Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronald Koeman ontkent ‘definitieve breuk’ met Oranje-afvaller

Laatste update:

Ronald Koeman sluit niet uit dat er nog toekomst weggelegd is voor Jasper Cillessen bij het Nederlands elftal. De 34-jarige doelman kende een dramatisch seizoenslot en werd daarom gepasseerd voor de Final Four van de Nations League. Koeman zegt zaterdag op de persconferentie dat zijn beslissing slechts een momentopname is. "Wij hebben gewoon voor de beste drie keepers gekozen", aldus de bondscoach.

Cillessen beleefde een seizoenslot om snel te vergeten. De NEC-goalie ging een aantal keer gruwelijk in de fout en zag dat afgestraft worden met zijn ontbreken in de definitieve Oranje-selectie. Koeman ontkent echter dat het einde verhaal is voor Cillessen bij Nederland. "Nee, dat klopt niet. Omdat wij gewoon voor deze Nations League voor de beste drie keepers hebben gekozen. Het is einde seizoen en we gaan straks het nieuwe seizoen in en dan gaan we kijken. We hebben nu duidelijk niet voor Jasper gekozen vanwege zijn vorm", licht de bondscoach zijn beslissing toe.

Iemand die wel tot de definitieve groep behoort is Andries Noppert. De doelman van sc Heerenveen is pas net weer fit, maar dat vormde geen reden voor Koeman om hem niet te selecteren. "Op een gegeven moment wisten we dat hij de laatste wedstrijd van het seizoen ging keepen. Dan was het nog even afwachten of ze (Heerenveen, red.) de play-offs zouden halen en hij nog twee wedstrijden ging keepen. Dat paste in het plaatje voor ons en ook voor mij. In maart was hij geblesseerd, anders was hij er ook bij en had hij misschien ook wel gespeeld. Maar dat is achteraf allemaal. Nu vonden we dat hij bij de drie besten hoort", aldus Koeman.

Het is nog maar de vraag wie er woensdag onder de lat zal staan in de halve finale van de Nations League tegen Kroatië. Afgelopen interlandperiode was Cillessen nog eerste keus, maar ontbrak zowel Justin Bijlow als Noppert wegens blessureleed. Noppert won de concurrentiestrijd op het WK in Qatar. Toen was Cillessen ook 'gewoon' fit, maar werd hij niet eens meegenomen door toenmalig bondscoach Louis van Gaal. Remko Pasveer was, naast Noppert en Bijlow, de derde keeper in de WK-selectie.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jullie hebben helemaal niet voor de beste 3 keepers gekozen, anders zat Olij daar wel bij ipv Noppert. Hoeveel idiote beslissingen mag deze man nog nemen vraag ik mij af.

10 juni 2023 om 15:57

Laten we niet doen dat Olij nu ineens een topkeeper is. Is gewoon een leuke clubkeeper die toevallig dit jaar in goede vorm is. Niet voor niets dat hij tot zijn 28e rond heeft gelopen in de KKd

10 juni 2023 om 16:30

Noppert toch ook? Die is bijna dertig en heeft nog geen 100 wedstrijden gekeept in zijn carrière.

10 juni 2023 om 19:30

Waar Noppert een voorsprong heeft op Olij is dat hij het WK gekeept heeft. Dus hij heeft op het hoogste niveau gekeept. Waar Olij alleen in de Eredivisie en de KKD heeft gekeept.

Daarnaast heeft de verdediging van Oranje met Noppert gespeeld. Dan weet je wat voor keeper je achter je staat ipv een hele nieuwe keeper achter je.

Als het een EK of WK was dan kan je in een toernooi groeien nu moet Oranje zich vanaf minuut 1 laten zien dan kies je niet voor een nog niet ingespeelde keeper.

10 juni 2023 om 15:59

Die gozer speelt bij Sparta... hij kan wel een balletje stoppen, maar hij piekte op zijn 27e daarvoor heeft hij wat rond gezworven in de KKD. niet echt een man voor die toekomst..

10 juni 2023 om 16:12

Dus op het moment beter dan Noppert.

10 juni 2023 om 16:31

Oranje is ook geen plek waar je iemand haalt voor de toekomst. Je moet kijken naar de recente prestaties. Ken die Olij niet zo goed, heb hem alleen tegen Utrecht in de play offs gezien en daar deed ie het wel prima.

10 juni 2023 om 17:48

Vervang Sparta voor Heerenveen en haal daar een stuk of zes seizoenen met 30+ gespeelde wedstrijden vanaf en je hebt Andries Noppert… Die nota bene een half jaar geblesseerd was en in drie potjes er ook niet uit zag of hij het wedstrijdritme weer te pakken had…

10 juni 2023 om 17:50

@AZE/CHE Als we kijken naar recente prestaties dan kan Koeman misschien maar 8 spelers oproepen, want in vorm zijn een hoop spelers niet echt… Qua doelmannen had Olij het op basis van dit seizoen meer verdiend dan Noppert en Cillessen, maar goed: Koeman durft geen risico’s te nemen

10 juni 2023 om 16:46

Wat mij betreft mag hij nog wel een aantal idiote beslissingen nemen, er is nog geen wedstrijd gespeeld.

10 juni 2023 om 16:50

Jij doet net of je het voetbal hebt uitgevonden in je commentaren, maar ik moet persoonlijk constateren dat ik vind dat jij vrij veel onzin uitkraamt.On: Cillesen is klaar in oranje, dat is duidelijk.

10 juni 2023 om 18:35

Ga toch weg joh, hoeveel interland speelde Olij al? Noppert was op het WK al keeper en was daar foutloos

Politiek gezien correct om Cilessen nog niet helemaal af te serveren. In de praktijk natuurlijk nooit meer meenemen tenzij je heel veel blessures of extreme vormdips hebt bij de concurrentie.

Bijlow, Flekken, Verbruggen, Noppert verdienen het allemaal meer en hebben meer toekomst. Ook Olij heeft meer toekomst.

10 juni 2023 om 16:04

Noppert? Die is echt zwaar overhyped. Bijlow, Verbruggen, Flekken moet het gewoon zijn. Die anderen zijn niet persé beter dan Cillessen.

10 juni 2023 om 16:08

Laat bijlow dan ook eens n keer een heel seizoen gewoon keepen. Onee kan niet heeft ieder seizoen wel een maand of 3a4 dat die geblesseerd is

10 juni 2023 om 16:48

Zolang die fit is tijdens een eindronde maakt dat toch niks uit? Of speelt het Nederlands elftal ook een competitie van 34 wedstrijden?

10 juni 2023 om 17:12

Hahaha Noppert komt net terug van een langdurige blessure en heeft in zijn volledige carrière (hij is al 29) pas ongeveer 40 wedstrijden gespeeld op het hoogste niveau. Bijlow zit alleen dit seizoen al aan 34. Ook Cillessen heeft voor dit seizoen voor het laatst in 2015 meer dan 30 competitiewedstrijden gekeept.

10 juni 2023 om 19:05

Als Van Gaal en Hoek die gekke kronkel niet in de kop hadden was er never nooit niet een Noppert discussie geweest. Prima keeper voor Heerenveen en daarmee zou de kous af moeten zijn.

Sparta -Twente bijna laatste minuut. Daarom geen Olij

10 juni 2023 om 16:15

De selectie was daarvoor al bekend gemaakt. Noppert had net 2 wedstrijden weer gekeept dus had zelf voor een ander gekozen

10 juni 2023 om 16:17

En zag er ook niet brandschoon uit bij die treffer tussen zijn benen door.

Oudere niet presterende spelers zullen nooit definitief worden afgeschreven door Koeman, door selecteren man weg met dezelfde kliek die het al jaren niet laat zien.

10 juni 2023 om 16:09

Precies dat. Cillessen word thuis gelaten door een zwak seizoen maar zn maatje wijnaldum die ook heel het seizoen niks maar dan ook werkelijk niks heeft laten zien roept die alrijd als 1 van de 1e op.

Puur als NEC-fan zou ik er niet rouwig om zijn als de interlandcarrière van Cillessen er nu op zou zitten. En dat is niet omdat ik het hem niet gun ofzo, integendeel zelfs. Maar deze discussie heeft zoveel onrust opgeleverd en Cillessen ook dermate persoonlijk beschadigd dat je je moet afvragen of hij in de luwte niet beter af is. Heb ook de indruk dat het zeker na de interland in Frankrijk op de een of andere manier in zijn hoofd is gaan zitten met een heel slecht seizoensslot tot gevolg. Er is helemaal niks mis mee om nu het stokje over te geven aan een jongere generatie keepers en nog een paar jaar (hopelijk goed) bij je jeugdliefde te keepen. Heeft ook gewoon een mooie carrière gehad voor iemand die in de jeugd bij NEC echt niet bekend stond als the next big thing. Onder contract gestaan bij prachtige clubs als Ajax, Barcelona en Valencia, 65 interlands gekeept, meerdere keren kampioen geworden en ook nog eens in de halve finale van een WK gestaan. Koesteren wat je hebt, hetgeen m.i. ook geldt voor NEC en haar supporters want we mogen echt blij zijn dat er nog spelers zijn voor wie clubliefde echt iets betekent.

10 juni 2023 om 16:52

Daar sluit ik me 100% bij aan.

10 juni 2023 om 22:55

Mooi verwoord. Helemaal mee eens.

Cillessen is z’n recente vorm heeft ook geen recht op een plek in Oranje. Verbruggen, Flekken en Bijlow hebben dat wel. Eerstgenoemde gaat met Jong Oranje mee, dus dan moet de keeper in vorm mee en dat is Nick Olij.

Waarom is Koeman niet gewoon duidelijk voor dit soort spelers? Je wilt toch een team bouwen naar het EK en daarna WK dan is deze keeper niet geschikt om nog mee te nemen. Net zoals bv een Blind en Wijnaldum. Neem gewoon afscheid van ze en ga door en bedank ze voor hun diensten. Zo jammer dat Koeman niet door pakt en echt een nieuw team gaat bouwen.

Ik heb het idee dat bondscoaches geen eigen input hebben, maar door de KNVB worden gestuurd.
Hoe kun je anders voor bepaalde spelers blijven kiezen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren