Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ronald Koeman ontkent hardnekkig gerucht: ‘Helemaal niet! Nee!’

Woensdag, 8 september 2021 om 16:13Dominic Mostert • Laatste update: 17:58

Ronald Koeman heeft andermaal benadrukt dat hij met Riqui Puig door één deur kan. De trainer van Barcelona onderhoudt volgens hardnekkige geruchten in Spanje een moeizame relatie met de 22-jarige middenvelder, die dit seizoen nog geen minuut in actie kwam. In interviews met Sport en Mundo Deportivo erkent Koeman woensdag dat hij regelmatig met Puig spreekt over aspecten van zijn spel die beter moeten, maar van een ‘hekel’ is volgens de oefenmeester absoluut geen sprake.

“Helemaal niet! Nee!”, reageert Koeman tegenover Sport op de suggestie dat hij iets tegen Puig zou hebben. “We hebben vaak met Riqui gesproken. We hebben tijdens de trainingen geanalyseerd wat hij beter moet doen om meer kansen te krijgen.” Volgens Koeman zijn er personen die erop uit zijn om Barcelona in diskrediet te brengen. “Maar de waarheid is simpel: ik wil winnen, de spelers willen winnen, de club wil winnen, de supporters willen winnen en ik zal altijd de beste spelers opstellen. Als we winnen, ben ik een goede trainer. Als we verliezen, kan ik er niets van. Dat accepteer ik. Laat me dan tenminste de beslissingen nemen waarvan ik vind dat ze genomen moet worden.”

In gesprek met Mundo Deportivo weidt Koeman nog wat verder uit over de situatie van zowel Puig als Samuel Umtiti. “Ik geef kansen aan spelers die het beste willen voor de club en wedstrijden willen winnen”, stelt de Nederlander. “Ik spreek niet specifiek over Umtiti en Riqui, maar in het algemeen. De trainer gaat altijd op zoek naar het sterkste elftal. Elke speler kan de trainer tijdens de trainingen laten zien dat hij meer kansen verdient. Als iemand die kansen dan niet krijgt, komt het door de concurrentie. Ze hebben allebei veel concurrentie. De één speelt op het middenveld, waar we veel spelers voor hebben, de ander moet zijn plek weer verdienen na blessureleed. Er zit niets anders op dan hard werken.”

Ook Umtiti heeft last van concurrentie: Koeman beschikt over Gerard Piqué, Eric Garcia, Ronald Araujo en Clément Lenglet en desnoods kan ook Frenkie de Jong nog centraal achterin spelen. “Umtiti geeft alles in de trainingen en staat er op fysiek vlak beter voor dan vorig seizoen”, aldus Koeman, die evenwel wat minder genadig is voor Puig. “Riqui moet dingen verbeteren waar we over hebben gesproken tijdens de voorbereiding. Daar wijzen we tijdens de trainingen op. Hij is een middenvelder en daar staan er maar drie van op het veld. Een centrale middenvelder moet tegenwoordig heel compleet zijn, zowel met als zonder de bal. Dat geldt voor alle jonge spelers. En er is concurrentie, want er zijn heel goede middenvelders. Om kansen te krijgen, moet je heel goed zijn.”

Vorige week claimde Marca dat voorzitter Joan Laporta graag ziet dat Umtiti en Puig meer speeltijd krijgen. De verdediger en de middenvelder speelden dit seizoen allebei nog geen minuut voor Barcelona. Laporta zou begrip hebben getoond voor Umtiti in een gesprek tussen de clubleiding en de verdediger; Umtiti kampt al jarenlang met knieklachten en zei onder meer dat de medische staf van Barcelona er niet in geslaagd was om achter het hoe en waarom van zijn blessureleed te komen. Laporta zou ervan overtuigd zijn geraakt dat Umtiti een kans verdiende en dat de club wellicht tekortgeschoten was op de momenten dat de Fransman hulp nodig had. De preses zou met Koeman gaan praten om ervoor te zorgen dat hij meer begrip moet tonen voor de situatie van Umtiti, luidde de berichtgeving.

Samuel Umtiti barstte in tranen uit tijdens vergadering met Barcelona

Samuel Umtiti raakte emotioneel tijdens een gesprek met de clubleiding over zijn situatie.Lees artikel

De situatie van Puig is wat anders. Een jaar geleden kreeg hij te horen dat hij op huurbasis mocht vertrekken bij Barcelona, maar hij bleef in het Camp Nou. Vervolgens speelde hij veertien competitieduels, waarvan twaalf als invaller. In de Spaanse kranten wordt al langere tijd geschreven over de relatie tussen Koeman en Puig, die problematisch zou zijn. In januari benadrukte Koeman al dat hij 'niets tegen' Puig heeft en dat herhaalt hij nu in het interview met Sport. Op basis van de berichtgeving lijkt duidelijk dat Laporta een zwak heeft voor spelers als Puig en Umtiti, maar vorige week maakte de voorzitter al duidelijk dat hij Koeman nooit heeft gevraagd om bepaalde spelers vaker te laten spelen.

"Ik heb de trainer nooit gevraagd om Puig en Umtiti vaker in te zetten. Het zou nergens op slaan om met de trainer te praten over zulke onderwerpen. Hij heeft meer technische kennis dan ik", maakte Laporta duidelijk in een interview met TV3. Ook AS vroeg Laporta naar de berichtgeving en specifiek naar Puig. "Ik heb nooit gezegd dat hij moet spelen. Ik heb misschien gezegd dat ik hem waardeer als speler, net als ik bijvoorbeeld Álex Collado waardeer, maar ik zal mijn trainer nooit onder druk zetten. Ik vraag de trainer weleens hoe spelers ervoor staan, want ik wil geen zelfopgeleide talenten kwijtraken.”


Poll

Verdient Riqui Puig meer speeltijd bij Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door perspectief)

Ik geloof ook niet dat Koeman echt wat tegen Puig heeft, wel geloof ik dat hij niet in zijn speelstijl past en dat is enorm zonde.
Puig liet onder de vorige trainer enorme indruk achter bij zowel de fans als bij de journalisten.
Ik kan me echt niet voorstellen dat hij er nu niks meer van bakt, die jongen heeft enorm veel potentie van wat ik gezien heb van hem.
Snap niet dat Koeman niet eens kijkt hoe die hem kan plaatsten in zijn speelstijl, een goeie trainer weet daar wel raad mee zou je zeggen.

8 september 2021 om 12:21

Puig vond ik vaker goede indruk maken onder koeman en ook tijdens de pre-season.

Koeman wou ook pedri verhuren. omdat er niet een betere was moest hij wel met pedri spelen. Ik weet zeker als Koeman Wijnaldum kon halen toen hij pas begon bij barca, was pedri verhuurt. Koeman is koppig.

Kijk een beetje verheldering en ik snap Koeman ook zeker. Maar laten we echt eerlijk blijven, want wij supporters zien elke wedstrijd en zijn niet blind. Riqui was in pre-season qua spel en zelfs rendement onze beste middenvelder. Hoezo krijgen Gavi en Nico dan wel minuten en hij niet? (die 2 zijn trouwens ook gewoon toptalenten daar niet van). Ik vind Riqui een voetballer die in de kleine ruimte heel sterk is, hij heeft ook een hele goede inzicht en overzicht. Kan met 1 pass (zowel over de grond als door de lucht) medespelers vrij voor de keeper zetten.

Ik vind Riqui meer een 8 dan een 6, maar zelfs op de ''xavi'' plek heb ik hem goede wedstrijden zien spelen. Je zou hem meer kunnen rouleren met Pedri, vooral omdat Pedri zo belachelijk veel heeft gespeeld. En dan is het aan Riqui om ons en Koeman te overtuigen. Maar als je zelfs in pre-season zo goed presteert en vervolgens als het seizoen begint amper een beroep wordt gedaan op je, dan gaan mensen gauw denken dat het iets persoonlijks is. En dat Riqui het niveau wel degelijk aan kan heeft hij de periode onder Setien al bewezen. Hij speelde toen veel en was onze beste middenvelder (zelfs beter dan Frenkie speelde hij ja).

Wat het middenveld betreft hebben we als Barcelona supporters weinig te klagen. Het is onze sterkste linie en in potentie echt absolute wereldtop. Pedri, Frenkie, Gavi, Nico en Riqui zijn gewoon voetballers die gemaakt zijn voor het type spel dat Barca wil spelen. Wel vind ik dat je qua ervaring/kwaliteit op termijn een aankoop moet doen om Busquets op te volgen. Nico en Frenkie kunnen daar spelen, maar vind ze beide sterker als links of rechtshalf.

8 september 2021 om 12:25

Garrincha10 je hebt gelijk.
Ik blijf het zeggen Koeman is geen coach voor Barcelona. Naar dit seizoen moet hij weg.

8 september 2021 om 12:33

Ik vind dat hij wel een coach voor Barcelona is hoor begrijp me niet verkeerd. Hij geeft jeugd de kans en kan een team bouwen/naar zijn hand zetten. Enkel deze specifieke situatie met Riqui verbaasd mij. Je moet het volgens Koeman duidelijk laten zien (in trainingen geeft hij aan), maar als je het in pre-season in wedstrijden laat zien, waarom krijg je zodra het seizoen officieel is begonnen geen minuten? En andere jonge spelers zoals Gavi en Nico wel? In de huidige selectie is Riqui de beste 1 op 1 vervanger voor Pedri op de linkshalf positie. Gavi vind ik meer een technische motor die regie voert, de lijnen uitzet en het tempo bepaald (dus gewoon een type zoals Xavi).

8 september 2021 om 12:55

Soms liet hij hem ook een minuut voor tijd invallen vorig seizoen. Koeman is een sympathieke kerel maar hij mist af en toe takt. Dat zie je aan hoe hij met spelers omgaat die niet zijn favorieten zijn. Juist tegen de Getafes in Spanje heb je heel veel aan Puig. Hij kan het spel openbreken met een steekpass. Xavi en Iniesta waren ook de koning van de steekpass. Nu missen we dat een beetje op het middenveld.

8 september 2021 om 13:56

Ja en Frenkie mag zelfs een voorbeeld nemen aan Koopmeiners. Die zet met 1 penetrerende dieptepass Til zo wat alleen voor de keeper. Frenkie kan uitstekend dribbelen, versnellen, kappen en draaien. Maar dat eeuwige korte getikt links of rechts begint mijn keel uit te komen. Open toch gewoon het spel over lange afstand als er ruimte ligt voor je medespeler. Of beter nog: ga je afstandsschoten ontwikkelen op de training en begin dat in de praktijk uit te voeren. Als wij dit zien, moet een Koeman dat toch ook inzien en erin kunnen krijgen? Hij teert nu teveel op zijn 2018/2019 seizoen.

8 september 2021 om 14:14

Hoezo is hij geen coach voor Barca ?

8 september 2021 om 15:06

Ben het niet met jullie eens. Ik snap wat jullie zeggen over Frenkie maar zijn rol is zoveel groter dan dat. Jullie doen bet of Frenkie geen dieptepass a la Xavi of Iniesta kan geven. Dat kan hij wel en doet hij ook. Frenkie houd veel meer rekening met het collectief. Is de motor van de ploeg, onderschept belangrijke tegenstoten, bepaalt het tempo en het ritme dat kunnen er niet veel. Frenkie kan echt steken, lange ballen geven en schieten, als je Barca volgt zie je dat. Hij doet het alleen niet zomaar voor niks.
Puig komt gewoon nog veel te kort voor Barca. Leuk dribbeltje en goede energie, maar het is allemaal veel te kinderlijk en je wint er de oorlog nog niet mee.

8 september 2021 om 15:18

Dieptepass en spel kantelen mag frenkie echt veel vaker doen. Xavi maakte verdedigingen helemaal gek met hoe vaak hij het spel van links naar rechts kantelden. Ik ben het met de beschrijving van garrincha eens, korte ruimte tikken kaatsen bal aannemen beheerst frenkie en kan dat met zijjn ogen dicht. Zijj schot vind ik persoonlijk niet zo van belang, misschien nu messi weg is mag hij meer schieten. Maar als hij laat zien dat. Hij het spel beter verdeelt is dat al prima.

8 september 2021 om 18:51

Matige trainer, Tactisch erg matig, dramatisch wisselbeleid en geen people manager die de hele groep betrekt zie Riqui etc. Dat Umtiti niet speelt is terecht, man wat is die gezakt zeg.

8 september 2021 om 20:08

@Garrincha10, leuk betoog, maar je snapt Koeman toch wel? Ik zie dit een beetje als de Ihattaren van Barcelona, buiten zijn houding om want die lijkt goed te zijn. Het is gewoon een speler die door supporters gebombardeerd is tot "het grootste talent van de club" en die moet eigenlijk kosten wat kost spelen, anders kan de trainer er niks van. Want als zo'n Piqui speelt, ziet het er heel erg leuk en getalenteerd uit. Voor een trainer gaat het echter ook om de intensiteit die een speler aankan, hoe een speler zich houd aan tactische instructies en dus ook hoe hij het invult als er gestreden moet worden. Het lijkt mij echt een heel leuk talentje, maar ik had hem verhuurt aan een club uit het rechterrijtje in LaLiga. Hopelijk veel speeltijd, de kans om karakter op te bouwen en fysieke inhoud te krijgen voor zo'n zware competitie.

Ik weet niet wat iedereen in Puig ziet, de keren dat ik hem heb zien spelen vond ik hem niet echt overtuigend. Ja hij rent heel veel maar dat is het.

8 september 2021 om 17:10

Zeg gewoon dat je hem niet heb zien spelen.

9 september 2021 om 07:43

Ik heb hem juist vaak zien spelen daarom juist vind ik hem niet bijzonder. Het is een soort Bojan daar dachten ook genoeg dat ie de volgende Messi zou zijn, we weten allemaal hoe het met hem afliep.

Ik denk dat Koeman hem niet opstelt omdat ´frenkie´ en ´riqui´ geschreeuwd door een vol stadion nogal makkelijk door elkaar wordt gehaald. Het is niet meer dan een pragmatische keuze 1 van de twee dan stelselmatig uit te sluiten, en Frenkie is natuurlijk voor 75 miljoen gehaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4950 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Girona3816
3.Barcelona3414
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lamine YamalAanvaller151
Ferran TorresAanvaller143
Oriol RomeuMiddenvelder130
R. LewandowskiAanvaller137
M. ter StegenKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren