seizoen nog de finale van de CL gehaald en verloren tegen de ook al ontslagen trainer Flick (gaat lekker daar bij Bayern), daarna niets gepresteerd, behalve honderden miljoenen bij Chelsea over de balk gooien zonder resultaten. De Ligt moet wachten op zijn ontslag, dan komen er wellicht kansen. Zo niet, dan moet ie lekker elders gaan voetballen. MU is natuurlijk de ideale club voor hem als Ten Hag mag blijven.

Waarom kunnen sommige trainers niet gewoon eerlijk zijn, al dat liegen is nergens voor nodig. Iemand anders is beter dan jou klaar dan is het aan de speler om zijn keuze te maken. Maar tegenwoordig willen trainers alleen maar werken met bevriende makelaars om zo maar spelers te blijven kopen, maar weinig trainers maken spelers daadwerkelijk ook een betere speler. Zonde om telkens dit soort kinder gedrag te moeten lezen!

Een beetje rugpijn en fit genoeg om te spelen kan toch ook beiden het geval zijn?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren